За шта се користи Гоогле Воице верификациони код?

Кључне Такеаваис

  • Гоогле Воице верификациони кодови се шаљу да потврдите ваш идентитет током процеса регистрације. Унесите код само ако сте ви покренули апликацију.
  • Ако примите Гоогле Воице код без регистрације, неко можда покушава да користи ваш број телефона. Не делите код са њима; то је превара за прикупљање ваших података.
  • Будите опрезни и никада не дајте свој Гоогле Воице верификациони код, без обзира на причу или понуду. Ако га случајно поделите, пратите водич за помоћ за Гоогле Воице да бисте повратили свој број.

Током процеса регистрације за Гоогле Воице, добићете Гоогле Воице верификациони код да бисте довршили процес. Надамо се да ћете их икада наићи само док се региструјете за Гоогле Воице, али понекад га можете добити као део веће преваре.

Као такав, хајде да истражимо шта је верификациони код за Гоогле Воице и шта да радимо са њим.

Шта је Гоогле Воице верификациони код?

Када се пријавите за Гоогле Воице, Гоогле ће вам послати код како би се уверио да то заправо ви радите апликацију. Ово је важан корак, јер је могуће повезати Гоогле Воице налог са постојећим телефонским бројем.

У идеалном случају, требало би да добијете овај код као природан део процеса приликом регистрације за Гоогле Воице. Ако је то случај, наставите и унесите код да бисте наставили са подешавањем.

  Како рећи ко је први погледао вашу Инстаграм причу

Шта ако се нисам регистровао за Гоогле Воице, али сам ипак добио код?

Ако примите Гоогле Воице код, а да се заправо нисте регистровали за њега, постоји велика шанса да је неко други покушао да се региструје на Гоогле Воице користећи ваш број телефона. Ово је вероватно зато што сте негде навели свој број телефона и неко вас је контактирао у вези са тим тражећи код.

Они могу створити причу како би оправдали зашто им је потребно да пошаљете код. На пример, ако сте на веб локацији навели ставку за продају, они могу да вас контактирају и кажу да су вољни да купе, али им је потребно да им пошаљете код како би могли да успоставе контакт са вама.

Без обзира на њихову причу, никада им не дајте Гоогле Воице верификациони код. Ако то учините, друга особа ће подесити Гоогле Воице налог на вашем броју телефона и може да га користи за прикупљање информација о вама. Овако функционише превара са Гоогле Воице верификационим кодом.

Ако вас неко пита за шифру, одмах прекините комуникацију и не разговарајте више с њим. Чак и ако вам нуде нешто добро у замену за код, немају жељу да вам дају било шта; све што желе је да вас преваре.

Ако сте некоме случајно дали свој Гоогле Воице верификациони код, пратите Водич за помоћ за Гоогле Воице о враћању вашег броја. А ако желите да наведете број телефона без ризика да упаднете у ову превару, покушајте да користите апликацију за привремени број телефона.

  Како спречити да се каблови пуњача вашег телефона не покваре

Никада не дајте свој Гоогле Воице верификациони код

Верификациони код Гоогле Воице-а је намењен само да га видите и користите за подешавање Гоогле Воице налога. Никада га не дајте некоме ко га пита, без обзира колико је добра њихова прича.