7 невероватних ЦхатГПТ Цхроме екстензија за боље АИ упите и одговоре у прегледачима

ЦхатГПТ одушевљава свет својом невероватном способношћу да помогне корисницима да одговоре на различите врсте упита у сажетим одговорима. Поред тога, ЦхатГПТ има безброј других употреба, од писања професионалних е-порука и животописа до генерисања кода или формула за табеле. Ова невероватна проширења за прегледач повећавају способности ЦхатГПТ-а како би одговоре и упите вештачке интелигенције учинили бољим него икад.

Док нека проширења побољшавају апликацију ЦхатГПТ, друга користе способности вештачке интелигенције у другим веб-апликацијама (као што је Гмаил) да побољшају искуство тамо. Имајте на уму да све осим једног од ових проширења захтевају да имате регистрован бесплатни налог на ОпенАИ-овом ЦхатГПТ порталу.

1. ВебЦхатГПТ

Колико год да су одговори ЦхатГПТ-а импресивни, они су и даље ограничени. Ако знате како ЦхатГПТ функционише, знаћете да он не тражи најновије информације о било којој теми или вестима на интернету. АИ ради на старијим подацима и не претражује интернет. ВебЦхатГПТ је иновативно решење за овај проблем које додаје резултате веб претраге у ЦхатГПТ.

Ево како то функционише. Када инсталирате проширење и отворите ЦхатГПТ, видећете траку испод уобичајеног оквира за дијалог за упите и упите. Пребаците дугме Претражи веб да бисте активирали ВебЦхатГПТ и изаберите параметре. Можете да затражите од њега да тражи до 10 резултата, подесите колико ће уназад тражити везе (дан, недеља, месец, година) и подесити регион.

Када дате било какав упит ЦхатГПТ-у, он ће извршити претрагу веба и прикупити резултате. Затим, проширење аутоматски уоквирује ревидирани упит који укључује те најновије резултате и ваш оригинални упит, наводећи ЦхатГПТ да скенира и укључи резултате.

Коначни излаз АИ вам тако даје ажурираније информације, као што су резимеи вести, спортске статистике, временски извештаји и прогнозе, и ажурирања на берзи.

Можете да прилагодите подразумевани ревидирани упит који ВебЦхатГПТ користи, али као нови корисник то не бисмо предложили. Када се више навикнете да користите ово проширење, слободно потражите опције које побољшавају ваше упите

Преузимање: ВебЦхатГПТ за Хром | Фирефок (Бесплатно)

2. ЦхатГПТ Промпт Гениус

ЦхатГПТ може изгледати магично када видите снимке екрана неких одговора које даје људима. Али ти снимци екрана не показују упите које су корисници откуцали да побољшају ЦхатГПТ. Као и учење најбољих оператора Гоогле претраге, морате знати како да уоквирите праве упите за ЦхатГПТ. И ово проширење може помоћи.

  Како користити Аиртел 5Г мрежу у Индији

ЦхатГПТ Промпт Гениус је попут варалице за упите за храњење АИ. Екстензија прикупља упите које генерише корисник за различите функције и задатке путем а Субреддит заједница.

Са екстензијом, можете их брзо покренути у ЦхатГПТ-у или их филтрирати да бисте прегледали категорије као што су академско писање, посао, учење, забава и игре, писање белетристике, писање не-фикције, програмирање, друштвени медији, говори, скрипте итд.

Што више откријете и увезете ове упите и прилагодите их својим потребама, више ћете научити како да напишете конкретна питања која ЦхатГПТ може да разуме и одговори.

Можете да бирате и сачувате своје недавно коришћене упите ако желите да их поново користите касније. Екстензија вам омогућава да сачувате читаве разговоре са ЦхатГПТ АИ као ПДФ, ПНГ или Маркдовн ХТМЛ датотеку директно из прегледача. Такође можете да користите прилагођене теме за интерфејс за ћаскање, али то је више о изгледу него о функцији.

Преузимање: ЦхатГПТ Промпт Гениус фор Хром | Фирефок (Бесплатно)

3. ЦхатГПТ Вритер

Када вам неко пошаље професионалну е-пошту за нешто попут састанка или прилике за посао, лош је облик да одговорите е-поштом у једном или два реда (чак и ако то сумира све што желите да кажете). ЦхатГПТ Вритер преузима ваш намеравани одговор и генерише дугачку поруку е-поште која звучи професионално.

Екстензија ради са свим услугама е-поште, али је посебно припремљена за Гмаил, нудећи дугме поред Пошаљи у пољу за нову поруку. Када покренете ЦхатГПТ Вритер, видећете оригиналну е-пошту и пронаћи оквир за унос на шта желите да кратко одговорите.

Можете учинити једноставном и лаком командом; на пример, „Напишите одговор на ову е-пошту о мом интересовању за посао и потражите информације о плати.“

ЦхатГПТ Вритер ће потрајати неколико секунди, а затим ће саставити дугачку, професионалну поруку у том смислу. Можете да промените или уредите било коју реч у оквиру или да поновите свој упит ако није задовољавајући. Када сте задовољни резултатом, убаците га директно у оквир за одговор и спремни сте да га пошаљете.

Када први пут користите ЦхатпГПТ Вритер, мораћете да се пријавите на свој ОпенАИ налог помоћу њега. Екстензија ради са било којим Цхромиум прегледачем као што су Цхроме, Браве или Едге. Иако је тренутно најбоље одговарати на професионалне е-поруке, можете му дати и нерадне упите за писање необавезних и личних порука е-поште.

  Шта је Мхм?

Преузимање: ЦхатГПТ Вритер за Хром (Бесплатно)

4. ИоуТубе резиме са ЦхатГПТ

ИоуТубе креатори имају опцију да додају транскрипт свог целог видеа или не. Као корисник, немате контролу над овим. Много пута, све што желите је транскрипт да брзо прегледате шта ће видео рећи како бисте знали да ли је вредно вашег времена.

Инсталирајте ИоуТубе Резиме са ЦхатГПТ-ом и идите на било који видео. Десна бочна трака сада има оквир за транскрипт и резиме, кликом на који ће се отворити временски означен транскрипт видео снимка који генерише ЦхатГПТ.

Кликните на било коју временску ознаку да бисте се пребацили на тај тренутак у видеу. Ако сте већ на средини видеа, можете прећи на тренутно време у транскрипту. А транскрипт можете копирати и залепити било где.

Екстензија такође има дугме за преглед резимеа видеа који је генерисао АИ. Кликом на ово водите се у ЦхатГПТ, са транскриптом који је већ откуцан у упиту. Све што сада треба да урадите је да затражите од ЦхатГПТ-а да сумира текст и добићете тренутни резиме.

Такође можете додати додатне упите за више детаља у вези са одређеним деловима видео снимка без потребе да гледате целу ствар.

Преузимање: ИоуТубе резиме са ЦхатГПТ за Хром | Сафари (Бесплатно)

5. Талк-то-ЦхатГПТ

ЦхатГПТ је тренутно АИ апликација само за текст у којој су написани упити и одговори. Али Гоогле Цхроме нуди одличне гласовне команде и функције за претварање текста у говор. Талк-то-ЦхатГПТ премошћује овај јаз и омогућава вам да издајете упите тако што ћете разговарати са рачунаром и тако што ће АИ наглас прочитати одговоре на ЦхатГПТ.

Када инсталирате екстензију, једном освежите картицу ЦхатГПТ и притисните Старт у екстензији да бисте дозволили приступ. Плутајући панел у горњем десном углу екрана показује да ли је активан или не, а можете га укључити да снимате, репродукујете звук да бисте прочитали одговоре или паузирали.

Талк-то-ЦхатГПТ је проширење отвореног кода које вам омогућава да петљате око подешавања. Можете бирати између различитих АИ гласова, висине гласа и брзине читања текста. Такође подржава пречице за гласовне команде „Стоп“ и „Паусе“ за контролу репродукције.

  ЦхатГПТ у односу на Бинг-ов АИ Цхатбот: 10 кључних разлика

Преузимање: Талк-то-ЦхатГПТ за Хром (Бесплатно)

6. ЦхатГПТ за претраживаче

ЦхатГПТ за претраживаче је једна од најбољих нових апликација за веб претрагу која представља одговоре на ЦхатГПТ поред редовних резултата претраге на Гоогле-у или ДуцкДуцкГо-у. Такође ради са Бингом, али вам то више није потребно, с обзиром да је Мицрософт већ званично интегрисао ова два.

Наћи ћете АИ одговоре на десној бочној траци поред редовних резултата претраге. Екстензија се може покренути за сваку претрагу, за кључне речи које се завршавају знаком питања, или можете да га покренете ручно када то желите. Кликом на икону проширења отвара се пречица за покретање ЦхатГПТ упита директно преко падајућег панела.

Преузимање: ЦхатГПТ за претраживаче за Хром | Фирефок | Ивица (Бесплатно)

7. збуњеност АИ

Децентрализација информација и знања учинила је много доброг последњих година. Али, као и све у техници, има и ружну страну. Пораст лажних вести и дезинформација, на пример, један је од његових највећих нежељених нуспроизвода.

АИ збуњеност може вам помоћи да отклоните дезинформације. Заиста, како су програмери рекли, алат ради као комбинација Гоогле-а и ЦхатГПТ-а. Једноставно унесите свој упит у екстензију и алат ће вам резимирати најбољи могући резултат—заједно са легитимним цитираним изворима. Последњи део овде је веома важан.

Док алат сажима информације на уредан начин, завршава одговоре брзим спомињањем најбољих, легитимних извора. И док овде још увек постоји могућност грешке (и даље бисте се морали ослонити на изворе које Перплекити пружа), верујемо да је то много боље него да се слепите са уобичајеним одговорима без извора које бисте иначе добили од ЦхатГПТ-а.

Преузимање: Перплекити АИ за Хром (Бесплатно)

ЦхатГПТ је сјајан, али будите реални…

Са овим екстензијама, укључујући резултате претраге у ЦхатГПТ-у, који вам показују како да користите праве упите и коришћење вештачке интелигенције за побољшање ИоуТубе-а или Гмаил-а, можда мислите да је време да већи део свог посла пребаците на ЦхатГПТ. Али удахни.

Да, могућности вештачке интелигенције су невероватне у поређењу са оним што је постојало пре овога, али ЦхатГПТ још увек није спреман за ударно време. Пред нама је још дуг пут и у великој мери зависи од тога да ли корисник унесе праве упите. Подаци на којима заснива своје одговоре такође могу оставити много да се пожеле у одређеним случајевима. За сада, слободно га користите, али немојте се у потпуности ослањати на њега и узмите те резултате са мало соли.