13 најбољих прегледа акција за сужавање ваших инвестиционих избора

Платформе за проверу акција добијају све већу популарност међу трговцима и инвеститорима због своје способности да вам помогну да прецизирате листу потенцијалних прилика за трговање акцијама из огромног низа акција које су у складу са вашим наведеним критеријумима.

Почетни рад са стандардним екранима је лак ако сте свесни својих основних и техничких захтева за подешавање. Такође добијате најпопуларније унапред направљене скенере засноване на основама параметара берзе.

Да бисте започели, ево згодне табеле оних које смо покрили, а који су дефинитивно најбољи😉!

Наслов

Опис

Истражите

Иахоо Финанце

У реалном времену берзанске котације, графикони, листе за праћење, прегледи акција.

Финвиз

Визуелизација тржишта, скрининг залиха по секторима и индикаторима.

МаркетВатцх

Унутардневни пробирници са различитим опцијама критеријума.

Инвестинг.цом

Вести у реалном времену, глобална тржишта, технички и основни екрани.

ТрадингВиев

Графикони, преглед акција према основним и техничким метрикама.

Зацкс

Провера залиха вођена истраживањем са унапред дефинисаним и прилагођеним опцијама.

СтоцкРовер

Сита за тренутно пуњење са преко 140 филтера спремних за употребу.

Симпли Валл

Визуелно представљање финансијских метрика, прилагодљиви филтери акција.

ОТЦ Маркетс

Информације о трговању за ванберзанске хартије од вредности, преглед акција са филтерима.

Сеекинг Алпха

Инвестициона заједница, премијум пробирачи акција по критеријумима.

ИЦхартс

Прилагодљиви преглед залиха, упозорења и дубинска анализа.

ЦхартМилл

Технички и основни преглед акција, анализа графикона.

Тицкерон

АИ засновани скринери за трговце, технички и основни филтери.

Колико год технички звучало, овај чланак ће вам помоћи да разумете детаље о лагеру и платформама за скрининг које су доступне на тржишту.

Почнимо!

Шта је Стоцк Сцреенер?

Прегледници акција су алати који помажу трговцима и инвеститорима да филтрирају акције на основу одређених параметара и критеријума. Прегледници поједностављују процес проналажења могућности са дугачке листе хартија од вредности које се котирају на тржишту.

Као део својих услуга, многи брокери и финансијске институције нуде алате као што су скринери да би олакшали све потешкоће у трговању са којима се њихови клијенти суочавају док улажу у акције. Ови алати могу да варирају од скупа једноставних подешавања до критеријума филтера напредног нивоа, што га чини добрим местом за почетнике и искусне трговце.

Пре него што се удубимо у предности и недостатке коришћења пробира акција, има смисла разумети како ови скринери функционишу и како трговац може најбоље да користи платформе за скрининг.

Како функционише Стоцк Сцреенер?

Разумевање функционисања пробирача је једноставно.

Једном када се пријавите на платформу која пружа алат за скрининг, наћи ћете много унапред дефинисаних скупова критеријума. Ови критеријуми су направљени коришћењем различитих филтера за потребе трговања или улагања.

Коришћени филтери могу бити засновани на техничким индикаторима као што су акција цена, обим, покретни просеци, укрштања и обрасци графикона, као и на фундаменталним аспектима као што су П/Е однос, односи акција, принос од дивиденди и још много тога.

Након примене унапред дефинисаних или ручних филтера, прегледачи акција показују листу акција или хартија од вредности које испуњавају ваше захтеве. Трговци и инвеститори могу користити ову листу да уоче могућности трговања.

Разлози за одабир лагера

Ево неких од уобичајених разлога за коришћење лагера:

Трговање: Активни трговци, укључујући интрадаи трговце и свинг трговце, могу да користе берзанске скрининге да идентификују краткорочне могућности и ископавају новац на основу техничких параметара.

Секторска анализа: Скрининг вам помаже да идентификујете промене у секторским трендовима и ухватите најбоље акције у секторима у тренду.

Истраживање: Дугорочни инвеститори могу да користе берзе за анализу основних параметара који испуњавају њихове инвестиционе циљеве. Инвеститори такође могу да користе ове индикаторе да идентификују нове потцењене уносе.

Уштедите време: Ако сте дневни трговац, свакодневно проналажење акција које одговарају вашим критеријумима трговања је дуготрајна активност. С друге стране, скринери штеде много времена у проналажењу таквих акција.

Сада када имамо добру идеју о берзанским скрињерима и њиховим предностима, време је да истражимо неке популарне берзе које користе трговци.

Почнимо.

Иахоо Финанце

Иахоо Финанце је један од најстаријих и најпопуларнијих веб сајтова који покрива финансијске вести, берзанске котације, финансијске извештаје, податке о међународном тржишту, ресурсе о управљању портфолиом и велики број финансијских садржаја у реалном времену.

Иахоо Финанце је медијска својина Иахоо мреже која има за циљ да помогне инвеститорима да изграде и одрже своје богатство. ИоуТубе канал Иахоо Финанце-а објавио је преко 43.000 видео снимака и има базу од преко милион претплатника.

  Како променити позадину ћаскања у Вхатсапп-у

Платформа се може похвалити разним алатима финансијске помоћи као што су котације акција у реалном времену, графикони са техничким индикаторима, листе за праћење акција и разни финансијски калкулатори. Као и други алати, Иахоо Финанце нуди прегледе акција, омогућавајући корисницима да филтрирају акције на основу различитих финансијских односа, тржишне капитализације, индустрије и још много тога.

Финвиз

Финвиз.цом је популарна веб страница за финансијску визуализацију са различитим финансијским алатима за трговце, инвеститоре и финансијске аналитичаре. Веб страница нуди свеобухватан преглед тржишних индекса као што су Дов Јонес, Насдак и С&П 500, тако да корисници могу на први поглед да виде кретања на тржишту.

Платформа садржи мноштво моћних скринера, који вам омогућавају да филтрирате акције на основу тржишних критеријума. На пример, можете сегментирати акције на основу њиховог сектора, основних перформанси и техничких индикатора.

МаркетВатцх

Маркетватцх је постао популаран извор за инвеститоре да доносе информисане финансијске одлуке и буду у току са берзама. Веб локација покрива сва главна тржишта, а такође покрива трендовске теме у свом одељку блога како би читаоци били свесни различитих тржишних трендова.

Маркетватцх пружа готове прегледе акција унутар дана у које можете додати филтере као што су распон цена акције, промена цене акција у %, обим, основне вредности за П/Е однос, распон тржишне капитализације и још много тога. Када поставите све параметре, добићете листу акција које одговарају вашим критеријумима.

Инвестинг.цом

Инвестинг.цом је једна од најбољих веб локација за финансијске вести и учење о берзи. Укључује све што се тиче тржишта, као што су акције, опције, фјучерси, роба и техничка анализа. Добијате вести у реалном времену о дешавањима на глобалном тржишту, кретању цена, стримовању графикона и видео туторијалима за учење тржишта акција.

Будући да је једна од широко коришћених финансијских платформи, она пружа алат за проверу акција који подржава скоро све главне берзе. Почните тако што ћете изабрати земљу и њене берзе као што су НИСЕ и НАСДАК у случају америчких тржишта.

Затим можете филтрирати тип сектора, индустрију и врсту капитала. Сада можете да почнете да додајете различите критеријуме као што су основни односи, односи засновани на цени, просечни обим, дивиденде и напредни технички индикатори.

На основу критеријума вашег филтера, резултате добијате као техничке позиве за куповину или продају у различитим временским оквирима као што су 15 минута, сваки сат, дан, недељно и месечно.

Једна од изванредних карактеристика инвестинг.цом-а је да вам такође показује образац свећњака за ваше филтриране акције, што вам може помоћи да одлучите о тренду у тој одређеној акцији. Имате могућност да комбинујете различите техничке индикаторе заједно са основним параметрима да бисте генерисали боље и релативно безбедније опције за акције.

ТрадингВиев

ТрадингВиев је омиљена платформа за графиконе трговаца и платформа за друштвено умрежавање за трговачку заједницу. Бесплатна верзија вам даје једноставан и интуитиван интерфејс за цртање са ограниченим индикаторима трговања. И то је такође довољно за већину свинг трговаца и дугорочне инвеститоре.

Као платформа за већину трговаца, ТрадингВиев нуди скрининг акција за трговце и инвеститоре да филтрирају акције на основу специфичних метрика. На пример, можете да филтрирате акције на основу њихове основне статистике, као што су П/Е однос и РОЦЕ, и техничких података, као што су покретни просеци, свећњаци и обрасци графикона.

ТрадингВиев има много уграђених скринера у бесплатној верзији коју су направили колеге трговци, а такође имате опцију да креирате свој скринер писањем скрипти. Ове скрипте се могу развити и ставити на располагање другим трговцима на платформи. Осим тога, платформа има много прегледача акција заснованих на различитим типовима образаца свећњака, индикатора као што су укрштања и шема графикона.

Један од највећих разлога за популарност ТрадингВиев-а је тај што подржава максимална тржишта, укључујући криптовалуте. То значи да на којим различитим тржиштима тргујете, ТрадингВиев је ваша платформа, чак и ако почнете са бесплатном верзијом. Контролна табла за проверавање залиха нуди опције за сортирање, скенирање и филтрирање залиха на основу пре-маркет и пост-маркет сати. Након радног времена на тржишту, можете преузети извештаје у ЦСВ форматима за даљу анализу података.

Зацкс

Зацкс је истраживачка фирма која помаже инвеститорима да пронађу профитабилне могућности. То је страствена истраживачка компанија која комбинује квантитативне моделе са искусним аналитичарима капитала. Платформа има много одељака који се дотичу различитих области финансијских тржишта као што су криптовалуте, зараде, акције и финансијски подкасти.

Зацкс има унапред дефинисани одељак за проверу који вам помаже да пронађете различите врсте хартија од вредности које одговарају вашим критеријумима филтрирања. Када сте у менију за скрининг, наћи ћете картице за скрининг као што су Нови екран, Критеријуми за уређивање, Измени приказ, Мој екран, Предефинисано и Помоћ.

  Апликација БреакФрее помаже вам да превазиђете зависност од паметног телефона [Android]

Можете да почнете да креирате нови екран тако што ћете уредити критеријуме на картици Нови екран, међутим, препоручујемо вам да се практикујете са постојећим унапред дефинисаним пробирницима залиха.

Кликните на картицу Предефинисано и изаберите опцију Основна. Овде ћете пронаћи унапред направљене основне екране као што су:

  • Класична вредност са растом: Ове акције имају атрактивне процене са разумним фундаменталним П/Е односима и показују позитивну историјску зараду.
  • Раст дивиденди и зараде: Акције са високим историјским приносима на дивиденде доступне су у овом прегледнику.
  • Раст продаје: Залихе са сталним растом продаје од преко 25% филтрирају се у овом прегледнику.

Поред тога, постоје бонус екрани који укључују избор брокера, ниске бета акције, скринере засноване на тржишној капитализацији, високе П/Е омјере и још много тога. Након што сте добро разумели платформу и представљање података, можете почети да креирате скенер екрана који ће одговарати напредним персонализованим критеријумима скрининга.

СтоцкРовер

СтоцкРовер је веб-сајт за финансијске вести и истраживање инвестиција баш као и Иахоо Финанце. Поред одељка са вестима, веб локација нуди низ алата за анализу у вези са финансијама, као што су скринери, извештаји о графиконима, алати за поређење, истраживања и извештаји о портфолију. Стоцк Ровер је једноставан за коришћење, а веб локација се може користити на стоним рачунарима, таблетима и мобилним уређајима.

Стоцк Ровер нуди алат за скрининг који вам помаже да сузите избор акција према филтерима критеријума улагања. Можете почети коришћењем унапред направљених скринера који приказују филтриране резултате само једним кликом у табеларном формату. Прегледници на Стоцк Роверу се скоро тренутно учитавају ажурираним подацима који се освежавају сваког минута.

Платформа има преко 140 прегледача спремних за употребу који покривају различите стратегије улагања. Можете приступити свим скринерима из њихове библиотеке Стоцк Ровер инвеститора. Осим тога, можете чак и креирати своје скринере тако што ћете модификовати готове скринере и креирати нове од нуле. Покушајте да направите скринер комбиновањем филтера од преко 500 параметара који су распоређени по техничким, основним и оперативним категоријама.

На први поглед, Стоцк Ровер је добра платформа за бесплатно прегледавање акција. Баш као и акције, можете га користити за преглед ЕТФ-ова, заједничких фондова и других инструмената за инвестирање.

Симпли Валл

Једноставно Валл Стреет је финансијска компанија која има за циљ да људима олакша дугорочна улагања у акције. Помаже инвеститорима и трговцима тако што представља финансијске метрике у визуелно привлачном и лако разумљивом формату. На пример, можете проверити збирне бодове за одређену акцију, разумети процену у графичком формату, проверити перформансе дела на РОЕ & РОЦЕ мерачу и разумети финансијско стање на тракастим графиконима.

Платформа има одељак за скрининг где можете почети да додајете акције одабиром филтера. Неки од филтера полазне тачке укључују филтер по тржишту, филтер по индустрији, филтер за пахуљице и друге напредне филтере. Филтер по тржишту подржава већину тржишта размене, укључујући берзе САД, Велике Британије, Немачке и друга азијска тржишта. Затим изаберите филтер према делатности и критеријумима избора као што су П/Е однос, РОЦЕ и претходни учинак из напредних филтера и одмах ћете добити резултате.

Сада можете да отворите појединачне ставке акција да бисте добили преглед њихове процене, прошлих перформанси, дивиденди, финансијског здравља, управљања и власништва. Симпли Валл Стреет је бесплатан за коришћење, међутим, мораћете да направите налог и пријавите се на њихову платформу да бисте приступили информацијама.

ОТЦ Маркетс

ОТЦ Маркетс је веб страница за финансије која нуди информације о трговању акцијама, обвезницама, страним компанијама и другим битним алатима за скрининг за идентификацију прилика за трговање.

То је регистрована платформа у Сједињеним Државама која нуди ванберзанске (ОТЦ) хартије од вредности које подржавају финансијске инструменте који нису котирани на традиционалним берзама, као што су Њујоршка берза или Насдак.

ОТЦ Маркетс олакшава трговање акцијама, заједничким фондовима, обвезницама и ЕТФ-овима. ОТЦ тржишта имају тржишта као што су ОТЦККС, ОТЦКБ и Пинк Маркетс која су под регулацијом америчке Комисије за хартије од вредности.

Када је у питању трговање, ОТЦ тржишта пружају информације о трговању ванберзанским хартијама од вредности у реалном времену. Пружа преглед залиха у којем добијате филтер за одабир типа тржишта, врсте хартије од вредности, земље и врсте индустрије.

Такође можете да филтрирате перформансе цена на основу учинка прошле недеље, исплатиоца дивиденде и многих других. Све у свему, ванберзанска тржишта носе већи ризик у поређењу са хартијама од вредности које се налазе на берзи због мање транспарентности.

  Лоотие Фрее Мистери Бок Цодес: Искористите одмах

Сеекинг Алпха

Сеекинг Алпха је заједница за инвестирање на мрежи која објављује вести о берзи, идеје за инвестирање и дискусије о предностима и недостацима акција како би инвеститори донели информисане одлуке. Платформа покрива све главне области улагања као што су акције, ЕТФ-ови, роба, криптовалуте и заједнички фондови.

Тражење Алпха премиум претплате откључава прегледнике акција које можете користити за куповину јаких акција у различитим секторима, величинама или темама. Можете почети да користите њихове унапред направљене сита или чак да направите свој сита да бисте пронашли залихе које одговарају вашим условима филтера. Неки од Алфа екрана за тражење су следећи:

  • Стоцкс би Куант
  • Најбоље оцењене акције
  • Акције са високим приносом од дивиденди
  • Највећи раст акција
  • Топ секторске акције

И још много тога.

Сеекинг Алпха нуди различите услуге претплате које укључују функције као што су врхунски прегледи акција, јак избор куповине и идеје за трговање у реалном времену. Њихови производи са највећом претплатом су Сеекинг Алпха Премиум, Сеекинг Алпха Про, Сеекинг Алпха инвестинг Гроупс и Алпха Пицкс план. Можете се претплатити на њихов блог да бисте били у току са вестима са тржишта, јер се веб локација може похвалити преко 7.000+ чланака везаних за улагања.

ИЦхартс

ИЦхартс је све-у-једном платформа за истраживање инвестиција и трендова акција. Платформа пружа интуитивне алате које клијенти могу користити да остану испред у свом трговачком путу. Неки од њихових истакнутих алата укључују портфеље модела, основне графиконе, прегледнике фондова, оптимизаторе портфеља, прилагођене извештаје и техничке графиконе.

ИЦхартс такође нуди прилагодљиви сцреенер залиха. То је модеран алат за сакупљање акција који вам помаже да искористите најбоље могућности за трговање. Сцреенер има скуп историјских премијум података који га чини моћним да максимизира ваш профит и има смисла док анализира велике скупове података. Можете да користите различите филтере као што су ПЕ односи, раст прихода и математичке формуле на више од 20.000+ акција.

Као додатну предност, можете да сачувате екране уз детаљну анализу. Лако је једном покренути скринер, а затим можете подесити упозорења кад год деоница испуњава или не испуњава ваше критеријуме улагања. Можете лако да сачувате резултате у листама за посматрање и да извезете податке у Екцел за даљу анализу.

ЦхартМилл

ЦхартМилл је платформа за скрининг и анализу графикона која омогућава корисницима да брзо филтрирају акције на основу техничких структура, свећњака и образаца графикона. Платформа има основне информације о акцијама, међутим, главни фокус је технички преглед.

ЦхартМилл-ов скринер акција вам омогућава да претражујете и филтрирате акције на основу различитих критеријума претраге, укључујући техничке и фундаменталне анализе. Најчешће коришћени филтери доступни су у општем одељку на основу цене, обима, тржишног сектора и још много тога.

Почните тако што ћете изабрати историјски датум, размену, тржишну капитализацију и просечну цену. Можете покушати да користите њихове различите картице као што су Перформансе, ТА индикатори, Подршка/отпор, Процена и још много тога да бисте пронашли хартије од вредности које одговарају вашим критеријумима трговања. Можете користити платформу да користите њене алате као што су графикони и скринери за трговање на америчким и европским тржиштима.

Тицкерон

Тицкерон је тржиште које има алате за трговање засноване на вештачкој интелигенцији за трговце и инвеститоре. Платформа користи вештачку интелигенцију и технологије машинског учења за обраду великих комада података уз минималне трошкове.

Као активни тржишни трговац, можете да идентификујете свој стил као трговац унутар дана, свинг трговац или инвеститор и да се претплатите на Тицкерон да бисте користили њихову платформу. Можете почети да користите готове скринере категорисане према њиховој индустрији, основним односима, таблицама резултата и филтерима техничке анализе.

Платформа садржи најчешће коришћене техничке индикаторе као што су РСИ (индекс релативне снаге), МАЦД, Болинџерови појасеви, покретни просеци и стохастички индикатори. Основни показатељи укључују СМР рејтинг, П/Е однос, оцену раста цена, процене и још много тога.

Међутим, Тицкерон је платформа која се плаћа и можете користити различите врсте скринера након што се претплатите на њихове премиум планове.

Резиме

Трговање је једна од најважнијих вештина за прављење новца коју већина нас жели да савлада. Користећи готове прегледнике акција, можете сузити профитабилне стратегије и остати у току са својим стратегијама трговања.

Током одређеног временског периода и након месеци праксе, можете креирати стратегије које ће вам помоћи да имате предност и зарадите новац у складу са односом ризика и награде. Након стицања искуства, можете размишљати о креирању скринера који филтрирају акције према вашој поставци трговања, и можете се упустити на нова тржишта као што је крипто, користећи предности апликација за праћење криптовалута.

Ако сте заинтересовани да сазнате више о трговању на берзи и инвестицијама, не пропустите наш детаљни чланак о одлучивању о величини ваше позиције за управљање вашим трговинама.