Објашњено тестирање намакања: врсте, технике и примери

Процесирање у реалном времену и захтеви за апликацијама са великим оптерећењем су уобичајени ових дана. Један од таквих живахних примера је Гоогле-ов претраживач, где ће га постављати бројни људи са више локација.

Али да ли бисте прихватили да Гугл падне након што поднесе терет одређено време? Ако је то случај, зар нећете променити претраживач? Међутим, Гоогле вам никада није сметао у томе до сада, јер се агресивно тестира и континуирано одржава.

Једна таква процедура тестирања да би се осигурало да ваша апликација дуже подноси оптерећење је тестирање на намакању. Он процењује како апликација управља растућим саобраћајем током времена и мери њен учинак током дана или месеци након примене.

У овом чланку ћемо видети како тестирање на намакању функционише и његове предности. Али хајде да прво разумемо шта је то и зашто је потребно да извршите ово тестирање.

Шта је тестирање намакања?

Тестирање намакања се обично врши да би се провериле перформансе ваше апликације под великим оптерећењем током дужег периода.

Апликација може издржати оптерећење сат времена, али шта ако се поквари после сат времена? Због тога излажемо апликацију очекиваном саобраћају на дужи период у процедури Соак тестирања.

Штавише, време је овде фактор. Дакле, Соак тестирање је неопходно за апликације које морају да раде дуже време, без обзира на број истовремених корисника.

Зашто би требало да извршите тестирање на намакање?

Иако систем изгледа комплетно, начин на који функционише у стварном свету под великим оптерећењем је заиста важан за дефинисање његове стопе успеха. Због тога би требало да извршите тестирање намакањем.

У почетку, ваша апликација може имати довољно ресурса да обради волумен. Али како време путује, ти рачунарски ресурси могу почети да се деградирају, што резултира цурењем меморије, цурењем ресурса и системским грешкама. Да би се идентификовали такви проблеми и проблеми, спроводи се Соак тестирање.

Тестирање намакања се врши да би се тестирало понашање система када је изложен оптерећењу више сати непрекидно. Тим опонаша систем на оптерећење у реалном времену и види како се понаша у сценаријима из стварног света.

  12 најбољих онлајн алата и апликација за резање звука и тримера

Стога је извођење Соак тестирања засновано на коришћењу у реалном времену неопходно да би се открило његово понашање и проблеми на дужи рок.

Предности тестирања намакања

Обезбеђује високе перформансе

Ако прескочите Соак тестирање, не бисте знали како систем функционише током времена. Можда ћете мислити да је све то добро на неко време, али како се носи са оптерећењем, на дуге стазе, и даље ће бити изненађење за вас.

На крају, радићете на побољшањима тек након што се софтвер поквари, што би било скупо и неефикасно.

Дакле, тестирање вашег система пре пуштања у производњу је неопходно да бисте идентификовали деградацију перформанси и рано их поправили.

Открива грешке

Тестирање намакања познато је по откривању грешака и грешака. Тест осигурава да се ваш софтвер неће рушити због цурења меморије. Штавише, обезбеђује оптимално коришћење додељеног простора на диску редовним чишћењем искоришћеног простора.

Што је још важније, Соак тестирање открива потенцијалне грешке и проблеме које други тестови нису могли уочити.

Изложите проблеме

Тестери примећују активности деградације ресурса док обављају тестирање на намакању. Ово континуирано тестирање такође открива проблеме као што су цурење меморије, исцрпљивање ресурса и деградација перформанси.

Анализа ових цурења и узрока помаже вам да развијете бољи и дуготрајнији софтвер.

Направите стабилну апликацију

Можемо да проценимо стабилност система тако што ћемо га тестирати током дужег периода. То је оно што тестирање намакањем ради. Дакле, пролазак тестирања на намакању је важан, посебно када је стабилност фактор у вашој апликацији.

Процените боље

Друге процедуре тестирања углавном пореде резултате перформанси са дефинисаним циљевима, али овде, Соак тестирање опонаша употребу у стварном свету, где ће програмери и тестери бити близу сазнања како се систем понаша у производњи.

Проблеми које открива тестирање упијања

  • Блокирање неискоришћеног складишта од стране апликације доводи до недостатка меморије, што доводи до цурења меморије. Тестирање на намакање током дужег периода може открити ова цурења меморије унутар софтвера.
  • Ако ваша апликација треба да континуирано прикупља и пушта податке док ради у реалном времену, свакако бисте требали размотрити Соак тестирање. Овај тип теста вам помаже да откријете проблеме у вези са подацима и деградацију перформанси базе података.
  • Са Соак тестирањем, знаћете колико је стабилно време одговора ваше апликације када се користи годинама. Он пореди време одговора када тест почне са временом одговора након дужег периода.
  • Соак тестирање открива проблеме везане за мрежу као што су затворене везе, ТЦП/ИП проблеми, употреба пропусног опсега, исцрпљивање ИП адресе итд.,
  • Вишенитне апликације се увек такмиче за ресурсе, што доводи до застоја и блокова ресурса. Излагање ових истовремених извршавања Соак тестирању открива проблеме у вези са неправилним дељењем ресурса.
  Како повратити Кик налог

Како се врши тестирање на намакање?

Иако се тачни кораци и процедура извођења тестова намакања разликују у зависности од захтева, типични тестови намакања би пратили кораке у наставку.

#1. Будите конкретни са циљевима

Прво, од виталног је значаја да добијете јасну слику о томе шта желите да тестирате.

Који су ваши циљеви за тестирање апликације на намакање? Који су показатељи учинка које желите да пратите? Које је оптерећење које очекујете да ће ваша апликација издржати? Колико дуго бисте радили тест?

Ови јасни циљеви ће вам дати до знања да ли сте успели са тестовима или не до краја.

#2. Прикупите тестне сценарије

Креирајте све тестне сценарије који покривају различите обрасце радног оптерећења и ситуације у стварном свету.

Приликом прикупљања тестних сценарија, размотрите број корисника, тип трансакција, генераторе оптерећења, локацију и интеракције унутар система и ван система.

#3. Подесите окружење за тестирање

Ова фаза се односи на постављање потребног софтвера, хардвера и мрежне инфраструктуре која је блиска производном окружењу.

Штавише, додавање алата за праћење и генерисање оптерећења такође спада у ову фазу.

#4. Покрените тестове намакања

То је фаза извођења тестова намакања и анализе резултата. Почните да користите алате за генерисање оптерећења и изложите га различитим дефинисаним сценаријима тестирања.

Док то радите, прикупите различите метрике перформанси као што су употреба меморије, потрошња ЦПУ-а, стопа одговора и пропусност и анализирајте их да бисте пратили перформансе апликације.

#5. Упоредите резултате

Сећате се дефинисања циљева у првом кораку? Овде их можете користити.

Упоредите своје резултате теста са циљевима и видите колико су тестови и апликација тачни.

Штавише, документујте своје резултате у графиконима, графиконима и табелама да бисте добили вредније увиде.

#6. Потражите побољшања

Када завршите са анализом извештаја о тестирању, потражите шта се може побољшати иу развоју апликација и у тестирању. Ажурирајте тест сценарије, алате и окружење за тестирање на основу анализе.

Такође, покушајте да поправите узроке цурења меморије, исцрпљивања ресурса и деградације перформанси.

Коришћени случајеви тестирања намакања

Финансијски системи

Редовне апликације за трговину финансијама обично обрађују велике количине саобраћаја и трансакција, које захтевају доследно праћење.

  Како додати фотографије на почетни екран вашег иПхоне-а

Дакле, њихово ригорозно тестирање током времена и оптерећења у окружењу налик производном је кључно да би се осигурало да ће апликација бити стабилна и поуздана након постављања.

Индустрија игара

Онлине игре заиста захтевају интензивне системске ресурсе и требало би паралелно да рукују тоном играча. Дакле, њихово агресивно тестирање вам даје беспрекорно искуство играња.

Штавише, континуирано излагање игре лажним и виртуелно генерисаним играчима пре покретања осигурава да игра може да поднесе велику количину играча и ефикасно коришћење ресурса.

Апликације за стримовање у реалном времену

Са преко 232 милиона претплатника, Нетфлик је најпопуларнија платформа за стриминг видео записа. Да ли сте икада размишљали о томе како ова апликација тако дуго подноси тако велико оптерећење?

Опонашање велике корисничке базе апликације током тестирања открива њене перформансе у реалном времену. На овај начин можете да користите тестирање Соак да бисте пронашли рупе у перформансама у саобраћају и побољшали их.

Платформе друштвених медија

Апликације за друштвене мреже увек имају за циљ да привлаче саобраћај и ангажовање на својим сајтовима. Испитивање намакања се врши да би се издржало такво оптерећење.

Такође, тестови потврђују како ове апликације управљају објавама садржаја, тренутним ћаскањем, стримингом уживо и другим ангажманима корисника.

Примери испитивања намакања

  • Када компанија за е-трговину најави свој продајни догађај као што је Црни петак, очекује се да ће велики број купаца за куповину посетити веб локацију током распродаје. Овде се врши тестирање намакања како би се осигурало да сајт повремено може да се носи са таквим изненадним саобраћајем.
  • Банкарски системи обично виде повећане онлајн трансакције током дана плаћања. Дакле, њихово тестирање пре дана плата помаже им да остану стабилни и поуздани за финансирање трансфера и плаћања рачуна.
  • Када је шоу – финале 2. сезоне „Еуфорија“ требало да буде премијерно приказан на ХБО-у, сервис за стриминг се срушио на неколико минута због великог броја корисника. Због тога се тестирање намакања врши на платформама за стриминг како би се обезбедило беспрекорно искуство за гледаоце током великих догађаја као што су спортске и ТВ емисије.
  • Путничке апликације током највећег времена путовања треба да обрађују више захтева за вожњу и оптималне прорачуне руте за многе путнике у исто време. Због тога би ове апликације за транспорт требало да прођу тестове намакања да би остале стабилне у шпицама и посебним догађајима.

Закључак

Дакле, сада знате шта је Соак тестирање и како оно користи вашим апликацијама и софтверу. Овај чланак вам такође показује детаљне кораке о томе како да извршите тестирање на намакању.

Тестирање је кључна фаза за надоградње и исправке грешака које смо направили у фази развоја. Једна таква процедура тестирања је тестирање намакањем.

Стога, ако желите да ваша апликација буде стабилна и да ради дуго времена, требало би да размислите о Соак тестирању пре покретања.

Затим можете да погледате ове алатке за тестирање прилагођене програмерима за модерне апликације.