9 најбољих АИ продајних алата за повећање прихода

Вештачка интелигенција (АИ) је будућност, која омета и аутоматизује више пословних операција.

Од ИТ и корисничке подршке до људских ресурса (ХР) и продаје и маркетинга, вештачка интелигенција је постала саставни део повећања оперативне брзине и ефикасности и остваривања потенцијалних могућности за успех.

Овај чланак урања дубоко у различите АИ алате за продају. Обезбеђивање доследне продаје и учинка може бити тешко, јер захтева анализу променљивих потреба купаца, вођење смислених разговора и проналажење правих потенцијалних клијената за конверзију у ваше пословање.

Овде АИ долази у продају како би аутоматизовао процесе који иначе захтевају огроман део времена.

АИ у продаји може помоћи представницима продаје:

✅ Уштедите труд и време аутоматизацијом задатака за чије обављање обично треба сати.

✅ Елиминишите понављајуће поруке о контакту са клијентима и накнадним порукама слањем прилагођених и аутоматизованих порука.

✅ Анализирајте учинак продаје да бисте пронашли начине за побољшање продајног процеса.

Данас, скоро сваки четврти продајни тим користи вештачку интелигенцију у свом уобичајеном свакодневном раду.

У овом чланку ћемо видети шта су АИ продајни алати, како могу да помогну продајним тимовима и представницима, као и различите алате које можете покушати да аутоматизујете своје продајне операције и подигнете продуктивност и приход продајног тима до крова.

Шта су АИ алати за продају?

Алати за продају са вештачком интелигенцијом или алатке виртуелног помоћника су софтвер који помаже представницима продаје да аутоматизују специфичне задатке као што је интеракција са клијентима како би повећали продају и ефикасност.

Одељења продаје и маркетинга користе алатке помоћника за продају АИ да би уштедели време на рутинским и сувишним задацима. Ово им омогућава да искористе више времена, фокусирајући се на више нивое и сложене активности.

Можете категоризовати АИ алате за продају у две основне категорије:

 • Фокусирани на интерну продају: Ови алати за вештачку интелигенцију се фокусирају на конверзацијске продајне интерфејсе, помажући продајним тимовима да пронађу одговоре о потенцијалним купцима и аналитици постављањем питања на природном језику.
 • Продајни ботови: Ови алати су ботови за ћаскање који се фокусирају на аутоматизацију процеса привлачења потенцијалних купаца или квалификовање потенцијалних купаца.

Дакле, било да се ради о аутоматизацији разговора и контакта или сортирању квалификованих потенцијалних клијената, алати помоћника за продају АИ олакшавају живот продајним тимовима.

Шта тражити у алату помоћника за продају АИ?

Сваки АИ алат за продају на тржишту је јединствен и има специфичне карактеристике.

Ево неколико неопходних фактора које морате узети у обзир када бирате идеалан алат за продају АИ:

 • Аутоматизујте продајне разговоре: АИ продајни алати помажу у вођењу разговора са потенцијалним клијентима и клијентима путем чет робота како бисте уштедели време представника.
 • Помозите у генерисању потенцијалних клијената: АИ алати за продају би требало да помогну да се ефикасно идентификују и квалификују потенцијални потенцијални клијенти, дају им приоритет и прате њихов напредак.
 • Помозите у аналитици: АИ алати за продају би требало да буду у стању да искористе аналитику података за анализу претходних информација о компанији, као што су цене, успешне поруке купаца и ангажовање купаца, како би препоручили најбољу стратегију за даље.
 • Помоћи при склапању послова: АИ продајни алати би требало ефикасно да вам помогну да брже склапате послове пружањем ресурса и информација потребних за конверзију.
 • Побољшајте корисничку услугу: АИ продајни асистенти би требало да буду у могућности да прате разговоре са клијентима како би пронашли могућности за побољшање корисничке услуге пружањем тачних и персонализованих информација о вашим клијентима.
 • Процена процеса: АИ алати за продају пружају значајнији увид у ток продаје и брже померају потенцијалне купце кроз ток продаје разговарајући са правим купцима у право време.
  Како да кликнете на дугме Хоме помоћу миша на иПад-у

С обзиром на то, хајде да погледамо најбоље АИ алате за продају са њиховим карактеристикама.

Олив АИ

Олив АИ је помоћник у продаји са вештачком интелигенцијом који помаже менаџерима продаје да прате усвајање процеса продаје.

Гради агилан тим за приходе који:

 • Помно анализира и учи из сати продајних разговора.
 • Има приступ ажурираним победничким праксама.
 • Свакодневно прати најбоље продајне праксе.
 • Има јасну видљивост у свим продајним процесима и активностима.

Олив АИ анализира сате продајних записа, идентификује позиве за откривање са најбољим учинком и уобичајене примедбе и упите купаца како би створио куриране увиде.

Подстиче продавце и представнике продаје да спроведу свеобухватно истраживање пре позива. Поред тога, пружа увид у разговор уживо продавцима, водећи их до следећих паметних корака како би купцима пружили доследно искуство куповине.

Олив АИ такође обезбеђује ЦРМ хигијену ажурирањем Салесфорце-а, чинећи ажурирање ЦРМ-а лаким. Поред тога, обједињује све продајне алате, укључујући ЦРМ, уређаје за снимање састанака, видео конференције и системе садржаја, како би продавцима пружио лако и дивно искуство.

Пипедриве

Пипедриве-ов АИ продајни помоћник анализира ваш прошли учинак продаје како би вас обавестио о саветима у вези са тим када да предузмете следећу акцију како бисте повећали приход и резултате продаје.

Делује као ваш лични продајни ментор који непрестано пружа савете и предлоге засноване на учинку како бисте пронашли ефикасне начине за побољшање тока посла.

Можете да видите сва упозорења и обавештења на једном месту, у фиду Салес Ассистант-а, побољшавајући транспарентност и тимску сарадњу и олакшавајући одржавање сваког члана тима на истој страници.

Такође пружа редовна ажурирања напретка, омогућавајући вам да прегледате промене у резултатима и перформансама у поређењу са прошлом недељом. Упоређивањем резултата путем практичних графикона, можете лако анализирати да ли заостајете или постижете велике резултате, што вам олакшава да останете на путу ка својим циљевима.

Стога, Пипедриве АИ асистент продаје делује као стручњак за аутоматизовану продају или интелигентни систем обавештења који помаже:

 • Поједноставите своје продајне процесе.
 • Израчунајте приход од продаје.
 • Подсети вас или обавестити о пропуштеним и потенцијалним приликама креирањем стратегија за генерисање потенцијалних клијената.
 • Предложите корисне функције за квалификовање потенцијалних клијената и повећање задржавања.

Регие АИ

Регие АИ је потпуно персонализована АИ алатка за ширење продаје која помаже у испоруци релевантних продајних порука купцима за неколико секунди.

Савршен је за представнике за развој продаје, креирајући хиперперсонализоване хладне поруке е-поште 10 пута брже за било коју ручну секвенцу ланца е-поште како би се повећали долазни одговори потенцијалних клијената, стопе отварања е-поште и резервација састанака.

Оптимизује радни ток ваших руководилаца налога, укључујући генерисање једнократних е-порука како би се договори одржали, креирање персонализованих скрипти позива и ЛинкедИн ИнМаил-а и уметање колатерала које је одобрила компанија у ваше поруке једним кликом.

Поред аутоматизације продаје, Регие АИ може помоћи вашем тиму за приходе да генерише занимљив садржај у великом обиму, укључујући постове на блоговима и друштвеним медијима, секвенце е-поште и праћење догађаја и позива.

Такође нуди систем управљања садржајем који се позива на историјски садржај и пружа приступ претходним студијама случаја, видео записима, једностраним, сведочењима и још много тога. Ово олакшава уградњу већ познатог садржаја и остаје доследан у тимовима.

Цреста

Цреста је алатка продајног помоћника са вештачком интелигенцијом која помаже у повећању ефикасности и ефикасности ваше продаје помоћу генеративних АИ алгоритама.

Нуди интегрисане обавештајне производе контакт центра који трансформишу увид у реалном времену у акције у реалном времену засноване на резултатима. Нека од решења интелигентног контакт центра које нуди укључују:

 • Побољшана видљивост пословних трендова и увида за доношење бржих и паметнијих пословних одлука.
 • Побољшајте ефикасност и ефективност продајних агената тако што ћете их опремити обуком и помоћи помоћу вештачке интелигенције да побољшају њихов учинак.
 • Омогућите робусно тренирање и осигурање квалитета тако што ћете тренирати разлике у учинку и мерити учинак тима на 100% конверзија.
 • Аутоматизација за повећање ефикасности стратешким проналажењем и заменом понављајућих разговора чет-ботовима подржаним увидима клијената.
  Како да скенирате и дигитализујете своје старе фотографије телефоном

Цреста нуди интегрисани пакет интелигентних производа, укључујући Цреста Агент Ассист, Цреста Дирецтор, Цреста Инсигхтс и Цреста Виртуал Агент. Ови алати чине сваког агента ефикаснијим и врхунским, побољшавајући продуктивност.

ЗоомИнфо Цхорус

Цхорус би ЗоомИнфо је један од најбрже растућих производа Цонверсатион Интеллигенце који подржава 14 технолошких патената који користе машинско учење (МЛ).

Ево неколико карактеристика Цхорус-а које га чине да рачуна сваку интеракцију клијента и предузећа:

 • Анализа продајних позива: Цхорус помаже продајним тимовима вођеним перформансама да схвате и анализирају позиве, е-поруке и састанке клијената како би обезбедили тренутни приступ увидима и транскрипцијама позива. Помаже у повећању видљивости, победничком понашању и процесу промена како би се створио бољи утицај.
 • Подстицање учинка тима: Помаже да се идентификују победничка понашања која унапређују тимове и запослене, подстичу поштовање методологије, скраћују време новог запошљавања и подстичу учинак тима.
 • Стекните увид у конкуренцију као што су гласови купаца да бисте боље разумели трендове и победничко понашање. Разумевање језика корисника у садржају и каналима за размену порука омогућава вам да доносите стратешке одлуке широм базе клијената.

Дакле, Цхорус помаже у уштеди 75% времена утрошеног на евалуације и побољшава брзину, ефикасност и приход продајних процеса.

Заношење

Дрифт-ова разговорна продаја пружа приступ фокусиран на купца продајним и маркетиншким тимовима, омогућавајући им да започну разговоре, изграде квалитетан продајни цевовод и повећају брзину продаје кроз драгоцене увиде у реалном времену и омниканалну комуникацију.

Ово је учинило да Дрифт створи вредан и значајан утицај на успех у продаји предузећа.

У ствари, према студији Тотал Ецономиц Импацт (ТЕИ), Дрифт-ово решење за разговоре за продају је понудило следећи повраћај улагања (РоИ) предузећима и предузећима:

 • 670% укупног поврата улагања (РоИ).
 • 50% просечног повећања ефикасности и продуктивности продајног представника.
 • 30% просечно повећање брзине продаје.
 • 20% просечног повећања стопе победа.
 • 18% повећање просечне вредности поруџбине (АОВ).

Ево најбољих карактеристика Дрифт-а које помажу да се постигне овај РоИ за предузећа:

 • Циљајте и усавршите потенцијалне купце прикупљањем сигнала о куповини широм технолошке групе. Ово омогућава продајним представницима да идентификују налоге који се највише ангажују и оне који представљају комитет за куповину.
 • Обезбедите упозорења и обавештења у реалном времену о потенцијалном клијенту који ангажује предузеће путем ћаскања или видеа.
 • Обезбедите оцену ангажовања АИ представницима продаје одређујући најзанимљивије налоге за куповину на основу интеракција са њиховим брендом, укључујући веб локацију, намеру разговора, активност е-поште и видео записа, податке о састанцима и назив посла.
 • Брзо закажите састанке у Гоогле календарима и Мицрософт-у директно помоћу бота.
 • Промовишите видео ангажовање и убрзајте разговоре слањем занимљивих и персонализованих видео снимака и ГИФ-ова потенцијалним клијентима путем е-поште, ћаскања или ЛинкедИн порука.
 • Користите мобилну апликацију у покрету, омогућавајући продавцима да креирају видео снимке и разговарају са потенцијалним клијентима са било ког места и било када.
 • Омогућите купцима ћаскање уживо, омогућавајући им да прескоче образац и започну разговор од човека до човека у реалном времену.

Оно што је најбоље у вези са овом АИ алатком за продају је то што нуди 50+ матичних интеграција за апликације као што су Салесфорце, Слацк, Зоом, Оутреацх и СалесЛофт. Поред тога, такође проширује Запиер-ову везу на више од 500+ апликација.

Бешавни АИ

Беспрекорна АИ је претраживач у реалном времену заснован на вештачкој интелигенцији за Б2Б продајне потенцијалне клијенте, који обезбеђује 5-10к просечни повраћај улагања (РоИ) и просечно повећање могућности за 350%.

  Како играти Минецрафт Мултиплаиер

Овај претраживач омогућава продавцима да се директно повежу са својим потенцијалним купцима, што олакшава изградњу продајног канала, скраћује циклус продаје и склапа више послова.

Његово решење за тражење продаје омогућава продавцима да пронађу праве људе да контактирају и направе уносну и тачну листу потенцијалних клијената, омогућавајући им да троше мање времена на креирање листе за тражење продаје и више времена на продају.

Такође можете да преузмете бесплатну Цхроме екстензију Сеамлесс АИ да бисте лако пронашли е-пошту и бројеве телефона потенцијалних клијената преко Цхроме прегледача. Штавише, његова функција обогаћивања података омогућава продавцима да унесу све недостајуће детаље и информације у непотпуну листу контаката или потенцијалних клијената, претварајући је у листу високог квалитета.

Дакле, ако желите да растете и направите тачну листу потенцијалних купаца како бисте брже закључили више послова и повећали свој приход, Беспрекорна АИ је прави алат за продају АИ.

Сеизмички

Сеисмиц нуди решења за омогућавање продаје продајним тимовима који се суочавају са потешкоћама у доношењу брзих одлука, изградњи јаких односа са купцима и добијању холистичке слике о томе шта ради на успеху.

Нуди неколико производа и решења, попут управљања садржајем продаје и продаје вођене вештачком интелигенцијом, нудећи ресурсе који помажу продајним представницима да разумеју како АИ трансформише продају и управљање купцима у данашње време.

Ево како ова решења помажу продајним тимовима широм света:

 • АИ вођена продаја пружа продавцима препоруке за висококвалитетне и контекстуалне садржаје, помажући им да брже продају и добијају понуде.
 • Ресурси за учење и обучавање Лекцијски ресурси омогућавају представницима продаје да искористе једно чвориште за садржај и учење, омогућавајући им да доносе боље одлуке, воде боље разговоре са клијентима и побољшају задовољство купаца.
 • Максимизирајте продуктивност продаваца, омогућавајући им да проводе више времена у повезивању и интеракцији са купцима и остваривању продаје уместо да проналазе потенцијалне клијенте и припремају се за позиве.
 • Омогућава представницима продаје да доносе одлуке засноване на подацима уз Сеисмиц-ове увиде у најбоље праксе које подстичу успех у продаји.

Сеисмиц такође нуди увиде и препоручује праве дигиталне канале за достизање одређених потенцијалних купаца, подстицање персонализованих разговора и добијање више послова.

Велоки

Велоки је продајно решење са вештачком интелигенцијом које помаже продајним представницима и тимовима да побољшају односе са купцима, повећају приход и скалирају огромном брзином.

Доследно ангажовање и задовољство купаца су најважнији аспекти успешне продаје и задржавања.

А без решења са вештачком интелигенцијом за продају, од продајних представника се захтева да 66% свог времена потроше на управљање позивима и имејловима, проналажење правог потенцијалног клијента, евидентирање активности, унос података у Салесфорце и ручно планирање праћења.

Са друге стране, Велоки-јев АИ продаје аутоматизује и елиминише непродајне активности које не генеришу продају и приход, омогућавајући представницима продаје да проводе 95% свог времена:

 • Комуницирајте са купцима виртуелно.
 • Упознајте купце лично.
 • Бити саветник за потенцијалне клијенте.
 • Истражите такмичарску активност.
 • Откријте и решите болне тачке.

Штавише, такође скраћује циклус продаје. Он поједностављује ангажовање купаца помоћу вођене продаје помоћу вештачке интелигенције која шаље паметна обавештења о томе ког клијента да позове или пошаље е-поруку и за кога је већа вероватноћа да ће купити, олакшавајући и убрзавајући ангажовање у продаји.

Дакле, ако желите да елиминишете споро и ретко ангажовање купаца, потрошите више времена на продају, побољшате задовољство купаца и остварите већу продају, Велоки Салес АИ је прави избор АИ алата за продају.

Завршне речи

Вођење успешних продајних кампања може бити изазов и процес који одузима много времена. Стога вам улагање у продајне алате са вештачком интелигенцијом може помоћи да поједноставите, аутоматизујете и побољшате свој продајни процес, повећавајући продуктивност и приход.

Ако желите да максимизирате ефикасност свог продајног тима и донесете профит, горе наведени алати ће вам помоћи да постигнете своје продајне циљеве ове године.

Затим погледајте победничке продајне стратегије како бисте боље закључили послове.