Popravka libxess.dll nije pronađena greška; Gde preuzeti libxess.dll?

Грешка „libxess.dll није пронађен“: Детаљно решење

Шта је грешка „libxess.dll није пронађен“?

Када се отвара или покреће нека апликација на рачунару, потребан му је одређени скуп датотека ДЛЛ (библиотека динамичких веза) да би правилно функционисао. Либксесс.длл је једна од таквих датотека ДЛЛ која је неопходна за рад одређених програма, посебно оних повезаних са играњем игара или покретањем апликација са захтевним графичким приказима.

Међутим, у неким случајевима, при покушају покретања апликације, корисници могу наићи на поруку о грешци „libxess.dll није пронађен“. Ова порука указује да се датотека либксесс.длл не може пронаћи на рачунару или да је оштећена, што спречава апликацију да се покрене.

Узроци грешке „libxess.dll није пронађен“

Постоји неколико могућих узрока зашто би се могла појавити грешка „libxess.dll није пронађен“:

* Недостајућа датотека libxess.dll: Датотека libxess.dll можда није правилно инсталирана на рачунар или је случајно обрисана.
* Оштећена датотека libxess.dll: Датотека libxess.dll можда је оштећена због вируса, малвера или грешке на чврстом диску.
* Проблеми са регистром: Уписи регистра за libxess.dll можда су оштећени или подешени неправилно.
* Сукоб софтвера: Други програм на рачунару можда је преписао или блокирао датотеку libxess.dll.

  Како претражити разговор у Вхатсапп-у

Како исправити грешку „libxess.dll није пронађен“?

Постоји неколико метода које можете покушати да бисте исправили грешку „libxess.dll није пронађен“:

1. Поново инсталирајте или ажурирајте проблематичну апликацију

У неким случајевима, поновна инсталација или ажурирање апликације која изазива грешку може решити проблем. То ће поново инсталирати или ажурирати све потребне датотеке ДЛЛ укључујући libxess.dll.

2. Преузмите и инсталирајте најновију верзију libxess.dll ручно

Ако поновна инсталација или ажурирање апликације не реши проблем, можете покушати да преузмете и инсталирате најновију верзију libxess.dll ручно. Постоји много поузданих веб локација које нуде легитимне датотеке ДЛЛ за преузимање.

1. Идите на поуздану веб локацију која нуди преузимања ДЛЛ датотека, на пример Длл-Филес.цом.
2. У траку за претрагу унесите „libxess.dll“ и притисните Ентер.
3. Лоцирајте најновију верзију датотеке и преузмите је.
4. Након преузимања сачувајте датотеку на познату локацију на рачунару, нпр. на радној површини.
5. Копирајте датотеку libxess.dll у одговарајући системски директоријум. У већини случајева, ово ће бити Ц:\Виндовс\Систем32.
6. Након копирања датотеке у системски директоријум, притисните Виндовс тастер + Р и укуцајте „regsvr32 libxess.dll“.
7. Притисните Ентер да бисте регистровали датотеку ДЛЛ са системом.

3. Скенирајте рачунар за вирусе и малвер

Вируси или малвер могу оштетити или обрисати датотеке ДЛЛ, укључујући libxess.dll. Скенирајте рачунар помоћу ажуриране антивирусне / антималвер софтвера да бисте открили и уклонили сваку потенцијалну претњу.

4. Поправите системски регистар

Оштећени или неправилно подешени записи регистра могу спречити датотеку libxess.dll да се правилно региструје са системом. Можете покушати да поправите регистар користећи алат за чишћење регистра као што је ЦЦлеанер или Еаси Цлеанер.

  Поправите немогућност ажурирања вашег Фире ТВ Стицк 4К

5. Вратите систем на претходно стање

Ако грешка „libxess.dll није пронађен“ почела да се јавља након недавних промена на рачунару, можете покушати да вратите систем на претходно стање. Ово ће вратити систем на тачку у времену када је libxess.dll датотека радила правилно.

Закључак

Грешка „libxess.dll није пронађен“ може бити фрустрирајућа, али се обично може исправити користећи наведене кораке за решавање проблема. Ако сте покушали све предложене методе, а грешка и даље постоји, препоручује се да се консултујете са квалификованим ИТ стручњаком за додатну помоћ.

Често постављана питања (ФАК)

1. Шта је датотека libxess.dll?

Либксесс.длл је датотека динамичке везе библиотеке (ДЛЛ) која је неопходна за рад одређених апликација, посебно оних повезаних са играњем игара или покретањем апликација са захтевним графичким приказима.

2. Како да знам да ли mi недостаје libxess.dll?

Ако видите поруку о грешци која гласи „libxess.dll није пронађен“ приликом покретања апликације, то значи да рачунару недостаје libxess.dll датотека или да је оштећена.

3. Где могу преузети libxess.dll?

Можете преузети најновију верзију libxess.dll са поузданих веб локација које нуде преузимања ДЛЛ датотека, као што је Длл-Филес.цом.

4. Како да инсталирам libxess.dll?

Након што преузмете libxess.dll, копирајте га у одговарајући системски директоријум (обично Ц:\Виндовс\Систем32) и региструјте га са системом помоћу наредбе „regsvr32 libxess.dll“.

5. Могу ли да поправим системски регистар ручно?

Ручно поправљање системског регистра није препоручљиво, осим ако нисте сигурни у шта радите. Грешке при ручном уређивању регистра могу довести до додатних проблема са системом.

6. Шта ако не могу да исправим грешку „libxess.dll није пронађен“ сам?

  Како снимити говорну нарацију у ПоверПоинту

Ако сте покушали све предложене методе, а грешка и даље постоји, препоручује се да се консултујете са квалификованим ИТ стручњаком за додатну помоћ.

7. Могу ли да игноришем грешку „libxess.dll није пронађен“?

Не препоручује се игнорисање грешке „libxess.dll није пронађен“, јер то може довести до нестабилности система или проблема са перформансама апликације.

8. Да ли је грешка „libxess.dll није пронађен“ штетна по мој рачунар?

Сама грешка „libxess.dll није пронађен“ није штетна по ваш рачунар