Како лако постићи глатке линије у Адобе Иллустратору

Брзе везе

Кључне Такеаваис

  • Користите четкицу, оловку или алатку за закривљеност да бисте креирали линије у Иллустратору. Затим користите алатку Смоотх да бисте их учинили углађеним и уредним.
  • Алтернативно, користите опцију Поједностави да бисте изгладили линије без алата Смоотх. Подесите ручно или користите икону А за аутоматско поједностављење.
  • Ове технике ће вам помоћи да постигнете глатке линије у Иллустратору, побољшавајући ваш рад на илустрацијама и дизајну.

Креирање углађених и уредних линија кључна је техника за сваког графичког дизајнера. Овај чланак ће вам показати како да постигнете савршене глатке линије користећи Адобе Иллустратор, са и без алата Смоотх.

За почетак отворите свој документ у Иллустратор-у и пронађите траку са алаткама на левој страни екрана. Биће приказани различити алати, али за прављење глатких линија, одлучите се за четкицу, оловку или алатку за закривљеност.

Ако сте нови у програму и желите прво да вежбате једноставне дизајне, можете почети тако што ћете креирати једноставне облике као што су троуглови у Иллустратору пре него што пређете на сложеније креације које ће можда требати више ручних подешавања.

Кликните и превуците док користите алатку четкица за прављење линије. Исто тако, кликните одвојено у правцу који желите да пратите када користите алатке Пен или Цурватуре.

Имајте на уму да се први део нацртаног сегмента неће појавити док не направите другу тачку сидрења када користите алатку Пен.

Када нацртате своју линију, изаберите је помоћу алата за избор у горњем левом углу оквира са алаткама. Затим кликните на алатку Смоотх, коју ћете пронаћи тако што ћете држати притиснуту икону алата Схапер, ако већ није видљива.

Кликните и превуците преко своје линије више пута да бисте изгладили путању. Ако је алат сувише слаб или превише јак, двапут кликните на икону алата Смоотх и промените опцију Фиделити у искачућем оквиру да бисте повећали или смањили његову снагу.

Други начин за постизање глатких линија у Иллустратору без употребе алата Смоотх је одабиром линије и одласком на Објекат > Путања > Поједностави.

Појавит ће се искачућа опција Поједностави коју можете повући надоле како бисте поједноставили своју путању. У случају нестабилних линија, поједностављивање путање ће их учинити глаткијим и објасниће сложеност различитих тачака сидрења које сте користили када сте првобитно правили линију.

Ову опцију можете подесити ручно или кликнути на икону А приказану поред облика лука у искачућем оквиру да бисте аутоматски поједноставили своју путању. Ако вас је овај метод заглађивања линија изненадио, постоји много других скривених алата у Иллустратор-у који би се такође могли показати неочекивано корисним за ваш следећи пројекат.

Било да се ради о илустрацији или графичком дизајну, ови алати ће ослободити ваш рад неравних и климавих линија. Уживајте у глаткој пловидби у Адобе Иллустратор-у од сада па надаље, посебно када је у питању рад на линији.