12 најбољих веб локација за проналажење послова на даљину

Рад од куће или рад са било ког места је ту да остане! Нарочито након што је пандемија ЦОВИД-19 открила да запослени могу бити продуктивни док раде на даљину као и из канцеларије.

Шта је посао на даљину?

Неколико послова на даљину не захтева од вас да уђете у традиционалну канцеларију и радите на одређеном месту. Ови удаљени послови су познати под неколико имена, укључујући виртуелне послове, рад на даљину и послове код куће.

А Гартнер анкета руководилаца компанија открило је да 80 одсто компанија планира да дозволи запосленима да раде на даљину барем део времена након пандемије. Поред тога, а ПВЦ анкета генералних директора је открило да се 78% слаже да је рад на даљину ту да остане у догледној будућности.

Предности рада на даљину

  • Боља равнотежа између посла и приватног живота: Удаљени послови често долазе са флексибилним распоредом, омогућавајући запосленима да одаберу време рада како би завршили одређени посао.
  • Без проблема са путовањем на посао: Путовање до посла и назад траје у просеку два сата нашег дана, што се додаје нашем радном времену. Поред тога, стрес од путовања на посао узрокује здравствене проблеме као што су висок холестерол и повишени нивои шећера у крви.
  • Флексибилна радна локација: Кандидати могу да траже послове ван места становања, у метрополитанским областима, пошто географске локације не ограничавају послове на даљину. Ово омогућава шири спектар могућности за запошљавање, посебно за оне у руралним подручјима.
  • Економично: бензин, одржавање аутомобила, накнаде за паркирање, ручкови, итд., могу се елиминисати из ваше потрошње, чинећи рад на даљину веома уштедом.
  • Прилагодљива и удобна канцеларија: У раду на даљину можете да подесите свој радни простор онако како желите и да имате позитивно окружење са својом породицом, чинећи рад од куће много продуктивнијим.

Где пронаћи посао на даљину

Ако не можете да пронађете жељени посао на даљину и тражите исти, не тражите даље! Урадили смо опсежно истраживање и за вас саставили листу најбољих сајтова за посао на даљину.

ФлекЈобс

ФлекЈобс, са 50+ категорија послова које можете изабрати, има 27,497+ најквалитетнијих удаљених, флексибилних послова од куће за тражење према вашим жељама. Ове категорије укључују слободни рад, послове са скраћеним радним временом и даљински рад са пуним радним временом.

Јединствена карактеристика ФлекЈобс-а је да они сами прегледају сваки посао како би били сигурни да су сви огласи за посао аутентични. Такође можете имати приступ обуци у каријери и прегледима животописа.

Само даљински

Само даљински истиче се због корисничког интерфејса и филтера који се лако користе за тражење жељеног посла на даљину. Такође пружа функцију претраживања по одређеној земљи и филтрирање претраге према уговорној позицији или позицији са пуним радним временом.

Не само да претражујете по категоријама, већ можете видети и најновије листе послова. То значи да се можете пријавити раније, повећавајући своје шансе за избор.

ВеВоркРемотели.цом

ВеВоркРемотели.цом је одлична веб локација за тражење посла на даљину на мрежи. Наводи неколико категорија удаљених послова у различитим областима. Његове радне категорије укључују уобичајена поља технологије, укључујући продају и маркетинг, дизајн, корисничку подршку и многе друге.

Јединственост овог сајта је у томе што различити растући стартупи овде објављују своје огласе за посао. Дакле, ако сте заинтересовани за рад у стартап култури, ово је одлично место за вас. Ипак, много великих компанија такође објављује овде.

РемотеОК

РемотеОК садржи опсежну листу категорија послова на даљину. Најпопуларнији од њих укључују развој, дизајн и корисничко искуство. Верују му гиганти као што су Амазон, ГитХуб, Стрипе и Схопифи.

Сваки оглас за посао је верификован од стране веб локације и означен као „Верификовано“ да би се помогло кандидатима. Ово осигурава да се не дешавају лажне активности и да цео процес остаје транспарентан. Кроз „статистику послова на даљину“ можете сазнати о најбрже растућим пољима у индустрији послова на даљину.

Виртуелна занимања

Виртуелна занимања је популаран сајт у породичном власништву за тражење послова на даљину у САД. Приказује 41 категорију удаљених послова које можете изабрати, укључујући специфичне типове послова као што су слободни, хонорарни или стални удаљени послови.

Поред тражења могућности на даљину, компанија такође укључује услуге животописа и образовне блогове за помоћ кандидатима. Верно свом начину рада, веб-сајтом управља удаљени тим.

Скип Тхе Дриве

Скип Тхе Дриве је веома популаран и једноставан за коришћење веб сајт за тражење удаљене позиције у различитим категоријама. Различите радне категорије укључују технолошка поља, консалтинг, администрацију, менаџмент, продају, између осталог.

Можете само претраживати по називу посла, називу компаније или категорији, уз много филтера који ће вам помоћи. Подешавање упозорења када нови послови одговарају вашем интересовању је још једна додатна функција која га издваја.

Хубстафф Талент

Хубстафф талент је нова веб локација са хиљадама корисника широм света који преко ње траже удаљене позиције. Овде можете тражити идеалне огласе за посао по компанијама и поставити свој портфолио у коме ћете се представити компанијама да вам се обрате.

На тај начин, компаније које траже одређене жељене вештине могу директно да вам приђу, штедећи вас муке око пријаве. Поред тога, Хубстафф талент је бесплатно тржиште са бројним филтерима за сужавање претраге са различитим категоријама које можете изабрати.

Воркинг Номадс

Воркинг Номадс води дуо који путује док ради на даљину. Овај сајт је познат по својој листи огласа за посао, означавајући сваку прилику бојама у складу са њеном специфичном категоријом како би вам олакшала претрагу.

Иако је већина огласа за посао у категорији веб развоја, доста удаљених позиција је доступно у маркетингу, продаји, дизајну и маркетингу. Поред тога, можете подесити упозорења и пријавити се за недељне е-поруке о пословима да никада не пропустите нове прилике.

Ремотиве

Ремотиве постаје популаран из дана у дан, добијајући на снази од кандидата који траже посао на даљину. Осим што је одличан сајт за прегледавање огласа за посао, има разнолику заједницу и ресурсе попут алата, манифеста и водича који помажу кандидатима да се образују и пронађу савршену прилику.

Такође се можете претплатити на њихова дневна ажурирања посла путем е-поште. Огласи за посао су раздвојени према категоријама као што су развој, дизајн, маркетинг итд.

Коцке

Коцке је одлична платформа за технолошке професионалце да се повежу са даљинским технолошким могућностима врхунских компанија. Покажите свој животопис и вештине послодавцима да вас пронађу поред тражења могућности путем огласа за посао.

Доступни филтери вам омогућавају да изаберете своју категорију, жељену локацију, претражите кључне речи или називе компанија. Они такође пружају вредне ресурсе као што су опсежна истраживања компанија, врхунских локација, најбољих занимања и жељених вештина. На овај начин можете се образовати и ажурирати о свету технологије.

Упворк

Упворк је једно од највећих тржишта за слободњаке. Врхунске компаније као што су Аирбнб, Мицрософт, ГоДадди и дропбок су ангажовале слободњаке преко ове платформе. Овај сајт нуди послове углавном у свим категоријама: развој и ИТ, дизајн и креатива, продаја и маркетинг, финансије, писање итд.

Направите узоран профил за клијенте који ће вам понудити слободни рад. Начини за креирање идеалног профила наведени су у одељку ресурса Упворк-а.

Фиверр

Фиверр је огромно тржиште за слободњаке, где морате да правите наступе и приступите клијентима нудећи им помоћ. Свирке су специјализовани скуп вештина које желите да покажете како бисте помогли клијентима у њиховом раду. Неки примери су уређивање видео записа, писање садржаја и графички дизајн.

Ово је одлично место за брзо проналажење посла за кратак период, плаћено по задатку. Огласи почињу од само 5 долара по задатку. Дакле, ако сте специјализовани за своју нишу, можете подићи цену за уносније послове.

Завршне речи

Ако тражите слободњаке или унајмите слободњаке, обавезно прочитајте: Најбоље место за проналажење и унајмљивање слободњака.

Такође можете научити нове вештине које ће вам помоћи да пронађете посао на даљину овде: Платформе за учење нових ИТ вештина.

Надамо се да ће вам горња листа помоћи да пронађете посао на даљину по вашем избору. Срећно тражење посла! 😎