Да ли је Самсунг Галаки З Фолд 5 водоотпоран?

Кључне Такеаваис

  • Самсунг Галаки З Фолд 5 има ИПКС8 оцену водоотпорности, што значи да може издржати урањање у воду до приближно 4,9 стопа до 30 минута без оштећења.
  • Међутим, важно је разумети да водоотпорност не значи да је уређај водоотпоран. Може да одоли води до одређене мере, али није водоотпоран.
  • Самсунг саветује да не користите Галаки З Фолд 5 на плажи или базену, јер његова отпорност на воду може да се смањи током времена због хабања.

Самсунгов Галаки З Фолд 5 има различита побољшања у односу на свог претходника. Што се тиче спецификација, З Фолд 5 је несумњиво солидан склопиви паметни телефон. Без обзира на то, са ценом од 1.800 долара, требало би да будете забринути због издржљивости уређаја.

Прво разматрање је шарка, коју је компанија реконструисала и учинила робуснијом. Међутим, шта је са водоотпорношћу? Да ли је Галаки З Фолд 5 водоотпоран?

Самсунг Галаки З Фолд 5 има ИПКС8 оцену

Галаки З Фолд 5 има ИПКС8 оцену отпорности на воду, која је први пут представљена у З Фолд 3 и задржана у З Фолд 4. Али шта то значи на уобичајеном језику? Прво, З Фолд 5 је тестиран на отпорност на воду користећи стандардну методу у индустрији која паметним телефонима даје оцену на основу кодова заштите од уласка (ИП).

Пронаћи ћете две цифре иза ИП адресе, што указује на врсту отпорности на прашину и воду коју уређај има. За З Фолд 5, Кс значи да Самсунг није тестирао заштиту од чврстих материја попут прашине. Насупрот томе, 8 показује да га је компанија тестирала на отпорност на воду.

  Како гледати ЕСПН 3 на Дисхнетворк-у

Ниво заштите 8 значи да Галаки З Фолд 5 може да издржи урањање у воду до приближно 4,9 стопа до 30 минута без уласка. Другим речима, З Фолд 5 је отпоран на продор воде само под одређеним условима, што се не сме бркати са водоотпорним.

Чак и Самсунг саветује да не користите плажу или базен и упозорава да ће се ниво водоотпорности уређаја смањити како време буде одмицало због хабања. Основна чињеница остаје да Галаки З Фолд 5 није водоотпоран.

Водоотпорност наспрам водоотпорности

Кредит за слику: Самсунг

Постоји разлика између водоотпорног и водоотпорног. Водоотпоран значи да је уређај непропустан за воду. С друге стране, водоотпорност подразумева да уређај може да се одупре уласку воде само у одређеној мери.

За кућиште Галаки З Фолд 5, то је само до приближно 4,9 стопа дубине свеже воде током 30 минута. Као и З Фолд 5, З Фолд 3 и З Фолд 4 такође нису водоотпорни. Чак и далеко од склопивих уређаја, ниједан Андроид телефон или иПхоне није водоотпоран.

Галаки З Фолд 5 није водоотпоран

Као и други паметни телефони, Самсунг Галаки З Фолд 5 није водоотпоран. Оцена водоотпорности би требало да вам пружи извесну гаранцију да се уређај неће одмах оштетити ако га испустите у локвицу или проспете пиће по њему, али то не значи да треба да будете непажљиви са њим. Увек пажљиво рукујте својим уређајем, без обзира на спецификације.