Како да поправите грешку „СИМ није обезбеђен ММ 2“.

Кључне Такеаваис

 • Грешка „СИМ није обезбеђен“ јавља се када ваша СИМ картица више не може да дели информације између вашег мобилног телефона и вашег провајдера. Ово се може десити када имате нови телефон са новом СИМ картицом или када преносите контакте на нову СИМ картицу.
 • Грешка „СИМ није обезбеђен за глас“ значи да не можете да упућујете гласовне позиве. Ово је обично узроковано прекидом везе са вашом линијом са налога мобилног оператера.
 • Можда ћете видети грешку „еСИМ није обезбеђен“ ако сте прешли са физичке СИМ картице на еСИМ.

Замена СИМ картица и добијање поруке о грешци на телефону? Грешку „СИМ није обезбеђен ММ2“ је довољно лако поправити, али шта то значи? Хајде да погледамо како да поправимо ову грешку на СИМ картици и да се уверимо да можете избећи да се то понови у будућности.

Шта значи „СИМ није обезбеђен“?

СИМ картице садрже одређене информације које помажу при идентификацији налога вашег мобилног телефона. СИМ омогућава да се телефон идентификује као ваш на мобилној мрежи (захваљујући ИМЕИ броју). Ово вам омогућава да упућујете позиве и повежете се на мобилни интернет.

Да бисте разумели зашто ваш телефон можда приказује поруку о грешци „СИМ није обезбеђен“, помаже да знате шта значи реч „омогућен“. Обезбеђивање се може дефинисати као чин пружања или снабдевања нечега. У случају ваше СИМ картице, она није обезбеђена ако више није у могућности да дели информације између вашег мобилног телефона и вашег провајдера.

Грешка „СИМ није обезбеђен“ требало би да утиче само на кориснике који треба да региструју нову СИМ картицу. Ако се то догоди у било ком другом тренутку, то може значити проблем са СИМ картицом и мораћете да набавите замену.

Када се појави грешка „СИМ картица није обезбеђена ММ2“, можете је пратити до једног од следећих:

 • Купили сте нови телефон са новом СИМ картицом.
 • Пребацујете контакте на нову СИМ картицу.
 • Сервер вашег провајдера мобилне мреже је недоступан (ако користите иПхоне, Аппле сервер такође мора да буде онлајн).
 • Постоји проблем са постављањем СИМ картице.
  4 начина на која је нови Тесла модел 3 из 2023. бољи него раније

У зависности од ситуације, могу се појавити и друге поруке о грешци на СИМ картици. На пример, ако је СИМ картица закључана за одређени телефон, када је убаците у нови уређај, можда ћете видети поруку „СИМ није важећа“. Откључавање СИМ картице ће вам омогућити да је користите на било ком компатибилном телефону.

Шта је грешка „СИМ није обезбеђен за говор“?

Грешка која постаје све учесталија је „СИМ није обезбеђен за глас“. Обично се јавља на уређајима повезаним на Гоогле Фи мрежу (комбинација мобилне и Ви-Фи мреже) и на Гоогле Пикел уређајима. Међутим, постоје и случајеви у којима се грешка „СИМ није предвиђена за глас“ приказује на другим оператерима и паметним телефонима.

Шта значи „СИМ није обезбеђен за говор“?

У већини случајева, ако ваш телефон приказује поруку о грешци „СИМ није обезбеђен за глас“, то значи да не можете да упућујете гласовне позиве. Најчешћи разлог за то је тај што је ваша линија прекинута са вашим налогом оператера. Кораци у наставку би требало да помогну да се ово реши.

Шта значи грешка „СИМ 2 није обезбеђен“?

Ако грешка „СИМ није обезбеђена“ наводи број, онда је то готово сигурно зато што користите телефон са две СИМ картице. Сваки слот је нумерисан, тако да можете видети грешке „СИМ 1 није обезбеђен“ и „СИМ 2 није обезбеђен“.

Ово није превише за бригу. То једноставно значи да када следите четврти корак у наставку, процес изводите два пута, за сваку СИМ картицу.

Такође можете видети грешку „еСИМ није обезбеђен“. Ово ће се често десити када пређете са физичке СИМ картице на еСИМ, а еСИМ још увек није активиран. Погледајте корак 4, у наставку, за више о томе.

7 начина да поправите грешке „СИМ није обезбеђен“

Испробајте ове трикове да поново омогућите своју СИМ картицу и ставите тачку на грешке „СИМ није обезбеђен“ на свом Андроид телефону.

1. Ажурирајте Царриер Сервицес

Као и већина ствари на вашем телефону, комуникација између уређаја и мобилних мрежа се контролише преко апликације.

Царриер Сервицес је Гоогле апликација која је унапред инсталирана у Андроид-у и редовно се ажурира. Ако сте открили да је дошло до грешке „СИМ картица није обезбеђена ММ#2“ а да нисте заменили нови телефон или уметнули нову СИМ картицу, то може бити проблем са услугама оператера.

Да бисте ово поправили:

 • Отвори Царриер Сервицес страницу у Гоогле Плаи продавници.
 • Ако је видљиво дугме за ажурирање, додирните га да бисте ажурирали апликацију, а затим погледајте да ли то решава проблем.
 • Ако нема ажурирања или не решава проблем, узрок грешке је нешто друго.

  2. Омогућите и онемогућите режим рада у авиону

  Можда је најједноставнија од свих потенцијалних грешака „СИМ није обезбеђен ММ2“ да онемогућите све везе на телефону или таблету.

    Како означити некога у ТикТок-у

  Ово се лако ради захваљујући режиму рада у авиону, стању у које се сваки мобилни уређај може пребацити једним додиром. Омогућавање режима у авиону онемогућава везе са мобилним интернетом и основним мобилним мрежама; накнадним онемогућавањем режима у авиону, циљ је да се поново успостави нова веза како би се превазишла грешка која није обезбеђена на СИМ картици.

  Да бисте поставили Андроид у режим рада у авиону:

 • Превуците надоле од врха екрана са два прста.
 • На екрану брзих подешавања додирните Режим у авиону.
 • Сачекајте промену (само неколико секунди).
 • Када будете спремни да опозовете, једноставно поновите кораке 1-2.
 • У том тренутку треба успоставити нову везу са мобилном мрежом. Ако СИМ ради исправно, грешка „СИМ није обезбеђена ММ2“ више не би требало да се појављује.

  3. Поново покрените телефон

  Можда се чини мало вероватним, али једноставно искључивање телефона може превазићи грешку на СИМ картици која није обезбеђена. Предузмите уобичајене кораке да поново покренете телефон и сачекајте. Неколико тренутака касније видећете да се порука о грешци више не појављује и да је ваша СИМ картица активирана.

  4. Исправно уметните СИМ картицу

  Ако проблем није у активацији СИМ картице или у мрежи, онда је то можда једноставно СИМ картица која не одговара. Ово може бити због проблема са обликом саме СИМ картице или лоше дизајнираног утора за СИМ картицу (или држача).

  Да бисте проверили да ли је СИМ исправно постављен, искључите телефон, а затим пронађите СИМ картицу:

  • Ако имате старији или јефтинији телефон, пронађите СИМ картицу тако што ћете отворити задњу плочу. Можда ћете морати да уклоните батерију да бисте приступили слоту за СИМ картицу.
  • Код водећих телефона или оних без уклоњивих батерија, слот за СИМ картицу се обично налази са стране телефона. Ово је обично држач на коме се налази СИМ картица – биће вам потребан мали алат за избацивање СИМ картице да бисте је отворили. Потражите малу рупу дуж бочне стране телефона и гурните алат да бисте избацили СИМ.

  Обавезно уклоните СИМ картицу, а не мицроСД меморијску картицу, јер често деле исти слот.

  Уклањање СИМ картице може бити тешко. Можда ћете морати да користите пинцету или да је извадите одоздо ако је укључена батерија која се може уклонити. Када је СИМ картица уклоњена, ударите је, а можда и брзо обришите прашину крпом која не оставља длачице.

  Замените очишћену СИМ картицу, пазећи да је поставите према упутствима. Обично постоји налепница поред слота за СИМ картицу или гравура која илуструје исправну оријентацију СИМ картице.

    Како препознати крипто жетон/кованицу за превару за неколико минута

  Замените СИМ картицу у телефону и поново укључите. Грешка „СИМ није обезбеђена“ више не би требало да се појављује. Ако јесте, испробајте СИМ на другом телефону.

  5. Активирајте своју СИМ картицу

  У већини случајева, СИМ картица ће се аутоматски активирати у року од 24 сата од уметања у нови телефон. Ако се то не догоди, обично су доступне три опције за омогућавање активације:

  • Позовите аутоматизовани број.
  • Пошаљите СМС.
  • Пријавите се на страницу за активацију на веб локацији оператера.

  Ако сте прешли на еСИМ, могуће је да ће ваша стара физичка СИМ картица и даље бити активирана. Не можете да имате две СИМ картице везане за исти телефонски број, па обавезно активирајте еСИМ да бисте деактивирали стару СИМ картицу.

  Све ове опције су брзе и једноставне, али зависе од тога да ли их превозник подржава. У већини случајева, ваша СИМ картица треба да буде активирана, а грешка „СИМ није обезбеђена“ решена.

  6. Обратите се свом оператеру или мрежном провајдеру

  Ако се СИМ не активира, време је да упутите позив (са другог уређаја!) свом оператеру или мрежи. Објасните им поруку о грешци и кораке које сте до сада предузели.

  Као што је горе наведено, можда постоји проблем са сервером за активацију, који би спречио активирање ваше СИМ картице. Ово би изазвало поруку о грешци „СИМ није обезбеђен“.

  Ваш оператер ће вас обично држати на вези док истражује проблем. Ако је проблем са сервером за активацију, може доћи до одређеног кашњења у активирању СИМ картице. Са позитивне стране, имаћете разлог за грешку и могући датум за решавање.

  7. Набавите нову СИМ картицу

  Још увек нема радости? Време је да затражите нову СИМ картицу, можда чак и еСИМ, ако је ваш телефон подржава. Можете да позовете своју мрежу за ово, али ћете вероватно схватити да је брже да се упутите у локалну продавницу телефона. Још боље, филијала ваше мреже или франшизно продајно место.

  Они ће моћи да покрену дијагностику на СИМ картици и, надамо се, да реше грешку „СИМ није обезбеђен ММ2“. Не брините ако понове неке од корака које сте већ покушали, јер је то део дијагностичког процеса.

  Ако то значи да вам је потребна нова СИМ картица, то не би требало да буде проблем. Продавница ће имати алате за управљање заменом и повезивање нове СИМ картице са вашим налогом.

  Грешка „СИМ није обезбеђен ММ 2“, исправљена!

  До овог тренутка требало би да разумете зашто ваш телефон приказује поруку о грешци „СИМ није обезбеђен ММ2“. Ако ништа од ових ствари не функционише, мораћете да контактирате свог оператера/провајдера мреже да бисте затражили замену картице. Када све средите, ваша СИМ картица би требало да ради без проблема.

  Нажалост, нове грешке на СИМ картици се појављују све време, али не треба дуго да се интернет окупи и почне да пружа решења код куће. Ако имате проблема са СИМ картицом, увек је вредно обавити брзу претрагу на мрежи да бисте видели да ли је неко пронашао решење или заобилазно решење.