16 Екцел шаблона табела за личне финансије за управљање новцем

Шта ако бисте могли лако и прецизно да визуелизујете свој финансијски профил? Зар не би било сјајно да у сваком тренутку разумете свој финансијски положај? Срећом, Вертек42 нуди низ табела које то омогућавају. Ево неких од њихових најбољих финансијских табела.

Када имате хипотеку, децу, плаћање аутомобила и друге трошкове које морате пратити, тешко је уравнотежити свој буџет и избећи прекомерну потрошњу. Потребан вам је ниво финансијске свести који већина људи не поседује. Или, можете једноставно покренути Екцел.

Ова табела за кућне финансије може дати чак Потребан вам је софтвер за буџет трчање за својим новцем. Омогућава вам да креирате годишњи буџет да бисте направили пројекције прихода и расхода, а истовремено водите рачуна о променљивим расходима и променама у приходима.

Ако немате породицу и желите да преузмете контролу над својим финансијама, можда бисте желели да погледате ову табелу личног месечног буџета. Овај алат за праћење личних трошкова за Екцел вам омогућава да креирате буџет само за вас, а затим га упоредите са оним што потрошите.

Постоје поља за дневне трошкове, као и за забаву и дискрециону потрошњу. Такође је једноставан за употребу. Табела обухвата само једну страницу и може се одштампати на једном листу папира у портретној оријентацији.

Прелазак на универзитет је тежак. Први пут сте далеко од родитеља и морате се позабавити свиме што су они урадили за вас унапред — прањем, кувањем и чишћењем.

Морате обратити пажњу на своје финансије и избегавати прекорачења и кредитне картице. Који је најбољи начин да се то уради? Уз ову табелу буџета за факултет, наравно.

Ово вам омогућава да планирате трошкове студирања током месеци, семестара и година. То ће вам помоћи да одржите позитиван салдо на вашем банковном рачуну.

  Како пратити нечију ИП адресу (и локацију) помоћу везе

То је најлепше доба године, како песма каже. Божић је такође једно од најскупљих времена у години када породице копају дубоко у џепове да купе екстравагантне поклоне.

Али, не мора да буде овако. Ова табела вам омогућава да поставите укупан буџет, доделите га за сваку особу и користите га као водич за своју стратегију куповине поклона. Изненадили бисте се колико вам ово помаже да управљате и уштедите свој новац. Такође можете да погледате ове апликације да бисте планирали куповину божићних поклона.

Ако волите да путујете, морате бити педантни у планирању трошкова. Са овим прелепим радним листом о буџету за путовања, то је лако. Табела вам омогућава да поставите укупан буџет, одузмете смештај и превоз, а затим узмете у обзир дискрециону потрошњу.

Многи родитељи дају деци додатак. То је одличан начин да науче о инхерентној вредности новца и купе ствари које желе. То је такође одличан начин да их научите о буџетирању и штедњи.

Дакле, зашто им такође не дозволити да визуализују свој напредак са овим менаџером новца за децу? То је шаблон буџетирања, али упакован да привуче младе умове.

Биланс успеха је документ који показује колико сте зарадили и колико сте потрошили. Користе се у предузећима и домаћинствима како би дали слику финансијског здравља.

Ова табела је дизајнирана за власнике малих предузећа. Омогућава вам да темељно и педантно преузмете контролу над финансијама вашег предузећа.

Уштедети новац је тешко. Нарочито када немате чврст циљ, осим да „имате уштеђевину“. И да се разумемо, на распродаји има много сјајних ствари које могу лако да вам извуку новац из новчаника.

Како се носите са овим? Визуелизирајући своје циљеве и цртајући свој напредак ка њима. А има ли бољег начина да се то уради од ове табеле са уштедама?

  Како се користи алатка за снимање екрана Зоом састанка

Тешка су времена. Многи људи се боре. Можда неће моћи да изврше плаћање аутомобила и кредитне картице на време и могу открити да им је кредит озбиљно оштећен.

Али можете учинити нешто поводом тога. Поправка нечијег кредита је не само могућа, већ је и релативно безболна. Помоћу ове табеле можете радити на рехабилитацији у очима агенција за кредитно извештавање.

Хипотеке су помало као кућни гости. Што пре их се решите, то боље. Најбољи и најбржи начин да се решите хипотеке је да извршите додатна плаћања.

Дакле, зашто не бисте погледали овај калкулатор додатних плаћања, који вам може показати предности смањене камате када отплаћујете своју хипотеку у додатним деловима? Сјајно!

Многи људи сву своју потрошњу троше на кредитну картицу. Ако сваког месеца у потпуности отплаћујете своје стање, то је заправо одлична стратегија. Видећете брже време решавања ако неко украде новац са вашег налога, а ви можете да скупите хиљаде поена које можете потрошити на бесплатне додатке као што су хотелске собе и летови.

Да бисте били сигурни да сте добро разумели колико новца трошите на кредит, користите овај шаблон за регистар кредитног рачуна.

Венчања су скупи послови. Наравно, не морају да буду – новац би требало да потрошите на кућу или уместо тога уложите у пензију. Али већина заљубљених не жели да слуша тако добре савете.

Ако планирате свој велики дан и намеравате да потрошите много новца да бисте креирали савршен догађај, потребан вам је Екцел уређај за праћење потрошње да бисте планирали буџет за венчање.

Да ли планирате да организујете догађај прикупљања средстава? Један од најважнијих аспеката успешне кампање је праћење количине новца који стиже. Ова табела нуди колоне за датум, врсту уплате, донатора и белешке.

  Најбољи алати за максимизирање мрежног пропусног опсега и анализу употребе

Кључ за добру погодбу је куповина. Али са толико места која се такмиче за ваш посао – и на главној улици и на мрежи – може бити тешко запамтити све цене које сте видели.

Ту је користан трагач за поређење цена. Унесите све цене које видите и донесите информисану одлуку о продавници коју ћете користити.

Оставићемо вам апликацију за буџетирање која је посебно дизајнирана за коришћење на верзији Екцел-а за паметне телефоне. Колоне су уже и мање претрпане, тако да је много лакше ажурирати на малом екрану док сте у покрету.

Свака колона такође има падајућу листу. Можете га користити да лако додате датум или изаберете једног од најчешћих прималаца плаћања.

Ако сте млада одрасла особа која је недавно ушла у радну снагу и преселила се у своје место, може изгледати готово немогуће управљати својим финансијама. Можда се осећате као да не контролишете сопствени новац и да губите траг о свом напретку.

Али ово је лакше решити него што мислите. Користећи шаблон за лични буџет, можете да пратите своје трошкове и приходе, поделите их у различите категорије и држите на оку стање на вашем рачуну—све то у исто време.

Управљајте новцем и уштедите на стресу

Без обзира на то који су ваши финансијски циљеви или колико новца сте сачували на свом банковном рачуну, праћење потрошње и фиксних трошкова је витални део изградње богатства и финансијске сигурности.

Испробајте неке од табела које смо препоручили и ускоро ћете приметити велико побољшање у укупном финансијском положају.