Можете ли променити позадину на свом ПС5?

Брзе везе

Кључне Такеаваис

  • Позадина на вашем ПС5 аутоматски се мења у зависности од игре или ставке менија коју сте изабрали.
  • Прилагођавање позадине вашег ПС5 профила је могуће, али промене се не приказују на главном почетном екрану.
  • ПС5 нема теме попут ПС4, али неке опције прилагођавања профила су доступне корисницима.

Власници конзола често уживају да свој кориснички интерфејс чине јединственим са прилагођеним темама и позадинама. Али да ли можете да промените своју позадину или тему на ПС5?

Можете ли променити позадину за ПС5? Објашњене опције

Иако можете да промените позадину на свом ПС4, позадина на вашем ПС5 зависи од игре или иконе менија коју сте изабрали. Ове аутоматске позадине се не могу мењати и мењаће се у зависности од ставке менија коју сте изабрали.

На пример, када пређем преко Балдур’с Гате 3, позадина се мења у насловну слику игре. Када пређем курсором преко другог наслова, позадина се поново мења.

Можете да промените позадину или насловну слику свог ПС5 профила, али ово се не појављује на почетном екрану главне конзоле. Мораћете да посетите свој профил да бисте видели ову слику.

Можете ли да користите ПС5 теме?

Опет, за разлику од ПС4, не можете добити теме за ПС5. Надамо се да ће се ова функција појавити у будућности, тако да ће корисницима бити доступно мало више прилагођавања.

  Спотифи видео подцаст не ради? Испробајте ове савете

Међутим, имате неке опције да прилагодите свој профил на ПС5.

Како променити позадину свог ПС5 профила

Када је у питању додавање неких прилагођавања вашем ПС5, можете променити одређене аспекте свог профила. Ово укључује вашу слику профила или аватар и позадину вашег профила.

Да бисте изменили свој профил, идите на почетни екран ПС5 и изаберите свој аватар у горњем десном углу. У падајућем менију који се појави изаберите Профил.

Ово ће вас одвести на страницу вашег профила, која је видљива вама и вашим пријатељима, у зависности од ваших подешавања приватности.

Да бисте почели да уређујете свој профил, изаберите икону оловке са десне стране. Ово ће вас одвести до менија где можете да изаберете који аспект свог профила желите да промените.

Да бисте променили позадину свог профила, изаберите Насловна слика.

Ако већ имате позадину увезену са ваше ПС4 конзоле, можете одабрати да уклоните слику. Ако желите да изаберете нову слику, изаберите Промени слику. Ако је ово први пут да додајете слику, изаберите Изабери слику.

Ваша медијска галерија ће се отворити и можете изабрати нову позадину профила из понуђених опција. Изаберите коју год слику желите да користите, а затим кликните на дугме Изабери. Затим можете да изрежете своју слику и изаберете Сачувај.

Када промените позадину по свом укусу, изаберите Готово.

Ако желите додатно да прилагодите свој профил, као што је промена аватара вашег ПС5 профила, можете се вратити на мени за уређивање и изабрати Слика профила. Тамо можете изабрати да користите унапред направљен аватар или да отпремите слику профила преко ПС апликације.

  15 најбољих Гоогле Цхроме екстензија за Блоггер и власника сајта

Ако изаберете опцију Аватар у менију за уређивање, можете бирати између неколико аватара које добијате од својих игара, као и неких подразумеваних аватара од компаније Сони.

Иако су ове опције прилагођавања ограничене, оне вам могу понудити начин да се ваш ПС5 кориснички интерфејс још мало истиче. Надамо се да ће Сони у будућности увести више опција прилагођавања како позадине ПС5 нису толико ограничене.