6 Алтернатива у Гоогле Плаи продавници за навођење ваших Андроид апликација

Многи програмери су научили ову лекцију на груб начин, али можете директно да испробате ове алтернативе Гоогле Плаи продавнице да бисте имали већу финансијску стабилност. Будите у току.

Андроид има огроман удео на тржишту. Дакле, ово је један од првих великих програмера продавнице апликација у које постављају своје апликације.

Међутим, алгоритми се мењају и дешавају се грешке. Ове замке понекад уништавају мале компаније и индие програмере, враћајући њихов приход на почетак.

Алтернативе Гоогле Плаи продавнице

Ту на сцену долазе ове продавнице апликација трећих страна.

Дакле, испробавање „не стављајте сва јаја у једну корпу“ може бити добра идеја, посебно када сам Гоогле не ограничава:

Извор: Гоогле Плаи смернице

Укратко, каже да можете слободно дистрибуирати у друге продавнице апликација. Ово вам помаже да направите паузу од Гоогле-ових смерница за обрачун и диверзификујете дистрибуцију.

Од овог писања, Гоогле Плаи продавница наплаћује 15% провизије на први милион долара који зарадите и 30% накнадно.

Алтернативе Гоогле Плаи продавнице видећемо да се наплаћују од 10% до 30%.

А пошто само веома мали број (око 1% према Гуглу) програмера прелази границу од милион прихода, права корист од других канала дистрибуције је диверсификација како би се минимизирали ризици од финансијских губитака.

Идемо.

Аптоиде

Аптоиде је независна продавница апликација у коју можете да пошаљете своје апликације која такође помаже у дистрибуцији партнерским продавницама преко једне контролне табле и система наплате.

  Набавите иОС Лике Ассистиве Тоуцх на свом Андроид телефону

Укратко, говоримо о преко 430 милиона корисника распоређених у 20 продавница апликација, као што су Аптоиде, Оппо, ВИВО, МИ, итд., под дистрибуцијом апликације Цатаппулт.

Цатаппулт има две шеме поделе прихода: продавницу и самосталну. Приход од апликације продавнице привлачи 25% провизије, док вас самодистрибуција кошта само 10%.

Претплата за Цатаппулт програмере износи 79 УСД годишње, што се може рефундирати у првих 30 дана пре него што почне дистрибуција апликације.

Амазон

Амазон Апп Сторе је још једна достојна опција да своју апликацију гурнете у 236 земаља на Андроид, Фире ТВ, таблете и одабране Виндовс 11 уређаје.

Уз Амазон можете да хостујете бесплатне и плаћене апликације. Добијате ‘стандардне’ ауторске накнаде (70%) ако приход премашује милион УСД.

За мање од овога, можете имати користи од Амазон АппСторе акцелератора за мала предузећа за повећање исплата на 80%. Поред тога, ово ће вам донети 10% више као кредит Амазон Веб Сервицес, чиме ће укупан профит бити близу 90%.

Осим тога, стандардне накнаде зависе од категорије апликације и типа уређаја, као што је поменуто у уговору о Амазоновим услугама за програмере.

Оглас у продавници апликација Амазон је бесплатан.

Уптодовн

Уптодовн тренутно покрива преко 130 милиона корисника на 26 језика на Андроид-у, Виндовс-у и Мац-у. Међутим, око 80% саобраћаја апликације Уптодовн припада Андроид корисницима.

Тренутно су све апликације које се хостују на овој алтернативи Гоогле продавница апликација бесплатне, а програмери не могу да понуде апликације које се плаћају за преузимање.

Објављивање апликација је бесплатно са поделом прихода од 80-20.

  Нове функције у Фирефок-у 42 за десктоп и Андроид

Галаки Сторе

Галаки Сторе може вам добро послужити због свог огромног Самсунг отиска и бесплатног објављивања. Међутим, одузима 30% провизије без обзира на укупан приход програмера.

Оно што га чини занимљивим је клаузула, Удео у приходу и порез, која указује на прозор за могуће преговоре о ауторским накнадама.

Нарочито, Галаки Сторе је ограничен на Самсунг уређаје, укључујући његове паметне телефоне, паметне сатове итд.

АппГаллери

АппГаллери је намењен Хуавеи телефонима, мада људи могу да је користе и за друге брендове. Почело је са поделом 90-10 прилагођеном програмерима само да би се пратио модел 70-30, који је на снази од 2022.

Поред тога, програмери у континенталној Кини имају посебан однос дељења који треба да се распита од Хуавеи оперативног одељења.

Накнаде за унос АппГаллери-а су засноване на услугама које програмер користи за објављивање. Неки су бесплатни, а они који се плаћају имају бесплатне квоте пре него што постану паи-ас-иоу-го.

Коначно, АппГаллери такође садржи плаћене апликације.

Ф-Дроид

Ф-Дроид је бесплатно тржиште апликација отвореног кода где можете да хостујете бесплатне апликације са плаћеним ажурирањима/функцијама.

Међутим, библиотека апликација је веома ограничена, што резултира ограниченом базом корисника.

Дакле, то се углавном своди на вашу љубав према покрету отвореног кода, ако не било шта друго.

Нажалост, не постоји ниједна права алтернатива!

То је тешка пилула за прогутање, али постојећа реалност.

Гоогле Плаи је превелик да би имао једнаке алтернативе или замене. Ове наведене продавнице апликација ће вам помоћи да остварите само делић прихода од онога што бисте зарадили на „Плаи“.

  АцДисплаи доноси активни екран Мото Кс-а на било који Андроид 4.4+ уређај

Ипак, они ће вам бити од користи ако на неки начин патите од уских грла у перформансама или забране у Плаи продавници.

ПС: Пошто смо публикација погодна за програмере, нећемо се ограничити на ово. Дакле, поред тога, можете проверити ове алате да бисте побољшали развој Андроид апликација.