11 алата за веб аналитику отвореног кода за бољи увид у податке и приватност

Алатке за веб аналитику отвореног кода не само да вам могу пружити тачне, релевантне увиде који су вам потребни за вашу веб локацију, већ и високу флексибилност како би се задовољили ваши пословни захтеви.

У модерним временима, веб аналитика је постала примарно оружје за све власнике веб локација јер им пружа непроцењив увид у њихове веб странице.

Дакле, може бити поштено рећи да ће вођење веб странице без моћне веб аналитике учинити изазовним постизање жељеног раста.

Од пружања информација о понашању корисника и најпосећенијим страницама до трендова куповине, ови алати вам дају информације о вашој веб локацији и пословању.

Стога је неопходно имати робустан алат за веб аналитику.

Изненађујуће, нећете морати да плаћате велику претплату да бисте користили алатку за веб аналитику јер постоји много алата отвореног кода доступних на тржишту.

Ево кратког резимеа најбољих алата за веб аналитику отвореног кода о којима ћу говорити у наставку.

Алат за веб аналитику

Значајне карактеристике

Линк

Цоунтли

Прилагодљива контролна табла, пусх обавештења

Грталица

Прикупљање података о понашању, 20 СДК-ова, валидација шеме

ПостХог

Анализа производа, складиштење података СКЛ упита, анализа путање

Матомо

Тачан увид у податке, у складу са приватношћу

Умами

Детаљни извештаји о посетиоцима, праћење саобраћаја у реалном времену

ОпенРеплаи

Понављање сесије, праћење коришћења ЦПУ-а, алати за програмере

Уверљиво

Контролна табла прилагођена кориснику, сегментирање публике

Фатхом Лите

Сигурносне контроле, скалабилност, анализа података о посетиоцима.

Ацкее

Фокусирано на приватност, прикупљање података из више извора, без колачића.

Отворите веб аналитику

Обимне метрике и извештаји, АПИ интеграција

Пирсцх

Колаборативна контролна табла, поштовање приватности података.

У овом чланку ћу разговарати о томе шта су ови алати за веб аналитику отвореног кода, колико су корисни и неке од најбољих које можете размотрити.

Почнимо!

Шта је алатка за веб аналитику отвореног кода?

Алат за веб аналитику отвореног кода је бесплатна и јавно доступна апликација која вам омогућава да прикупите, анализирате и визуализујете све податке са ваше веб локације.

Пошто је отвореног кода, изворни код је лако доступан и можете сазнати како чува податке безбедним и функционише на сајту.

Ови алати вам пружају многе критичне увиде у веб локацију, као што су понашање корисника, географска локација корисника, уређај, најпосећенија страница, најгледанији производ или услуга, стопа задржавања и многи други детаљи.

Штавише, алати отвореног кода играју кључну улогу у идентификацији области у којима је потребно побољшати вашу веб локацију. На основу ових детаља, може помоћи вашем тиму да донесе одговарајућу одлуку која ће покренути раст.

Важно је да вам они помажу да процените успех ваших маркетиншких кампања пружајући вам детаље као што су стопе разговора и извори препорука.

Карактеристике алата за аналитику отвореног кода

Алат за веб аналитику отвореног кода је одлична опција за предузећа и власнике веб локација и долази са многим виталним функцијама, укључујући:

Прикупљање и праћење кључних података

Алатке за веб аналитику отвореног кода могу лако прикупити важне податке о посетиоцима и пратити их. Подаци могу бити понашање при прегледању, локација корисника, тип уређаја који се користе, тип производа/услуге који су прегледали и још много тога.

Анализа у реалном времену

Алат за веб аналитику такође вам омогућава да пратите активност корисника заједно са досегом производа и може да надгледа саобраћај преко његове функције анализе у реалном времену. Међутим, не нуди сваки алат за анализу отвореног кода ову функцију. Дакле, ако вам је ово потребно, изаберите одговарајући алат.

Бесплатно за коришћење

Генерално, алати отвореног кода су потпуно бесплатни за коришћење. Дакле, свако може да га користи без плаћања било какве претплате. То је корисно за појединце или власнике малих предузећа који тек почињу са својим веб локацијама.

  Како ограничити брзину преузимања у Цхроме-у

Подешавање

Ове врсте аналитичких алата могу се прилагодити у зависности од захтева веб локације. Имаћете потпуну слободу и флексибилност да прилагодите алат тако да испуњава ваше захтеве за анализу, праћење и извештавање.

Приватност података и власништво

Са аналитичким алатима, добијате могућност да стекнете потпуну контролу над прикупљеним и ускладиштеним подацима. Такође ћете моћи да пратите и управљате начином на који се подаци користе. Помаже вам да останете у складу са свим индустријским прописима и одржавате оптималну безбедност.

Визуелизација података

Визуелизација података је једна од значајних карактеристика ових алата, где се приказују сви увиди кроз графиконе, табеле и графиконе. Од кључне је важности да тимови разумеју податке и у складу са тим доносе одлуке.

Извоз и интеграција података

Многи од ових алата ће вам омогућити да извезете све прикупљене податке у различитим форматима тако да их можете користити са другим апликацијама. Ову алатку можете интегрисати са другим пословним платформама, као што су ЦРМ, ЦМС или алати за аутоматизацију маркетинга, да бисте ефикасније управљали веб-сајтом.

Предности отвореног кода у односу на друге алатке за веб аналитику

Алати отвореног кода функционишу на сличан начин као и сви други алати за веб аналитику, али први нуде одређене предности које их чине погоднијим за многе организације. Хајде да проверимо које предности алатка за анализу отвореног кода доноси на сто.

Транспарент Цоде

Алатке за веб аналитику отвореног кода омогућавају корисницима да провере свој изворни код заједно са начином на који се подаци прикупљају и чувају. Ови алати нуде транспарентност са својим кодирањем, што помаже у обезбеђивању поверења, као и безбедности и интегритета података.

Комплетно прилагођавање

Алатке отвореног кода нуде висок ниво прилагођавања, што је један од највећих разлога за коришћење ових алата. Тако можете лако модификовати код у складу са својим потребама.

Прилагодљивост

Скалабилност је још једна огромна предност коју добијате са овим алатима. Можете их повећати или смањити у складу са растом ваше веб локације. Са повећањем саобраћаја и производа или услуга, можете интегрисати алат са другим технологијама отвореног кода и додати више ресурса.

Нулто закључавање добављача

Још једна предност коришћења алата отвореног кода у односу на традиционалне је одсуство закључавања добављача. Ако нисте задовољни коришћењем, можете да пређете на друга решења без губитка било ког од претходних детаља.

Једноставна интеграција

Са алатима за веб аналитику отвореног кода, нећете имати проблема да их интегришете са другим апликацијама како бисте могли да испуните своје захтеве за веб аналитику.

Сада је време да погледамо све најбоље алате за веб аналитику отвореног кода.

Цоунтли

Цоунтли је моћан алат за веб аналитику отвореног кода који је изграђен у заједници и који вам помаже да покренете раст ваше веб странице кроз једну платформу. Нуди вам контролну таблу која се лако користи и прилагодљива на којој ћете добити све увиде, а да сваки члан тима буде у току.

Цоунтли вам такође пружа функције пусх обавештења које су корисне за подстицање ваше кампање за информисање и циљање правог корисника. Промена дизајна апликације и начина на који она функционише постаје лакша јер све прилагођавање можете извршити у неколико кликова.

Помоћу ове алатке можете да визуелизујете своје податке према детаљима на нивоу земље, државе и града. Можете лако да се носите са негативним повратним информацијама помоћу овог алата и делујете на основу њега како бисте негативне повратне информације претворили у позитивне. Важно је да имате потпуну контролу над свим подацима док сте у складу са прописима о приватности података.

Грталица

Без сумње, Грталица је врхунски алат за веб аналитику отвореног кода који је заснован на робусној архитектури способној да обради милијарде догађаја дневно.

За разлику од других алата, може вам помоћи да прикупите различите податке о понашању у распону од приказа, кликова и прилагођених догађаја до репродукције видео записа. То је механизам за развој програмера који користи низ алата за моделирање и анализу свих прикупљених података са веб локације.

  15 најбољих виџета појмова које можете да додате у своје подешавање

Штавише, Сновплов користи 20 СДК-ова за прикупљање података са стране сервера, мобилних уређаја, веба и разних других извора и пружа вам дубок увид у учинак ваших кампања.

Алат користи јединствен приступ шемама и валидацији када прикупља податке за вашу анализу и осигурава да су сви прикупљени подаци чисти. Док користите овај алат, можете похранити податке у скалабилно складиште и имати потпуну контролу над њима.

ПостХог

Од помоћи у анализи производа до складиштења података упита преко СКЛ-а, ПостХог се појавио као импресиван алат за веб аналитику отвореног кода. Пружа вам колосалне могућности аналитике производа које укључују анализу путање, графиконе трендова, токове, графиконе задржавања, итд. да вам помогну у будућим одлукама.

Функција путање корисника овог алата вам омогућава да означите почетну и крајњу тачку и омогућава вам да научите понашање корисника на вашој веб локацији. Преко овог алата такође можете сазнати више о детаљима конверзије коришћењем анализе корелације.

Осим стандардних увида, ПостХог вам пружа додатне информације у вези са задржавањем, лепљивошћу и животним циклусом корисника на вашој веб локацији. Такође вам пружа пажљиво дизајнирану контролну таблу коју можете прилагодити. Поред тога, нуди функције као што су филтрирање контролне табле, аутоматско освежавање, недељна ажурирања путем е-поште и ограничења приступа.

Матомо

Матомо је позната платформа за веб аналитику отвореног кода која је постала кредибилна алтернатива Гоогле аналитици. Пружа вам веома прецизне увиде у податке и омогућава вам да пратите корисничке податке уз поштовање закона о приватности.

Једноставан интерфејс Матомо-а је релативно лак за навигацију. Кроз побољшане увиде, добијате потпуну слику корисника на вашој веб локацији. Пружа вам широк спектар функција као што су вишеструко приписивање, циљеви, токови, кохорте, понашање корисника, топлотна мапа, снимци сесије, циљне кључне речи, аналитика медија и још много тога.

Најбољи део је што је овај алат потпуно прилагодљив, тако да можете да га прилагодите својим пословним захтевима. Матомо вам не пружа никаква ограничења када је у питању складиштење података за анализу, тако да можете доносити утицајне одлуке. Осим тога, имаћете потпуну контролу над подацима које чувате.

Умами

Умами чини веб анализу лаким задатком кроз веома интуитивну контролну таблу и мноштво функција. Овај алат за веб аналитику вам даје само метрику која вам је потребна за доношење одлука и кампања које ће вам помоћи да развијете своје пословање.

Уз Умами, можете добити детаљне извештаје о својим посетиоцима, укључујући уређаје које су користили, тип претраживача, ОС и многе друге детаље. Можете анализирати учинак своје веб локације тако што ћете пратити многе догађаје као што су прикази страница, уноси обрасца, кликови на дугме и још много тога.

Моћни филтери и могућност саобраћаја у реалном времену овог алата за анализу чине веб анализу лаким послом. Јединствена способност овог алата је да може пратити неограничен број веб локација, поддомена и појединачних УРЛ-ова кроз једну инсталацију. Сви подаци које прикупљате путем ове алатке остају безбедни иу границама закона о приватности.

ОпенРеплаи

ОпенРеплаи је платформа за веб аналитику отвореног кода која вас може одвести изван традиционалних методологија аналитике. За разлику од других алата, пружа вам комплетно опремљен пакет за понављање сесије кроз који анализирате проблеме са којима се ваши клијенти суочавају.

Такође можете да надгледате перформансе своје веб локације тако што ћете пратити коришћење ЦПУ-а, инстанце успоравања и рушења и у складу са тим правити побољшања. Такође добијате алатку за програмере која ће вам омогућити да разумете функционисање ваше веб странице и да у складу са тим унесете измене.

Јединствени аспект ове платформе је да можете да укључите или искључите било коју функцију, било да се ради о А/Б тесту или постепеном издању, без потребе да поново пуштате веб локацију или апликацију. Омогућава вам да сами хостујете своју платформу тако да сви подаци остану у вашој инфраструктури, а ви можете да користите фине функције приватности да бисте обезбедили чисто складиштење података.

  Како подесити брзо учитавање ВордПресс сајта на Гоогле Цлоуд-у?

Уверљиво

Ако тражите алатку за веб аналитику отвореног кода која је лака за коришћење и има утицај, покушајте Уверљиво. То је лагана алатка која пружа све основне увиде и саобраћај на вашој веб локацији на једноставан начин тако да можете лако да разумете све детаље.

Плаусибле користи изузетно лагане скрипте тако да нема нереда и да ваши посетиоци добијају беспрекорно искуство прегледања. Овај бесплатни алат вам омогућава да сегментирате своју публику једноставним кликовима и такође процените све плаћене кампање преко УТМ параметара. Можете чак и да пратите приход од е-трговине и креирате прилагођене догађаје коришћењем доступних ресурса.

Контролна табла овог алата је прилагођена кориснику и можете да делите све статистике на својој контролној табли тако што ћете поделити везу са свим члановима вашег тима. Помоћу овог алата можете остати у складу са ГДПР, ЦЦПА и ПЕЦР и осигурати да су ваши посетиоци и сви њихови подаци у сигурним рукама.

Фатхом Лите

Фатхом Лите је верзија реномиране Фатхом Аналитицс отвореног кода која вам пружа све потребне функције које су вам потребне у алату за веб аналитику. Контролна табла је релативно лака за коришћење и приказује све аналитичке податке испред вас.

Од исечака за праћење до покретања унапред изграђених доцкер-а, Фатхом Лите вам пружа многе основне функције за анализу ваше веб локације. Можете сами да примените све безбедносне контроле како бисте обезбедили оптималну безбедност своје веб локације.

Овај алат за веб аналитику не само да вам пружа податке као што су тренутни посетиоци, приказ сајта итд., већ и просечно време које су посетиоци провели, стопа посете само једне странице и остварење циља. Једна од најбољих ствари ове платформе је то што је лако скалабилна у зависности од саобраћаја на вашој веб локацији.

Ацкее

Ацкее је алатка за веб аналитику отвореног кода заснована на Ноде.јс која се без напора може интегрисати са вашим сервером и помоћи вам да анализирате сав саобраћај.

Алат долази са минималним интерфејсом који вам омогућава да истражујете све податке као што су прегледи, упућивачи, трајање, оперативни систем, језик, димензија екрана, трајање посете и други увиди без губљења фокуса.

Ацкее је аналитика са фокусом на приватност која вам омогућава потпуну контролу над приватношћу свих података које прикупљате. АПИ ове алатке пружа вам робусно чвориште које вам омогућава да прикупљате различите податке за пословну анализу из различитих извора.

Важно је да нема ограничења када је у питању анализа података из различитих домена и апликација. Користи процес анонимизације у више корака како би осигурао да сви корисници остану анонимни. Штавише, потпуно је без колачића, тако да нећете морати да бринете ни о чему другом.

Отворите веб аналитику

Када се одлучите за бесплатан оквир као Отворите веб аналитику, можете темељно анализирати своју веб локацију и имати потпуну контролу података. У овом алату можете направити све врсте прилагођавања тако да одговара вашим захтевима.

Ова алатка нуди велики број показатеља, димензија и извештаја који ће вам помоћи да анализирате раст ваше веб локације. Можете да проширите процес прикупљања података коришћењем АПИ-ја који вам омогућава да интегришете платформу са различитим изворима.

Преко овог портала можете чак и да пратите веб локације засноване на ВордПресс-у и Медиавики-ју и догађаје администратора. Опен Веб Аналитицс ће постати део вашег домена и придржава се ГДПР-а и других прописа.

Пирсцх

Можете узети у обзир Пирсцх ако тражите лаган и моћан алат за веб аналитику отвореног кода који се лако може уклопити са вашом веб локацијом.

Овај моћни алат за аналитику вам даје потпун увид у све податке у реалном времену, тако да можете да оптимизујете свој циљ или кампању у складу са тим како бисте уживали у високој конверзији. Беспрекорно се интегрише са свим вашим постојећим пословним технологијама и омогућава вам да мерите саобраћај помоћу ЈаваСцрипт фрагмента.

Пирсцх вам омогућава да заузмете заједнички приступ омогућавајући вам да делите контролну таблу са свим члановима вашег тима. Када је у питању приватност података, ова платформа не прави компромисе и ради у складу са ГДПР, ЦЦПА, ПЕЦР и Сцхремс ИИ политиком.

Закључак

Проналажење најбоље алатке за веб аналитику отвореног кода за бољу аналитику и приватност може бити изазов, јер постоји толико много опција. Док разматрате алатку, требало би да узмете у обзир доступност функција, тачност података, усклађеност, кориснички интерфејс, скалабилност, интеграцију и напредну аналитику.

Такође можете истражити неке од најбољих платформи за веб аналитику отвореног кода које се сами хостују.