Сада можете да креирате музику помоћу Цопилота, али да ли је то заиста добро?

Кључне Такеаваис

  • Мицрософт је додао Суно АИ музички генератор Цопилот-у, омогућавајући корисницима да креирају музику генерисану вештачком интелигенцијом за неколико секунди.
  • Суно можете активирати на панелу додатака Цопилот на веб верзији Мицрософт Цопилот-а.
  • Суно може да ствара песме на основу упутстава, али текстови могу бити тешки за разумевање, а певање оставља много да се пожели.

Ако желите да додате музику својим пројектима, али немате појма како да напишете сопствену, зашто не натерате вештачку интелигенцију да то уради уместо вас? Мицрософт је додао Суно АИ музички генератор Цопилот-у и можете га користити за креирање музике генерисане вештачком интелигенцијом за неколико секунди.

Шта је Суно?

Суно је музички сервис треће стране АИ генерације. Осећај се као Спотифи ако је сву музику створила вештачка интелигенција. Можете користити веб локацију да прегледате креације других људи или се упутите у пакет за креирање и сами снимите песму.

Суно није у власништву Мицрософта, али компанија је развила и објавила додатак за Мицрософт Цопилот (погледајте шта је Мицрософт Цопилот за више информација). Ако је додатак доступан тамо где живите, можете да генеришете песме користећи Суно без отварања налога на веб локацији.

Како активирати Суно у Мицрософт Цопилот-у

Да бисте користили Суно, мораћете да га активирате на панелу додатака Мицрософт Цопилот. У време писања овог панела, овај панел није доступан у апликацији Цопилот уграђеној у Виндовс 10 и 11. Да бисте је користили, мораћете да посетите веб верзију која се налази на цопилот.мицрософт.цом уместо тога.

Да бисте активирали Суно, потражите опцију Плугинс у горњем десном углу. Кликните на њега, а затим померите надоле и изаберите прекидач за Суно. Не постоји визуелна повратна информација која би вас обавестила да је Суно сада активан, али све док је прекидач укључен, сада би требало да можете да користите команде засноване на Суноу.

Како користити Суно у Мицрософт Цопилот-у

Да бисте започели са Суноом, замолите Цопилот да „направи песму“. Знаћете да Суно ради ако Цопилот прикаже поруку која гласи „Коришћење: Суно“.

  15 курсева анализе података за развој каријере

После малог чекања, Суно ће вам дати текст за вашу нову песму. Мало након тога, дугме Плаи ће се појавити на слици песме. Кликните на дугме Плаи да бисте слушали своју свеже направљену песму генерисану вештачком интелигенцијом.

Замолити Суноа да „направи песму“ само је загребање површине онога што може да уради. Такође можете да му кажете да ствара песме на специфичан начин и даће све од себе да задовољи ваше потребе. На пример, можете питати Суно упите овако:

  • Направите песму под називом „Марцхинг он то Фридаи“.
  • Направите песму о мојој мајци, Сарах.
  • Направите ска песму о животу пуним плућима.
  • Направите песму у стилу Аба о заљубљивању.

Ако вам се свиђа нека од песама које Суно генерише, можете да кликнете десним тастером миша на омот албума и сачувате аудио. Само запамтите да су Суно песме генерисане преко Цопилот-а само за личну употребу.

Да ли је Суно добар у стварању музике?

Сада када смо разјаснили како да користимо Суно, време је да га тестирамо. Да ли је Суно следећа најбоља ствар у стварању музике или му је потребно још мало посла пре него што се појави у етру?

Иако немам стручног знања о томе како да компонујем музику, ја, као и сви други, уживам у слушању музике. Зато сам одлучио да испробам Суно са пет упита. А ево како је кренуло.

1. Пуррфецт Мелоди

Упозорење: „Направите песму о мачкама.“

У свету паса и птица које високо лете

Постоји створење које упада у очи

Са тако слатким предењем и тако лепим шармом

Ови мали мачји пријатељи, они су зеница наших очију (о да)

Они плешу у ритму сопственог предења (пурр, пурр, пуррр)

Мјаучу уз мелодију, зар не чујеш?

У свом свету мачића, они су звезда емисије

Слушајте изблиза, чућете њихову песму, само нека тече!

За свој први позив, дао сам Суноу пуно слободе. Замолио сам га да направи песму о мачкама и пусти је да уради своје. Резултат није био лош.

Уживам у мелодији ове песме, која има чудно привлачан ритам. И с обзиром на недостатак инструкција које сам му дао, урадио је добар посао.

  Како инсталирати Интел или АМД ЦПУ на матичну плочу

Мој главни проблем је што је текстове прилично тешко разумети, тако да морате да прочитате текст да бисте разумели шта се пева. И сами текстови су мало слаби, посебно када је Суно покушао да римује „пурр“ са „хеар“. Што уопште не функционише.

2. Мелодије звездане прашине

Упозорење: „Направите песму у стилу Елецтриц Лигхт Орцхестра.“

У сумраку ноћи одвија се симфонија

Слатке мелодије се преплићу, приче још неиспричане (ох да)

Песма која превазилази време, генијалност човека

Звучно ремек-дело, које свира талентовани бенд (ох да)

Ох, мелодије звездане прашине (звездане прашине)

Свака нота, сваки акорд (акорд)

Осветли моју душу, као космички приказ (ох-ох-ох)

За мој други упит, био сам радознао како ће Суно радити на стварању песама инспирисаних другим уметницима. И био сам прилично импресиониран резултатима. Бар у почетку.

Текст је мало бољи у овој, а музика током стиха звучи одлично. Могао сам да чујем утицај Елецтриц Лигхт Орцхестра током првог полувремена.

Међутим, рефрен је на крају испухао и звучао је врло једноставно и досадно, што је срушило целу песму.

3. Крај лета

Упозорење: „Направите песму у стилу Блинк-182 о љубави у средњој школи.“

Искрадамо се ноћу, наша срца горе

Касне ноћне вожње и украдени пољупци на киши (киша која лије)

Одбројавамо дане док коначно не будемо слободни

Средњошколска љубав, осећам се као судбина

Хеј, хајде да ово лето траје заувек (заувек)

Брзо падамо, али никада се нећемо предати (никада се не предати)

Можемо преузети свет, само ти и ја (само ти и ја)

Средњошколска љубав, крај који не можемо да видимо

Сада када сам знао да Суно може да се носи са стиловима других људи, замолио сам га да уради песму Блинк-182 са постављеном темом. Резултат је био мој апсолутни фаворит од пет песама које сам направио.

Сама музика је веома евокативна, враћа сећања на касне 90-е и ране 2000-те. И вештачка интелигенција је веома добро обрадила соло вокал у изградњи.

Једини проблем је што су сами вокали звучали помало чудно; било је прилично тешко разабрати шта се говори.

  12 платформи за прављење вашег портфолија за неколико минута

4. Миц Дроп

Упозорење: „направи реп песму“

(Да, да, да) Излазим на бину, спреман да запалим

Нема времена за оклевање, ја ћу да полетим

Флов је тако болестан, натерао сам их да траже још

Ја сам краљ игре, отвори врата

Микрофон пада, сви слушају звук

Кад пљунем ове шипке, гледај како се гомила окупља

Миц дроп, није ниједан други репер на мом нивоу

Лирски геније, ја сам права дефиниција бунтовника

У овом тренутку сам схватио да су текстови које је Суно направио прилично слични. Пратили су исту структуру и имали сличан ритам. Као такав, замолио сам Суноа да направи реп песму, надајући се да ће нагласак жанра на текстовима променити игру.

Нажалост, изгледа да је ова реп песма такође следила „формулу за сечење колачића“ која се појавила у остале три песме. Међутим, допало ми се како је вештачка интелигенција утицала на реперов ритам, са спорим и брзим деловима који су се лепо слагали.

5. Моонлит Серенаде

Упозорење: „направи класичну песму у стилу Шопена – Ноктурно оп.9 бр.2 без певања“

Док месец сјајно сија, бацајући сенке на земљу

Нежна мелодија испуњава ваздух, без иједног звука

Тастери клавира играју грациозно, као шапат у ноћи

Ноктурнска серенада која оживљава снове

О, месечином обасјана серенада, очаравајући срца док свира

Ноте падају, као звезде на баршунастом небу

У овој мирној ноћи, нека музика полети

У царству снова, где живе мелодије

За његов последњи изазов, био сам одлучан да избацим Суно из његове зависности од лирског шаблона. Замолио сам га да направи песму сродну „Шопен – Ноктурно оп.9 бр.2“, класичну песму коју сви знају, али не знају сви како се зове. Тада сам му изричито рекао да не додаје никакво певање.

Нажалост, Суно је добила 30 секунди у песму пре него што је одустала и додала певање, са истом структуром текста као и остале четири. И нисам добио никакве Шопенове вибрације од песме, што је вероватно знак да сам овде мало превише гурнуо Суноа.

Све у свему, Суно је урадио прилично добар посао у руковању мојим упитима. Све песме су се могле слушати, а за бесплатан алат, све су то прилично импресивне ствари.

Међутим, волео бих да видим да се Суно одваја од свог приступа стиховима „једна величина за све“ и да се побољша на фронту певања тако да је лакше разумети шта се пева без потребе за текстовима.