Како да направите прилагођене налепнице са својих фотографија на иПхоне-у

Са иОС 17, Аппле је подигао апликацију Мессагес на следећи ниво, чинећи је још разноврснијом и привлачнијом. Једно истакнуто побољшање је могућност израде и уметања налепница у своје поруке без напора.

Налепнице у апликацији Мессагес обухватају низ опција, укључујући персонализоване креације од ваших слика, па чак и анимиране налепнице из Ливе Пхотос. У наставку ћемо вас провести кроз процес прављења и коришћења налепница за побољшање вашег доживљаја размене порука.

Како да направите налепнице од ваших иПхоне фотографија

Апликација Пхотос долази са богатим скупом функција, а Аппле ју је додатно побољшао додавањем могућности генерисања налепница од сопствених слика. Да бисте направили налепницу од било које своје фотографије, следите ове кораке:

 • Покрените апликацију Фотографије и пронађите слику субјекта који желите да претворите у налепницу. Додирните слику да бисте је видели на целом екрану.
 • Затим притисните и држите објекат на слици док се око њега не појави истакнута ивица, а затим отпустите прст. Изаберите опцију Додај налепницу.
 • Појавиће се мени који садржи ваше постојеће налепнице, а исечак фотографије ће бити додат као налепница.
 • Можете изабрати да примените ефекат тако што ћете тапнути на Додај ефекат у овом тренутку или се вратити на њега касније по потреби.
 • Да бисте претворили субјекте у Ливе Пхотос у анимиране налепнице, наставите са истим корацима као и за обичне фотографије. Када дођете до странице Додај ефекат, обавезно додирните опцију ИСКЉУЧЕНО у горњем левом углу тако да се претвори у УЖИВО.

  Налепнице генерисане из Ливе Пхотос-а су искључиво анимиране у оквиру иМессаге-а и не функционишу у другим апликацијама трећих страна.

  Како да користите своје прилагођене налепнице

  Прилагођене налепнице имају предност што су употребљиве у било којој апликацији за размену порука, али имајте на уму да их неке апликације могу приказати само као основне слике, што може утицати на ваше целокупно искуство. Такође је вредно напоменути да прилагођене налепнице уопште не раде са СМС порукама.

  Можете да убаците налепнице у своја ћаскања пратећи ове кораке:

 • Започните отварањем ћаскања у жељеној апликацији за размену порука.
 • Приступите својој тастатури и изаберите Емоји тастатуру додиром на икону смајлија.
 • На левој страни ћете наићи на своје често коришћене налепнице, заједно са иконом за приступ свим сачуваним налепницама. Ако не видите Често коришћене налепнице са леве стране, додирните икону сата у доњем левом углу.
 • Последњи корак је да додирнете налепницу по вашем избору и она ће се глатко интегрисати у ћаскање. Након тога, притисните дугме Пошаљи у апликацији.
 • Можете да прилагодите своје налепнице тако што ћете отворити мени Налепнице са тастатуре, а затим дуго притиснути одређену налепницу коју желите да измените. Ово ће вам дати опцију да преуредите, избришете или додате ефекат тој одређеној налепници.

  Унапредите своје искуство размене порука помоћу налепница

  Пратећи горе наведене кораке, можете лако да креирате и користите прилагођене налепнице у својим омиљеним апликацијама за размену порука. Укључивање прилагођених налепница у ваше текстуалне поруке може додати дашак креативности и персонализације вашим разговорима.

  Без обзира да ли користите налепнице направљене од ваших фотографија или анимиране налепнице уживо, оне вам могу помоћи да изразите емоције, реакције и осећања на забаван и јединствен начин.