7 бесплатних Цоурсера курсева за графичке дизајнере да развију, побољшају или прилагоде вештине дизајна

Бити графички дизајнер је више од само поседовања Пхотосхоп или Иллустратор вештина и стварања савршених визуелних приказа. Сјајан графички дизајнер разуме теорију која стоји иза корисног дизајна, зна колико су важне истраживачке вештине, па чак има и неку пословну позадину ако је слободан.

Ова листа од седам бесплатних курсева за Цоурсера ће вам помоћи да своје вештине графичког дизајна пређете од само визуелног до свеобухватног, тако да можете да напредујете као графички дизајнер.

Шта је Цоурсера?

Цоурсера пружа курсеве са универзитета или других акредитованих институција широм света. Многи курсеви на Цоурсери долазе са високим ценама сличном правом универзитетском семестру, али постоји и велики избор бесплатних курсева.

Иако бесплатни курсеви не дају универзитетски кредит за завршетак, биће вам додељен сертификат који можете да делите на ЛинкедИн-у или у свом животопису. Дакле, сертификат Цоурсера може вам помоћи да добијете посао у графичком дизајну.

Саставили смо сјајну листу бесплатних курсева за Цоурсера намењене графичким дизајнерима који желе да унапреде своје знање или почетницима који желе да се баве графичким дизајном. Вештине потребне графичким дизајнерима су много више од способности да цртају или користе Адобе Пхотосхоп. Хајде да заронимо.

Ово је одличан почетни курс за будуће графичке дизајнере. Потребно је само осам сати да се заврши овај курс, тако да се може обавити за један дан ако желите брзо да научите. Са инструкторима са Калифорнијског института за уметност, четири процене и само пет модула, ово је савршен улазак у дизајн.

Курс Језик дизајна подучава вештине визуелне комуникације и графичког дизајна. Пет модула укључује:

  • Оријентација и преглед
  • Публика, контекст и култура
  • Основе форме
  • Значење и концепт
  • Критика и ефектан дизајн
  Како избрисати контакт у ВеЦхат-у

Овај курс је одлична прилика да веслате кроз воде разумевања дизајна, уместо да ускачете у дубоку страну.

Бити успешан графички дизајнер захтева више од [following the golden rules of design composition]. Креативно размишљање је велики аспект радног процеса већине графичких дизајнера. Ако не можете креативно да размишљате, онда не можете креативно да стварате.

Овај курс креативног размишљања Империал Цоллеге Лондон ће вас водити кроз то како да размишљате креативно и на иновативан начин, као и да научите како да размишљате о својим идејама и да их саопштавате. Ово су важне дизајнерске вештине – колико и учење визуелног дела.

Овај 13-часовни курс има седам модула, који укључују принципе креативности, теорију инвентивног решавања проблема и стилове креативног размишљања.

Разумевање управљања брендом је важно за дизајнере који желе да раде као слободни или као дизајнери брендова.

Када дизајнирате за пословне или корпоративне сврхе, разумевање бренда и његове публике важније је од креативних резултата. Потребно вам је позадинско разумевање пре него што можете да испоручите визуелни дизајн.

Овај курс подучава корпоративно брендирање, бренд маркетинг, управљање брендом и идентитет бренда. Бићете у могућности да креирате свеобухватан идентитет бренда и смернице са знањем стеченим на овом курсу.

Овај курс није намењен директно графичким дизајнерима, али је изузетно користан ако желите да покренете сопствени посао графичког дизајна или да постанете слободни дизајнер — посебно ако своје пословање одржавате на мрежи.

За 16 сати научићете о пословним моделима, стратегијама за именовање вашег креативног предузећа, побољшању идентитета бренда и личности—што иде руку под руку са горњим курсом. Такође ћете научити шта треба и шта не треба користити у коришћењу гласа бренда, слика и видеа, као и других маркетиншких и ПР фондација.

  14 онлајн курсева за управљање пројектима за развој каријере

Ако желите да своје вештине графичког дизајна примените у сопствени посао, неопходно је да имате неко пословно знање. Позадина у пословању такође може бити од користи када креирате пројекте графичког дизајна за друга предузећа.

Бизнис на мрежи је одличан начин да продате своје услуге графичког дизајна. Можете остварити пасивни приход на мрежи продајом графичких дизајна и продавати своје графичке дизајне на многим онлајн тржиштима, као и да покренете онлајн бизнис дизајн или агенцију.

Лично брендирање је једнако важно као и пословно брендирање, посебно ако сте слободњак где сте лице сопственог посла. Иако је бренд више од само визуелног стила, важно је као дизајнер да можете да користите своје вештине за креирање бренда.

Лични бренд је важан на дигиталном тржишту рада и овај курс Увод у лични бренд ће вам помоћи да успете као графички дизајнер на више платформи. То укључује друштвене медије и онлајн пијаце и подстицање самопоуздања у себе и своје дизајнерске способности.

Овај курс подучава вештине личног брендирања, друштвених медија и управљања брендом. Изградња инфраструктуре вашег бренда је један модул од којег ћете имати користи као графички дизајнер, као и завршни модул: Успостављање дигиталног дома вашег бренда.

Истраживачке вештине су важне за графичке дизајнере, посебно оне у области УКС/УИ дизајна који се директно баве корисницима. Морате да разумете своје ограничено тржиште, а овај курс Разумевање метода истраживања је одличан начин да научите сјајне истраживачке вештине.

Овај кратак петочасовни курс вам омогућава да разумете шта је добро истраживање. Док је његов фокус на академском истраживању и прегледима литературе, активности — или е-активности, како их зову — повећаће ваше самопоуздање у истраживању.

  Како да избришете свој Фацебоок налог

Боље истраживање значи боље резултате, а то није битно да ли пишете своју докторску тезу о женама у дизајнерским индустријама или креирате дизајн веб странице за самохране мајке којима је потребан бољи избор исхране за своје породице.

Ако сте графички дизајнер, можда већ знате нешто о УКС дизајну. Они су слични. Али ако желите да промените каријеру са графичког дизајна на УКС дизајн, овај курс Увод у дизајн корисничког искуства може бити савршена одскочна даска.

Графички дизајнери имају вештине које ће вам користити ако се окренете УКС дизајну. Добре истраживачке вештине ће вам такође користити у УКС дизајнерским улогама. Увод у дизајн корисничког искуства вас учи тачно шта је дизајн корисничког искуства, како истраживати и прикупљати информације, како дизајнирати интерфејсе модела и како проценити дизајн за крајњи циљ.

Бесплатно унапредите своје вештине и знање графичког дизајна

Иако нису сви ови бесплатни Цоурсера курсеви директно за графичке дизајнере, сви они нуде вештине и знања која ће побољшати ваше разумевање и резултате графичког дизајна.

Нема много бесплатних професионалних курсева на мрежи, тако да су ови наведени курсеви одлична прилика за учење од најбољих едукатора широм света. Ако имате само неколико сати недељно, заиста можете побољшати своје дизајнерске вештине.