5 начина на које можете одржавати свој Нинтендо Свитцх (и продужити му животни век)

Одржавање хардвера до огреботина и избегавање центара за поправку може бити несрећна потреба да будете играчи на конзолама. Без обзира коју платформу одаберете, ваша конзола ће увек имати ћелију по датум, било због нових технолошких издања или функционалних проблема са конзолом.

Али, ако радите на одржавању своје конзоле, можете помоћи да гарантујете максимални могући животни век. Ако сте, на пример, власник Нинтендо Свитцх-а, постоји много начина на које можете лако да подржите и одржавате свој Свитцх. Али које су то методе? Хајде да погледамо.

1. Исправно очистите свој Нинтендо Свитцх хардвер

Један од најчешћих и најефикаснијих начина да одржавате свој Нинтендо Свитцх је да га с времена на време добро очистите. Међутим, ово можда није тако једноставно као што мислите, а постоје мере предострожности које морате да предузмете пре чишћења конзоле.

Уверите се да је ваш Нинтендо Свитцх искључен, на пример, битан је први корак у чишћењу вашег Свитцх, али постоје бројне ствари којих треба да будете свесни када покушавате да безбедно очистите Нинтендо Свитцх. Али ако се уради исправно, чишћење вашег Свитцх има много предности.

Најважније је да уклањање прашине, прљавштине и прљавштине са вашег прекидача смањује шансу да ваша конзола има проблема са вентилацијом, при чему вентилатор ваше конзоле није оштећен због било каквих потенцијалних блокада.

  Како променити иконе апликација на иПхоне-у: Ултимативни водич корак по корак

Проблеми са вентилатором могу бити опасни у погледу кварова на хардверу, узрокујући прегревање, рушење конзоле и још озбиљније проблеме који могу захтевати поправку. Правилно чишћење вашег Свитцх-а, чак и само да би се одржала чиста вентилација, одличан је начин да се избегну неке од најчешћих грешака конзоле које потенцијално уништавају искуство.

2. Користите званично лиценцирану Нинтендо Свитцх додатну опрему

Још један начин одржавања који не укључује физичко стање вашег Свитцх-а је да обезбедите да ваша конзола користи само званичну Нинтендо додатну опрему.

Иако ово може звучати као трик који гарантује да ће ваш новац остати код Нинтенда, заправо постоји неколико добрих разлога да осигурате да су заштитни поклопци, прикључне станице, Јои-Цон и други додаци које купујете за свој Свитцх званични Нинтендо производи.

На пример, неке незванично лиценциране заштитне маске екрана за ваш Свитцх могу да ометају или чак оштете функције екрана осетљивог на додир ваше конзоле. Штавише, познато је да неки незванични докови узрокују прегревање или чак потпуно ломљење конзола.

Без обзира на то да ли је вредно да користите незваничну Нинтендо Свитцх прикључну станицу, ако желите да се фокусирате на животни век своје конзоле и њено одржавање, избегавање потенцијално штетних незваничних додатака постаје неопходно.

3. Заштитите литијумску батерију свог Нинтендо Свитцх-а

Кључни начин да одржавате свој Нинтендо Свитцх је да знате како да заштитите литијумске батерије конзоле. Нажалост, иако ефикасне, батерије могу бити прилично деликатне и лако се покварити или погоршати излагањем води или влази.

И иако је неуобичајено да имате незгоду у вези са течношћу са својим Свитцх-ом, то се ипак може догодити. На срећу, чак и ако дозволите да течност дође у контакт са вашом конзолом, још увек постоје кораци које можете предузети да заштитите свој хардвер и литијумске батерије. Ови кораци су следећи:

  • Ако се течност просула на вашу конзолу, одмах је искључите и искључите. Ово ће спречити даље електрично оштећење или смањити шансе за струјни удар.
  • Дозволите свом Нинтендо Свитцх-у да се осуши неколико дана. Не радите ништа да убрзате процес сушења, на пример, користите фен за косу, јер то може додатно оштетити ваш Свитцх или батерије.
  • Ако сте сигурни да у кућиште вашег прекидача није ушла течност, површину конзоле можете очистити сувом крпом.
  Исправите грешку у времену рада Орцс Муст Дие Унцхаинед

Осим ових корака, међутим, ако се чини да је ваш Свитцх оштећен течношћу, мало тога можете учинити осим да резервишете поправку путем званичном сајту Нинтендо. Из ових разлога, избегавање влаге или течности је императив начин одржавања вашег Свитцх-а, иако се то односи и на начин на који чувате своју конзолу.

4. Правилно складиштите свој Нинтендо Свитцх

Слично минимизирању или деловању на било коју потенцијалну штету од течности или влаге, начин на који складиштите свој Нинтендо Свитцх или како управљате Свитцх-ом када сте у покрету, такође је од суштинског значаја за одржавање.

За разлику од већине конзола, Нинтендо Свитцх се може користити као преносива ручна конзола, као и као кућна конзола. Из тог разлога, најбољи начини за чување ваше конзоле су више повезани са условима него са подешавањем или оријентацијом телевизора и хардвера.

Међутим, као и свака конзола, важно је да када је Свитцх прикључен, има довољно простора за довољну вентилацију. Конкретно, уверите се да ваш прекидач има неколико инча слободног простора са свих страна како бисте гарантовали да вентилација није оштећена.

Али осим кућног подешавања, ако користите свој Свитцх у ручном режиму, постоје неки општи фактори животне средине које треба да покушате да избегнете. Ови фактори се могу дефинисати следећим:

Узимајући посебну пажњу на то шта треба да обезбедите и избегавате када чувате свој Свитцх, требало би да смањите све шансе да спољашње околности оштете вашу конзолу.

5. Избегавајте прилагођени Нинтендо Свитцх фирмвер као Хомебрев

Коначно, специфичнији, али важнији начин одржавања вашег Свитцх-а је избегавање инсталирања и коришћења прилагођеног фирмвера, као што је Хомебрев.

  Како да избришете Бадоо налог

Док коришћење Хомебрев-а на вашем Свитцх-у откључава јединствене функције као што су емулација и прилагођене теме, постоји много разлога због којих не би требало да користите Хомебрев на свом Нинтендо Свитцх-у. А када се фокусирате на одржавање ваше конзоле, опасности које Хомебрев представља далеко надмашују предности.

Хомебрев, на пример, долази са две главне опасности које могу да униште ваш Свитцх. Први је могућност да ће Нинтендо забранити ваш Нинтендо налог или ставити вашу конзолу на црну листу ако виде да користи прилагођени фирмвер. Ово би учинило да ваш Свитцх не може да се повеже на мрежу.

Друга опасност је да инсталација Хомебрев-а може потпуно уништити ваш Нинтендо Свитцх ако нешто пође по злу. Ово би потпуно покварило ваш Свитцх и поништило његову гаранцију, не остављајући вам другог избора осим да замените свој хардвер.

За одржавање вашег Нинтендо Свитцх-а, избегавање прилагођеног фирмвера је лака, али вредна мера предострожности, посебно ако желите да заштитите свој Нинтендо налог и конзолу.

Одржавајте свој Нинтендо Свитцх далеко у будуће генерације конзола

Радећи на одржавању свог Нинтендо Свитцх било којом од горе наведених метода, радите на томе да гарантујете животни циклус ваше конзоле.

А са новим генерацијама конзола које су све више иза угла, одржавањем свог Свитцх-а, могли бисте да имате здраву конзолу далеко од краја Нинтендо Свитцх генерације игара.