14 акцелератора који ће унапредити ваш стартуп у 2023

Акцелератори служе као одлична прилика за стартапове да стекну нове инвеститоре и подигну своје пословање до великих висина.

Пејзаж савременог предузетништва се брзо развија.

Стога је постао императив за осниваче стартапа да остану испред у трци за регистровање раста.

Стартапи захтевају различите начине да добију финансијска средства за своје покренуто пословање и постигну убрзање које им је потребно да оснаже свој стартап и смање конкуренцију.

Хајде да разговарамо о томе шта су акцелератори покретања, њихове предности и неке од најбољих акцелератора покретања које можете узети у обзир за развој вашег пословања.

Шта је акцелератор покретања?

Акцелератор покретања је посебно дизајниран програм или софтвер који може помоћи оснивачима стартап-а да добију средства и друге погодности као што су менторство, приступ мрежама, упутства и ресурси.

Програм омогућава стартапима да добију одређени капитал или инвестицију од инвеститора у замену за одређени проценат капитала њихове организације. Обично ова решења подржавају стартапе у њиховој почетној фази, не само финансирањем већ и мрежама и везама како би могли још више да развијају своје производе и услуге.

Акцелератор покретања прати одређени процес селекције, који се може разликовати од једне платформе до друге. Генерално, сваки оснивач стартапа мора да прође кроз почетни процес где мора да поднесе своју пријаву. Затим ће бити изабрани на основу процене пријаве.

Након прихватања пријаве, стартупи се стављају у групу, а процес селекције се наставља. Обично инвеститори кроз стартап акцелераторе бирају 2-3 серије стартапа сваке године и не више од тога.

Предности акцелератора покретања

Многи стартапи из различитих сектора више воле да користе стартуп акцелератор због следећих предности које нуди:

#1. Почетно финансирање

Примарна предност акцелератора је у томе што вам пружају могућност да обезбедите почетна улагања од различитих инвеститора. Ова инвестиција је кључна за стартап да добије подстицај који му је потребан за своју понуду и пословање у целини.

#2. Менторство

Акцелератори покретања вам помажу да добијете приступ менторима и стручњацима из индустрије који вам могу помоћи вредним упутствима и разним саветима за развој вашег пословања.

#3. Широка покривеност мрежом

Ове платформе омогућавају организацијама да приступе широкој мрежи инвеститора, потенцијалних купаца, предузетника и разних професионалаца у индустрији. Пружа вам основу за изградњу веза и смислених пословних односа.

#4. Валидација и кредибилитет

Добијање прихватања у платформу за убрзавање покретања такође повећава кредибилитет ваше организације и потврђује целокупни модел. На овај начин можете изградити репутацију на тржишту и бити препознати од стране врхунских инвеститора.

#5. Глобал Рецогнитион

Неки акцелераторски програми вам такође помажу да будете изложени глобалном тржишту и пружају прилику да свој производ или услугу представите међународним организацијама. Такође нуди прилику да проширите свој досег.

Стартуп Аццелератор против ВЦ инвеститора

Акцелератори стартапа, инвеститори ризичног капитала (ВЦ) и ментори могу имати исти циљ, али играју посебну улогу на путовању предузетника.

Акцелератор покретања је више платформа која стартапима нуди структурирани програм, одређено финансирање, глобалну изложеност и менторство. Уцело.

С друге стране, ВЦ инвеститори су инвеститори приватног капитала који су фокусирани на обезбеђивање капитала стартапима са потенцијалом раста у замену за удео у капиталу организације. Они су такође укључени у процесе управљања и доношења одлука.

Штавише, стартуп акцелератори служе као суштинска база у свету предузетника јер пружају структурирани програм који помаже новим компанијама да развију своје пословање. У структурираном програму, они добијају радионице, наставни план и програм, образовање и менторство од професионалаца из индустрије.

  Имплементација претходног учитавања, преузимања унапред, претходног повезивања у ВордПресс-у

Поред тога, програм наглашава помоћ у брзом расту и достизању жељеног циља током трајања програма. Акцелератори стартапа такође обезбеђују демо дане у којима се стартапови обраћају инвеститорима и на крају добијају средства у замену за власнички капитал.

Инвеститори ВЦ, насупрот томе, не нуде структурирани програм или демо дане. Њихов примарни фокус је да обезбеде организацијама довољно капитала за развој пословања у замену за капитал. Генерално, они дугорочно инвестирају како би стартап добио прилику да прошири своје пословање на тржишту.

Дакле, ако тражите акцелераторске програме у којима добијате свеобухватно решење, ево неких од најбољих.

Гоогле за почетнике

Гоогле за стартуп је надалеко познат акцелераторски програм у којем учествују стартапи широм света. Они нуде програме за производе и лидерство које предају врхунски Гоогле професионалци, дајући вам прилику да напредујете више.

Сваки акцелераторски програм омогућава 10-15 најбољих стартапова да се удруже и раде на различитим техничким изазовима. Они такође нуде радионице и програме који ће вам помоћи у дизајну производа и аквизицији купаца.

Најбољи део овог акцелератора је то што пружа подршку без капитала током три месеца, а такође пружа и техничка партнерства за пројекте.

И Цомбинатор

И Цомбинатор акцелератор покретања је одличан програм који многи преферирају. Познато је по улагању у компаније у њиховим раним фазама.

Пошто овај акцелератор воде оснивачи стартапа, стартап који се придружи програмима добија менторство од главних оснивача о томе како да изгради успешну организацију. Имаћете користи од њиховог огромног колективног искуства у улагању у 4к+ предузећа за 20 година.

Преко овог програма можете се лако повезати са приватном мрежом бивших студената ИЦ-а и заједницом у којој можете пронаћи потенцијалне купце. И Цомбинатор ће вам такође помоћи да унајмите нове инжењере и друге професионалце за развој ваше компаније.

Многе компаније су добиле средства од овог акцелератора у вредности од 500.000 долара. Пошто оснивачи ИЦ добијају приступ хиљадама понуда софтверских компанија широм света, ИЦ компаније могу да искористе значајне попусте на услуге као што су банкарство, хостинг, бацк оффице, итд.

Тецхстарс

Без обзира да ли сте предузетник у развоју или оснивач који жели, Тецхстарс нуди ефикасну акцелераторску платформу где прихватају 500 стартапова да се придруже њиховом тромесечном програму.

У овом програму вођеном менторством, они улажу око 120 хиљада долара у организацију и обезбеђују приступ огромној мрежи.

Када се придружите програму, додељују три до пет ментора који ће вас водити на сваки начин, почевши од развоја производа и лидерства до прилагођавања тржишту и савета за развој ваше организације.

Водећи ментори ће радити са вама на вашем производу и помоћи вам да стекнете потребну снагу да пронађете свог првог купца. Они такође раде на вашој стратегији прикупљања средстава и припремају вас да упознате инвеститоре и партнере који ће помоћи вашој организацији у будућности.

500

500 нуди веома ефикасан акцелераторски програм свим оснивачима стартапа и помаже им да подигну своју организацију на нови ниво.

Овај програм је скројен да помогне оснивачима на сваки начин и пружа смернице потребне за усмеравање организације напред.

Оснивачи овог акцелератора су креирали специјализовани наставни план и програм који се фокусира на маркетинг, рачуноводство, дизајн производа, продају, финансије и разне друге аспекте.

Поред тога, они вас повезују са великом заједницом у којој можете учити од својих вршњака, као што је то како да придобијете потенцијалне купце. Такође спроводе демо дане кроз које можете обезбедити инвеститоре.

  Како отворити и издвојити РАР датотеке са било ког уређаја

Плуг Анд Плаи

Са елитним екосистемом предузетника, главни циљ је Плуг Анд Плаи акцелераторски програм је да улаже ресурсе и време у стартапове и помогне им да се повежу са корпоративним клијентима.

Ово је јединствени акцелератор који не захтева капитал; уместо тога, фокусира се на улагање у следећу рунду финансирања вашег стартапа. Његове инвестиције се обично крећу од 25.000 до 500.000 долара.

Овај програм је дизајниран да помогне стартапима у свим фазама да стекну клијенте док граде своје пословање. Пошто овај акцелератор има везе са преко 450 врхунских организација широм света, ваш стартап ће лако добити глобално признање. Можете проширити своје пословање широм Азије, Америке, Блиског истока и Европе.

Фабрика оснивача

Такође можете узети Фабрика оснивача узети у обзир ко ће постати копилот на вашем предузетничком путу и ​​помоћи вам у постизању вашег циља.

Овај акцелератор вам помаже са шестомесечном подршком 1:1 од наменског тима који ће вам помоћи у науци о подацима, дизајну производа, стратегији, маркетингу, прикупљању средстава и другим аспектима.

Имаћете приступ маркетиншкој интелигенцији, каналима дистрибуције, кредибилитету и ИП-у врхунских организација. Током програма, платформа вам пружа прилику да се представите врхунским инвеститорима. Са одговарајућим портфолиом, можете брзо да зграбите инвестицију.

АВС Аццелератор

Из куће технолошког гиганта Амазон, АВС акцелератор је водећи стартап акцелератор који спроводи 10-недељни виртуелни програм како би помогао појединцима да покрену своје стартапове. Пружа вам курирану обуку, подршку и АВС кредит од 2000 УСД који ће вам дати предност.

Можете лако да учите кроз његов сопствени програм обуке и прилагођени програм обуке, као и да имате приступ АВС техничкој групи.

Када се упишете у програм, можете се придружити цењеној заједници. На овај начин можете користити пословне и технолошке увиде заједно са подршком од стране врхунских глобалних професионалаца.

Оснивач Института

Било да имате стартап у раној фази или градите нову компанију, Оснивач Института је добар акцелератор који можете узети у обзир. Нуди програм у три фазе:

  • Основни програм ФИ: Овај програм води осниваче да постигну своје циљеве у фази пре-сејања или идеје.
  • Фоундер Лаб: Овај програм служи као следећа фаза, где ћете добити приступ различитим виртуелним саветодавним програмима који ће вас водити у кретању вашег пословања у данашње време.
  • ФИ Вентуре: Када будете спремни за следећу фазу, ваш стартуп ће бити представљен на мрежи ФИ Вентуре, где ће много инвеститора учествовати у улагању у вашу организацију.

Акцелератор вас повезује са предузетницима широм света са 6 континената и 200+ градова.

ГровтхКс Аццелератор

ГровтхКс Аццелератор је акцелератор покретања који нуди Мицрософт са циљем да помогне организацијама да скалирају и добију подршку Мицрософт мреже.

Ово је виртуелни програм где вам акцелератор омогућава приступ власничкој технологији, ГитХуб Ентерприсе лиценци, Мицрософт 365 лиценцама и Азуре кредиту од 25.000 УСД како бисте могли да унапредите своје пословање.

Можете се повезати са многим менторима и великим организацијама које ће вас на сваки начин припремити за продају вашег производа. Такође вам омогућава да радите са стручњацима за финансије како бисте побољшали финансијски модел вашег стартупа.

Алцхемист Аццелератор

Са Алцхемист Аццелератор програм, добићете прилику да добијете финансијска средства и приступ најбољим предузећима инвеститорима и менторској мрежи.

Без обзира на индустрију, акцелератор води наменски програм у којем ће вас реномирани ментори и тренери водити у сваком сектору како бисте достигли своју прекретницу.

Овај акцелератор нуди структуиран пут за стартапове да остваре продају и прикупе средства од врхунских инвеститора широм света. До сада је убрзао 300+ стартапова и помогао да се прикупи 1,2 милијарде долара инвестиција.

  Топ 13 ВордПресс безбедносних додатака и услуга за заштиту ваше веб локације

Стартупбоотцамп

Стартупбоотцамп је одличан стартап акцелератор који спроводи више од 20 програма фокусираних на индустрију како би помогао стартапима да добију приступ релевантним менторима, партнерима и инвеститорима.

АфриТецх, АСИП, Децарбонизе, Дигитал Хеалтх ЦТ, Цоммерце Амстердам, ЕнергиНект, Инцлусиве Финтецх & ДеФи, итд., Неки су популарни програми који се нуде стартапима од различитих инвеститора. Програми су драгоцени за стартапове, повезујући их са фантастичном мрежом ментора и инвеститора.

Нвидиа Инцептион

Нвидиа Инцептион је бесплатан стартуп акцелератор који је дизајниран да помогне предузећима да стану на ноге и брзо еволуирају.

Ова платформа користи модерну технологију и техничке ресурсе Нвидије. Намењен је стартапима у свим фазама и блиско сарађује са организацијом како би пружио максималну подршку.

Нвидиа Инцептион вам пружа курсеве самосталног темпа, приступ Нвидиа форумима програмера и Цлоуд кредите преко Нвидиа партнера. Такође вам пружа бескрајне могућности да се повежете са ризичним капиталистима и обезбедите посао који вам је потребан да бисте испунили свој циљ.

АнгелПад

Оцењен као најбољи амерички акцелератор, АнгелПад је акцелераторски програм који је помогао више од 150 стартап компанија да добију инвестиције и менторство.

Кроз овај програм, АнгелПад бира 15 стартапа и ради са њима три месеца. Он дефинише циљно тржиште и сматра да тржиште производа одговара да добије валидацију.

Добићете менторство 1:1 за све стартапове како бисте могли да управљате својим пословањем чак и током тешких фаза на тржишту.

Најбоља ствар у вези са акцелераторима је то што инвеститори често обезбеђују инвестицију од 120.000 долара за сваку компанију и 300.000 долара улагања у облику кредита у облаку.

НФКС

НФКС је један од водећих акцелератора који може помоћи оснивачима стартапова да се трансформишу из неустрашивих појединаца у елитне лидере. Када вас НФКС прихвати за акцелераторски програм, они вам омогућавају да се придружите НФКС савезу, који нуди мрежу од 500+ врхунских оснивача.

Овај акцелератор вам пружа платформу за подршку прикупљању средстава и омогућава вам да добијете тренерске подуке и радионице од врхунских професионалаца.

Током овог програма, добићете помоћ у дизајну питцх децк-а, 1:1 са лекарима опште праксе, маркетиншку подршку за развој и правни савет и савет за интелектуалну својину. Ако ваш стартап има потенцијал, онда НФКС може уложити између 1 и 5 милиона долара у вашу организацију.

ФАКс

Које су неке од предности покретања инкубатора?

Предности уласка у програм инкубатора су огромне јер ћете добити менторство од врхунских стручњака, приступ новој огромној мрежи и изложеност инвеститорима. Такође можете добити приступ многим ексклузивним ресурсима и маркетиншким стратегијама.

Да ли инкубатори такође обезбеђују финансирање семена?

Да, програми инкубатора такође помажу стартапима са почетним финансирањем, а оно се даје у замену за капитал у организацији. Финансирање углавном обезбеђују инкубатори како би помогли стартапима да расту. Међутим, основно финансирање варира у зависности од програма инкубатора у који се стартап придружи.

Које су неке негативне стране стартуп акцелератора?

Акцелератори стартапа користе организацији на много начина, али и они имају негативну страну. Већина акцелератора не нуди никаква прилагођавања у програму и долази са великим оптерећењем које може бити огромно за многе организације. Штавише, они би могли да врше притисак на организације да се брзо повећају у ограниченом трајању и конкурентном окружењу.

Да ли се акцелератори разликују од инкубатора?

Акцелератори се разликују од инкубатора на много начина и имају карактеристичне начине да подрже стартап у развоју њиховог пословања.
Акцелератори обично раде са стартапима који су остварили одређени приход, док инкубатори раде са стартапима у њиховој почетној фази. Акцелератори нуде и финансирање и подршку стартапима, али инкубатори само пружају организацијама ресурсе, менторство и друге врсте подршке.

Закључак

Проналажење правог акцелератора за подизање вашег покретања може бити изазовно. Овај водич вам помаже да пронађете најбољи који ће ваш стартуп усмерити ка расту и бити присутан на тржишту. Сви ови акцелератори имају широку репутацију у индустрији и раде са врхунским инвеститорима широм света.

Затим погледајте врхунске платформе за улагање анђела за улагање у стартапе у раној фази.