4 најбоља онлајн генератора 3Д модела за генерисање прилагођених 3Д модела

Данас су 3Д модели потребни у многим областима, укључујући игре, маркетинг, филмове, образовање, инжењеринг, уметност и дизајн, медицину и многе друге. Међутим, креирање 3Д модела није лак посао; цео процес моделовања, текстурирања, монтирања, анимације и рендеровања захтева знатан труд и вештине, барем до сада.

Постоји вештачка интелигенција доступна за скоро све, а 3Д модели нису изузетак. Само треба да наведете текстуални опис, а ови алати АИ могу да генеришу 3Д модел за неколико секунди. Постоје и алати који могу креирати 3Д модел од 2Д слике, али не нужно користећи АИ.

Ако желите брзо да генеришете прилагођене 3Д моделе по ниској цени или чак бесплатно, онда ови алати могу бити од велике помоћи. Иако њихов квалитет понекад може бити упитан, овде покривам оне који су ми доследно производили квалитетне 3Д моделе.

Обим генератора 3Д модела

Као и већина других аутоматских алата и алата заснованих на вештачкој интелигенцији, ови не могу да понуде квалитет вештог 3Д дизајнера. Међутим, они и даље могу бити веома корисни за многе основне задатке који не би требало да захтевају труд или трошак посвећеног дизајнера. Испод су неке употребе генератора 3Д модела:

Средства у игри: Ови модели могу бити корисни у играма у којима су визуелни елементи важнији од играња, као што су стратешке игре. Независни програмер игара може да оживи идеју помоћу средстава направљених помоћу ових алата.

Образовне сврхе: У образовању је важније олакшати разумевање концепта од квалитета; наставници и ученици могу користити ове моделе да боље објасне тему/пројекат.

Средства чувара места: У играма и другим радним пројектима, ови модели могу да раде као чувари места у сврхе тестирања пре него што буду замењени стварним моделима.

Виртуелна реалност (ВР) и проширена стварност (АР): И у ВР и АР, ови модели се могу користити или као рани концепти или као нискобуџетни пројекти.

Креирање производа: Иако су ограничени у употреби, ови алати такође могу да генеришу 3Д моделе производа за ране концепте.

3Д штампа: Ако волите 3Д штампање, ови алати вам могу пружити основни прилагођени 3Д модел за штампање.

Радите као основни модел: Увек можете генерисати основни модел, а затим га побољшати да бисте креирали коначни 3Д модел користећи сопствени софтвер за 3Д дизајн. Ово може олакшати почетни процес и дати вам предност.

  Топ 11 Догецоин новчаника за сигурне и једноставне трансакције

Наравно, увек можете купити 3Д моделе за већину ових намена. Међутим, ако желите прилагођени 3Д модел који се односи на вашу визију, генератор 3Д модела ће бити бољи (да не спомињемо јефтинији).

3ДФИ.аи

Када је у питању квалитет, ништа није боље 3ДФИ.аи. Иако је ограничен на игре и архитектуру, квалитет 3Д модела које генерише бољи је од свих осталих генератора 3Д модела на овој листи.

Алат зависи од уноса текста за генерисање 3Д модела помоћу вештачке интелигенције. Моји експерименти нису увек обухватили оно што сам тражио, али резултат је и даље био задовољавајући. Препоручујем вам да не улазите превише у детаље и да унос буде једноставан за прецизне резултате.

Како се користи?

Да бисте користили алат, потребно је да изаберете једну од категорија међу 8 доступних, укључујући лампе, софе, столове, отомане, прибор за јело, мачеве, штитове и секире. Када изаберете, дајте опис који се фокусира на целокупни дизајн објекта, а не на ситне детаље. На пример, реците му боју, величину, тип, итд. објекта, али избегавајте да покушавате да креирате прилагођене облике.

У зависности од одабране категорије, за генерисање 3Д модела може бити потребно од 1 до 5 минута. Једном креиран, можете да видите 3Д модел унутар 3ДФИ.аи прегледника, који вам омогућава да га видите из свих углова и различитих приказа као што су жичани оквир, УВ и чврсти.

Прицинг

3ДФИ.аи користи а кредитни систем где можете купити одвојене кредите за генерисање 3Д модела и њихово преузимање. Подразумевано ћете добити 10 бесплатних кредита за генерисање 3Д модела, али ћете морати да купите кредите да бисте преузели модел. Преузета датотека ће бити у .глб, .фбк или .бленд формату, тако да нећете морати да их конвертујете.

Месхи

Месхи има два алата, један за додавање АИ текстуре вашим 3Д моделима и један за креирање 3Д модела користећи текстуалне описе. Пошто је наш фокус овде да генеришемо 3Д моделе, ја ћу се задржати на каснијој функцији. Међутим, вреди користити други алат да додатно побољшате своју креацију.

Од онога што сам тражио да генерише, резултати су обично имали реалистичан додир са већим фокусом на текстуру, боје и дизајн. 3Д модели можда нису тако високе резолуције као што је генерисао 3ДФИ.аи, али Месхи је веома добро ухватио описе.

  Како да добијете професионални сертификат за Гоогле ИТ подршку

Такође нисам нашао никаква ограничења за тип објеката; од једноставних мачева до сложених свемирских бродова, створио је све.

Како се користи?

Алат има одељак Објекат и стил где можете дати опис објекта и његове текстуре. У одељку Објекат, обавезно наведите шта тачно желите да видите у основном моделу. Према томе, требало би да говори о величини објекта, облику и свему што му је приложено/додато.

У одељку Стил, требало би да говорите о стварној текстури, укључујући боје и дизајн. По мом искуству, веома је добро разумео и применио текстуре, али често није успевао када сам му давао сложене описе објеката. Препоручићу вам да се држите једноставних описа објеката и фокусирате се на стварање прелепих текстура.

Такође можете користити речи као што су висок квалитет, реалистично, 4к, ХДР, итд., Да бисте додатно побољшали квалитет 3Д модела. Ако сте заглављени, можете погледати смернице Мешија да боље разумете како да користите упите за постизање жељених резултата.

Прицинг

Месхи такође користи кредитни систем са 100 бесплатних кредита који ће вам омогућити да генеришете 10 3Д модела бесплатно. Такође можете преузети бесплатно генерисане моделе у .глб формату без плаћања додатних кредита. Када понестане кредита, можете купити 200 кредита за 4 УСД, уз попусте за масовне куповине.

Маке3Д

Једноставан алат за претварање обичних 2Д слика у 3Д за 3Д штампање или креирање 3Д модела. Наравно, Маке3Д не може магично да створи савршен 3Д модел од слике, али заиста добро додаје дубину. Можете даље уређивати 3Д моделе генерисане из њега да бисте креирали одговарајуће 3Д моделе или чак да их користите за рељефну или литофанску уметност.

Како се користи?

Када први пут учитате модел, биће потребно неколико минута да се учита. Када се учита, само отпремите слику коју желите да конвертујете у 3Д и она ће је аутоматски учинити 3Д. Затим га можете преузети или поделити/уградити.

Једино прилагођавање које можете направити је да промените модел МиДаС в21 Мала на МиДаС в21 Ларге. За најбољи квалитет, користите МиДаС в21 Ларге, јер нуди најбоље резултате. Међутим, поново ће бити потребно неколико минута да се учита модел.

Најбоље од свега, алат је потпуно бесплатан за употребу без икаквих ограничења.

Слоид

У поређењу са другим алатима, овај захтева додатни ручни унос од корисника, али резултати су фантастични. Слоид нуди стотине унапред изграђених висококвалитетних 3Д објеката у категоријама научне фантастике, урбаних, војних, средњовековних, намештаја и модуларних.

  Репозиторијум података објашњен за 5 минута

Оно што га чини прилагођеним генератором је могућност потпуног уређивања изгледа објекта како би се направио прилагођени 3Д модел. Сваки објекат има свој скуп опција које вам омогућавају да изаберете различите врсте. Затим можете ручно уређивати његове делове појединачно како бисте креирали 3Д модел према вашим потребама.

Како се користи?

Алат има прегледник у средини и панел за прилагођавање на десној страни. Прво изаберите објекат са листе или га потражите помоћу траке за претрагу на врху. Једном изабран, помериће се у приказивач, а прилагођена опција објекта ће се сада приказати на десном панелу.

Сваки објекат има своје опције. На пример, мач може имати опције за прелазак на двоструке оштрице, оштрице или оштрице под углом, промену држача, промену штитника итд. Свака од ових опција може се додатно прилагодити повећањем/смањивањем њихове величине или дебљине.

Опције које су доследне су Вацкинесс и Дименсионс. Лудост вам омогућава да нагнете и уврнете објекат да бисте му дали другачији облик. Димензије једноставно повећавају дебљину објекта.

Када завршите са креирањем прилагођеног 3Д модела, кликните на дугме Извези изабрано и то ће вам омогућити да преузмете 3Д модел у .обј или .глб форматима.

Прицинг

За сада, производ је још увек у раној фази, а програмер га је учинио потпуно бесплатним за коришћење без икаквих ограничења. Програмер је изјавио да жели да га уновчи користећи кредитни систем, али тренутни основни план ће остати бесплатан.

Бонус: Придружите се листи чекања

Концепт коришћења генератора 3Д модела заснованих на вештачкој интелигенцији је још увек на почетку. Постоје многи алати у изради који тренутно нису доступни за тестирање, укључујући неке од великих имена као што су НВИДИА и Гоогле. Ако сте заинтересовани да испробате те алате када постану доступни, можете се придружити њиховој листи чекања да бисте били први који ће их испробати када постану доступни.

У наставку наводим неке алате за претварање текста у 3Д који су у изради и који изгледају обећавајући. Само кликните на дугме Придружите се листи чекања и унесите своје податке да бисте били позвани.

Дреам3Д

3дпрессо

НВИДИА Пицассо

Г3ДАИ

Тафи

Завршне речи 👨‍💻

Међу њима, Меши је био најпоузданији који ми је дао најтачније резултате на основу мојих упутстава. По мом мишљењу, модели које генерише најбоље се користе за средства игре јер имају цртани додир. За формалнији изглед, 3Д модели које генерише 3ДФИ.аи су заиста добри.