12 алата за аналитику људи за преобликовање ХР пејзажа

Софтвер за ХР аналитику је од суштинског значаја за лидерске тимове јер су одлуке засноване на подацима оно што се очекује у тренутном окружењу. Данашњи ХР тимови морају да прате и комбинују податке из различитих скупова података о кључним функцијама, укључујући флуктуацију запослених, запошљавање, управљање талентима и управљање учинком.

Међутим, упозорење⚠, као ХР професионалац, наћи ћете да заостајете без свеобухватних аналитичких алата за људске ресурсе који побољшавају кључне процесе, као што је предвиђање будућих трендова као што су потребе радне снаге и недостатак талента.

Ако још увек користите те старомодне Екцел табеле, нећете моћи да визуелизујете доступне податке о људским ресурсима и да их преварите у лако разумљиве груменчиће. Пошто је усвајање софтвера за ХР аналитику сада популарна реч у ХР круговима, већина људи не може рећи најбољим аналитичким алатима да бирају на препуном тржишту.

Значајне карактеристике производаКуалтрицсДинамична алатка за истраживање људских ресурса са извештајима који се могу применити за решавање ангажовања запослених и побољшања процеса.ЦхартХопЛак алат за визуелну аналитику са извештавањем у реалном времену, управљањем учинком и прилагодљивим анкетама.НакисаОрганизациони дизајн за мала и средња предузећа, прикупљање података, извештавање, прилагођено извештавање и вишејезична подршка.РешеткаАлат интегрисан са вештачком интелигенцијом за прикупљање података о запосленима, визуелизацију, анализу трендова и праћење побољшања у реалном времену.ТаблеауРазноврсна БИ алатка са аналитиком за запошљавање, задржавање, компензацију и укључивање разноликости.ПеоплеХумЦлоуд систем људских ресурса за персонализовано регрутовање, управљање кандидатима и увид у контролну таблу за средње велике фирме.УКГ ПроЦлоуд систем људских ресурса за персонализовано регрутовање, управљање кандидатима и увид у контролну таблу за средње велике фирме.КноетицАлат за анализу радне снаге са прилагођеним контролним таблама, сечењем података, предиктивном анализом и увидом у трошење.Један моделСвеобухватна ХР аналитика са интеграцијом података, увидима заснованим на вештачкој интелигенцији и могућностима интеграције трећих страна.ЦрунцхрЦентрализована аналитика ХР података из различитих система, прилагодљиве контролне табле, планирање радне снаге и постављање циљева.Радни данИнтегрисана ХР аналитика, планирање и аутоматизација тока посла за средње велике корпорације.ВисиерАлат за аналитику људи који покреће вештачка интелигенција за практичне увиде, предиктивну аналитику и планове напредовања у каријери.

Овај свеобухватни водич сажима најбоље алате за ХР аналитику. Укратко описује сваки и зашто верујемо да можете да искористите ове алате за доношење одлука заснованих на подацима.

Важност алата за аналитику људи

Такође се назива ХР аналитика, аналитика људи укључује прикупљање и трансформацију података о људским ресурсима и организационим подацима у ефикасне увиде за унапређење пословне праксе. Јавна је тајна да су људи центар сваког пословања јер запослени у компанији пружају услуге, креирају производе и решавају све проблеме који се појављују.

Уз добро развијену аналитику људи, ХР професионалци имају информације које су им потребне за доношење одлука заснованих на подацима које утичу на најважнију имовину предузећа – запослене.

ХР аналитика игра значајну улогу у помагању предузећима, ХР професионалцима и лидерима људи да донесу одлуке како би побољшали потенцијал запослених и остварили жељене пословне резултате. Добра вест је да не морате да будете професионални аналитичар људи да бисте запошљавали аналитику људи.

Заједнички именитељ међу организацијама које достижу и превазилазе своје циљеве је њихова способност да ове увиде ставе у руке више лидера унутар предузећа. Када се правилно користи, ХР аналитика помаже запосленима да надмаше оне који то не раде, осим што пружа већи повраћај улагања и значајније профитне марже.

Аналитика људи укључује преузимање необрађених података из дигиталних ХР алата организације и примену процедура, калкулација и алата за машинско учење за креирање графикона и графикона које ће лидери користити за доношење одлука о талентима.

Ова аналитика се разликује од извештаја о трансакцијама јер могу да користе и обрађују нове и старе податке и примењују вештачку интелигенцију (АИ) да би пружили увиде који се могу применити. Као резултат тога, док налози пружају податке, аналитика показује ефективне резултате који су корисни тимовима за људске ресурсе.

Како ХР лидери користе аналитику за доношење одлука

ХР професионалци морају доносити одлуке које утичу на људе сваки дан у свим организацијама. Аналитика људи помаже да се поједностави доношење одлука дајући лидерима увид и чињенице које ће подржати њихове инстинкте. Одлуке засноване на чињеницама пружају стратегије засноване на подацима које ће помоћи организацији да расте.

ХР аналитика помаже да се одговори на суштинска питања осим оних која можда нисте разматрали. Штавише, ово помаже ХР професионалцима да избегну ненамерне предрасуде које често доводе до лоших пословних одлука.

ХР аналитика омогућава менаџерима људи и власницима предузећа да доносе боље информисане одлуке одговарајући на питања као што су да ли постоји потреба за запошљавањем више људи, који можда дају отказ или коме је потребно унапређење, што је све важно током запошљавања или компензације или промоције коментара.

Аналитика такође помаже у ублажавању ризика и осигурава усаглашеност када се комбинује са програмима учења и развоја.

Претпоставимо да тражите добар алат за ХР аналитику. У том случају, желите да користите ону која превазилази уобичајене метрике регрутовања као што су „овде прихваћене понуде“ или „време за попуњавање“, јер не одговарају на стратешка питања у вези са вредношћу и квалитетом људи. Најбољи алати су они који олакшавају промене и помажу у побољшању других аспеката пословања, укључујући:

  • Побољшајте стицање талената тако што ћете идентификовати квалитете кандидата који производе квалитетне таленте и омогућавају иновативније запошљавање.
  • Бавите се изазовима флуктуације тако што ћете идентификовати запослене и специфичне групе у ризику од одласка чак и пре него што се запосле.
  • Пратите метрике специфичне за индустрију, укључујући омјере разноликости, у свим фазама тока запошљавања да бисте омогућили дељење напретка и напредовање у ризичним областима.
  • Пратите награде за учинак како бисте били сигурни да су у корелацији са нивоима учинка и утврдили да ли ефективно награђују учинак.
  • Анализирајте путеве каријере и планирајте успех како бисте могли да развијете тренутне запослене како бисте задовољили будуће потребе организације и израчунајте трошкове ваше радне снаге за планове.
  • Анализирајте количину времена потребног запосленима да постану продуктивни како бисте максимално повећали улагање компаније у учење и одабрали најбоље програме обуке.

Управљање људским ресурсима је сада од непроцењиве вредности у организационом раду сваке компаније јер остаје одговорно за развој и одржавање висококвалитетне радне снаге. За професионалце у области људских ресурса који размишљају о коришћењу алата за ХР аналитику за доношење информисаних одлука за побољшање пословних резултата, направили смо ужи списак неких од најбољих алата за анализу људи које можете да изаберете.

Куалтрицс

Куалтрицс је робустан алат за ХР аналитику са динамичким алатом за анкетирање који помаже да се открију осећања запослених о целокупном ХР процесу у компанији.

Уређај је добро дизајниран да решава проблеме у областима као што су планирање, ангажовање и укупна продуктивност, осим што олакшава решавање недостатака и проблема које ћете идентификовати кроз анкете.

На пример, можете открити шта запослени уживају у вашим бенефицијама ако планирате да побољшате такав процес кроз аналитику. Кључна предност Куалтрицс-а је пружање извештаја који су веома ефикасни, као што је идентификовање фактора који утичу на ангажовање у различитим тачкама животног циклуса запослених.

Куалтрицс помаже менаџерима за људске ресурсе да прилагоде стратегије ангажовања како би се позабавили фундаменталним проблемима који би могли да изазову одвајање.

ЦхартХоп

Док ЦхартХоп је међу најновијим учесницима у алатима за ХР аналитику, брзо је постао сила са којом треба рачунати. Уређај је познат по свом корисничком интерфејсу и алатима за извештавање који представљају ХР аналитику у визуелном формату.

ЦхартХоп је одличан за праћење метрике током времена помоћу лако разумљивих графикона и графикона. Алат нуди функције извештавања у реалном времену и могућности управљања учинком које се добро римују са менаџерима људских ресурса. Штавише, динамички образац за повратне информације 1:1 омогућава појединим члановима тима да редовно комуницирају о својим осећањима у вези са општим учинком.

Поред тога, ЦхартХоп има алате за спровођење прилагодљивих анкета користећи свеже податке прикупљене од запослених, осим што их упоређује са постојећим подацима.

Накиса

Ако тражите једноставан алат за анализу људи за мала или средња предузећа, онда Накиса је ваша опција.

Алат представља организациони дизајн који помаже менаџерима људских ресурса да прикупе виталне податке од своје радне снаге како би помогли у доношењу одлука. Управљачки пакет алата је унапред упакован да би се олакшало извештавање о стварима до којих је стало послодавцима и запосленима.

Штавише, корисници такође могу да изврше прилагођено извештавање или да очисте старе податке уписивањем назад у изворе. Накиса се тренутно користи у преко 152 земље и доступна је на преко 18 језика.

Решетка

Витх Решеткаприкупљање, анализирање и визуализација података о запосленима је као шетња парком.

Овај алат за ХР аналитику интегрише могућности вештачке интелигенције како би понудио увид и отворене коментаре који олакшавају дубље разумевање. Менаџери људских ресурса могу лако да прилагоде визуализације алата како би прецизирали високе и ниске перформансе унутар организације и индивидуалне трендове понашања.

Осим тога, Латтице иде даље од својих конкурената нудећи идеје, акционе планове и праћење резултата у реалном времену како би побољшао искуство запослених. Додатне функције укључују снимке састанака и шаблоне за преглед са узорком анкетних питања.

Таблеау

Таблеау је међу најомиљенијим алатима за аналитику људи и пословну интелигенцију на тржишту за своја различита решења за различите пословне потребе.

Софтвер за ХР аналитику користи робусну аналитику како би руководиоцима људских ресурса пружио вредне увиде у запошљавање, задржавање запослених, компензацију и укључивање разноликости.

Интуитивни кориснички интерфејс алата је учинио популарним међу великим организацијама и образовним институцијама да идентификују празнине у својим групама кандидата за радну снагу на основу доступних података. Алат нуди разне контролне табле које помажу у прикупљању информација које могу помоћи у повећању задржавања и запошљавања запослених из различитих жељених демографских области.

ПеоплеХум

Заснован на облаку ПеоплеХум ХР аналитика покрива широк спектар динамике запослених од запошљавања до пензионисања и свега између. Софтвер је богат функцијама са понудама решења као што су ангажовање запослених, управљање учинком и опције за прилагођавање доступних алата специфичним захтевима индустрије.

Алат са вештачком интелигенцијом олакшава аутоматизацију и аналитику преко чистог корисничког интерфејса са функцијама као што су аутоматизовано укључивање, праћење кандидата и функционалности заједничког запошљавања. Алат омогућава менаџерима за људске ресурсе да уносе информације о запосленима као што су радно време и присуство, периоди одсуства и смене користећи неколико алата за самопослуживање.

ПеоплеХум има интегрисани систем управљања учинком са алатима за постављање циљева запослених, прилагођених циклуса прегледа, шаблона повратних информација итд.

УКГ Про

Као систем за управљање људским ресурсима заснован на облаку, УКГ Про користи корисне податке како би помогао организацијама да побољшају свој учинак регрутовања.

Са УКГ-ом, ХР професионалци могу лако да идентификују правог кандидата за сваку отворену позицију јер ствара индивидуализовану процедуру регрутовања усмерену на кандидате, што значи да је мања вероватноћа да ће изабрани кандидат напустити брод, чиме се помаже у управљању групама кандидата.

УКГ Про представља једноставну контролну таблу за запошљавање која приказује ваше најуспешније огласе за посао и најбоље канале за проналажење кандидата. Алат је посебно идеалан за средње и велике компаније у којима је запошљавање великог обима на дневном реду.

Кноетиц

Тхе Кноетиц Алат за анализу радне снаге је дизајниран са прилагођеним контролним таблама како би помогао менаџерима за људске ресурсе да надгледају запослене и сва пратећа питања.

Алат за анализу људи користи ресурсе из различитих извора података, укључујући информационе системе о људским ресурсима, да створи свеобухватан поглед на податке о запосленима. Софтвер омогућава менаџерима за људске ресурсе да лако исеку податке како би дошли до важних увида који олакшавају боље доношење одлука.

Кноетиц може анализирати велике скупове података како би предвидио који ће радници вјероватно отићи, осим што открива значајне разлоге због којих се посао смањује како би побољшао задржавање запослених. Прилагођене контролне табле, праћење талената и увиди засновани на подацима су међу најпродаванијим тачкама алата.

Један модел

Један модел је свеобухватни софтвер за анализу људских ресурса дизајниран да помогне менаџерима људских ресурса у правилном коришћењу података о запосленима. Алат истиче способност да се узме брдо података и да се сакупи како би се генерисали увиди који се могу применити за правилно доношење одлука.

Један модел је довољно флексибилан да контекстуализује изворе података и олакшава интеграцију без проблема са другим изворима података као што су корисничко искуство, тржиште рада, продаја и финансијски извештаји како би се опсежно подржала аналитика људи.

Оне Модел се издваја међу гигантима по свом огромном низу могућности интеграције њихових странака и могућности повезивања са алатима за анкетирање и обрасцима за прикупљање података. Штавише, могућности алата које покреће вештачка интелигенција значе да може лако да извуче податке за анализу и понуди смислене увиде за прецизно управљање талентима и планирање радне снаге.

Црунцхр

Црунцхр Софтвер за ХР аналитику истиче се по централизацији ХР података организације из различитих система, од праћења кандидата, софтвера за обрачун плата, информационих система људских ресурса и других, како би се створила јединствена аналитичка платформа.

Резултат је алатка за аналитику људи која је лака за коришћење и која пружа смислене увиде понуђене преко интуитивних унапред изграђених интерфејса које чак и нови корисници могу брзо да прилагоде. Контролна табла за аналитику алатке је прилагодљива, што значи да корисници могу да креирају мини-контролне табле специфичне за компанију или индустрију како би приказали само најрелевантније информације поред брзог преузимања и дељења извештаја.

Црунцхр пружа алате за планирање радне снаге које менаџери људских ресурса и власници предузећа могу користити да креирају и надгледају своје индивидуалне ХР стратегије и прате постављене циљеве. Алат садржи чаробњак за постављање циљева који је изузетно једноставан за коришћење и идеалан је за предвиђање потреба радне снаге на основу стратешких циљева компаније.

Радни дан

Радни дан је алатка за ХР аналитику која интегрише аспект људских ресурса са планирањем и другом аналитиком како би пружила искуство од 360 степени за различите случајеве употребе.

Софтвер нуди прилагодљиве услуге као што су продајне операције, управљање образовањем и време наплате, чинећи ХР пакет идеалним за средње и велике корпорације које намеравају да иду у корак са својим растом.

Примарне карактеристике алата укључују аналитику и извештавање за праћење напретка људских ресурса и аутоматизацију тока посла, јер брзо обрађује велике скупове података који се често мењају из компанија са хиљадама запослених.

Висиер

Висиер је реномирани алат за аналитику људи заснован на вештачкој интелигенцији за анализу података о људским ресурсима и пружање практичних увида и препорука по мери. Платформа је идеална за компаније које су заинтересоване за стицање увида заснованих на акцијама за генерисање акционих планова.

Висиер нуди предиктивну аналитику која помаже у решавању проблема са људским ресурсима, као што је испитивање вероватноће одласка запослених. Штавише, алат може да дизајнира индивидуализоване мапе пута за напредовање у каријери које показују како запослени могу да расту у оквиру организације мапирањем интерне историје послова запосленог.

Овај алат постаје идеалан за предвиђање будућег пута који би могао постати инструмент за олакшавање планирања радне снаге или покретање разговора о напредовању у каријери. Најбоља ствар у вези са овим алатом је његова способност да идентификује раднике који су најпогоднији за унапређење и да осигура да се ниједан радник који заслужује да се не осећа изостављеним.

Закључак

Примена алата за анализу људи у вашој организацији помоћи ће вашем ХР тиму да функционише пуним гасом. Стога желите да изаберете софтвер који није само вођен подацима, већ и једноставан за прилагођавање, јер ће вам омогућити да извучете максимум из својих старих и нових података.

Такође, уверите се да ће ваш жељени алат за анализу људских ресурса користити необрађене податке за пружање информација са увидима који се могу применити како бисте могли да предузмете праве радње за своју радну снагу. Када правите свој коначни избор, увек узмите у обзир разноврсност понуђених функција и не заборавите да изаберете софтвер који превазилази једноставне функције регрутовања.

Постоји нешто доступно за сваки буџет, па набавите приступачан, прилагодљив, једноставан за коришћење и интуитиван софтвер за лако учење.

Следеће, погледајте софтвер за препознавање запослених да бисте наградили најбоље раднике.