Дигитално поверење објашњено за 5 минута или мање

Дигитално поверење је као лепак који држи наш свет на мрежи заједно.

То је онај осећај самопоуздања који добијете када кликнете на „купи сада“ у својој омиљеној онлајн продавници без бриге да ће подаци о вашој кредитној картици одлетети у мрачне углове интернета.

Прво, да видимо шта је тачно дигитално поверење у техничком смислу.

Шта је дигитално поверење?

Дигитално поверење се односи на поверење које појединци/организације имају у безбедност, приватност и интегритет дигиталних технологија и података којима рукују.

Ради се о веровању да ће дигиталне услуге радити како се очекује и да ће осетљиви подаци бити заштићени од неовлашћеног приступа.

Једноставним речима, дигитално поверење је уверење да можете да се ослоните на и да се осећате безбедно користећи технологију и интернет за различите активности без бриге да ће ваши лични подаци или дигитална средства бити угрожени.

Пример

Замислите да први пут одлучите да користите услугу онлајн банкарства. Чули сте добре ствари о банци и њеној дигиталној платформи – али је никада раније нисте користили.

У овом сценарију: Дигитал Труст значи да верујете да ће ваше личне/финансијске информације бити безбедне и неће бити злоупотребљене када креирате налог и обављате трансакције на веб локацији банке или у мобилној апликацији.

Недостатак дигиталног поверења би био ако нисте сигурни у безбедност веб странице банке и забринути сте да би информације о вашем рачуну или трансакције могле бити подложне хаковању или превари.

На ваше дигитално поверење утичу фактори као што су репутација банке и присуство безбедносних мера као што је шифровање/двофакторска аутентификација у овом случају.

Еволуција дигиталног поверења

У раним данима интернета (када је интернет тек почињао), људи су почели да користе Интернет и морали су да верују веб локацијама које посећују.

Ово поверење је ојачано технологијом која се зове Инфраструктура јавног кључа (ПКИ).

ПКИ је помогао да се осигура да су онлајн интеракције безбедне тако што је проверавао ко сте, чувајући ваше информације приватним и уверавајући се да подаци нису мењани.

Али ствари су се промениле (како је интернет растао)

Данас је поверење још важније у нашем супер-повезаном свету.

Не ради се само о поверењу веб локацијама – ради се о поверењу у много различитих ствари као што су корисници, софтвер, сервери, уређаји, дигитални садржај (као што су видео снимци и музика), документи, па чак и ваш онлајн идентитет.

Дакле, дигитално поверење је постало велика ствар у одржавању безбедног и безбедног света на мрежи.

Зашто је дигитално поверење важно?

Ево неколико кључних разлога зашто је дигитално поверење потребно.

#1. Конкурентска предност

Компаније које дају приоритет дигиталном поверењу имају тенденцију да надмаше своје конкуренте. Вероватније је да ће купци изабрати компаније са добром репутацијом за безбедност података.

Угледна предузећа могу имати користи од ове преференције у виду повећања тржишног удела.

#2. Заштита података

Веома је важно узети у обзир приватност података јер се осетљивије информације прикупљају и деле на мрежи у овом дигиталном добу.

Компаније које дају приоритет дигиталном поверењу мање су вероватно да ће доживети повреде података и инциденте у вези са приватношћу, што смањује правне последице и штету по репутацију.

#3. Поверење купаца

Вероватније је да ће купци ступити у интеракцију са компанијом само када верују да компанија може да обезбеди њихове податке и поштује њихову приватност.

Ово може довести до повећане лојалности купаца. Вероватније је да ће предузећа од поверења задржати клијенте и изградити дугорочне односе.

#4. Усклађеност са прописима

Многе индустрије су примениле строге прописе у вези са заштитом података и приватности (нпр. ГДПР у Европи и ЦЦПА у Калифорнији).

Дигитално поверење се мора одржавати законски као и за добру праксу. Кршење усаглашености може довести до озбиљних правних последица.

#5. Одлучивати

Поверење је фундаментално за дељење података и сарадњу у дигиталном добу.

Када клијенти верују да се са њиховим подацима рукује одговорно – већа је вероватноћа да ће их поделити, што промовише боље доношење одлука за предузећа.

#6. Позитивна репутација

Позитивна репутација дигиталног поверења може бити драгоцена предност. Може побољшати перцепцију бренда и привући више купаца.

С друге стране, негативан публицитет у вези са кршењем података или кршењем приватности може наштетити репутацији бренда.

#7. Иновације и раст

Поверење омогућава иновације. Вероватније је да ће купци усвојити нове дигиталне услуге и технологије које се нуде када поверују предузећу са својим подацима. Ово може да подстакне иновације и прилике за раст компанија.

#8. Ублажавање ризика

Давање приоритета дигиталном поверењу може помоћи у ублажавању различитих ризика повезаних са сајбер безбедношћу и кршењем података.

Улагање у снажне мере сајбер безбедности и праксе заштите података може смањити вероватноћу безбедносних инцидената.

#9. Етичка разматрања

Демонстрирање посвећености дигиталном поверењу је такође етичко разматрање. Предузећа су дужна да поштују права на приватност својих заинтересованих страна и купаца.

Грађевински блокови дигиталног поверења

Ево четири кључна градивна блока дигиталног поверења.

Сигурност и поузданост

Замислите да имате ковчег са благом и желите да га сачувате од лопова.

То је оно што је безбедност у дигиталном свету. То је као да имате јаке браве и аларме да заштитите важне информације од лоших људи.

Корисници морају да имају поверења да су њихове дигиталне интеракције заштићене од неовлашћеног приступа и сајбер напада.

Примена различитих безбедносних мера као што су заштитни зидови, шифровање и безбедни процеси аутентификације помаже у одржавању поверења.

Заштитни зидови делују као препрека између мреже од поверења (попут интерне мреже компаније) и непоуздане мреже (као што је Интернет). Они надгледају долазни и одлазни мрежни саобраћај како би спречили неовлашћени приступ.

Безбедни процеси аутентификације обезбеђују да само овлашћени корисници могу да приступе дигиталним услугама. Ово укључује употребу јаких лозинки, двофакторску аутентификацију (2ФА) или неке методе биометријске аутентификације.

Поузданост значи да када користите нешто на мрежи, као што је веб локација или апликација, то увек треба да ради добро без икаквих проблема, баш као добар аутомобил који се не квари често.

Дигиталне услуге морају да раде без значајних застоја или грешака. Застоји могу пореметити корисничка искуства и пословне операције, што доводи до губитка поверења.

Такође је неопходно имати робусну и добро одржавану инфраструктуру. Ово укључује не само хардверске/софтверске компоненте већ и мрежу и дата центре који подржавају дигиталне услуге.

Приватност и контрола

Приватност је важан пример дигиталног поверења.

Корисници треба да верују да се са њиховим личним подацима поступа одговорно.

Појединци често деле своје личне податке са компанијама у замену за приступ услугама и персонализованим искуствима. Иако је ова трансакција обострано договорена, њоме је потребно управљати уз посебне смернице.

Компаније морају поштовати преференције приватности корисника и омогућити им контролу над њиховим подацима. То значи омогућавање корисницима да одлуче када и како ће се њихови подаци користити и осигурати да се не деле без сагласности.

Потребне су транспарентне праксе прикупљања и коришћења података – као и механизми заштите података.

То је као да неко пита да ли може да позајми ваше играчке пре него што се игра са њима. Такође би требало да имате контролу да кажете: „Стани; Не желим да више користиш моје ствари.”

Транспарентност и приступачност

Транспарентност у дигиталном свету је као излог који вам омогућава да видите шта је унутра.

То значи да компаније треба да буду отворене и искрене о томе ко су, шта раде и како то раде.

Баш као што желите да знате шта је у производу пре него што га купите, требало би да знате и шта компанија ради са вашим информацијама и како функционише.

Транспарентност помаже људима да доносе информисане одлуке. Ако знате како компанија користи ваше податке или које су њихове политике – можете одлучити да ли желите да користите њихове услуге или не.

Када је компанија транспарентна, лакше је позвати их на одговорност ако нешто крене наопако. Ако су обећали да ће заштитити ваше податке, а нису, онда можете указати на њихову транспарентност као доказ њихове посвећености.

Приступачност значи да дигиталне услуге треба да буду лаке за коришћење и приступ свима.

Интернет користе особе са различитим способностима, попут оних са инвалидитетом.

Приступачност осигурава да су веб-сајтови/апликације дизајнирани на начин да их свако може користити, укључујући и оне који се ослањају на читаче екрана или имају друге потребе за приступачношћу.

Етика и одговорност

Етика и одговорност су водећи принципи које компаније треба да следе да би изградиле поверење и радиле праве ствари.

Одговорно руковање осетљивим подацима је од суштинског значаја за дигитално поверење.

Да би се одржало поверење, потребне су етичке праксе података као што је добијање информисаног пристанка и обезбеђење података од кршења.

Компаније треба да преузму одговорност да воде рачуна о информацијама које прикупљају од купаца.

Морају га заштитити од хакера и злоупотребе.

Иновација је важна у овом дигиталном свету, али треба да буде уравнотежена са одговорношћу. Предузећа треба да иновирају на начин који поштује приватност и добробит друштва.

Ово може укључивати стварање етичких оквира за иновације и редовно процењивање утицаја нових технологија.

Како изградити дигитално поверење?

Изградња дигиталног поверења је континуиран процес.

Укључује комбинацију мера сајбер безбедности, етичке праксе података и јасне комуникације са корисницима. Ево неколико корака које треба размотрити.

Транспарентност

Будите отворени у вези са својим намерама и политикама. Јасно реците како рукујете подацима, шта радите са њима и како их штитите. Транспарентност помаже корисницима да разумеју шта могу да очекују.

Доследно брендирање

Одржавајте доследно присуство на мрежи на свим платформама. Уверите се да су ваш бренд, поруке и тон уједначени што ствара осећај поузданости.

Платформа прилагођена корисницима

Дизајнирајте веб странице или апликације прилагођене кориснику. Једноставна навигација и добро организован садржај доприносе позитивном корисничком искуству.

Социјална доказ

Изложите позитивне критике и изјаве задовољних купаца. Ово може помоћи у изградњи кредибилитета и поверења у ваш бренд.

Подршка муштеријама

Обезбедите брзу и корисну корисничку подршку. Олакшајте корисницима да вас контактирају са питањима или недоумицама и покушају да дају брза решења.

Сигурне опције плаћања

Ако сте укључени у било коју е-трговину или финансијске трансакције, понудите сигурне опције плаћања. Користите поуздане пролазе за плаћање и методе шифровања да бисте заштитили осетљиве финансијске информације.

Ангажовање заједнице

Ангажујте се са својом публиком на друштвеним медијима и другим онлајн платформама (то је оно што већина брендова ради на Твитеру/Инстаграму).

Одговарајте на коментаре и учествујте у смисленим разговорима да бисте изградили осећај поверења.

План реаговања на инциденте

Развити ефикасан план реаговања на инциденте у случају кршења података или других безбедносних инцидената. Показивање своје способности да се одговорно носите са таквим ситуацијама може вам помоћи да поново изградите поверење.

Повратне информације и побољшање

Подстакните повратне информације корисника и активно их користите за побољшање. Покажите корисницима да су њихова мишљења важна и да сте посвећени побољшању њиховог искуства.

Улога технологије у дигиталном поверењу

Ево неколико кључних аспеката како технологија доприноси дигиталном поверењу.

Сецурити Тецхнологиес

Шифровање: Коришћење алгоритама за шифровање за заштиту података док се преносе и чувају.

Заштитни зидови и системи за откривање упада (ИДС): Помозите организацијама да заштите своје мреже откривањем и ублажавањем потенцијалних претњи.

Вишефакторска аутентикација: МФА повећава безбедност захтевајући од корисника да доставе неколико врста идентификације, попут лозинке или биометријског скенирања.

Верификација идентитета

Биометрија: Технологије које нуде јединствене методе аутентификације, као што су отисак прста/препознавање лица и скенирање шаренице, повећавају поверење у онлајн идентитете.

Токенизација: Токенизација замењује осетљиве податке попут података о кредитној картици – посебним токеном који смањује ризик од излагања података током трансакција.

Блоцкцхаин Тецхнологи

То је технологија дистрибуиране књиге која нуди транспарентност и чување евиденције заштићено од неовлашћеног приступа. Посебно је драгоцен у повећању поверења у трансакције, ланце снабдевања и дигиталне уговоре.

АИ и машинско учење

Откривање претњи у реалном времену и њихово ублажавање се спроводе коришћењем машинског учења.

У поређењу са ручним методама, ефикаснија је у анализи образаца и руковању безбедносним инцидентима.

Предиктивна аналитика може предвидети потенцијалне безбедносне ризике који помажу у предузимању превентивних акција.

Безбедни комуникациони протоколи

Протоколи као што је ХТТПС осигуравају да су подаци који се размењују између претраживача корисника и сервера веб локације шифровани. Такође, ВПН нуде сигурне и приватне везе преко јавних мрежа.

Реакција на инциденте и праћење

СИЕМ решења прате безбедносне инциденте, реагују у реалном времену и смањују кршења.

Алати за заштиту података

ДЛП алати помажу организацијама да надгледају и штите осетљиве податке, што спречава неовлашћено откривање.

Технологије маскирања података и анонимизације штите индивидуалне идентитете када се подаци користе за аналитику или дељење.

Напомена аутора✍

Дигитално поверење директно утиче на одлуке које људи доносе на мрежи.

Размислите о куповини на мрежи – већа је вероватноћа да ћете куповати на веб локацији којој верујете да би заштитила своје податке о плаћању.

Поверење је валута која подстиче лојалност купаца и побољшава партнерства у овом пословном свету,

Интеракције на мрежи не би успеле без дигиталног поверења.

То је поверење да ваши лични подаци неће бити злоупотребљени и да ће ваше трансакције бити безбедне.

Предузећа која дају приоритет дигиталном поверењу могу да стекну значајну конкурентску предност.

Надам се да вам је овај чланак био веома користан у учењу о дигиталном поверењу и његовој важности. Можда ћете бити заинтересовани да сазнате више о безбедности Зеро Труст Сецурити и како да је примените.