Како да поправите грешку „иМессаге је одјављен“ на иПхоне-у

Кључне Такеаваис

  • Упозорење „иМессаге је одјављен“ је знак погрешно конфигурисаних поставки иМессаге-а.
  • Већина људи добија ову грешку јер су случајно онемогућили услугу, одјавили се са свог Аппле ИД-а или још увек нису повезали свој телефонски број.
  • Проблеми на страни сервера и софтверске грешке такође могу понекад узроковати овај искачући прозор.

Да ли добијате искачући прозор „иМессаге је одјављен“ сваки пут када отворите нит у апликацији Мессагес на свом иПхоне-у? Ако је тако, нећете моћи да шаљете или примате плаве текстуалне облачиће ако то не поправите. Провешћемо вас кроз неколико корака за решавање проблема.

Уверите се да је иМессаге омогућен

Често је разлог зашто добијате грешку „иМессаге је одјављен“ прилично једноставан: можда сте случајно онемогућили иМессаге на свом иПхоне-у. Да бисте ово проверили, идите на Подешавања > Поруке на вашем иПхоне-у и уверите се да је иМессаге укључен.

Ако је већ омогућено: искључите га, сачекајте неколико секунди и поново га укључите да бисте натерали ваш иПхоне да поново активира услугу и поново се пријави на иМессаге.

Такође можете приступити овом менију једноставним додиром на опцију Подешавања у упозорењу „иМессаге је одјављен“.

Проверите своје иМессаге адресе

Следећи корак је да прегледате своје иМессаге адресе и уверите се да је изабран или ваш број телефона или Аппле ИД адреса е-поште, што је потребно да би иМессаге исправно функционисао. Можете наићи на овај проблем ако често мењате СИМ картице или се одјавите са свог Аппле ИД-а на свом иПхоне-у.

  Како проверити здравље чврстог диска на Линуку

Идите на Подешавања> Поруке и потражите опцију Слање и примање испод иМессаге прекидача. Ако видите „Нема адреса“ поред њега, то је управо разлог зашто добијате грешку „иМессаге је одјављен“ на свом иПхоне-у.

Додирните Пошаљи и прими и изаберите Користи свој Аппле ИД за иМессаге. Када добијете искачући прозор, додирните Пријава да бисте се пријавили са Аппле ИД-ом повезаним са вашим иПхоне-ом. Међутим, ако желите да користите други налог, изаберите Користи други Аппле ИД.

Ако се ваш број телефона појављује у овом менију, уверите се да је и он изабран. Ваш оператер ће послати СМС да активира иМессаге. Подразумевано, иМессаге ће започети нове разговоре користећи ваш број телефона, али ово можете променити у своју Аппле ИД адресу е-поште из истог менија.

Проверите статус Аппле-овог сервера за иМессаге

Ако и даље добијате искачући прозор „иМессаге је одјављен“ када отворите нит у Мессагес-у, могуће је да су Аппле-ови иМессаге сервери привремено искључени. Ово можете брзо проверити тако што ћете отићи на Аппле-ова страница са статусом система.

Ако приметите жути индикатор (уместо зеленог) поред иМессаге-а на овој страници, то значи да су Апплеови сервери искључени. Мораћете стрпљиво да сачекате док Аппле то не поправи да бисте поново слали и примали иМессаге текстове.

Опште поправке: Поново покрените, ажурирајте и још много тога

Горе наведени кораци за решавање проблема требало би да вам помогну да се решите упозорења „иМессаге је одјављен“ на вашем иПхоне-у у већини случајева. Међутим, можете испробати неке генеричке поправке за иМессаге ако и даље имате проблема.

  Нетехнолошки стартапи прикупили су милионе и Аппле М3 Мац рачунара у октобру 2023

Покушајте да поново покренете свој иПхоне, јер то може помоћи у решавању оваквих мањих софтверских грешака. Размислите о ажурирању вашег иПхоне-а ако је доступна нова верзија иОС-а, јер грешке у фирмверу такође могу узроковати грешку „иМессаге је одјављен“.

Ако ниједна од поправки које смо предложили није успела, време је да контактирате Аппле подршку за стручну помоћ. Лако је добити техничку подршку за ваш иПхоне помоћу апликације Аппле Суппорт, али можете и да посетите Аппле-ова страница за контакт са подршком ако желите брзо да разговарате са агентом.

Из мог искуства, искачући прозор „иМессаге је одјављен“ појавио се у тренутку када сам се одјавио са свог Аппле ИД-а и поништио свој број телефона за услугу. Као што је раније поменуто, до ове грешке може доћи и ако сте заменили СИМ картицу или прешли на нови еСИМ. Међутим, ако на иМессаге утичу други фактори попут повезивања, проблема са сервером и софтверских грешака, опште исправке изнад могу се показати вредним.