Како да подесите Фласх обавештења на свом Андроид телефону

Кључне Такеаваис

  • Фласх обавештења пружају визуелни знак за обавештења, што их чини идеалним за оне који слабо чују или не воле гласне тонове упозорења.
  • На Самсунг телефону можете омогућити блиц обавештења тако што ћете отићи у Подешавања > Приступачност > Напредна подешавања > Фласх обавештења. Изаберите између блица камере или блица на екрану и изаберите за које апликације желите да омогућите обавештења.
  • На Пикел телефону који користи Андроид 14 или новију верзију, идите на Подешавања > Приступачност > Фласх обавештења. Изаберите између блица камере или блица на екрану и прилагодите боју блица.

Желите визуелни индикатор, а не аудио сигнал за свако обавештење које добијете? Фласх обавештења могу бити оно што тражите. У зависности од ваших жеља, можете да подесите свој Андроид телефон да трепери екран или светло камере.

Иако је ово згодно за некога ко слабо чује, подједнако је корисно ако нисте љубитељ гласних, ометајућих тонова упозорења. Овде ћемо вам показати како да подесите блиц обавештења на Самсунг или Пикел телефону који користи Андроид 14 или новији.

Како омогућити Фласх обавештења на Самсунг телефону

Да бисте омогућили блиц обавештења на свом Самсунг телефону, идите на Подешавања > Приступачност > Напредна подешавања > Блиц обавештење.

Овде ћете видети две опције: обавештење о блицу камере и обавештење о блицу на екрану. Први трепери камеру вашег Самсунг телефона, док други трепери екран. Укључите жељену опцију да бисте почели да користите блиц обавештења.

Подразумевано, блиц обавештења ће бити омогућена за све апликације, али можете да додирнете поставку блиц обавештења и одаберете за које апликације желите да омогућите ова обавештења. Поред тога, можете подесити боју за обавештење о блицеву на екрану из истог менија.

Убудуће, поред звукова обавештења, ваш телефон ће вас упозорити визуелним знаком. Ово је један од многих начина да свој Самсунг телефон учините лакшим за употребу.

Како омогућити Фласх обавештења на Пикел телефону

Пикел телефони имају згодне функције приступачности као што су РТТ позиви, ТалкБацк и, као што сте можда претпоставили, блиц обавештења. Подешавање блиц обавештења на Пикел телефону је прилично слично. Све што треба да урадите је да одете на Подешавања > Приступачност > Фласх обавештења.

Као на Самсунг телефону, видећете две опције: блиц камере и блиц екрана. Изаберите жељену опцију. Подразумевано, ваш екран ће трептати жуто када добијете обавештење, али можете изабрати једну од дванаест доступних опција боја.

Да бисте погледали пример како боја изгледа, додирните Преглед да бисте видели како екран суптилно трепери у изабраној боји.

Добијте визуелне назнаке обавештења на свом телефону

Фласх обавештења пружају визуелни знак особама са оштећењем слуха, омогућавајући им да буду у току са својим обавештењима на одговарајући начин. Међутим, то такође може бити згодна, тиха алтернатива звуковима обавештења. Покушајте да користите фласх обавештења за своје омиљене апликације и видите како вам оне раде.