10 најбољих алата за тестирање употребљивости за апликације, веб локације и услуге

Да ли напорно радите на анализи приступачности апликација, веб локација и СааС-а како бисте својим клијентима и клијентима пружили најбољи кориснички доживљај? Испробајте ове алате за тестирање употребљивости одмах!

Обезбеђивање беспрекорног корисничког искуства (УКС) је од суштинског значаја за успех било које мобилне апликације, веб апликације, веб локације или СааС услуге. Без сумње, апликације и интерфејси веб локација ће представљати одређене изазове крајњем кориснику. Овде вам тестирање употребљивости помаже да исправите таква уска грла у УКС-у.

Ако нисте сигурни како да изаберете најбољи софтвер за употребљивост, дошли сте на право место. Овај ултимативни чланак о системима за тестирање употребљивости помоћи ће вам да одаберете најбољи плод тако да можете лако да процените прилагођеност вашим дигиталним производима.

Алати поменути у овом водичу помоћи ће свима који долазе из програмера, дизајнера или пословних позадина да усаврше своје дигиталне производе и понуду услуга!

Шта је тестирање употребљивости?

Тестирање употребљивости је кључни технички процес у дизајну корисничког искуства (УКС). Техника се фокусира на истраживање колико је лако остварити интеракцију са софтвером, веб-сајтом, мобилном апликацијом или СааС услугом од стране циљне публике.

Истраживање се врши на нивоу корисника. То значи да програмери, дизајнери, софтверски инжењери и пословни менаџери пажљиво прате како се крајњи корисници крећу кроз производ или услугу.

Често, процес укључује многе фокус групе и заједнице за бета тестирање како би се користио минимално одржив производ или прототип производа. Ови бета тестери шаљу податке директно програмеру софтвера или ИТ предузећу преко специјализованих веб, мобилних или десктоп апликација.

Стручни истраживачи УКС-а, посматрајући кориснике који користе производ, откривају фрустрације корисника, уска грла и области побољшања. Налази иду директно у циклус Агиле, Сцрум или ДевОпс тако да се могу извршити итеративна прецизирања.

На крају крајева, пракса тестирања употребљивости осигурава да је ваш дигитални производ управо онакав какав корисник жели и да се продаје боље од конкуренције.

Шта је алатка за тестирање употребљивости?

Алат за тестирање употребљивости је апликација која тестира прилагођеност производа кориснику. Такође предвиђа колико је кориснички интерфејс лак за крајње кориснике. Софтвер за тестирање употребљивости је често апликација у облаку и омогућава истраживачима УКС-а да сарађују и раде на даљину са програмерима, ДевОпс менаџерима и крајњим корисницима.

УКС истраживачи такође креирају и спроводе процене употребљивости са корисницима. Штавише, алат пружа све функционалности и аналитику података за анализу успешности пројекта који је у току.

У наставку пронађите стандардне карактеристике и функционалности система за тестирање употребљивости:

 • Сценарији задатака
 • Снимање и репродукција интеракције корисника
 • Хеатмапс
 • Анкете, коментари и повратне информације
 • Аналитика и визуелизација података

Стога, софтвер постаје моћан алат за УКС дизајнере и истраживаче да разумеју преференције публике. Ови алати такође помажу програмерима мобилних апликација и веб локација да истраже проблеме употребљивости како би побољшали целокупно искуство око производа.

Коначно, алат за тестирање употребљивости осигурава да крајњи корисник на крају неће имати притужби на УКС након итеративног усавршавања производа.

  18 највећих претњи сајбер безбедности о којима треба да знате

Како одабрати прави алат за тестирање употребљивости

 • Сазнајте да ли систем за тестирање употребљивости одговара мобилним апликацијама, веб локацијама, веб апликацијама, СааС услугама или свим поменутим производима.
 • Уверите се да ће вам алатка омогућити да допрете до своје публике на широком спектру платформи и канала.
 • Не заборавите да ускладите понуђене типове тестирања употребљивости. На пример, да ли алат нуди само удаљене, модериране, немодериране, итд., методе тестирања или све ове.
 • Проверите буџет за тестирање употребљивости вашег ДевОпс пројекта и упоредите планове претплате за више апликација пре него што купите једну.
 • Ваш софтвер или веб локација и њихов УКС дизајн су веома поверљиви. Сазнајте да ли алат који купујете нуди шифровање на свим начинима руковања подацима.
 • Изаберите софтвер за тестирање употребљивости који нуди беспрекорну сарадњу са приступом заснованим на улогама интерним и екстерним сарадницима.
 • Мора да омогући интеграцију са ДевОпс алатима, алатима за инжењеринг платформе и тако даље.
 • Да не спомињемо, алат треба да понуди једноставан начин за регрутовање и управљање учешћем.

Сада када знате важна разматрања за одабир одговарајуће алатке за УКС тестирање, испод пронађите неколико ручно изабраних имена које користе најуспешнији програмери софтвера:

Мазе

Мазе помаже вам у сталном побољшању производа. Олакшава овај подвиг омогућавајући вам да брже прикупите увиде купаца или корисника и анализирате податке за доношење одлука. Мазе долази са свим функцијама које су вам потребне у алату за тестирање употребљивости као што је следеће:

У одељку Истраживање ћете пронаћи све методе тестирања УКС-а које су вам можда потребне за ваш пројекат, као што су тестирање прототипа, тестирање веб локација уживо, анкете са повратним информацијама, студије интервјуа, сортирање каблова и тестирање стабла.

Ако треба да ангажујете неколико купаца или корисника за прилагођено УКС истраживање, можете користити одељак Регрут у Мазе-у. Рецруит вам омогућава да саставите фокус групу или учеснике тестирања из претходно уврштеног скупа или панела. Такође, одељак Регрут има неопходну подршку за интеграцију тако да можете да шаљете упите у апликацији или у производу.

Хотјар Енгаге

Хотјар Енгаге помаже вам да пронађете одговарајући скуп корисника за ваше апликације, веб локације или СааС производе. Такође, то је једно од највећих тржишта УКС тестних група које садрже тестере из целог света.

Стога, ако развијате веб апликацију за финансијске услуге из САД-а, али желите да циљате и на тржиште Велике Британије, идите на Хотјар Енгаге да бисте потражили заинтересоване кориснике за тестирање апликације из УК.

Ево његових значајних карактеристика:

 • Визуелизирајте понашање корисника користећи топлотне мапе
 • Гледајте кориснике како кликћу, померају курсор миша, окрећу се и још много тога уз понављање корисничке сесије
 • Упуте и обрасци за повратне информације вођене контекстом
 • Анкете о гласу купаца
 • Хост модерираних корисничких рецензија

Осим што је огромно тржиште за тестирање регрута, нуди све стандардне функционалности потребне у вашем пројекту истраживања и развоја УКС-а.

Осврнути се

Користе га ИТ гиганти као што су Нетфлик, Спотифи, Гоогле, итд., за тестирање употребљивости својих производа, Осврнути се је обавезна алатка за истраживање УКС-а за било који пројекат развоја апликација и веб локација.

  5 ВордПресс додатака без лозинке за беспрекорне пријаве вдзвдз

Као и други софтвер за тестирање употребљивости, нуди све алате, функционалности и функције потребне за тестирање апликација и веб локација. У наставку пронађите листу главних могућности:

 • Умерено тестирање употребљивости
 • Немодерирано УКС тестирање
 • Обезбеђена видео конференција са учесницима
 • Белешке са временским ознакама, дељени увиди, тимско ћаскање итд.
 • Пројектне табле
 • Управљање учесницима

Најважнија атракција Лоокбацк-а је Еурека, ваш УКС истраживачки асистент који покреће АИ и МЛ. Може неприметно да ухвати искрене повратне информације, цитате и контекст приликом интервјуисања стотина учесника.

Лоокбацк је такође најсавременији алат за квалитативно истраживање УКС-а који покреће вештачка интелигенција. Може анализирати видео и текстуалне разговоре и креирати резимее са одлукама заснованим на подацима.

УсерЗоом ГО

УсерЗоом ГО је УКС истраживачка платформа бренда УсерТестинг. Можете подстицати раст пословања креирањем корисничког искуства које одушевљава купце користећи УсерЗоом ГО. То можете учинити коришћењем напредних алата које нуди ова моћна платформа за тестирање употребљивости.

То је све-у-једном платформа за истраживање УКС-а која покрива све функционалности, од дизајнирања студије до дељења увида у побољшања са заинтересованим странама. Између тога, покрива регрутовање циљне публике за тестирање производа, покретање и заказивање УКС истраживачких студија.

Штавише, УсерЗоом Го вам помаже да извучете корисне увиде из студија публике са синхронизованом репродукцијом, аутоматски генерисаним графиконима, аутоматизованим транскриптима, топлотним мапама и још много тога.

Оптимал Ворксхоп

Оптимал Ворксхоп укључује различите алате за УКС тестирање за убрзање вашег истраживачког тока рада. Његова специјализована листа алата укључује тестирање стабла, сортирање картица, анкете крајњих корисника, интервјуе корисника и тестирање првим кликом. Како на једном месту добијате све неопходне алате за квалитативно истраживање УКС-а, можете брзо напредовати у фази прикупљања података.

Поред алата за истраживање употребљивости, Оптимал Ворксхоп нуди организовану, модернизовану и једноставну платформу за регрутовање учесника. Има скуп учесника који се састоји од више од 50 милиона учесника. Корисници долазе из различитих средина, земаља и демографских категорија.

Стога је група учесника Оптимал Ворксхоп-а савршена за вас да добијете тестере производа за локалне и глобалне подухвате. Такође, базен има мешавину учесника који говоре 80 различитих језика. Дакле, ако је ваше истраживање вођено језиком, добићете одговор који вам је потребан.

Усербраин

Усербраин Алат за тестирање употребљивости вам омогућава да од почетника постанете шампион у тестирању употребљивости за само неколико минута. Једна од његових најбољих атракција је приступ многим доказаним студијама случаја тестирања употребљивости. Можете их користити као примере или шаблоне за истраживање најбољег УКС дизајна или побољшање постојећег производа сличне врсте.

Интерфејс апликације Усербраин промишљено организује примере тако да можете брзо да пронађете оно што вам треба. Такође можете да филтрирате шаблоне тако што ћете подесити филтере као што су категорије (СааС, е-трговина, резервација карата, итд.), Задаци (упоредите производе, ступите у контакт, претражите производ итд.), Типови (веб апликација, веб локације, итд.) и Уређаји (телефон, таблет и стони рачунар).

Да бисте испробали софтвер за тестирање употребљивости, можете се пријавити за бесплатну пробну верзију, одабрати унапред конфигурисани шаблон и након тога почети да прикупљате податке.

Када добијете плаћени план и затребате учеснике за УКС истраживање, можете регрутовати разноврстан спектар тестера из групе од 100.000 корисника. Ако је потребно, можете укључити кориснике треће стране за истраживање УКС-а тако што ћете се сами прегледати.

  13 најбољих библиотека ЦСС анимација за задивљујуће пројекте веб дизајна

Усербраин-ова функција Аутоматед Инсигхтс вам помаже да произведете увиде засноване на подацима из вашег истраживачког пројекта УКС-а за неколико минута. Ако треба да представите своја открића пословним заинтересованим странама или клијенту, можете користити његове унапред конфигурисане шаблоне извештаја.

Лооп11

Са Лооп11 Алат за тестирање употребљивости, потребно је само 4 једноставна корака за тестирање употребљивости вашег дизајна и прикупљање увида како бисте могли да доносите боље одлуке о дизајну током животног циклуса развоја производа.

Можете да направите тест употребљивости на овој платформи за само 30 минута и видите како корисници реагују на ваш дизајн. Панел верификованих корисника је такође доступан на овој платформи; у супротном, можете довести своје учеснике да користе ово решење без додатних трошкова.

Овде је доступан снимак екрана, аудио и видео снимака учесника за проверу њиховог искуства из прве руке. Лооп11 пружа корисне статистике и метрике које можете тумачити за одлуке засноване на подацима или их делити са учесницима.

УсабилитиХуб

Када је у питању дизајн производа, први утисак корисника много говори о томе. на УсабилитиХубможете мерити први утисак својих купаца и оптимизовати дизајн производа.

Такође вам помаже да разумете информације које корисници узимају у првих пет секунди када погледају дизајн. Тако ћете знати да ли је дизајн ваше веб странице у стању да ефективно пренесе жељену поруку публици.

Користећи визуелизацију облака речи, УсабилитиХуб вам такође омогућава да уочите трендове. Ова платформа такође подржава друге тестове употребљивости, као што су анкете о дизајну, тестови кликова и тестови навигације.

ПлаибоокУКС

ПлаибоокУКС је свеобухватна платформа за повратне информације корисника за креирање централног спремишта увида купаца. Можете га користити за регрутовање, спровођење и анализу квалитативних и квантитативних истраживања.

Користећи ПлаибоокУКС панел, можете идентификовати и циљати своју публику или користити своју корисничку базу за тестирање употребљивости. Затим можете бирати између немодерираног, модерираног, сортирања картица, тестирања стабла и анкета да бисте покренули квалитативно или квантитативно истраживање.

Такође долази са моћним функцијама анализе за добијање резултата из прикупљених увида. Изнад свега, ПлаибоокУКС вам омогућава да изградите централно истраживачко складиште које се може лако претраживати и организовати.

УКСтвеак

Није битно да ли сте у фази израде прототипа или производње, УКСтвеак пружа вам све алате неопходне за побољшање употребљивости ваших производа. Користећи овај софтвер, можете регрутовати учеснике за тестирање употребљивости. Такође вам омогућава да анализирате активности корисника да бисте организовали садржај веб-сајта на начин који је лак за навигацију.

За тестирање употребљивости, овај софтвер вам помаже у извођењу тестова на први клик, тестирања веб локација, тестирања на мобилним уређајима и тестирања прототипа. Када је у питању разумевање активности ваших корисника, овај алат вам омогућава да снимите екран и извршите анкете. Такође, постоје тестови од пет секунди и тестови перформанси да бисте сазнали више о захтевима корисника.

Завршне речи

Дизајн корисничког интерфејса и корисничког искуства усмереног на корисника је од највеће важности за повећање ангажовања и продаје вашег производа. Погледајте најбоље алате за тестирање употребљивости поменуте горе у овом чланку. Након процене апликација, изаберите једну или више њих која одговара вашим ДевОпс пројектима.

Желите да направите нацрте прилагођене кориснику за своје апликације или СааС производе? Погледајте ове најбоље жичане алате одмах!