Компактна тастатура која се бескрајно може надоградити и мењати

Кључне Такеаваис

  • Дроп ЦСТМ65 нуди бескрајно прилагођавање, почевши од 79 долара за модел баребонес.
  • Ова компактна тастатура од 65% пружа одличан осећај тастера и чврсту конструкцију са осветљењем по тастеру.
  • Иако није тастатура за игре на првом месту, она ради добро и омогућава свеобухватно прилагођавање.

Ако желите да истражите дубине света механичких тастатура, почетак може бити застрашујући, посебно када се упустите у прилагођавање. Ту је Испустите ЦСТМ65 долази. То је бесконачно подесива и надоградива тастатура, али је и лака улазна тачка за све што механичке тастатуре могу да понуде.

Испустите ЦСТМ65

Дроп ЦСТМ65 је савршен улазни модел за оне који желе да уђу у свет механичких тастатура. У сваком случају, доступан је као модел са потпуно булт или баребонес моделом, можете заменити прекидаче и поклопце тастера, а затим користити једноставан и отворен фирмвер да бисте прилагодили распоред тастатуре тако да вам савршено одговара.

Прос

  • Одличан осећај тастера за куцање и играње игара
  • Лако прилагодљив изглед са мноштвом опција
  • Прекидачи са кључевима који се могу заменити на врућу руку
  • РГБ осветљење по кључу

Цонс

  • Распоред од 65% није за свакога

Цена и доступност

Постоје два начина на која можете купити ЦСТМ65. Дроп продаје потпуно изграђен модел за 129 долара, што је оно што тражим за ову рецензију. Једина опција доступна када купите овај модел је да ли добијете прекидаче са кључем Гатерон Иеллов или Гатерон Бровн.

Ако више волите приступ који је више изграђен по своме, можете га купити баребонес верзија ЦСТМ65 који се испоручује без капица за тастере, прекидача или украсног кућишта. Ова верзија се продаје за 79 долара, али када додате поклопце и прекидаче, као и кућиште, готово је сигурно да ће вас коштати више од потпуно изграђеног модела.

Спецификације

Фактор форме 65%

Опције пребацивања Гатерон Бровн Про 3.0 или Гатерон Иеллов КС3

Позадинско осветљење по тастеру РГБ

Поклопци тастера Доублесхот АБС са предње стране

Хот замена Да

Повезивање УСБ-Ц на УСБ-А

Угао куцања 6 степени

Прилагодљивост софтвера КМК, ВИА, Виал

Тежина 3,9 оз

Цена $129

Број тастера 67

Бранд Дроп

Нум Пад бр

Компактан дизајн, одличан осећај кључа

Јероме Тхомас / МакеУсеОф

Целокупна поента тастатуре од 65% као што је ЦСТМ65 је да понуди компактнији распоред без много жртвовања. То значи да изоставите нумеричку тастатуру и функцијске тастере, између осталог. 65% није најмања тастатура коју можете да купите, али је најмањи распоред тастатуре са тастерима са стрелицама.

ЦСТМ65 је заиста компактан и ван кутије подсећа на елегантан црни клин. Док већ направљена верзија ЦСТМ65 долази са магнетно причвршћеном украсном футролом, она која је укључена је једноставна црна. У комбинацији са стандардним црним мат АБС поклопцима, тастатура је имала скроман, професионалан изглед. Моја јединица за преглед такође је укључивала беле и Схинаи Греен кућишта, што је тастатури дало забавнији, шаренији изглед.

Укључите га помоћу приложеног УСБ-Ц на УСБ-А кабла и тастатура ће оживети захваљујући уграђеном осветљењу по тастеру, које ћу детаљније погледати касније. Један од најупечатљивијих аспеката изгледа тастатуре су поклопци тастера окренути према југу. То значи да су врхови потпуно црни, са словима и бројевима исписаним на делу капица који је окренут према вама.

Чврста израда и потпуна модификација

Јероме Тхомас / МакеУсеОф

Без обзира да ли купујете већ направљену верзију или модел са неопредијељеним моделом, један од најлакших начина да прилагодите ЦСТМ65 је да замените магнетно кућиште. Једноставно искључите УСБ кабл, а извлачење кућишта је једноставно као повлачење прстима одоздо док палчевима притискате неколико тастера.

Кућиште далеко од тога да је једини део који се може заменити или надоградити у ЦСТМ65. Такође можете заменити или чак уклонити плочу за тежину, одлучивши се за тежу или лакшу тастатуру. Додаћу да нисам имао проблема са померањем тастатуре док сам је користио, тако да би плоча за тежину која долази у већ направљеном моделу требала бити добра за већину људи.

Као што је горе поменуто, такође можете да замените не само поклопце тастера, већ чак и прекидаче, тако да ако волите распоред и изглед, али мрзите осећај, нисте заглављени са њим. Тастатура користи прекидаче са пет иглица, тако да имате много опција на тржишту.

Осветљење по кључу и свеобухватно прилагођавање

Јероме Тхомас / МакеУсеОф

Осветљење по тастеру на Дроп ЦСТМ65 је импресивно, а поклопци тастера окренути према југу то сјајно показују. За разлику од неких тастатура, не морате да инсталирате никакав софтвер да бисте мењали режиме осветљења, јер постоје пречице функцијских тастера које вам омогућавају да лако прелазите између режима осветљења и шаблона.

За основно прилагођавање, можете користити Дроп’с Кеибоард Цонфигуратор да прилагодите распоред тастатуре. Тастатура користи фирмвер који покреће КМК, што значи да је прилагодљива као и свака тастатура на тржишту. Додавање целих слојева прилагођених функција је једноставно.

Тхе ВИА апликација наводи подршку за ЦСТМ65, што значи да можете лако да прилагодите скоро сваки аспект тастатуре. Ово је посебно корисно за 65% тастатуре, јер вам омогућава да подесите подељени бацкспаце и друге прилагођене функције.

Дроп ЦСТМ65 у свакодневној употреби

Јероме Тхомас / МакеУсеОф

Јединица за преглед коју сам имао на позајмици користила је прекидаче Гатерон Бровн, које сам користио и волео сам у прошлости. Прекидачи су били познати, али су били много тиши него што сам очекивао. То је захваљујући чврстим заптивкама и пригушном материјалу унутар тастатуре.

Обично не користим тастатуру од 65%, а Разер Хунтсман у пуној величини је мој свакодневни возач. Као што је обично случај са пребацивањем између тастатура, требало ми је око дан да се навикнем на распоред. Једно од највећих прилагођавања био је недостатак кључа за позадину / тилду. За ову тастатуру, њима приступате помоћу Алт + Есц за позадину и Алт + Схифт + Есц за тилду.

Чак и тако, након два дана, куцао сам на ЦСТМ65 као да сам га користио годинама. Користим тастатуру да пишем ову рецензију и сигурно се не осећам као да куцам спорије због прекидача или мањег распореда.

Овде нема медијских кључева, што није било проблем за мене, али би могло бити проблем за вас. Никада не користим медијске тастере на тастатурама које их имају, па сам склон да заборавим да постоје, али недостатак контроле јачине звука може бити проблем за неке људе.

Играње са Дроп ЦСТМ65

Јероме Тхомас / МакеУсеОф

ЦСТМ65 се не продаје као тастатура за игре, али као што је случај са многим механичким тастатурама, није погнута. Пошто је ово жичана тастатура, не морате да бринете о кашњењу. Тестирајући преокрет, ЦСТМ65 је прво достигао шест тастера, што је било изненађујуће. Трик на овој тастатури је да притиснете Фн + Н да бисте омогућили прелазак Н-тастера, што је неопходно за играње игара.

Тастатура се добро показала у ФПС играма као што је Амид Евил, и иако сам могао да кажем да користим другу тастатуру, нисам приметио да ми недостаје моја Разер тастатура. Уз то, ако сте тип ПЦ гејмера који често користи макрое, то можете да урадите са овом тастатуром, али можда ћете то морати да радите на начин на који нисте навикли, а свакако постоји учење крива.

Под претпоставком да тражите тастатуру која је на првом месту за игре, ЦСТМ65 не би требало да буде ваш први избор. Ипак, ако сте усредсређени на коришћење тастатуре за свакодневни рад, али желите да је користите да бисте испустили пару уз брзу сесију играња, ова тастатура ће то сасвим добро поднети.

Да ли треба да купите Дроп ЦСТМ65?

Ако сте заинтересовани за механичке тастатуре, али нисте сигурни колико сте заинтересовани, Испустите ЦСТМ65 је одличан начин да ускочите. Нуди солидну равнотежу продуктивности и перформанси играња, има привлачан изглед и одличан је за коришћење.

Распоред од 65% није за свакога, посебно за програмере и људе који често користе специјалне знакове као што су позадина или тилда. Ако вам се свиђа општи изглед и идеја ове тастатуре, али вам је потребно још неколико тастера, верзија од 80%, ЦСТМ80, боље одговара за вас.

Прави кључни аспект ове тастатуре је прилагођавање и могућност модификације. Никада не морате да зароните у ове аспекте ако не желите, али једноставно сазнање да постоје могућности чини ово много бољом куповином од тастатура сличне цене, али мање проширивих.

Испустите ЦСТМ65

Дроп ЦСТМ65 је савршен улазни модел за оне који желе да уђу у свет механичких тастатура. У сваком случају, доступан је као модел са потпуно булт или баребонес моделом, можете заменити прекидаче и поклопце тастера, а затим користити једноставан и отворен фирмвер да бисте прилагодили распоред тастатуре тако да вам савршено одговара.