5 ствари које треба проверити пре куповине новог или половних аутомобила да бисте уштедели новац

Кључне Такеаваис

  • Извештаји потрошача Водич за куповину аутомобила нуди свеобухватне савете о куповини нових и половних аутомобила, финансирању и осигурању, преговорима са дилерима и још много тога. Такође пружа рецензије и оцене за сваки модел аутомобила и помаже вам да пронађете најбоље понуде.
  • Водичи за куповину аутомобила и возача пружају савете за преговарање, пробну вожњу и избор аутомобила који одговара вашим потребама и буџету. Они такође нуде функцију „Колико вреди мој аутомобил“ за процену вредности вашег тренутног аутомобила.
  • ЕВЦомпаре је користан ресурс за поређење електричних возила, пружајући детаље о капацитету батерије, домету, брзини пуњења и још много тога. Такође укључује калкулатор пуњења за процену трошкова и уштеде времена на гориву.

Куповином правог аутомобила можете уштедети много новца током година поседовања. Ауто је један од најчешће коришћених уређаја у вашем животу, тако да желите да будете сигурни да ћете добити поуздану машину која одговара вашим потребама. Желите да дуго траје, да пређете велику километражу, да будете добри према животној средини, да имате грејане ретровизоре и седишта, па чак и да повежете Аппле ЦарПлаи или користите Андроид Ауто у аутомобилу.

Али пре него што одете у продајни салон, морате знати неколико ствари о куповини аутомобила. У наставку смо навели неке одличне водиче за куповину аутомобила на мрежи који вам могу помоћи да донесете информисану одлуку.

Већ годинама, Цонсумер Репортс усмерава генерације читалаца док обављају важне куповине. Њихов свеобухватни одељак Водич за куповину аутомобила морате прочитати пре него што донесете било какву одлуку о новом сету точкова.

У низу чланака научићете о разноврсном скупу тема као што су да ли да купите нови или половни аутомобил, финансирање и осигурање аутомобила, шта треба да знате пре посете продавцу, тактике преговарања и како да тестирате вожњу. Цонсумер Репортс улази у области које већина других нема, као што је лизинг у односу на куповину и добијање највише долара за своју замену. Није вам потребна претплата на Цонсумер Репортс да бисте прочитали било који од њих.

Ову платформу можете користити и за читање рецензија о аутомобилу који желите да купите. А ако још нисте сигурни шта желите, њихов интерактивни алат за проналажење аутомобила вам омогућава да филтрирате аутомобиле по категорији, бренду, цени и још много тога. Можете прочитати детаљне рецензије и оцене за сваки модел аутомобила, које покривају ствари као што су перформансе, поузданост, безбедност, ефикасност горива и колико их власници воле.

Када сузите избор, Цонсумер Репортс вам може помоћи да пронађете најбоље понуде и избегнете преваре. Имају услугу која вас повезује са локалним дилерима који нуде уштеде на новим аутомобилима. Штавише, ако размишљате о куповини половних аутомобила, постоји неколико виталних корака које лично морате предузети када купујете половне аутомобиле на мрежи.

2. Аутомобил и возач (Веб): Разумети процес куповине аутомобила

Ауто и возач су ваш извор драгоцених информација и алата за доношење одлука о куповини аутомобила на основу доброг обавештења. Њихова платформа садржи опсежан одељак водича за куповину дизајниран да води кориснике кроз процес куповине аутомобила.

Ови водичи нуде савете о преговорима са дилерима, на шта треба обратити пажњу приликом пробне вожње возила и како да изаберете савршен аутомобил који одговара вашим потребама и буџету. Такође ћете открити детаљне рецензије различитих аутомобила на веб-сајтовима, као и упоредна поређења сличних модела аутомобила, што вам олакшава да видите како се различите опције слажу једна наспрам друге.

Ако размишљате о продаји свог тренутног аутомобила пре куповине новог, Ауто и возач има згодну функцију „Колико вреди мој аутомобил“. Једноставно наведите детаље као што су километража, стање возила и све додатне опције које ваш аутомобил има. Веб локација затим израчунава вредност вашег аутомобила користећи податке из Блацк Боок, који је поуздано име у анализи вредности возила за продавце аутомобила. Добићете две вредности: једну за замену и другу за продају приватном страном. Вредност размене представља оно што можете да очекујете од дилера ако му продате свој аутомобил, док вредност продаје приватном страном одражава оно што можете да предвидите када га продајете другом појединцу.

3. ЕВЦомпаре (Веб): Упоредите карактеристике електричних возила

Наравно, када купујете аутомобил, размотрићете електрична возила која су добра за животну средину. Ваша одлука ће бити лакша када посетите ЕВЦомпаре, који наводи само електрична возила, а не хибриде или обичне аутомобиле на гас.

У згодној инфографики ћете пронаћи све детаље који су вам потребни о било ком електричном аутомобилу, као што су капацитет и домет батерије, убрзање и највећа брзина, тип прикључка за пуњење и просечна брзина пуњења, итд. Наравно, можете брзо да упоредите ове факторе више возила да донесете одлуку или их користите за филтрирање избора.

ЕВЦомпаре такође има кул калкулатор пуњења. Са овим можете проценити трошкове и време пуњења вашег електричног возила код куће на основу ваших утичница и ампераже. То је леп начин да видите колико бисте могли да уштедите на гориву.

ЦоПилот је још једна платформа са свеобухватним водичима који пружају основне информације и савете о томе како да изаберете, купите, финансирате и одржавате нови или половни аутомобил. Оно што га чини другачијим је то што користи вештачку интелигенцију да вам помогне да пронађете најбољи аутомобил за ваше потребе, преференције и буџет.

Ево како то функционише: ЦоПилот претражује све заступства у вашој области, вршећи свеобухватну анализу сваког доступног аутомобила. То ради тако што користи податке са интернета и власничке базе података како би рангирао возила према њиховој вредности, осигуравајући да извучете максимум из своје инвестиције.

Ова платформа такође има згодну функцију поређења модела аутомобила један поред другог. Такође можете да користите рецензије корисника да бисте стекли вредне увиде од других купаца аутомобила. Још једна карактеристика која нам се допада је алатка Прице Пулсе, која вас обавештава о било каквом паду цене за одређени аутомобил за који сте заинтересовани, обезбеђујући да куповину обавите у оптимално време. Штавише, на истој страници ћете открити одељак о тржишним трендовима у реалном времену који можете да користите да бисте остали у току са стално растућом динамиком у области куповине и продаје аутомобила.

5. р/ВхатЦарСхоулдИБуи (Реддит): Савети за куповину аутомобила за просечне људе

Реддит има неколико заједница посвећених саветима за куповину аутомобила за људе који не знају ништа о возилима. Од њих, Вхат Цар Схоулд И Буи (ВЦСИБ) је најактивнији субреддит где ћете сигурно брзо добити одговоре.

Мораћете да направите налог да бисте поставили питање и следили основна правила Реддикуетте-а. За разлику од многих форума, нови налози су добродошли за објављивање на ВЦИСБ, јасно наводећи своје захтеве. Брза претрага такође може показати да је на слично питање већ одговорено.

Осим ВЦИСБ-а, погледајте и р/УседЦарс и р/ЦарБуиинг субреддитс. И једни и други имају добре савете и савете не само о куповини већ и о продаји половних аутомобила и о томе како да добијете добру понуду при размени.

Израчунајте укупне трошкове поседовања аутомобила

Савети из ових различитих водича за куповину аутомобила требало би да вам помогну да одаберете прави сет точкова за ваше потребе. Али када уђете на тржиште аутомобила, побрините се да израчунате укупне трошкове поседовања аутомобила, а не само цену налепнице. Постоји много скривених трошкова које морате узети у обзир ако желите да донесете одлуку због које нећете пожалити.