16 најбољих инди игара за играње у 2023

У данашње време, играње видео игрица постаје све заступљеније међу младима и свих узраста. Да ли и ви волите да играте игрице? Прочитајте даље да истражите неке вредне игре у 2023.

Независне видео игре познате су као независне игре дизајниране у оквиру мањег буџета. Разлог за популарност индие видео игара је њихово узбудљиво искуство. Играње видео игрица може да изоштри ум и да га смири.

У овом делу садржаја, интензивно ћемо разговарати о индие играма, шта су оне, зашто постају популарне ових дана и списку игара у којима би требало да испробате. Ово су игре које ћете желети да играте. Дакле, без даљег одлагања, уђимо у свет инди игара.

Шта су Индие игре?

Индие игре су независне видео игре. „Индие“, као што име каже, значи Независно од издавача. Програмери Индие игара неприметно се фокусирају на јединствене иновације и експерименталну игру са креативним причама. Ове игре углавном немају значајна ажурирања.

Штавише, ове Индие игре креира тим од 2-10 људи од нуле са ниским финансијским буџетом и технолошком подршком. Након што су се суочили са многим изазовима, коначно креирају игре које привлаче пажњу играча и брзо владају њиховим умовима. Међутим, дизајнирање Индие игара има узбудљиве предности као што су:

  • Слобода да будете креативнији – Као индие дев (индивидуални програмер), можете испробати сваку могућу идеју на коју наиђете док дизајнирате игру.
  • Без културе кршења – независни програмер може да ради без притиска на свом пројекту.
  • Истакнути кредит и признање – Развој Индие игара омогућава да успех ваше игре буде ваш успех. Добићете све заслуге након што објавите дизајнирану игру.

Разлог све веће популарности Индие игара

Од средине 2000-их, Индие игре су биле на врху огромног дела популације. Они постају популарни због своје јединствене приче и игре. Они имају тенденцију да буду оригиналнији и иновативнији. Међутим, ове игре су углавном мале, лако доступне и лако доступне.

Због тога су ове игре све познатије од мејнстрим игара које праве велике организације.

Штавише, због интерфејса прилагођеног кориснику и џепу, ове игре брзо привлаче пажњу играча чак и ако је играч почетник и шири се попут шумског пожара.

Поред тога, за разлику од већине игара, Индие игре стичу популарност путем усмене предаје. На крају, Индие игре су најприкладније за играче који траже нова креативна искуства и искуства заснована на причама.

Индие игре против игара великих корпорација

Значајна разлика између Индие компаније за игре и велике корпорације су финансијске предности које Индие игре не добијају. Огромно успостављене компаније имају више ресурса него компаније за инди игре.

Међутим, велике корпорације имају вештије програмере и програмере него Индие компаније за игре. Али Индие компаније за игре имају флексибилност да раде саме без икаквог притиска.

Штавише, битна је и величина развојних тимова. Велике корпорације могу лако да покрију све потребне захтеве током пројектовања због доступности чланова тима.

Коначно, значајна разлика између индие игара и игара гигантских корпорација је њихов публицитет међу публиком. Инди игре су створиле посебно место у животу сваког играча због своје доступности и приступачности.

Ундертале

Ундертале је авантуристичка видео игра за играње улога дизајнирана са Гамемакер-ом. Година покретања Ундертале-а била је 15. септембар 2015. Амерички независни програмер Тоби Фокс објавио га је за платформе као што су ОС Кс, Виндовс, Линук, ПлаиСтатион4, ПлаиСтатион Вита, Нинтендо Свитцх и Ксбок оне.

  Инсталирајте ЦианогенМод 11 на Некус 5

Штавише, ова индие игра се одвија испод површине Земље, позната као „Свет чудовишта“, а да би се вратио назад, играч мора да победи чудовишта на свом путу. Поред тога, нарација ове игре се мења према одлуци или избору играча. Отуда, Ундертале Индие игра има јединствен стил борбе у којем играч може поштедети живот Чудовишта преговарањем.

Целесте

Једна од најуспешнијих инди игара је Целесте. Датум лансирања Целесте је био 25. јануар 2018. Програмер и издавач Целесте су Матт Макес Гамес. Ове игре можете да играте на Нинтендо Свитцх, ПлаиСтатион 4, Мицрософт Виндовс, мацОС, Линук, Ксбок Оне и Гоогле Стадиа.

Међутим, ова индие игра говори о младој девојци по имену Медлин која се носи са анксиозношћу и депресијом. Она има за циљ да се попне на планину звану „Целесте“.

Током овог путовања, она се сусреће са неколико ликова, укључујући персонификацију њене сумње у себе. Ко је спречава да се попне на ту планину? Мистерија планине држи играче радозналим и ангажованим.

Валхеин

Друго име у низу веома успешних инди игара је Валхеин, лансирана 2. фебруара 2021. Њен програмер Ирон Гате Студио и издавач, Цоффее Стаин Студиос посебно дизајниран за Линук, Мицрософт Виндовс, Ксбок Оне и Ксбок Сериес Кс/С. То је видео игра Сурвивал анд Сандбок коју инспирише Викиншка култура.

Штавише, игра има јединствен стил борбе, битке са шефовима и уредан систем изградње за израду ствари. Примарна мисија игре је пронаћи и победити Одинове непријатеље и увести ред у царство. Игра Валхеин може бити изазовна са подизањем нивоа. Дакле, савршена игра за оне који воле акцију и симулацију.

Стардев Валлеи

Стардев Валлеи је видео игра са симулацијом улога која је настала 26. фебруара 2016. Програмери и издавачи су Ериц „ЦонцернедАпе“ и Бароне. Међутим, игра ради беспрекорно на платформама као што је Мицрософт Виндовс. Поред тога, стотине ликова и опција декорације хипнотизирају вашу фарму.

Штавише, ова игра је о авантури, истраживању мистериозних пећина, изградњи кућа, изради, прикупљању блага, итд. Међутим, функција за упознавање чини игру истакнутом.

Стардев Валлеи подстиче играче да преузму активности као што су кување, пецање, узгој усева, тражење хране, узгој стоке и интеракција између сељана и грађана.

Спелунки Ворлд

Још једна игра коју је дизајнирао Гамемакер је Спелунки Ворлд. Примарни циљ ове игре је зграбити огромну количину блага из пећине. Спелунки Ворлд је објављен 21. децембра 2008. Направио га је Моссмоутх, ЛЛЦ, а дизајнирао индие програмер Дерек Иу за платформе као што су Ксбок 360, ПлаиСтатион 3, ПлаиСтатион 4, ПлаиСтатион Вита, ЦхромеОС и Нинтендо Свитцх.

Међутим, игра је бесплатна за Мицрософт Виндовс. Јединствена 2Д платформа и рогуелике игра се баве истраживањем пећина и тунела и прикупљањем блага избегавањем замки и непријатеља. Штавише, Спелунки Ворлд омогућава играчима да користе бомбе и ужад за превазилажење изазова.

Хад

Хадес је једна од најбољих рогуелике симулационих игара, објављена 17. септембра 2020. Развио ју је и објавио Супергиант Гамес за платформе као што су мацОС, Нинтендо Свитцх, Виндовс, ПлаиСтатион 4, ПлаиСтатион 5, Ксбок Оне и Ксбок серија Кс/С. Међутим, ова игра је подстакнута грчком митологијом о Бесмртном сину Хада по имену Загреус.

Током свог путовања, он мора да се бори са бесним, изгубљеним душама и да се носи са изазовима бекства из подземног света. Прича даље укључује да се враћа у Хадову палату кад год умре и покушава поново. Има благодати од других богова Олимпа и проналази благо које му помаже да побегне. Прекретница игре је на крају; морате пркосити богу мртвих да бисте преживјели.

  Абстрацт Цласс Вс. Интерфејс у ​​Јави: Објашњење са примерима

Уђите у Гунгеон

Ентер тхе Гунгеон је Рогуелике видео игра Буллет Хелл. Ово је изазовна независна игра покренута 5. априла 2016. Програмер Додге Ролл је дизајнирао игру тако да на почетку изгледа лако за играње. Издавач и програмер су дигитално објавили игру на платформама као што су Линук, мацОС, ПлаиСтатион 4, Мицрософт Виндовс, Ксбок Оне, Нинтендо Свитцх, Гоогле Стадиа и Амазон Луна.

Штавише, Ентер тхе Гунгеон је постављен на тему ватреног оружја. Игра прати четири лика играча под називом Гунгеонеерс док играју игру како би пронашли пиштољ који има магичну способност да „убије прошлост“. Дакле, савршена игра за љубитеље трилера.

Деатх’с Доор

Деатх’с Доор је 3Д изометријска акционо-авантуристичка видео игра покренута 28. марта 2017. Ацид Нерве је програмер ове сјајне игре. Деволвер Дигитал је издавач игре за Мицрософт Виндовс, Ксбок Оне, Ксбок Сериес Кс/С, Нинтендо Свитцх, ПлаиСтатион 4 и ПлаиСтатион 5. Штавише, у игри, играч истражује Свет духова да би преживео.

Штавише, играч игра улогу вране која је жетелац душа у овом сабласном царству. У игри, играч мора да решава загонетке борећи се са полубоговима и чудовиштима користећи оружје попут стрела, мачева и магије. Играчи могу искусити невероватне ефекте као што су ефекти успореног покрета, ефекти прскања крви и добар утицај звукова током битака.

Раин Ворлд

Раин Ворлд је платформска игра за преживљавање са симулираним екосистемом. Датум лансирања је 28. март 2017. Програмер Видео култ је одржао игру једноставном и естетском. Штавише, Раин Ворлд објављују Адулт Свим Гамес и Акупара Гамес за платформе као што су ПлаиСтатион4, Мицрософт Виндовс и Свитцх.

Надаље, играч ове игре преузима улогу Слугцата, који живи са својом породицом. Једног дана губи се у непознатом свету и приморан је да пронађе своју породицу. Свет игара је постапокалиптичан и опасан. Циљ ове игре је преживљавање и хибернација током кише. Оно што је најважније, њени ограничени ресурси тестирају стрпљење играча.

Холлов Книгхт

Холлов Книгхт је Метроидваниа игра у којој играчи морају да користе своје вештине и рефлексе да би преживели. Ова независна игра је објављена 24. фебруара 2017. Програмер и издавач су Теам Цхерри. Доступан је за Виндовс, Линук, мацОС, Нинтендо Свитцх, ПлаиСтатион 4 и Ксбок Оне.

Штавише, то је изазовна, авантуристичка, застрашујућа игра у подземном краљевству буба које муче натприродне болести.

Штавише, играч игра улогу бубе са ексерима налик мачу као оружјем. Играчи имају тенденцију да се боре са зараженим створењима и решавају древну скривену мистерију у игри преживљавања. Широки распони међусобно повезаних светова одржавају интересовање играча током игре.

Пире

Пире је видео игра заснована на акционим улогама која је покренута 25. јула 2017. Развио ју је и објавио Супергиант Гамес за платформе као што су Линук, Мицрософт Виндовс, ПС4 и мацОС. Међутим, Пире је аркадна спортска игра. Борбени систем игре је тимска игра која се односи на фудбал.

Штавише, главни циљ је да одведете лика до лопте и покушате да је доведете до непријатељске ломаче. Различите стратегије могу променити исход или стил игре. На крају, сваки лик који постоји у Пиреу има другачију причу о преживљавању.

Сома

Ево још једне сјајне индие игре, Сома. То је сурвивал хоррор видео игра објављена 22. септембра 2015. Развила ју је и објавила Фрицтионал Гамес за Линук, ОС Кс, ПлаиСтатион 4, Мицрософт Виндовс и Ксбок Оне.

  Могу ли запослени у Снапцхату да виде ваше снимке?

Сома се одвија у удаљеном подводном истраживачком објекту где хране понестаје, свет је у хаосу, а механизми тврде да су живи. Ова игра је егзистенцијална ноћна мора о личном идентитету. Међутим, нема узврата; морате испирати своје непријатеље да бисте преживели.

Инто Тхе Бреацх

Инто Тхе Бреацх је стратешка видео игра на потезу. Датум лансирања је 27. фебруар 2018. Даље, ову игру је развио и објавио Субсет Гамес за платформе – Мицрософт Виндовс, мацОС, Нинтендо Свитцх, Линук, Стадиа, иОС и Андроид.

Цела игра је тактичка, где џиновска ванземаљска створења налик бубама прете људској цивилизацији ширењем своје врсте. Штавише, играч може да контролише мехове и каноне у биткама за борбу против ванземаљаца. Неуспех није опција. Дакле, игра пружа још једну прилику да се игра из почетка.

Страи

Страи је међу инди играма које се најбрже шире. Авантура заснована на мачкама чини игру посебном. Штавише, Страи је објављен 19. јула 2022. Развио га је БлуеТвелве Студио, а објавила Аннапурна Интерацтиве за платформе као што су ПлаиСтатион 4, ПлаиСтатион 5 и Виндовс.

Авантуристичка игра прати причу о мачки луталици која пада у град окружен машинама, роботима и мутантним бактеријама. Осим тога, игра се одвија у тмурном доњем делу пропадајућег сајбер града.

Међутим, играч треба да се пење на платформе, савладава изазове и комуницира са окружењем да би откључао нове путеве. Стога, новост играња као мачка у авантуристичком свету даје играчима узбудљиво искуство.

Дисцо Елисиум

Дисцо Елисиум је видео игра са улогама која је лансирана 15. октобра 2019. Развио ју је и објавио ЗА/УМ за Мицрософт Виндовс, мацОС, ПлаиСтатион 4, ПлаиСтатион 5, Стадиа, Нинтендо Свитцх, Ксбок Оне и Ксбок Сериес Кс/С . Инфинити Енгине у великој мери инспирише игру.

То је мистерија убиства где играч преузима улогу детектива. Међутим, прича почиње тако што тело виси са дрвета у дворишту.

Штавише, главни циљ ове игре је да се истражи случај убиства и пронађе кривац. Дисцо Елисиум игра нема никакав систем борбе, а играч мора да реши случај користећи вештине преко система од 24 вештине. На крају, уз доступност безбројних алата, играчи могу брзо да развију своје ликове.

Кербал свемирски програм

Кербал Спаце Програм (КСП) је видео игра за симулацију свемирских летова лансирана 27. априла 2015. Програмер ове игре је Мекицан Девелопер Скуад, чији елегантни дизајн омогућава играчима да управљају и креирају свој свемирски програм.

Штавише, Кербал Спаце Програм је објавио Привате Дивисион за Линук, мацОС, Мицрософт Виндовс, ПлаиСтатион 4, Ксбок Оне, ПлаиСтатион 5 и Ксбок серије Кс/С.

Штавише, управљањем и креирањем свемирског програма и свемирског брода, можете га користити за летење унутар игре. Међутим, игра је о свемирском програму у настајању са посадом и особљем ванземаљаца по имену ‘Кербалс’. Играч покушава да помогне овим Кербалима да испуне своје крајње мисије: да достигну одређену висину, дођу до стабилне орбите и побегну из атмосфере.

Закључак

Укратко, индие игре су заузеле посебно место у срцу сваког играча. Ради лакшег сналажења, навели смо неке од најбољих инди игара које би требало да покушате да играте у 2023. Можете да изаберете ону која ће вам бити узбудљива за играње. Штавише, приступачност и максимално искуство играња ових игара чине играче заинтересованим.

Најважније, уверите се да игра коју одаберете не доведе до зависности. Сада имате добру идеју о карактеристикама ових игара. Можете испробати онај који вам највише одговара.

Такође можете истражити неке од најбољих игара на више платформи.