Врхунски обожаваоци, ниска цена

Кључне Такеаваис

  • Арцтиц П12 ПВМ ПСТ је вентилатор кућишта рачунара високих перформанси који нуди импресивне могућности хлађења по приступачној цени.
  • Арцтиц ПВМ Схаринг Тецхнологи (ПСТ) чини инсталацију, управљање кабловима и контролу вентилатора много лакшим.
  • Тих је, ефикасан и обезбеђује значајан пад температуре.

Арцтиц П12 ПВМ ПСТ је импресиван ПЦ вентилатор високих перформанси који може да парира Ноцтуи и Бе Куиет! са ниском буком и ефикасном могућношћу кретања ваздуха. Упркос већ приступачној цени, још увек проналази начин да дода више вредности помоћу арктичког ПСТ-а. Ова технологија повезивања у низу чини контролу вентилатора, управљање кабловима и инсталацију много лакшим.

Не могу да се сетим вентилатора за рачунар који би боље искористио ваш новац.

Арцтиц П12 ПВМ ПСТ

Арцтиц П12 ПВМ ПСТ је компјутерски вентилатор оптимизован за притисак који ради тихо и једнако снажно као и врхунски вентилатори. Одликује се контролисаним брзинама вентилатора са ПВМ-ом и може се повезати са Арцтиц-овом ПВМ Схаринг Тецхнологи (ПСТ), омогућавајући вам да контролишете више вентилатора са једним ПВМ заглављем без потребе за чвориштем вентилатора или разделницима.

Бренд АРЦТИЦ

Димензије 120к120к25 мм (4,7×4,7×1 инча)

Волтаге 12В

Ниво буке ~20дБ

Капацитет протока ваздуха 56,3 цфм/95,70 м³/х

Опсег брзине ротације 200-1800 о/мин

Прос

  • Повољан и долази у пакетима од пет пакета
  • Одличан проток ваздуха чак и кроз решетке и хладњаке
  • ПСТ елиминише потребу за ПВМ разделницима или чвориштима вентилатора
  • Тихи рад чак и при пуној брзини
  • Звук ниског тона је лак за уши

Цонс

  • Жице су можда прекратке за велике кућишта

Без глупости, од цене до кутије до производа

Јхет Борја / МакеУсеОф

Уморила сам се од рана на оку који су били моји стари обожаватељи РГБ кућишта. Желео сам фанове који немају РГБ, али имају највише перформансе за новац. Тада сам се сетио Арцтиц П12, приступачног вентилатора који је изгледао кул и имао је озбиљно хлађење.

Наручио сам укупно осам вентилатора, што је коштало око 7 долара по вентилатору — много ниже од скоро 35 долара за један црни Ноцтуа вентилатор.

Јхет Борја / МакеУсеОф

Кутије су биле једноставне. Садржао је само вентилаторе и четири завртња за сваки вентилатор. Појединачне кутије су имале више визуелних приказа, док је паковање од пет комада било у смеђој картонској кутији са налепницом која указује на спецификације и карактеристике. Такође је веома цењен КР код који води директно до водича за инсталацију.

Јхет Борја / МакеУсеОф

Обожаваоци су се осећали крепки и јаки, упркос томе што су сви пластични. Елегантна, мат црна завршна обрада на свему са каблом који је релативно дуг. Агресивно замахивање вентилатора изгледа застрашујуће и изгледа да ће се добро понашати када гурате ваздух кроз ламеле, решетке и филтере.

Инсталација: брза и лака захваљујући ПВМ Схаринг-у (ПСТ)

Јхет Борја / МакеУсеОф

Инсталирао сам три вентилатора на предњој страни за усис, два на врху кућишта и један позади поред ИО портова за издув. И на крају, два за замену основног вентилатора за ЦПУ хладњак. Морао сам да купим додатне клипове вентилатора ЦПУ-а за један вентилатор и поново употребим клипове са старог вентилатора за други вентилатор.

Јхет Борја / МакеУсеОф

Једина мања борба коју ћете имати при инсталацији је управљање каблом који ће се прикључити у ПВМ заглавље ваше матичне плоче. Затим можете спојити вентилаторе у низу тако што ћете их прикључити у конектор за ПВМ дељење (ПСТ) и намотати додатни кабл око вентилатора да бисте ограничили лабаве каблове.

Захваљујући Арцтиц-овом ПСТ-у, требало је да користим само три ПВМ заглавља да бих контролисао свих осам вентилатора. Једно ПВМ заглавље за три предња усисна вентилатора, једно за три издувна вентилатора, а затим ЦПУ ПВМ заглавље за два вентилатора ЦПУ хладњака.

Звучи, креће се и изгледа као нинџа

Јхет Борја / МакеУсеОф

Укључујући рачунар након инсталације, радио је одмах без проблема. Сваки вентилатор се вртио и једва сам чуо нешто.

Подесио сам криву вентилатора у БИОС-у да се окреће до 100% када је мој ЦПУ достигао 55 °Ц да бих одржао ниске температуре. Када сам покренуо ЦПУ стрес тест, и даље сам једва чуо ништа, чак и ако су навијачи били на 100%. Поред ниске буке, његов звук је ниског тона, што га чини мање осетљивим за уши.

За перформансе, мој Ризен 9 3900к са 12 језгара ради под пуним оптерећењем. Радио је на 85 °Ц у стрес тесту при 100% оптерећењу. Са Арцтиц П12 је радио не више од 76 °Ц под пуним оптерећењем. Огроман пад од 9 °Ц захваљујући два вентилатора на ЦПУ хладњаку и ефикасним вентилаторима који могу да померају више ваздуха кроз решетке и хладњак.

Што се тиче перформанси игара и ГПУ-а, мој ГТКС 1080 Ти је отишао са 70-71 °Ц на 68-69 °Ц под пуним оптерећењем, а просек ЦПУ-а је остао испод 60 °Ц пошто није био под пуним оптерећењем. Већ користим велику брзину вентилатора за свој ГПУ, тако да бука вентилатора и повећање перформанси код Арцтиц П12 нису толико значајни. Али је смањио температуру мог ГПУ-а у мировању са око 54 °Ц на испод 50 °Ц.

Да ли треба да купите Арцтиц П12 ПВМ ПСТ?

Арцтиц П12 ПВМ ПСТ испуњава све оквире за мене и сигуран сам да ће задовољити и ваше потребе. Ако вам је потребан РГБ или бели вентилатор, Арцтиц их такође има. Високих перформанси, тих са ниским тоном и веома приступачним? Тешко је препоручити било шта друго осим ако немате буџет за Лиан Ли УНИ вентилатор, или баш као Ноцтуа-ин тан и браон естетика.

Арцтиц П12 ПВМ ПСТ

Арцтиц П12 ПВМ ПСТ је компјутерски вентилатор оптимизован за притисак који ради тихо и једнако снажно као и врхунски вентилатори. Одликује се контролисаним брзинама вентилатора са ПВМ-ом и може се повезати са Арцтиц-овом ПВМ Схаринг Тецхнологи (ПСТ), омогућавајући вам да контролишете више вентилатора са једним ПВМ заглављем без потребе за чвориштем вентилатора или разделницима.