14 најбољих пакета хостинг репо за ваше ДевОпс пројекте

Набавите поуздано и безбедно складиште за хостовање пакета за ефикасну и продуктивну сарадњу ДевОпс тима.

Репозиторијуми за хостовање софтверских пакета помажу програмерима да креирају, прате и одржавају софтверске пакете. Репо кода има алатку за управљање спремиштем која омогућава програмерима да приступе пакетима апликација, интегришу пакет са системима за контролу верзија и прате статус имплементације пакета.

Можда сте чули много о популарним регистрима кода као што су Питхон спремиште, нпм спремиште и Мавен спремиште за Питхон, Ноде.јс и Јава пројекте, респективно. У наставку пронађите листу популарних репозиторија за хостовање пакета за безбрижан развој софтвера.

Шта је складиште софтверског пакета?

Ако сте део ДевОпс тима, сигурно сте много чули о репозиторијумима софтверских пакета као што су Мавен репозиторијум или Питхон спремиште. Углавном ћете открити да програмери софтвера често користе овај термин. Ако сте нови у индустрији или ентузијаста у развоју апликација, морате знати више о томе.

Репозиторијум софтверског кода је сличан центру података где су доступни бројни софтверски пакети за примену или даљи развој. Преко репозиторија за хостовање пакета, програмери могу више да сарађују на било ком заједничком пројекту. Са становишта крајњег корисника, корисници могу лако приступити било ком ажурираном или старом софтверу који им је потребан.

Софтверска спремишта такође омогућавају Линук рачунарима да приступе апликацији која им је потребна преко безбедног канала. Стога је Линук мање рањив на рачунарске вирусе јер његове апликације нису лако доступне нигде на интернету. Обично програмери објављују апликације компатибилне са Линук-ом преко складишта за хостовање пакета.

Постоји много индустријских термина за софтверске ризнице попут „спремишта кода“ или једноставно „репо“. Програмери чувају све о софтверском пакету у репо као што су метаподаци и табела садржаја.

Спремишта кода као што су нпм репозиторијум, Мавен спремиште или Питхон спремиште долазе са алатом за управљање спремиштем или контролом извора за ажурирање пакета и контролу свих отпремљених верзија пакета.

Како ради складиште софтверског пакета?

Репо за хостовање пакета може бити бесплатан или заснован на претплати. Постоје различити издавачи софтвера који одржавају робусна спремишта кодова за јавну или приватну употребу. Сазнајте више о томе како функционише спремиште за хостовање пакета:

1. Строга контрола приступа

Угледна складишта софтвера блиско сарађују са системом за безбедност дигиталних података како би њихова платформа била без злонамерног софтвера. Стога су продавци спремишта развили најсавременији систем контроле приступа.

Одређени чворови или рачунари на страни клијента долазе са унапред дефинисаним системима контроле дозвола. Репозиторијуми софтвера такође имају јединствене дигиталне потписе. Када систем контроле дозвола пронађе одговарајући дигитални потпис спремишта, сервер дозвољава рачунару да приступи својим сачуваним изворним кодовима или пакетима који се могу применити.

2. Акције на страни клијента

Можете приступити спремишту кодова са клијентског уређаја као што је Линук рачунар. Садржаће менаџер пакета. Менаџери пакета вам омогућавају да инсталирате софтверски пакет из спремишта или ажурирате пакет са ваше радне станице.

3. Активности на страни сервера

Менаџер спремишта или контрола извора обично управља репо кода. Менаџери спремишта такође обезбеђују прокси за кеширање када агрегирају друге локације складишта у једну УРЛ адресу.

Менаџер спремишта такође може да избрише небитне ДевОпс артефакте када их не отпустите.

4. Примарни елементи

Трунк, ознаке и брунцх су примарни елементи спремишта пакета.

Пртљажник обично поседује најновију верзију пројекта развоја рачунарске апликације. Ове датотеке су додатни ресурси и изворни код софтвера.

Програмер може да направи грану ако изврши значајне промене у софтверском коду. Стога, гране обично чувају нови угао развоја било ког софтвера у развојном цевоводу. Ако је грана ефикасна, програмер је спаја са деблом. Програмер такође може прекинути грану ако направи било какве нежељене промене.

Програмери користе различите ознаке да би сачували различите верзије софтвера. На пример, ДевОпс тим производи „ознаку за издавање“ сваки пут када објаве нову верзију апликације.

Предности репозиторијума за хостовање софтверских пакета

Ваш пројекат развоја софтвера ће уживати у вишеструким предностима када користите услуге из репо за хостовање пакета. Неколико виталних предности су:

  • Управљање различитим верзијама софтвера постаје лако и аутоматско пошто репо кодова долази са алатом за управљање спремиштем.
  • Можете груписати своје апликације у одређене пакете и лако их лоцирати, посебно када управљате вишеструким ДевОпс пројектима.
  • Прављење резервне копије развојних пројеката постаје лакше јер су сви изворни кодови и артефакти доступни на једној централној локацији.
  • Строга контрола верзија и праћење отиска помажу вам да идентификујете да ли је неко мењао код или не.
  • Програмери могу лако да сарађују на једној апликацији без прављења више копија. Дакле, потребно вам је спремиште за даљинску сарадњу на ДевОпс пројектима.
  • Спремишта функционишу као тачка враћања за ваш софтверски код. Ако било какве промене у коду развију више грешака, можете једноставно вратити програм на ранију стабилну верзију.
  • Испорука софтверских пакета је лака и безбедна са репозиторијумима јер треће стране не могу да приступе или виде податке који се шаљу клијенту.

Предности репо пакета су многе, а следеће су неке од популарних платформи које можете испробати:

ЈФрог

ЈФрог је робустан добављач репо услуга кода са разним наменским услугама кроз своје производе као што су ЈФрог Цонтаинер Регистри, Артифацтори, Пипелине, Дистрибутион, Ксраи и Цоннецт. Нуди различите услуге ризнице као што су нпм репо, Питхон спремиште и Мавен спремиште.

Дакле, платформа функционише као решење од почетка до краја за развој софтвера од развоја до производње. Своје услуге нуди путем сопствених и цлоуд решења.

Ако су вам потребне услуге за ДевОпс пројекат на нивоу предузећа, можете се одлучити за хостинг на лицу места. Напротив, ако сте мало предузеће или стартуп, можете добити услуге у облаку у малом обиму и надоградити како се број корисника повећава.

Пацкагецлоуд

Пацкагецлоуд је још један репо кода који можете користити за поуздан, сигуран и брз развој софтвера. Такође вам омогућава да испоручите пакете за дистрибуцију софтвера било којој инфраструктури преко наменског РЕСТ АПИ-ја и ЦЛИ.

Нуди јединствене производе за различите развојне језике и платформе. Његове значајне понуде су НПМ регистар, Дебиан пакети, Мавен спремиште, РПМ пакети, РубиГем пакети и Питхон спремиште.

Нуди планове претплате за целу заједницу за развој софтвера кроз флексибилне опције као што су бесплатни план, Про план и Ентерприсе план. Бесплатни план је погодан за вас ако сте соло програмер који учи о агилном процесу развоја софтвера или ДевОпс-у.

Сонатипе

Можете мислити Сонатипе ако вам је потребан ефикасан алат за управљање софтверским репозиторијумом. Његови производи као што је Некус Репоситори ОСС је бесплатна алатка коју можете набавити ако желите сами да управљате репо кода.

С друге стране, Некус Репоситори Про долази са наменском подршком. Оба производа вам помажу да универзално управљате артефактима и бинарним датотекама. Платформе такође подржавају различите ДевОпс активности за развој софтвера. На пример, можете да складиштите и дистрибуирате компоненте нпм репо и Мавен спремишта.

Подржава трендовске алате за развој софтвера као што су ИнтеллиЈ, Ецлипсе, Јенкинс, Худсон, Доцкер и многи други.

ЦлоудРепо

Ако тражите специјализовани репо кодова за Питхон и Мавен пројекте, испробајте ЦлоудРепо. За ваше Питхон спремиште или Мавен спремиште, нуди безбедну, приватну и једноставну платформу за дељење, управљање и дистрибуцију бинарних датотека.

Нуди различите репо хостинг пакета за ДевОпс пројекте као што су јавна спремишта, прокси ризнице, приватна спремишта, репозиторијуми издања, спремишта снимака, веб-хукови итд.

ЦлоудРепо је добар за вас ако сте издавач софтвера, стартуп, тим за развој апликација или група програмера софтвера.

ЈитПацк

ЈитПацк је корисничко складиште пакета за ДевОпс пројекте који користе Гит за управљање изворним кодом. Нуди различите функције за развој софтвера као што су објављивање документације апликације, статистика података, снимци, приватна спремишта и прилагођени домени.

То је ЦДН-покренуто складиште пакета. Стога, можете да испоручите ДевОпс артефакте свом развојном тиму било где у свету преко мреже за испоруку садржаја (ЦДН) са великом брзином преузимања.

нпм Про

Н-та пермутациона математика, популарно позната као нпм Про је једно од највећих софтверских складишта са глобалним прихватањем. Платформа подржава и јавне и приватне ДевОпс пројекте.

На пример, видећете програмере рачунарских апликација из целог света како користе ову клауд платформу за позајмљивање или дељење софтверских пакета. Такође, предузећа и стартупи користе нпм Про за управљање својим ДевОпс артефактима у приватном спремишту у облаку.

нпм спремиште вам омогућава да прилагодите пакете, покренете пакете, делите изворни код, контролишете приступ софтверском пакету итд.

ГитХуб пакети

ГитХуб је популаран алат за развој софтвера за било који ДевОпс пројекат. ГитХуб вам такође нуди услуге репо кода преко ГитХуб пакети. Ако већ радите на Гитхуб платформи и треба вам поуздано складиште софтвера, можете испробати ГитХуб спремиште.

Омогућава вам да безбедно користите софтверске пакете унутар ваше организације или тима. Такође можете без напора да сарађујете са спољним развојним тимом на ГитХуб пакетима.

ГитХуб пакети нуде четири лака плана претплате. То су Фрее, Про, Теам и Ентерприсе. Ако сте програмер софтвера на нивоу почетника, испробајте платформу користећи бесплатну претплату.

Цлоудсмитх

Цлоудсмитх је још један поуздан алат за развој, примену и дистрибуцију софтверских пакета. Стога, за потребе нпм репо, Питхон спремишта или Мавен спремишта, можете погледати овај алат.

Платформа је веома ефикасна за управљање пакетима великих предузећа, стартапова и предузећа. Не морате да користите различите алате за различите апликације јер нуди универзалну компатибилност за све софтверске пакете. Такође, омогућава вам да искористите моћ дигиталног облака и високотехнолошку безбедност изворног кода.

Хелик Артефацтс

Хелик Артефацтс требало би да буде на вашој жељеној листи ако посебно тражите приватни репо пакета. Јавна спремишта или ризнице трећих страна често забрљају ваш софтвер тако што убацују злонамерне артефакте, оштећују изворни код или пресрећу шифроване податке.

Стога можда тражите безбедно место где ваши програмери могу да направе и испоруче савршену апликацију за ваше клијенте. Добијате потпуну команду над тим ко може да приступи, примени, уређује или користи артефакте које чувате.

АВС ЦодеАртифацт

Ако желите да добијете услуге репо софтвера којима се управља професионално, можете испробати АВС ЦодеАртифацт. Преко овог алата можете да складиштите, делите и објављујете пакете апликација.

Такође можете да конфигуришете ову алатку да преузима пакете и зависности из отвореног кода и јавних репозиторија кода. Дакле, ваши програмери софтвера увек имају неопходан изворни код који им је потребан.

Без обзира да ли користите Мавен спремиште, нпм репо или Питхон спремиште, АВС ЦодеАртифацт подржава све њих.

Пулп

Можете управљати репозиторијумом софтверских пакета користећи Пулп. Омогућава вам да безбедно и лако дистрибуирате своје апликације великој бази потрошача. Платформа такође може пресликати ваш репо кода у потпуности или делимично.

Алтернативно можете користити Пулп као репо кода, а он функционише као Мавен спремиште, нпм спремиште или Питхон спремиште. Пошто платформа подржава различите развојне методологије, можете управљати различитим изворним кодовима заснованим на програмском језику на једном поузданом месту.

МиГет

МиГет је такође популаран универзални менаџер пакета са снажном безбедношћу. На овој платформи можете континуирано и лако пратити цео животни циклус вашег ДевОпс пројекта који се односи на софтверски пакет.

Стога, кад год вам је потребан ефикасан менаџер пакета за нпм репо, Мавен спремиште, РубиГемс спремиште, ПХП спремиште или Питхон спремиште, можете погледати МиГет. Нуди праћење софтверских лиценци у реалном времену тако да ваш тим програмера користи само одобрене пакете.

ПроГет

ПроГет нуди различите услуге ризнице тако да можете држати све пакете ДевОпс пројекта на једном безбедном серверу. Ако радите на контејнерском софтверу, можете без напора да дистрибуирате компоненте и апликације, Хелм графиконе и Доцкер слике путем универзалних пакета.

Алат вам такође омогућава сарадњу на библиотекама за програмере. Ваш ДевОпс тим може интерно или екстерно да дели унапред тестиране и унапред направљене кодове.

Гемфури

Можете користити или инсталирати своје софтверске програмске кодове било где користећи Гемфури. Унапред дефинисана листа ДевОпс менаџера пројеката или програмера може безбедно да приступи пакетима са даљине јер је то репо пакета заснован на облаку.

Гемфури репо цлоуд је погодан за јавне и приватне ДевОпс пројекте. Можете минимизирати трошкове развоја софтвера коришћењем репо сервиса са ове платформе и смањењем трошкова одржавања интерног складишта изворног кода.

Закључак

Можете започети са пројектима развоја софтвера тако што ћете изабрати било коју од горе наведених услуга за хостовање пакета за апликације било за Линук, Виндовс или мацОС.

Када одаберете ефикасне и безбедне репозиторије програмског кода поменуте горе, побољшавате укупан квалитет и усклађеност пројекта развоја софтвера.

Такође можете да погледате коначну листу ДевОпс алата да бисте сазнали популарне алате које морате да укључите у свој низ технологија за развој софтвера.