11 подкаста о сајбер безбедности да останете испред у свету дигиталних претњи

Приступ правим изворима је важан за стицање стручности у било којој области.

Сајбер безбедност није изузетак!

Имамо довољно среће што живимо у времену када су подкасти широко доступни, са страственим људима иза микрофона који расправљају о било којој теми која вам падне на памет.

Подкасти су постали све популарнији међу ентузијастима у сајбер безбедности јер нуде јединствену алтернативу традиционалним методама учења и смањују време пред екраном.

На интернету је доступно мноштво подцаста у вези са сајбер-безбедношћу. Урадили смо посао за вас и међу њима навели најбоље подцасте.

Без обзира који подкаст изаберете са ове листе, наћи ћете вредан садржај и перспективе које одговарају вашим интересовањима.

Дакле, седите, прикључите слушалице и припремите се за забавно путовање кроз фасцинантан свет подцаста о сајбер безбедности.

Покренимо се!

Даркнет Диариес

Даркнет Диариес је један од најбољих подцаста о сајбер безбедности који су данас доступни.

Стекао је значајну популарност и има ангажоване следбенике у заједници сајбер безбедности и шире.

Приче обрађене у подкасту се крећу од хакерских инцидената високог профила до мање познатих прича о дигиталној шпијунажи и онлајн преварама.

Овај подкаст је креирао Јацк Рхисидер.

Његова мотивација да креира емисију произилази из његове жеље да има подкаст који се посебно фокусира на занимљиве приче о хаковању и сајбер безбедности.

У то време није могао да пронађе такав подкаст – па је преузео на себе да попуни празнину и оживи „Даркнет дневнике“.

Слушајте на: Спотифи | Аппле | Гоогле подцастс

Безбедност одмах

Безбедност одмах би ТВиТ Цоммунити је још један диван подкаст о сајбер безбедности чији су домаћини Стив Гибсон и Лео Лапорт.

Стив Гибсон – познат по томе што је сковао термин „шпијунски софтвер“ и креирао први анти-шпијунски програм, доноси своју стручност у емисију.

У подкасту су покривене разне теме, укључујући малвер, приватност података и безбедност уређаја. Домаћини иду на детаљне дискусије, а епизоде ​​обично трају око два сата у просеку.

  Шта је виртуелни приватни облак? Научите како то функционише

„Сецурити Нов“ је дебитовао 2005. године и брзо се етаблирао као један од најистакнутијих подцаста о сајбер безбедности.

За само две године након лансирања (2007), добио је признање освајањем награда Пеопле’с Цхоице Подцаст Авардс у категорији технологија/наука.

Слушајте на: Спотифи | Аппле | Гоогле подцастс

Смасхинг Сецурити

Смасхинг Сецурити је широко популаран подцаст о сајбер безбедности чији су домаћини стручњаци из индустрије Грахам Цлулеи и Цароле Тхериаулт.

Листа достигнућа је импресивна – почевши од узастопних победа за награду „Најбољи безбедносни подкаст“ 2018. и 2019. Такође је добио признање као најбољи у својој области, као и награду „Најзабавнији“ у и 2022 и 2023.

Ово указује на то колико добро подкаст може да испоручи забаван и занимљив садржај.

Ово признање стручњака из индустрије истиче изузетан квалитет подцаста и њихов значајан допринос заједници сајбер безбедности.

Слушајте на: Спотифи | Аппле | Гоогле подцастс

БЛУЕПРИНТ

БЛУЕПРИНТ је подкаст за сајбер браниоце који су жељни да буду у току са најновијим технологијама и безбедносним концептима.

Домаћин је Џон Хабард, а спонзор Институт САНС.

Овај подкаст садржи интервјуе са истакнутим вођама плавих тимова и стручњацима који активно мењају игру у области сајбер одбране. Ови професионалци деле своја искуства и стратегије за ефикасну одбрану од сајбер претњи.

Теме обухваћене подцастом укључују дискусије о најсавременијим технологијама, безбедносним протоколима и одбрамбеним алатима. Такође приказује рад безбедносних практичара који су одговорни за очување репутације и имовине познатих брендова.

Слушајте на: Спотифи | Аппле | Гоогле подцастс

ЦиберВире Даили

Подцаст „ЦиберВире Даили“ даје брзи преглед важних сајбер прича.

Повезан је са сервисом вести ЦиберВире да би доставио најновије информације.

Овај подкаст је представио суоснивач ЦиберВире-а Даве Биттнер и стекао је име као поуздан извор вести у индустрији сајбер безбедности.

Овај подкаст је покренут 2015. године, а просечна дужина сваке епизоде ​​је 20 минута.

Ако више волите подкасте који пружају брзе резимее вести и трендова о сајбер безбедности – онда је овај подкаст одличан избор.

  Листа кодова за преуређење: Искористите одмах

Слушајте на: Спотифи | Аппле | Гоогле подцастс

Сајбер безбедност данас

Сајбер безбедност данас” је популарни подкаст који производи ИТВЦ (Информатион Тецхнологи Ворлд Цанада) – водећа технолошка медијска компанија са седиштем у Канади.

Пружа редовна ажурирања о најновијим претњама из сајбер безбедности које утичу на предузећа, откривању повреде података и стратегијама за обезбеђење организација.

Домаћин је Хауард Соломон, новинар и стручњак за сајбер безбедност.

Они објављују епизоде ​​на дневној бази са једнодневним размаком између сваке епизоде. тако да слушаоци могу стално да буду информисани о најновијим претњама и развоју сајбер безбедности.

Слушајте на: Спотифи | Аппле | Гоогле подцастс

САЈБЕР

САЈБЕР је добро познат подцаст међу стручњацима за безбедност. Домаћин је Маттхев Гаулт и повезан је са Вице-овим реномираним техничким новинарством – матичном плочом.

Домаћин окупља репортере матичне плоче и стручњаке за безбедност на терену како би разговарали о револуционарним причама.

Овај подкаст буквално служи као водич за декодирање сложености и разоткривање скривених прича које окружују хаковање, кампање дезинформација, шифровање и још много тога.

ЦИБЕР нуди добро искуство за слушаоце који желе да буду у току са најновијим дешавањима у сајбер безбедности, са учесталошћу епизода од једном до два пута недељно и просечним трајањем од 35 до 60 минута,

Слушајте на: Спотифи | Аппле | Гоогле подцастс

Даили СтормЦаст

Даили СтормЦаст” је високо информативан подкаст повезан са САНС Интернет Сторм Центер (ИСЦ).

Домаћин је Јоханнес Б. Уллрицх

Свака епизода овог подкаста нуди кратак преглед важних дневних догађаја у сајбер безбедности.

Главни мотив је да се слушаоцима пружи ажуриране информације – обично у 5-минутним епизодама како би им се помогло да се припреме за дан који је пред нама.

Свака епизода овог подкаста бави се правовременим темама, укључујући кршење података, откривање рањивости и практичне савете за заштиту ваше дигиталне имовине

Слушајте на: Спотифи | Аппле | Гоогле подцастс

Малициоус Лифе

Подкаст „Малициоус Лифе” је све о историји сајбер безбедности – али то није ваша типична лекција из историје.

Прича непознате приче и догађаје који су обликовали свет сајбер безбедности уз информације правих хакера, стручњака за безбедност, новинара, па чак и политичара.

  Како уклонити Docker слике, контејнере и волумене

Овај подкаст производи и спонзорише Цибереасон, компанија специјализована за сајбер безбедност.

Домаћин, Ран Леви, открива фасцинантне неиспричане приче из целог света повезујући тачке између прошлих сајбер криминала и данашњих повреда података,

Ако сте радознали да сазнате о скривеној страни сајбер безбедности, онда је овај подкаст дефинитивно вредан покушаја!

Слушајте на: Спотифи | Аппле | Гоогле подцастс

Управљање сајбер ризиком

Управљање сајбер ризиком” подцаст је драгоцен ресурс за пословне лидере који желе да истраже сложен свет сајбер безбедности.

Домаћини су искусни професионалци за сајбер безбедност – Кип Бојл и Џејк Бернштајн.

Овај подкаст је дизајниран да оснажи руководиоце са знањем и вештинама потребним за ефикасно управљање сајбер ризицима и њихово претварање у пословне прилике.

Кип Бојл доноси своју 20-годишњу ИТ експертизу као оснивач и извршни директор компаније Цибер Риск Оппортунитиес.

Пошто је био консултант за сајбер безбедност на Стенфордском истраживачком институту (СРИ), Кип Бојл нуди јединствен увид у област сајбер безбедности и управљања ризиком.

Други домаћин је Јаке Бернстеин, адвокат и сертификовани стручњак за безбедност информационих система (ЦИССП). Он пружа вредне правне перспективе о свакој теми о којој се расправља.

Заједно, обоје пружају диван приступ управљању сајбер ризиком.

Слушајте на: Спотифи | Аппле | Гоогле подцастс

Сајбер безбедност Еволутион Екцханге

„Еволутион Екцханге Цибер Сецурити“ је још један фантастичан подкаст доступан на интернету.

Овај подкаст је покренут 2022. године и постао је вредан ресурс за појединце заинтересоване за област сајбер безбедности, са 42 епизоде ​​доступне до данас,

Садржи интервјуе и разговоре са гостујућим говорницима који расправљају о различитим аспектима сајбер безбедности, укључујући технологије новог доба и безбедносне протоколе.

Слушајте на: Спотифи | Аппле | Гоогле подцастс

Напомена аутора✍

За технолошке ентузијасте је важно да континуирано уче о најновијим претњама и одбрамбеним стратегијама – док се поље сајбер безбедности наставља да еволуира.

Ови подкасти нуде привлачан начин за стицање знања од стручњака из индустрије.

Слушаоци могу да унапреде своје знање о сајбер безбедности и изоштре своје вештине истражујући препоручене подцасте у овом посту.

Можда ћете бити заинтересовани да сазнате о најбољим подцастима за вештачку интелигенцију и машинско учење како бисте смањили време учења.