Како да исправите грешку „Није могуће отворити ток без такве датотеке или директоријума“ у ВордПрессу

Да ли сте власник ВордПресс сајта изнервиран поруком о грешци „Отварање такве датотеке или директоријума није успело“? Ово је типичан проблем који може настати из различитих фактора и може довести до неисправности или недоступности вашег сајта.

Да бисте исправили ову грешку, кључно је утврдити основни узрок грешке из корена. Затим морате предузети неопходне мере да бисте то решили. Процес се може показати као изазован, посебно за појединце који не знају како да га поправе.

Срећом, не морате имати никакву техничку стручност да бисте решили овај проблем. У овом чланку ћемо вас водити кроз процес идентификације узрока грешке „Неуспешно отварање стрима без такве датотеке или директоријума“. Такође, даћемо упутства корак по корак за решавање проблема.

Дакле, хајде да заронимо и решимо ову фрустрирајућу грешку једном заувек!

Уобичајени разлози неуспешног отварања стрима Грешка

Генерално, порука о грешци „Неуспешно отварање стрима“ се покреће када ВордПресс не може да лоцира датотеку или директоријум. Ове датотеке или директоријуми су потребни за обављање одређене функције или за учитавање одређене странице на вашој веб локацији.

Грешка „Неуспешно отварање стрима“ у ВордПрессу може се манифестовати на различите начине. На пример, може да прикаже поруку упозорења која се појављује док се страница наставља да се учитава. Такође, може да прикаже фаталну грешку која спречава да се страница потпуно учита.

Постоје неки типични узроци ове грешке, а порука појашњава разлог иза грешке и како можете да је исправите. Порука може указивати на следеће проблеме:

 • Нема такве датотеке у директоријуму
 • Дозвола одбијена
 • Операција неуспела

У зависности од основног разлога за грешку, прецизан језик поруке може да се промени. Али од кључне је важности да обратите пажњу на то јер вас може упутити у правцу проблема. Дакле, можете предузети неопходне радње да бисте решили грешку „Фаил то Опен Стреам“ и вратили функционалност ваше ВордПресс веб локације.

Хајде да ближе погледамо уобичајене разлоге за грешку Неуспешно отварање стрима:

Нетачна дозвола за фајл

Дозвола за нетачне датотеке може спречити ВордПресс да добије приступ неопходним датотекама или директоријумима. Када серверу недостаје потребна дозвола за читање, писање или извршавање датотеке или директоријума, ВордПресс неће моћи да им приступи. Затим се на сајту појављује грешка Неуспешно отварање стрима.

На пример, ВордПресс неће моћи да промени датотеку ако је на серверу постављена само за читање, што би резултирало грешком. Штавише, ВордПресс неће моћи да се креће кроз директоријум и приступи датотекама у њему ако није извршан, што би резултирало истим проблемом.

Погрешна путања датотеке

Погрешна или непостојећа путања датотеке је још један чест разлог за грешку „Неуспешно отварање стрима“ у ВордПрессу. Грешка ће се појавити ако је путања датотеке наведена у ВордПресс коду погрешна или води до директоријума или датотеке која не постоји.

Ово ће се догодити ако програмер погрешно унесе име директоријума или користи нетачну екстензију датотеке док креира путању датотеке. Алтернативно, ако су датотека или директоријум премештени, уништени или на неки други начин измењени, путања датотеке ће постати нетачна и проблем ће се манифестовати.

  11 најбољих решења за прављење резервних копија података за средња и предузећа

Недостају потребне датотеке

Недостајуће датотеке могу бити још један разлог за грешку „Неуспешно отварање стрима“ у ВордПрессу. ВордПресс наилази на грешку када недостаје датотека или директоријум којем покушава да приступи.

Ово се може десити када се датотека или директоријум уклони током ажурирања, грешком избрише или пренесе на нову локацију. Овај проблем се понекад може купити помоћу додатка или ажурирања теме које такође брише датотеку или директоријум који захтева ВордПресс.

Погрешна инсталација ВордПресс-а

Грешка „Неуспешно отварање стрима“ такође може да се јави ако су инсталационе датотеке ВордПресс-а оштећене или садрже грешке. Такође, оштећена инсталација може настати као резултат различитих фактора, укључујући неправилну инсталацију, одсуство потребних датотека или присуство оштећених датотека.

У одређеним случајевима, инсталационе датотеке су можда претрпеле измене, брисања или оштећења као резултат грешака сервера, малвера или вируса. Осим тога, било каква грешка док покушавате да измените основне датотеке ВордПресс-а такође може довести до погрешне инсталације.

Сукоби са додатком или темом

Понекад, сукоб са инсталираном темом или додатком може створити грешку „Неуспешно отварање стрима“ у ВордПрессу. Некомпатибилност између кода у додатку или теми и ВордПресс-а или других додатака може довести до сукоба. Дакле, омета ВордПресс-у да приступи потребним датотекама или директоријумима и долази до грешке.

Генерално, проблеми са некомпатибилношћу настају када додатак или тема садржи функцију или код који није подржан од стране ВордПресс-а или других додатака. Дакле, сукоб на крају резултира грешком. Такође, могуће је да је додатак или тема инсталирана на вашем сајту у сукобу са другим додатком или темом, и да се појављује са истом грешком.

Лоша конфигурација сервера

Појава грешке „Неуспешно отварање стрима“ такође може бити повезана са проблемом конфигурације сервера. Пошто је сервер одговоран за хостовање сајта и његово доступност на интернету, свака погрешна конфигурација може довести до грешке.

Типичан разлог за проблеме са конфигурацијом сервера је одсуство или нетачност подешавања која спречавају ВордПресс да добије приступ датотеци или фасцикли. Рецимо да је сервер конфигурисан на такав начин да неће дозволити ВордПресс-у да напише систем датотека. У таквим случајевима, ВордПресс неће моћи да креира или мења датотеке или директоријуме, што доводи до грешке.

Још један потенцијални узрок проблема са конфигурацијом сервера су безбедносне поставке које блокирају ВордПресс-у да добије приступ датотеци или директоријуму. Конфигурација сервера може ограничити приступ одређеним директоријумима или датотекама како би спречила неовлашћени приступ. Као резултат, појављује се грешка „Отварање стрима није успело“.

Сада сте свесни уобичајених основних узрока грешке „Неуспешно отварање стрима без такве датотеке или директоријума“. Идемо даље и фокусирамо се на то како можете да решите ову грешку да бисте повратили ефикасност своје веб локације.

Начини за поправку „Отварање стрима није успело без такве датотеке

Пре него што предузмете било какве кораке, само морате пажљиво прочитати поруку о грешци да бисте разумели основни узрок. Зато што порука указује на грешку заједно са основним разлогом иза ње. Корисници ВордПресс-а се углавном ослањају на додатак да би решили било који проблем, што у овом случају није потребно.

Грешка „Неуспешно отварање стрима“ може да изазове озбиљне проблеме са перформансама на вашој ВордПресс веб локацији. Али ако вам није пријатно да уносите промене, контактирајте програмера или свог хостинг провајдера.

  Паметни планер задатака који се синхронизује са иЦал-ом и Гоогле календаром [iOS]

Ево процеса које можете да пратите да бисте решили проблеме који могу изазвати грешку „Неуспешно отварање стрима“:

Исправљање такве датотеке или директоријума

Следите ове кораке ако дође до грешке „Неуспешно отварање стрима“ због „Нема такве датотеке или директоријума“:

Радња заснована на поруци о грешци

Пронађите скрипту и видите којој датотеци или директоријуму покушава да приступи. Затим проверите правопис. Ако је то тачно, то може значити да је уклоњено.

Рецимо да добијате следећу поруку о грешци на вашој ВордПресс веб локацији:

Упозорење: рекуире(/хоме/усернаме/публиц_хтмл/вп-цонтент/плугинс/ми-плугин/ми-филе.пхп): није успело отварање стрима: нема такве датотеке или директоријума у ​​/хоме/усернаме/публиц_хтмл/вп-цонтент/ плугинс/ми-плугин/ми-плугин.пхп на линији 25

У овом примеру, ВордПресс покушава да приступи датотеци која се налази на „/хоме/усернаме/публиц_хтмл/вп-цонтент/плугинс/ми-плугин/ми-филе.пхп“, али не може да се пронађе.

Порука о грешци изричито наводи „неуспешно отварање стрима: нема такве датотеке или директоријума“, што указује да је путања датотеке нетачна или датотека не постоји. Грешка се јавља у датотеци „ми-плугин.пхп“ у реду 20.

Можете једноставно поново инсталирати додатак или га деактивирати и поново активирати да бисте решили грешку.

Ажурирањем сталне везе вашег ВордПресс сајта можете да решите различите проблеме везане за структуру УРЛ-а. На пример: „Отварање стрима није успело: нема такве датотеке у директоријуму“, „грешка 404 није пронађена.“ Кораци за промену сталних веза на вашој ВордПресс веб локацији су следећи:

 • Прво се пријавите на административну контролну таблу свог ВордПресс сајта
 • 2. Сада кликните на Подешавања, а затим изаберите опцију Пермалинк.

  3. На страници са подешавањима Пермалинкс, не морате да уносите никакве промене у подешавања. Једноставно кликните на дугме „Сачувај промене“ на дну странице.

  4. Кликните на Сачувај промене и то је све.

  Чувањем промена, ВордПресс ће ажурирати датотеку .хтаццесс која је задужена за контролу сталних веза ваше веб странице. Ово може помоћи у решавању свих проблема везаних за сталну везу који су узроковали грешку. Ако се грешка „Неуспешно отварање стрима“ и даље појављује, хајде да наставимо да читамо да бисмо добили више решења.

  Креирајте датотеку .хтаццесс која недостаје

  Датотека .хтаццесс која недостаје такође може бити узрок проблема „Неуспешно отварање стрима без такве датотеке или директоријума“ у ВордПресс-у. Не брините ако ваша веб локација аутоматски не производи .хтаццесс датотеку. Међутим, то можете једноставно да урадите пратећи ова упутства:

 • Пријавите се на свој цПанел и идите на Филе Манагер
 • 2. Сада кликните на публиц_хтмл фолдер и кликните на точкић за подешавања у горњем десном углу. Пошто је .хтаццесс датотека подразумевано скривена, морате

  3. Ако датотека није доступна, то ће изазвати грешку „Неуспешно отварање стрима без такве датотеке или директоријума“. Дакле, креирајте га тако што ћете кликнути на дугме Датотека у горњем левом углу и кликнути на Креирај датотеку.

  4. Кликните десним тастером миша на .хтаццес датотеку и кликните на едит и унесите следеће кодове. На крају, кликните на Сачувај промене.

  # BEGIN WordPress
  
  <IfModule mod_rewrite.c>
  
  RewriteEngine On
  
  RewriteBase /
  
  RewriteRule ^index.php$ - [L]
  
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
  
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
  
  RewriteRule . /index.php [L]
  
  </IfModule>
  
  # END WordPress

  Решавање проблема са одбијеним дозволама

  ВордПресс не може да приступи датотеци или директоријуму наведеном у коду када се прикаже порука „Дозвола одбијена“. Дакле, да бисте решили овај проблем, требало би да проверите ВордПресс датотеку и дозволу за директоријум, а затим га поправите.

    Водич корак по корак за подешавање и покретање

  Обично је уобичајено применити варијације у дозволама за одређене датотеке. Омогућава власницима сајтова да контролишу приступ одређених корисника одређеним датотекама. Промена подешавања дозвола може да исправи грешку „Отварање стрима није успело“. Међутим, пратите доле наведене процесе да бисте решили проблем одбијене дозволе:

 • Прво се пријавите на цПанел ваше веб странице и кликните на Филе Манагер
 • 2. Затим кликните на фасциклу Публиц_хтмл.

  3. Сада кликните на цтрл и кликните левим тастером миша на фасцикле вп-админ, вп-цонтент и вп-инцлудес, а затим кликните десним тастером миша на опцију дозволе.

  4. Сада промените вредност дозволе на 755.

  5. За остале датотеке промените вредност на 644

  Решавање проблема са додатком

  Одређени додаци зависе од скрипти добијених из спољних извора, као што су Гоогле АПИ-ји. Према томе, неправилна конфигурација може довести до проблема са аутентификацијом и приступом. Да бисте спречили такве проблеме, препоручује се да проверите да ли је додатак тачно конфигурисан.

  Треба напоменути да неки сарадници ВордПресс тема можда нису препознати као званични програмери ВордПресс-а. Као резултат тога, тим додацима може недостајати детаљно тестирање и неће се неприметно интегрисати са ВордПресс-ом. Ако наиђете на такве проблеме, препоручује се да контактирате програмера за помоћ. Међутим, имајте на уму да додатна подршка може коштати.

  Такође можете да прегледате форуме подршке да бисте добили корисне увиде и препоруке за решавање грешака у додатку. Штавише, приступ званичној веб страници додатка и преглед његовог одељка са честим питањима такође може пружити помоћ. Велика је вероватноћа да су и други раније наилазили на исту грешку.

  Операција није успела

  Неприкладна техника приступа или проблем са аутентификацијом могу бити узрок неуспеха ваше операције. Ова грешка се обично јавља због додатка који учитава скрипте из АПИ-ја треће стране. Међутим, да бисте решили овај проблем, следите ове кораке:

 • Деактивирајте сваки додатак, а затим их поново активирајте један по један да бисте пронашли неусаглашени додатак. Затим контактирајте програмера додатка да бисте добили решење.
 • Да бисте искључили проблеме у вези са темом, привремено се пребаците на подразумевану ВордПресс тему.
 • Повећајте ограничење ПХП меморије, што може да реши проблем
 • Обришите кеш меморију и колачиће у вашем претраживачу да бисте се решили свих ускладиштених података који су неусаглашени.
 • Поново инсталирајте основне датотеке ВордПресс-а преузимањем нове копије ВордПресс-а. Затим препишите постојеће датотеке свеже преузетим датотекама.
 • Контактирајте своју компанију за хостовање веб локација за додатну помоћ ако ниједна од горе наведених поправки не функционише.
 • Поново инсталирајте ВордПресс ручно

  Ручна инсталација ВордПресс-а такође може да поправи било коју грешку оштећене датотеке или путање датотеке која узрокује грешку „Неуспешно отварање стрима“. Пратите ове кораке:

 • Посетите ВордПресс.орг и преузмите најновију верзију ВордПресс-а.
 • Када се преузимање заврши, издвојите садржај Зип датотеке
 • Користите ФТП или цПанел да приступите управљању датотекама за ваш хостинг налог.
 • Задржите датотеке вп-цонтент и вп-цонфиг.пхп нетакнуте и избришите све остале датотеке и директоријуме. То би требало да урадите из ваше ВордПресс инсталације у менаџеру датотека.
 • Након што распакујете преузету зип датотеку, отпремите све датотеке и фасцикле из ње.
 • Последње мисли

  Корисници ВордПресс-а понекад могу да пате од различитих врста проблема, као што је злогласна грешка „Неуспешно отварање стрима“. Корисничко искуство може да пати ако наиђе на поруку о грешци, без обзира на извор. Због тога морате имати при руци ефикасна решења да би ваша веб локација ефикасно радила.

  Споменули смо најлакше начине за решавање грешке „Отварање стрима није успело“. Надамо се да можете лако да примените промене и вратите локацију у акцију након што прођете кроз овај водич. Такође, требало би да се едукујете о уобичајеним грешкама у ВордПресс-у како бисте могли да их дијагностикујете и решите одмах.

  Такође можете истражити како да поправите грешку у ограничењу меморије и одржите ВордПресс веб локацију.