Можете ли сакрити кога пратите на Инстаграму?

Присуство друштвених медија спојило се са нашим идентитетима. Људи претпостављају да сигурно имате Фацебоок или Инстаграм налог, иако то није потребно. Већину времена објављујемо детаље о свом животу на друштвеним мрежама, али нису сви задовољни свиме што нам пружа. Границе онога што се сматра приватним информацијама постале су магловите, захваљујући Инстаграму и другим платформама друштвених медија. Стога би требало да предузмете неке мере безбедности. Дакле, можда бисте желели да своје пратиоце на Инстаграму и листу пратилаца задржите скривеним од свих или одређених људи. Ако сте корисник Инстаграма и питате се како да сакријете кога пратите на Инстаграму, на правом сте месту! Доносимо вам користан водич који ће решити све ваше упите, као што је како сакрити кога пратим на Инстаграму и видети кога пратите на Инстаграму.

Можете ли сакрити кога пратите на Инстаграму?

Да ли можете да сакријете кога пратите на Инстаграму сазнаћете даље у овом чланку. Наставите да читате да бисте сазнали више о томе детаљно.

Која је разлика између праћења и следбеника?

На Инстаграму, главна разлика између пратилаца и оних који следе је:

  • Ако је ваш налог приватан, одељци за пратиоце су где ће вам појединци који су заинтересовани за ваш профил слати захтеве за праћење.
  • Међутим, у следећем одељку, ако је њихов налог приватан, можете послати захтеве за праћење људима за које сте заинтересовани.

Зашто неки од мојих пратилаца на Инстаграму кажу да прате?

Праћење на Инстаграму се односи на то када дозвољавате да се објаве одређених људи појављују у вашем вести тако што ћете изабрати да их пратите. Пратите Инстаграм странице или налоге у чијим недавним објавама уживате и желите да видите њихова предстојећа ажурирања. Многи корисници Инстаграма и професионални креатори производе забавни садржај како би њихови следбеници сматрали да су њихови налози фасцинантни. Гледаоци обично прате корисника са садржајем или објавама у којима уживају на Инстаграму. Кад год тај појединац нешто напише, то се приказује у вестима гледалаца када почну да прате ту особу. Да би видели садржај креатора, ови гледаоци почињу да прате корисника на Инстаграму након што кликну на дугме Прати на профилу корисника.

Могу ли други да виде кога пратите на Инстаграму?

Да, други корисници могу да виде кога пратите на Инстаграму. У данашњем добу технологије, многи су превише забринути колико Инстаграм пратилаца имају. Међутим, ствари би могле да функционишу сасвим другачије када су у питању људи које прате. Ако имате а приватни Инстаграм налог, само пратиоци које одобрите могу да виде кога пратите. С друге стране, ако је ваш налог јаван, свако може да види кога пратите без потребе да вас прати. Знајући ово, некима би могло бити непријатно да и други људи могу да виде те особе.

Можете ли потајно пратити некога на Инстаграму?

Да ти то можеш пратите некога на Инстаграму, а да они тога нису свесни. То можете да урадите коришћењем другог налога, независног прегледача Инстаграма или навођењем пријатеља да погледа своју страницу. Међутим, конкретна техника коју треба да користите биће одређена чињеницама ваше ситуације.

Можете ли сакрити своју листу праћења на Инстаграму? Можете ли сакрити кога пратите на Инстаграму?

Не, не можете сакрити број људи које пратите или особе које пратите на Инстаграму јер су ови детаљи саставни део функционисања сајта друштвених медија. Не можете сакрити своје пратиоце на Инстаграму или ко вас прати када задржите свој профил приватним, али можете да управљате ко може да их види. Иако не можете спречити своје пратиоце да сазнају кога пратите, можете их уклонити, блокирати или ограничити.

Како да сакријем кога пратим на Инстаграму? Како сакрити кога пратите од својих пратилаца на Инстаграму?

Постоји велики број мера предострожности које можете предузети да бисте повећали приватност свог налога иако Инстаграм не нуди подешавање у оквиру апликације за скривање онога кога пратите. Ево водича о томе како можете сакрити кога пратим на Инстаграму у неколико једноставних корака.

Метод 1: Поставите свој профил на приватни

Постоји једноставно решење ако сте уопштено забринути за своју приватност на Инстаграму. Ако свој профил учините приватним, свако ко жели да види било шта на вашем Инстаграм налогу мора прво да вас прати. Међутим, свако ко вас тренутно прати изузет је од овога. Ваши тренутни пратиоци и даље могу да виде све на вашем профилу, укључујући и кога пратите, чак и ако је ваш налог приватан. Погледајте методе у наставку да одмах учините свој налог приватним.

Напомена: За оба Андроид и иОС Корисници Инстаграма.

1. Покрените Инстаграм апликацију на свом Андроид или иОС паметном телефону.

2. Затим додирните картицу профила са доње траке.

3. Додирните икону хамбургера.

4. Додирните Подешавања.

5. Затим додирните Приватност > Приватни налог да бисте пребацили прекидач на УКЉУЧЕНО на десно.

Када завршите, они који вас не прате на Инстаграму уопште не могу приступити вашем Инстаграм профилу. Тиме сте у могућности да избегнете нежељене радознале очи.

Метод 2: Уклоните пратиоце

Сви који вас већ прате на Инстаграму и даље могу да виде ваш профил и кога пратите, као што је речено у претходном одељку, чак и ако је ваш Инстаграм налог подешен као приватан. Која су подешавања приватности доступна људима који вас већ прате? Срећом, увек постоји начин ако постоји воља. У овом случају, можете их уклонити са свог профила, што ће у потпуности сакрити садржај вашег профила. Да бисте уклонили пратиоца са свог профила, пратите упутства у наставку.

1. Покрените Инстаграм на свом уређају.

2. Додирните картицу профила > Пратиоци.

3. Пронађите жељени ИГ профил који желите да уклоните и додирните Уклони поред њега.

Наравно, могли сте да изгубите пратиоца, али на крају, ваша безбедност и приватност су много критичнији. Прочитајте овај чланак од почетка да бисте сазнали како да сакријете кога пратите на Инстаграму.

Метод 3: ИГ профил специфичан за блок

Људи обично желе да сачувају идентитет својих пратилаца у тајности од одређених корисника. Срећом, забрана њиховог приступа на налог је једноставан начин да то урадите. Неће моћи да виде кога пратите нити било које друге информације о вашем налогу ако је активиран. Да бисте успешно блокирали корисника са свог налога, пратите једноставна упутства у наставку.

1. Отворите апликацију Инстаграм на свом телефону.

2. Додирните икону лупе и потражите жељено корисничко име које тражите.

3. Пронађите и додирните жељени Инстаграм профил.

4. Затим додирните икону са три тачке у горњем десном углу.

5. Додирните Блокирај.

Како сакрити кога пратите на Инстаграму? Како сакрити активности које прате Инстаграм?

Не можете да контролишете шта други људи деле, а доступно је превише информација и слика. Према томе, требало би да пређете са јавног на приватни профил осим ако не водите интернет посао, или сте утицајни или позната личност.

Ово аутоматски ограничава приступ листи особа које пратите и онима који вас прате назад на оне који вас такође прате. Морате да урадите следеће да бисте прешли са јавног на приватни Инстаграм налог:

Метод 1: Претворите ИГ налог као приватан

1. Отворите апликацију Инстаграм на свом паметном телефону.

2. Додирните картицу профила са доње траке.

3. Додирните икону хамбургера > Подешавања > Приватност >.

4. Затим додирните Приватни налог да бисте укључили прекидач.

Ова модификација је могућа и на Инстаграму за претраживач. Ако имате приватни налог, други ће морати да траже да вас прате.

Метод 2: Ограничите налоге

Чак и ако не желите да се решите пратиоца, можда бисте ипак желели да ограничите њихов приступ свом Инстаграм налогу ако и даље имате проблема са њима. То дефинитивно можете учинити на Инстаграму. Ваш статус на мрежи и да ли сте читали њихове поруке биће скривени од особе коју сте ограничили.

1. Приступите свом Инстаграм налогу и идите на свој профил.

2. Додирните Приватност.

3. Превуците прстом надоле до Везе и додирните Ограничени налози.

4. Пронађите жељени ИГ профил и додирните Ограничи поред њега.

Функција ограничених налога је такође доступна преко коментара, директних порука и вашег сопственог профила. Прочитајте овај чланак од почетка да бисте сазнали како да сакријете кога пратите на Инстаграму.

Како знате да ли вас неко прати на Инстаграму? Како знате да ли вас неко прати?

Сетите се времена када смо делили два додатна слаткиша у школи на наше рођендане. Иако смо можда сазрели, идеја није. Следбеници контролишу динамику пријатељстава и односа. Данас је за свако пријатељство потребно имати налог на Инстаграму. Оно што се дешава је када откријете да је неко тајно престао да вас прати. Ево водича о томе како можете у неколико једноставних корака знати да ли вас неко прати на Инстаграму.

Метод 1: Проверите жељени ИГ профил

Идите на жељени ИГ профил да видите да ли су ваш пратилац или не. Ако видите следеће које се помињу под биографијом тог профила, можете потврдити да вас прате. Овом једноставном техником можете утврдити да ли вас неко прати на Инстаграму или не.

Метод 2: Прођите кроз листу пратилаца

Можете да проверите да ли вас неко прати или не директно са вашег профила, што је још један начин да сазнате да ли јесте.

1. Идите на страницу свог профила у апликацији Инстаграм.

2. Додирните Пратиоци.

3. Потражите жељени профил. Ако се појави име особе, она вас прати; иначе нису.

***

Надамо се да сте научили да ли можете сакрити кога пратите на Инстаграму или не. Слободно нам се обратите са својим упитима и предлозима путем одељка за коментаре испод. Такође, реците нам шта желите да научите следеће.