8 савета да победите НИТ-ову игру веза сваког дана

Кључне Такеаваис

  • Запамтите да су Цоннецтионс ви у односу на НИТ уредник, па се прилагодите њиховој таласној дужини да бисте успели у игри.

  • Увек промешај 16 речи пре него што прво погодиш да не упаднеш у замке које су ти постављене.

  • Планирајте и извршите своју игру Цоннецтионс логички, узимајући у обзир све опције, а не нагађајући на слепо.

МАКЕУСЕОФ ВИДЕО ДАНА

Игрица Нев Иорк Тимес Цоннецтионс је игра коју многи људи играју свакодневно. А ако то укључује и вас, без сумње ћете искусити апсолутни ужас да повремено не успете да га решите. Срећом, постоје начини да повећате своје шансе за успех у Цоннецтионс.

Када сазнате како да играте Цоннецтионс, време је да научите неке победничке стратегије које ће вам помоћи да победите Цоннецтионс сваког дана.

1 Запамтите да сте ви наспрам НИТ уредника

Покушајте да не мислите на Цоннецтионс док се борите против саме слагалице. Уместо тога, запамтите да сте закључани у битци воље са уредником Њујорк Тајмса који је одговоран за подешавање игре. Они су одговорни за одабир 16 речи које чине дневну слагалицу Везе и почетно постављање речи.

На неки начин, ово олакшава ствари, јер то значи да се борите против ближњег човека. Дакле, ако можете да се подесите на исту таласну дужину на којој раде, имате предност. И ово је место где испуњавање Цоннецтионс сваки дан без грешке доказује своју вредност, јер је то најбољи начин да се прилагодите триковима које НИТ користи да вас одбаци.

Овај савет ће вам такође помоћи да победите Страндс, још једну НИТ игру која изазива зависност.

2 Увек измешајте речи пре погађања

Када отворите Цоннецтионс, суочени сте са 16 речи на мрежи 4 са 4. Веома је лако претпоставити да је постављање сваке речи насумично. Међутим, ово је мало вероватно.

Оно што је вероватније је да је уредник НИТ пажљиво одабрао постављање сваке речи у покушају да вас навуче на грешку.

Стога је најбоља политика да измешате речи пре него што прво нагађате. Нема штете ако прегледате речи пре мешања, али немојте заправо покушавати да идентификујете групу од четири пре него што кликнете на Промешај. А ако вам једном мешање не помогне да видите бар једно потенцијално груписање, покушајте поново.

3 Потражите групе од четири (али не више)

Сви знају да да бисте победили Цоннецтионс морате пронаћи четири групе од четири речи. Међутим, свака појединачна слагалица Цоннецтионс укључује више од четири речи које деле нешто заједничко. Неке речи би чак могле да се уклопе у три или више група са којима сте на крају.

Стога, победити Цоннецтионс значи тражити разлике као и сличности. Ако видите шест речи које би могле да припадају истој групи, онда морате да погледате шта их дели. Које четири најудобније седе заједно? Која четворица могу само да седе заједно, а да не постоји друго могуће решење?

4 Планирајте и извршите, а не ударајте и надајте се

Беатинг Цоннецтионс захтева одмерен приступ. Зато немојте само ударати и надати се, бирајући четири речи имате идеју да радите заједно. Уместо тога, правилно планирајте своје потезе и извршите их на логичан начин.

Попут шаха (погледајте ове мобилне апликације за шахисте), требало би да размишљате неколико потеза унапред, размишљајући о све четири потенцијалне групе, а не само о оној коју намеравате да пошаљете. Можда ћете бити сигурни у четири речи које сте одабрали, али обавезно погледајте преостале речи да бисте били сигурни да и оне могу и да ће радити заједно.

5 Размотрите теме претходних загонетки

Сваки пут када играте (и побеђујете) Цоннецтионс, требало би да покушате да у мислима забележите врсте веза које су биле укључене. На крају крајева, постоји само толико тема које НИТ може истражити, иако са бројним варијацијама на те теме.

Најчешћа тема или жанр је једноставан опис који се односи на све четири речи у тој групи. Четири различите речи за „позадину“, на пример (као што се види на слици изнад). Међутим, друге уобичајене теме укључују ствари које ће вам требати за одређену активност и четири речи које се упарују са другом речју да би се створиле уобичајене фразе.

6 Никада не наседајте на „Један у гостима!“ Задиркивати

Ако погодите групу од четири речи, а једна је погрешна, Цоннецтионс ће искочити са веселом поруком која вам говори да сте „Једна далеко!“ Инстинкт већине људи ће бити да затим замене један одговор другим који би могао да одговара и покушају поново. Међутим, то је велика грешка.

Да, могли бисте тачно да погодите, замењујући један погрешан одговор једним тачним. Али шансе су наслагане против вас, посебно ако тек почињете. Постоји шанса 1-у-4 да изаберете погрешан одговор који морате да уклоните, а потенцијално 1-у-12 шанса да одаберете исправну реч којом ћете је заменити. Уместо тога, почните изнова да бисте избегли да се ваше грешке смањују.

7 Прво покушајте да решите загонетку ван мреже

Даве Паррацк/МакеУсеОф

Озбиљнији играчи Цоннецтионс-а би требало да размотре да оду ван мреже неко време пре него што чак и помисле да нагађају. Напишите 16 речи на листу папира и покушајте да схватите највероватније групе од четири пре него што се вратите на веб-сајт Цоннецтионс.

Ово може звучати прилично екстремно, али рад на Цоннецтионс-у ван мреже ће вам дати другачију перспективу на слагалицу са којом се суочавате. Рад на папиру вас тера да заиста размислите о значењу сваке речи и о томе како се на најбољи начин уклапају 16 које имате пред собом.

8 Схватите да савршенство није увек могуће

На крају, али не и најмање важно, треба да запамтите да савршенство није увек могуће. И такође није важно. Ако направите три грешке док решавате Цоннецтионс, то је у реду. Кључ је у томе да се то реши без те четврте грешке и неуспеха за дан.

Иако је изузетно задовољавајуће играти савршену игру Цоннецтионс, осим хвалисања пријатељима са којима делите свој резултат, није ништа боље од решавања грешака. Зато немојте бити ухваћени покушавајући да играте савршену игру. Само играјте игру, уживајте и тежите да победите Цоннецтионс сваког дана.

Везе могу бити тешка игра. Али применом ових савета и трикова, олакшаћете да победите игру сваки пут када је играте. Чак и ако и даље не успете, не брините; само запамтите да ће још један круг бити доступан у року од 24 сата.