Како Веб Унлоцкер омогућава ваше путовање екстракцијом података

Веб откључавачи су напредни веб стругачи који су ефикасни у прикупљању података са различитих веб локација и долазе са модерним функцијама које вам помажу да унапредите своје пословање.

Пословни подаци су важан улаз за проналажење вредних увида и могућности за раст.

Издвајање података са веба је неопходно за ефикасно тржиште, што можете постићи помоћу веб откључача. А ако ручно изводите веб-стругање, то би одузело много времена и ресурса.

Коришћење веб откључавања не само да може побољшати ефикасност, продуктивност и тачност, већ и водити ваше пословање ка успеху аутоматизацијом задатака екстракције података.

У овом чланку ћу разговарати о важности веб скрапинга и о томе како веб откључавање помаже у ефикасном екстракцији података.

Шта је Веб Сцрапинг?

Веб сцрапинг је једноставан и моћан процес аутоматског прикупљања структурираних података са веб локација. За разлику од ручног издвајања података трошењем више времена, веб стругање користи технике паметне аутоматизације за прикупљање милиона, чак и милијарди података са веба.

Већина података које добијате са интернета је у ХТМЛ формату на неструктурисан начин. Путем веб-стругања можете издвојити податке и затим их претворити у структуриране податке ускладиштене у бази података или прорачунској табели. Ово ће се даље користити у различитим апликацијама да би се разумела стратегија и направила сопствена.

Многа предузећа и појединци користе веб стругање да би извукли информације које су јавно доступне на веб локацијама како би стекли увид и донели интелигентне одлуке. Неки од главних случајева коришћења веб скрапинга укључују анализу конкуренције, обавештавање о ценама и праћење, истраживање тржишта, праћење вести и генерисање потенцијалних клијената.

Изазови Веб Сцрапинг-а

Иако је веб стругање важна технологија у издвајању и прикупљању специфичних података, оно има неке изазове.

Ботс

Веб локације могу да изаберу да ли ће дозволити веб сцаперс ботове у сврху гребања или не. Постоји много веб локација које не дозвољавају процес веб-стругања јер, већину времена, ботови црпе ресурсе сервера док скидају податке са веб локације. Дакле, то индиректно утиче на перформансе сајта.

Честе структурне промене

Да би одржали добар напредак у УИ/УКС-у и додали више функција, веб странице редовно пролазе кроз структурне промене. Веб стругачи су написани посебно у односу на елементе кода веб странице у време подешавања. Честе промене компликују ствари, што отежава стругаче.

Иако свака структурна промена не утиче на подешавање, неке могу довести до губитка података. Такође, веб скраперима је тешко да одржавају картицу промена како би остала активна када корисник извуче податке.

Цаптцхас

Примарни циљ цаптцха је да направи разлику између људи и ботова тако што ће приказати неку врсту логичких проблема. Дакле, основни посао је да се нежељени нежељени садржај држи даље. У присуству цаптцха, основне скрипте које користе стругачи неће радити.

Забрана

Када веб стругач бот шаље паралелне захтеве више пута или неприродно поставља велики број захтева, постоји шанса да бот пређе танку линију између неетичког и етичког гребања веба и буде означен. Веб стругач мора да буде довољно паметан да наиђе на такве проблеме тако што ће остати на правој страни правила за стругање и постићи оно што жели.

  Поделите екран свог рачунара са било којим рачунаром преко ВиФи-а или ЛАН-а користећи СцреенТаск

Скрапинг података у реалном времену

Скрапинг података у реалном времену је важан за многа предузећа како би стекла кључне увиде и донела боље одлуке. Од флуктуирајућих цена акција до промене цена производа, сцрапинг података помаже да стекнете капитал за ваше пословање.

Прибављање великих скупова података је велики проблем и доношење одлука на основу ових података може бити изазов. Дакле, веб скрапери у реалном времену користе РЕСТ АПИ за надгледање доступних динамичких података и њихово скенирање. Али, то и даље остаје изазов. Непажљиво укидање података може да оштети сајт и интернет и негативно утиче на ваше пословање.

Хонеипот Трапс

Власници веб-сајтова постављају замку на странице да би ухватили парсере. Замке могу бити везе које парсери могу да виде, али обични људи не. Када парсер уђе у замку, веб локација користи информације које добије да блокира ботове за стругање.

Захтеви за пријаву

Понекад је потребно да се пријавите на страницу да бисте добили информације. Када пошаљете своје акредитиве за пријаву, претраживач ће додати вредност колачића вашим захтевима који се покрећу на другој веб локацији. На тај начин веб локација може знати да сте иста особа која се раније пријавила и да би вас могла блокирати.

Како Веб Унлоцкер може помоћи?

Веб откључавач је напредна верзија веб стругача. Помаже дигиталним трговцима, аналитичарима података и интернет истраживачима да приступе веб локацијама (чак и блокираним) у сврху истраживања. Откључава цео интернет за вас, заобилазећи блокаде, пропусте, цаптцха и ограничења док аутоматизује процес веб скрапинга.

Приступ јавним подацима је легалан према разним правилима. А веб откључавање је развијено као решење за деблокирање путање стругања. Са веб откључачем, само треба да шаљете захтеве без бриге о замкама или блокадама.

Веб откључавање омогућава следеће:

 • Аутоматски користи стамбену ИП адресу или проки центра података да заобиђе системе за детекцију ботова
 • Омогућава вам да се појавите као обичан корисник веб локација
 • Решава проблеме са пријављивањем
 • Приступа локализованом садржају широм света
 • Спашава вас од замки
 • Управља управљање ротацијом ИП-а у пуном циклусу
 • Прилагођава отисак прста у реалном времену
 • Откључава и решава проблеме везане за цаптцха
 • Приступа гео-ограниченим веб локацијама за вађење података
 • Прилагођава се да остане неоткривен
 • Алгоритми машинског учења Веб Унлоцкер-а олакшавају екстракцију података
 • То ће вам омогућити да користите функцију АПИ-ја за стругање.
 • Можете остати непримећени уз помоћ проширеног спремишта колачића за прегледање, емулираних уређаја и захтева за ХТТП заглавље
 • Можете да постављате неограничене захтеве да бисте добили податке који су вам потребни

Како ради Веб Унлоцкер?

Да бисте издвојили тражене податке, потребно их је навести тако да веб откључивач извлачи податке тачно и брзо.

На пример, ако желите листу соковника која је доступна на сајту за куповину, а не рецензије купаца, онда можете да наведете свој захтев да добијете само листу соковника.

Када програм за откључавање веба скрапа веб локацију, прво се дају УРЛ-ови. Учитава ХТМЛ кодове за сличне веб локације. Напредни стругач може чак да издвоји све Јавасцрипт и ЦСС елементе. Затим, стругач конвертује податке у ХТМЛ коду у једноставан и разумљив формат.

Извор: Куора

Углавном, излазни формат је у облику ЦСВ датотеке или Екцел табеле. Подаци се такође могу чувати у другим форматима, укључујући ЈСОН датотеку.

Веб сцрапинг се састоји од два дела:

 • Покретач је алгоритам вештачке интелигенције који претражује интернет како би тражио одређене информације које су потребне за везе широм веба.
 • Сцрапер је специфичан алат дизајниран за прикупљање података са веб локације. Дизајн варира у зависности од сложености и обима вашег пројекта.
  Убунту: избришите историју апликација [Guide]

На овај начин може прецизно и брзо извући податке.

Важност Веб Унлоцкер-а

Било да сте нови у послу или сте у расту, екстракција података вам помаже да повећате раст свог пословања за 10 пута. Постоји много разлога због којих програмери, аналитичари и пословни људи воле да користе веб откључавање преко проксија који сами управљају и руковање цаптцха у смислу карактеристика и могућности. Хајде да сазнамо како сцрапинг са веба помоћу веб откључача користи предузећима.

Поједностављивање екстракције података

Са модерним технологијама као што су веб откључавачи, можете поједноставити процес екстракције података. Омогућава свакоме да лако извуче податке у великом обиму. Поред тога, можете приступити ботовима који вам омогућавају да прикупљате податке у било ком обиму.

Иновација муњевитом брзином

Пузање и сцрапинг омогућавају предузећима да брже иновирају и стварају нове производе. Многе компаније расту тако што прикупљају и користе податке из више извора. Помоћу веб-стругања можете побољшати своју понуду вредности. Поред тога, помаже вам да тестирате и извршите нове идеје са извученим подацима са веб локација.

Леад Генератион

Уз помоћ веб откључача, можете без напора приступити пословним подацима конкурената. Ово вам такође помаже да направите аутоматизоване машине за продају. Можете да претражујете и обједињујете податке у зависности од квалитета и нивоа тачности који су вам потребни. Када имате потребне податке, можете генерисати потенцијалне клијенте и одржавати раст.

Маркетинг Аутоматион

Скрапинг података је директно повезан са аутоматизацијом маркетинга. Рецимо, уочите профил свог конкурента на Инстаграму са 18к+ пратилаца. Али, ако је ваш производ бољи и корисници се упознају са њим, лако се могу пребацити. За ово вам је потребан бољи маркетинг.

Да бисте то урадили, можете да извучете податке који садрже листу пратилаца и да их пратите и пошаљете им у ДМ. То можете да урадите и на Твиттер-у, Фацебоок-у, итд. Поред тога, исто можете учинити и за веб-сајтове конкурената. Ово ће вам помоћи да брже растете на тржишту, знајући шта вашем клијенту треба и дајући им тачно оно што желе.

Праћење бренда

Основни корак који већина купаца прати је провера рецензија пре куповине. Предузећа морају препоручити производе у складу са својим потребама и натерати их да верују да чине прави избор. Са веб откључачем можете разумети своје клијенте и понудити боље понуде.

Штавише, можете пратити друштвене мреже и комбиновати их са анализом расположења да бисте брзо одговорили и наградили кориснике.

Анализа тржишта

Квалитет над квантитетом је оно што је најважније у данашњем свету конкуренције. Уместо великих количина података, потребни су вам паметни подаци.

На пример, ако продајете резервне делове за машине, потребно је да наведете сврху куповине делова. Овде само треба да прикупите податке са одређених веб локација које дистрибуирају и такве резервне делове.

Сада је ваш ред да побољшате продају користећи податке које сте издвојили. Ово вам помаже да прилично добро анализирате тржиште и повећате продају.

Ради са машинским учењем и дубоким учењем

Потребан вам је велики обим података да бисте обучили своје машине да направе модел у складу са улазним подацима. Подаци су ваш примарни улаз када желите да ваша машина обави посао.

Без обзира да ли желите да предвидите тржиште акција или стратегију продаје производа ваших конкурената, извлачење података са веб локација коришћењем МЛ и ДЛ и навођење разлога је добар корак ка успеху.

  Navedite prilagođeni aktivni plan napajanja i naterajte Windows 11/10 da ga koristi

СЕО

СЕО стручњаци користе различите алате да пронађу праву кључну реч за садржај. Постаје лакше са екстракцијом података са веб откључачем. Стручњаци за СЕО врше екстракцију података о СЕО напорима вашег конкурента да би знали какав је учинак њиховог садржаја. Ово вам такође помаже да разумете које промене морате да унесете да бисте побољшали свој СЕО.

Тестирање од краја до краја

Ако сте програмер, издвајање података из различитих извора помаже вам да побољшате напоре тестирања и штеди време у процесима који неће дати резултате.

Веб Унлоцкерс

Ево неких од најбољих веб откључавача које можете да користите и почнете да извлачите потребне податке.

#1. Бригхт Дата

Бригхт Дата нуди алатку за откључавање веба која вам омогућава да превазиђете блокаде веб локација у реалном времену. Аутоматско веб откључавање се бави корисничким агентима претраживача, решавањем цаптцха-а и колачићима. Такође конзистентно извлачи податке са циљаних веб локација уз помоћ ротације ИП адресе.

Да бисте користили овај веб откључивач:

 • Само изаберите локацију коју желите да откључате
 • Направите једноставан прокси захтев заједно са УРЛ-ом сајта и
 • Добијте податке које тражите

Уз Бригхт Дата Веб Унлоцкер, нећете бити поново блокирани. Аутоматски развија нове методе како би веб локације биле отворене за екстракцију података у сваком тренутку. Такође управља стопама коришћења ИП-а тако да никада не тражите никакву количину података са једне ИП адресе. Поред тога, емулира уређаје које сервери желе да виде.

Добићете аутоматску емулацију корисника. Ово укључује кликање на циљане везе на почетној страници, прављење људских покрета мишем и још много тога. Веб Унлоцкер осигурава да ће циљна веб локација видети да долазите са популарне веб локације. Штавише, идентификује лонце и избегава замку.

#2. Окилаб

Остварите велике количине резања података без блокова помоћу Окилаб-овог Веб Унблоцкер-а и приступите јавним подацима са тешких веб локација плаћајући само за успешно извлачење података. Добићете управљање проксијима засновано на МЛ-у, динамички отисак прста у претраживачу, функцију аутоматског поновног покушаја и препознавање одговора на основу МЛ-а.

Окилабс обезбеђује да ваша ИП адреса никада више не буде блокирана помоћу прокси решења са вештачком интелигенцијом. Заобилази анти-бот системе са великом стопом успеха и штеди ресурсе. Његово динамичко штампање отисака прстију вам омогућава да видите садржај као прави корисник.

Окилаб-ов Веб Унблоцкер бира праве колачиће, заглавља, ЈаваСцрипт рендеровање и још много тога за вас тако да можете имати поуздане резултате и људско прегледање и никада се не суочити са проблемима везаним за цаптцха. Без обзира на вашу локацију, можете приступити локализованом садржају на било ком месту на земљи.

Наћи ћете више од 102 милиона етички генерисаних прокси група. Омогућава вам да прикупљате јавне податке без икаквих проблема. Поред тога, добићете контролу сесије, практичну контролну таблу, лако скалирање, ЈаваСцрипт рендеровање и још много тога.

Закључак

Веб сцрапинг је користан за предузећа да прикупе важне пословне податке и да их користе за побољшање свог пословања. Ручно копирање веба је заморно и дуготрајно, због чега модерне организације користе алате за гребање веба за аутоматизацију задатака екстракције података.

Међутим, алати за гребање веба такође долазе са одређеним изазовима јер технологија напредује, а веб локације смишљају како да открију и блокирају мање моћне веб скрапере. У томе може помоћи веб откључавање јер је то напредни облик веб стругача који може да заобиђе ограничења, блокаде и банове. То ће помоћи у побољшању ефективности и ефикасности процеса веб-стругања.

Дакле, ако тражите моћан алат за стругање веба, размислите о коришћењу веб откључача. Горе поменути су неки од најбољих веб откључавача доступних на тржишту које можете изабрати на основу ваших пословних захтева.

Такође можете истражити неке најбоље стругаче друштвених медија да бисте извукли вредне податке.