Како да користите ИоуТубе аудио библиотеку за додавање звукова у своје видео записе

Кључне Такеаваис

  • Приступите ИоуТубе-овој аудио библиотеци лако тако што ћете отићи у ИоуТубе студио и изабрати картицу Аудиотека. Филтрирајте и тражите одређену музику или звучне ефекте.
  • Користите ИоуТубе уређивач видео записа да бисте додали музику у своје већ отпремљене видео снимке. Једноставно идите у ИоуТубе студио, изаберите видео, кликните на Едитор и изаберите картицу Музика.
  • Обавезно проверите тип лиценце аудио датотека у библиотеци да бисте утврдили да ли је приписивање потребно. Избегавајте продају или модификацију звука да бисте избегли опомене за ауторска права и демонетизацију.

ИоуТубе је свима који имају ИоуТубе налог олакшао преузимање музике и звукова из своје аудио библиотеке и њихово коришћење у било ком софтверу за уређивање видео записа. Такође можете користити музику за своје лично слушање. Ево како да користите ИоуТубе-ову аудио библиотеку и услове за то.

Како користити ИоуТубе-ову аудиотеку

Коришћење ИоуТубе-ове аудио библиотеке је прилично једноставно и имате неколико опција како и када да је користите.

Како додати звукове пре него што се видео постави

Да бисте пронашли аудио библиотеку, мораћете да почнете на главној страници ИоуТубе-а и кликнете на своју слику профила у горњем десном углу. У падајућем менију кликните на ИоуТубе студио. На следећем екрану видећете многе опције на левој траци са алаткама – изаберите Аудио библиотека.

  Да ли се ваш Цхромебоок не укључује? Испробајте ових 7 најбољих поправки!

Одатле ће се отворити аудио библиотека. Прва картица садржи сву музику, а друга има звучне ефекте. Трећа картица је место где можете да почнете да формирате библиотеку фаворита тако што ћете кликнути на икону звездице поред било које аудио датотеке коју желите да сачувате.

Ако кликнете на икону са заокруженом стрелицом поред песме, можете да слушате песму пре него што је преузмете. Ако желите да преузмете аудио датотеку, кликните на Преузми крајње десно од нумере. Преузет ће се као МП3 датотека, која се лако може учитати и додати у било који софтвер за уређивање видео записа.

Такође можете претраживати и филтрирати аудио библиотеку ако постоји нешто специфично што тражите. На пример, можете да филтрирате према расположењу или да тражите бенд. Такође можете да филтрирате звук на основу тога да ли је приписивање потребно или не. Једноставно кликните на Претражи или Филтрирај библиотеку и изаберите правац у ком желите да идете са својом претрагом.

Како додати музику након што је видео постављен

Ако сте већ отпремили видео на ИоуТубе, то не значи да сте пропустили прилику да му додате музику. За то можете да користите ИоуТубе уређивач видео записа.

Кликните на Садржај на левој траци са алаткама у ИоуТубе студију, а затим изаберите икону Детаљи на видео снимку коме желите да додате звук. Одатле кликните на Едитор на левој траци са алаткама. Опција Аудио ће бити трећа на листи измена које можете да направите.

Када кликнете на Аудио, видећете картицу Музика и опцију Претрага и филтрирање. Једноставно пронађите песму коју желите да користите, кликните на Додај и подесите песму на одговарајућу позицију у видео снимку. Притисните Сачувај када завршите.

  Како променити кодирање знакова у Оутлоок-у

Захтеви за коришћење ИоуТубе-ове аудио библиотеке

Један од највећих захтева на које ћете морати да пазите када користите ИоуТубе аудио библиотеку јесте да ли је приписивање потребно. Да бисте сазнали да ли треба да наведете извођача, једноставно погледајте десно од песме под Тип лиценце.

Ако постоји ЦЦ икона, то значи да нумера има Цреативе Цоммонс лиценцу. Ако видите икону ИоуТубе, то значи да приписивање није потребно. Међутим, када пређете курсором преко иконе, можете прочитати тачно шта се од вас тражи.

Поред тога, није вам дозвољено да продајете или уносите измене у аудио запис или да тврдите да је музика или звук ваш. Ако прекршите ИоуТубе-ове смернице за фонотеку, можете добити опомену због повреде ауторских права или ћете видети да је видео демонетизован.

Зашто би требало да користите ИоуТубе-ову аудиотеку

Коришћење ИоуТубе-ове аудио библиотеке има много предности. Ако сте тек почели да правите видео записе или вам је потребан једнократни приступ музици и звуцима без накнаде, више него вероватно, не желите да платите превише за то. ИоуТубе-ова аудио библиотека је потпуно бесплатна за коришћење, што значи да држите новац у џепу.

Поред тога, постоји страх од употребе музике или звукова у видео снимку и да то изазове кршење ауторских права. Ако се то догоди, ваш видео ће постати демонетизован. Међутим, пошто је лиценца бесплатна за ИоуТубе-ову аудио библиотеку, не морате да бринете о опоменама због повреде ауторских права све док дате пуни кредит ако је потребно.

Искористите предност ИоуТубе-ове бесплатне музике и звукова

ИоуТубе-ова аудио библиотека има велики избор музике и звукова. Ово га чини одличним за свакога ко треба да дода музику или звукове у своје ИоуТубе видео снимке или само жели бесплатну музику за сопствено слушање. Само водите рачуна о ИоуТубе-овим смерницама.

  Како да додате или уклоните чланове из вашег ИоуТубе Премиум породичног чланства