Како писати дуже постове на Кс (Твиттер)

Крајем 2017, Кс (бивши Твитер) је удвостручио број знакова дозвољених у објавама са 140 на 280. За неке кориснике, међутим, 280 знакова и даље није довољно. Дакле, ако имате нешто важно да кажете, морате да знате како да пишете дуже постове на Кс. Ево неколико једноставних начина да то урадите.

1. Надоградите на Кс Премиум

Међу осталим предностима надоградње на Кс Премиум, претплата омогућава корисницима из САД да пишу дуже постове. Ако се претплатите на плаћену верзију, ограничење броја знакова за ваше постове се повећава са 280 на 25.000. Ово се такође односи на одговоре и цитирање постова, тако да нећете морати да бринете о прекорачењу ограничења од 280 знакова или да морате да креирате нити.

Међутим, нећете моћи да закажете дуже објаве нити да их сачувате као недовршене. Иако ћете морати да платите претплату на Кс Премиум, њено коришћење је можда најлакши начин да имате дуже постове, јер нећете морати да скачете између Кс и веб локација трећих страна.

2. Направите снимак екрана

Ово је једноставно, али ефикасно решење за постављање дужих постова на Кс. Коришћење снимака екрана за писање дужих порука је растући тренд. Вероватно сте видели људе који користе „превару“ у вашој временској линији.

Принцип је једноставан. Користите било коју од најбољих апликација за бележење за Андроид или иОС и напишите шта желите да кажете. Само се уверите да све стане на један екран. Затим направите снимак екрана онога што сте рекли и покрените Кс апликацију. Додирните икону нове објаве и приложите снимак екрана уз пост. Не морате чак ни да пишете никакав текст, иако додавање алтернативног текста помаже у приступачности. Када будете спремни, притисните Објави.

  10 најбољих варалица за Вим за програмере и сисадминисте

Међутим, овај метод вам неће дозволити да уређујете своје постове на Кс.

3. Креирајте нит

Недуго након повећања на 280 знакова, Кс је покренуо могућност да објављује постове. Ова функција вам омогућава да креирате низ повезаних постова који их приказују у континуираном формату померања када се гледају кроз апликацију. То је начин да објављујете дуже мисли и идеје без ослањања на спољне апликације и алате.

Да бисте креирали нит у апликацији, почните да састављате пост на уобичајен начин. Када будете спремни да напишете други пост, кликните на дугме +.

Можете објавити целу нит у исто време тако што ћете кликнути на дугме Објави све. Такође можете додати још постова у нит касније тако што ћете изабрати објаву и кликнути на опцију Додај још један пост испод ње. Кликните на икону Још (три хоризонталне тачке) да бисте наставили са старијим нитима.

4. Користите ЦонтролЦ

ЦонтролЦ је одличан начин да делите било који проширени садржај са великим бројем људи на мрежи; није Кс-специфичан. Ипак, то је фантастичан алат за дуже постове на Кс.

ЦонтролЦ нуди форматирање текста, што значи да можете уређивати величину фонта, стил текста, боју текста и још много тога.

Као такав, то је одличан начин за брзо дељење дужег садржаја који се протеже даље од неколико једноставних реченица. На пример, можда желите да поделите нека техничка упутства или детаљна упутства и морате да истакнете одређене делове текста.

Да бисте користили апликацију, напишите и форматирајте свој текст у оквиру на екрану. Када будете спремни, кликните на Пошаљи и добићете везу за дељење са другим људима. Нажалост, не можете послати везу на Кс директно из веб апликације.

  15 најбољих алата за прављење сјајних презентација на мрежи

5. Користите Твеет Цомпрессор

Сви смо писали постове који су за неколико знакова предугачки и на крају смо скенирали текст изнова и изнова да бисмо уштедели било какве мале уштеде.

Уместо да сами радите тежак посао, требало би да само залепите свој пост у Твеет Компресор сајт.

Користи уникод да замени одређене комбинације од два слова са појединачним знаковима. Комбинације које се могу компресовати су:

 • цц
 • Госпођа
 • нс
 • пс
 • ин
 • лс
 • фи
 • фл
 • ффл
 • ффи
 • ив
 • ик
 • ви
 • ои
 • ии
 • ки
 • њ
 • тачка иза које следи размак
 • зарез иза које следи размак

За оне који не знају, Уницоде је ИТ стандард који омогућава доследно кодирање свих светских система писања. Укупно има скоро 150.000 знакова. Твеет Цомпрессор користи једнознакове замене уницоде-а као што су римски бројеви и научне скраћенице.

Сазнајте више о коришћењу Кс и изградите своју репутацију

Захваљујући овим једноставним начинима, можете да објављујете садржај дугог формата без проблема. Иако је претплата на Кс Премиум можда најлакша опција, можете користити друге методе ако не желите да плаћате за писање дужих постова. Учење како да пишете дуже постове је само један мали део да постанете Кс моћни корисник. Али постоји много других савета за почетнике који ће вам помоћи да боље искористите апликацију друштвених медија и изградите своју репутацију.