4 разлога да користите Мицрософт Цопилот уместо ЦхатГПТ-а

Кључне Такеаваис

  • Цопилот нуди ГПТ-4 бесплатно, надмашујући ЦхатГПТ-ов ГПТ-3.5 по снази и дубини.
  • Цопилот има врхунски приступ интернету и синтезу, нудећи бесплатно ажуриране информације.
  • Цопилот обезбеђује ДАЛЛ-Е 3 генерисање слика бесплатно, надмашујући ЦхатГПТ у могућностима креирања слика.

ЦхатГПТ је доминирао у АИ цхатбот простору, и то с правом. Али конкурентски производи попут Мицрософт-овог Цопилот-а улазе у борбу са примамљивим функцијама, и постоји неколико добрих разлога због којих би требало да испробате Цопилот преко ЦхатГПТ-а.

1. Цопилот нуди ГПТ-4 бесплатно

Заслуге за слике: Тада Имагес/Схуттерстоцк

ЦхатГПТ нуди старији, мање способан ГПТ-3.5 АИ модел на свом бесплатном нивоу. Напреднији ГПТ-4 модел стоји иза претплатничког плана за ЦхатГПТ Плус од 20 УСД месечно. Иако је ГПТ-3.5 моћан АИ модел сам по себи, он се не може поредити са снагом и дубином коју добијате са ГПТ-4.

Мицрософт Цопилот нуди ГПТ-4 бесплатно, заједно са другим функцијама као што су прилагођени ГПТ-ови и додаци (потоњи је укинут на ЦхатГПТ-у у априлу 2024.). Ако вам заиста није потребна функција специфична за ЦхатГПТ, избор је једноставан. Можете добити приступ несумњиво једном од најнапреднијих АИ модела бесплатно на Цопилоту, или можете платити 20 долара да бисте користили исти модел на ЦхатГПТ платформи.

Да буде јасно, и Цопилот и ЦхатГПТ могу приступити интернету. Међутим, то можете учинити само са ЦхатГПТ премиум планом. Морали бисте да платите најмање 20 УСД месечно да бисте приступили живим интернет подацима ако користите ЦхатГПТ. Са Цопилот-ом, с друге стране, можете приступити интернету са бесплатним налогом — чак вам и не треба налог да бисте приступили интернету на Цопилот-у. Међутим, није важно само да ли било који модел може приступити интернету; важан фактор је начин на који користе приступ интернету.

Као неко ко је интензивно користио ЦхатГПТ и Цопилот, могу рећи да је Цопилот-ов приступ синтези интернет података далеко супериорнији од ЦхатГПТ-а. Цопилот је бољи у одлучивању када ће користити своје податке о обуци да одговори на питање и када да приступи интернету да би добио одговор. Ово може изгледати тривијално, али може бити разлика између добијања ажурног одговора и застарелог одговора.

Вреди истаћи да је Цопилот, првобитно објављен као Бинг АИ, направљен као претраживач. То подразумевано значи да АИ цхатбот тражи информације на већем Интернету. ЦхатГПТ се, с друге стране, у великој мери ослања на податке о обуци. Као резултат тога, Цопилот је боља опција када обављате задатке који захтевају ажуриране информације или цитирање извора.

3. Цопилот нуди ДАЛЛ-Е генерисање слика бесплатно

Да ли сте већ схватили шаблон? Ако не, дозволите ми да то прецизирам. Чини се да је Мицрософт на мисији да унапреди ОпенАИ на сваком кораку. Они узимају врхунске функције које ЦхатГПТ чине тако примамљивим и стављају их на своје, нудећи их бесплатно преко своје услуге Цопилот. Приступ ДАЛЛ-Е генератору слика је само једна таква карактеристика.

Са ЦхатГПТ-ом, морате да платите за један од премиум нивоа да бисте приступили ДАЛЛ-Е генератору слика. Али са Цопилот-ом, Мицрософт отвара капије, омогућавајући корисницима да креирају запањујуће АИ слике користећи исти ДАЛЛ-Е модел без плаћања.

Наравно, постоји и проблем са ограничењима употребе ГПТ-4 ЦхатГПТ-а, што ограничава број пута када можете да затражите од модела за генерисање текста и слике. Цопилот је либералнији на овом плану, нудећи корисницима могућност да генеришу знатно више слика помоћу ДАЛЛ-Е генератора слика него са ЦхатГПТ.

4. Цопилот је интегрисан у већи Мицрософт екосистем

Једнако важна предност коју Цопилот има у односу на ЦхатГПТ је колико је чврсто уткан у већи Мицрософт екосистем. Ово помаже да се створи беспрекорно и кохезивно искуство које му даје предност у односу на самосталне АИ цхат ботове као што је ЦхатГПТ. За кориснике који су већ навикли на Мицрософт-ов пакет алата и услуга за продуктивност, Цопилот-ова дубока интеграција значи да ће се коришћење алата у Мицрософт екосистему осећати као природно проширење тока посла који им је већ познат.

На крају крајева, избор између Цопилот-а и ЦхатГПТ-а зависи од ваших специфичних потреба и преференција. Ако првенствено тражите АИ цхат бота који ће преузети тешке задатке попут анализе података, манипулације сликама или детаљног креативног писања и спремни сте да платите за то, ЦхатГПТ је можда и даље боља опција. Међутим, ако уживате у неким од функција ЦхатЦхатГПТ-а, ажурираним информацијама и чврсто интегрисаном искуству у оквиру Мицрософт екосистема — а да то не морате нужно да платите — онда би Цопилот могао бити прави начин.