Како користити „Креирај ГПТ“ за креирање прилагођене верзије ЦхатГПТ-а

Од када је ЦхатГПТ лансиран у новембру 2022., увек смо желели да га фино подесимо у прилагођену вештачку интелигенцију направљену за једну сврху. Сада је ОпенАИ чуо наше позиве и покренуо „Креирај ГПТ“, ЦхатГПТ Плус алат који можете користити за креирање сопствене верзије ЦхатГПТ-а.

Иако је ово прва верзија ГПТ Буилдер-а, то је веома обећавајућа премиса. Препун је могућности, има опције за дељење вашег ГПТ-а са јавношћу и потребан је само тренутак да покрене ваш прилагођени ГПТ.

1. Приступ Креирајте ГПТ из Мојих ГПТ-ова

Прва ствар коју треба да урадите је да се претплатите на ЦхатГПТ Плус ако већ нисте. Требало би да пронађете дугме да то урадите у левом менију ЦхатГПТ интерфејса. Када платите накнаду од 20 УСД, пратите упутства у наставку:

 • Кликните на Истражи на левом менију. Ово би требало да вас одведе на страницу Ми ГПТс која садржи ОпенАИ прилагођене ГПТ верзије.
 • Изаберите Креирај ГПТ да бисте отворили интерфејс ГПТ Буилдер-а.
 • У време писања, „Креирај ГПТ“ је још увек у бета верзији. То значи да нису све функције у потпуности на мрежи и да производ није завршен. Имајте ово на уму док правите ГПТ и припремите се да наиђете на проблеме. Такође, могуће је да ће ваш завршени ГПТ бити избрисан када дође до будућег ажурирања.

  2. Дајте свом ГПТ-у примарни опис и слику

  Ради овог дела, демонстрираћемо како да направите мајстора тамнице 5. издања Дунгеонс анд Драгонс.

 • Сада када сте у ГПТ Буилдер-у, прво питање које ћете добити је шта желите да направите. Можете да овај први део буде кратак и сладак и да унесете једну реченицу. У овом случају, рекли смо: „Направи Дунгеонс & Драгонс 5е господара тамнице који надгледа Д&Д кампање.“
 • Затим дајте назив ГПТ-у. ЦхатГПТ ће вам предложити један, али и даље можете да унесете шта год желите.
 • Када свом ГПТ-у дате име, он ће аутоматски направити слику профила као следећи корак. Захваљујући ЦхатГПТ-овој ДАЛЛ-Е интеграцији, слике су обично прилично добре. Замолите га да регенерише још слика ако нисте задовољни тиме. Можете га подстаћи да креира тачну слику коју желите уз неке смернице.
 •   Како селективно синхронизовати фасцикле са Гоогле диском

  Можете ручно да промените слику, име, опис и упутства за ГПТ кликом на Конфигуриши. Кликните на слику профила да бисте је променили и уредите детаље у пољима Опис имена и Упутства да бисте их променили без куцања упита.

  3. Успоставите тон и правила за свој ГПТ

  У овој фази, ваш ГПТ жели да зна како треба да се обраћа корисницима. Усмерите га на тон и стил који желите да усвоји. Овде смо рекли, „5е Дунгеон Мастер треба да користи мудар, мудар тон. Користите језик и стил који се обично користе у поставкама високе фантазије“, што се сасвим лепо уклапа у фантастичну природу Д&Д-а.

  Али, наравно, ако правите професионалнији ГПТ, уверите се да користи професионални језик.

  Сада када ваш прилагођени ГПТ има тон, требало би да му кажете како да се понаша. У нашем случају, желимо кампање Дунгеонс & Драгонс прилагођене деци које су у складу са темама са ПГ оценом. Такође смо му дозволили да има радознао приступ разумевању акција играча уместо да претпоставља шта би играч урадио.

  Да бисте боље разумели правила, можете да отворите нову картицу ЦхатГПТ у прегледачу и истражите правила за ГПТ. Када завршите, компајлирајте их у апликацију за белешке, нумеришите их и налепите у ГПТ Буилдер.

  Немогуће је знати колико су ефикасна правила која сте успоставили без тестирања на игралишту са десне стране. Направите упите за кршење правила и погледајте да ли ће ваш ГПТ спречити да се то догоди. Овај део вашег процеса израде ГПТ-а ће укључивати фино подешавање и тестирање.

  На пример, 5е Дунгеон Мастер би требало да стриктно поштује правила Д&Д водича (ПХБ). Наш тест у наставку показује како спречава уплатитеља да максимално искористи своју статистику и игра потенцијално надмоћну трку која није ПХБ.

  Ако установите да не испуњава ваша упутства онако како желите, вратите се на картицу Креирај и дајте му даља упутства. Али запамтите да нова упутства значе да сте ефективно креирали нову верзију свог ГПТ-а.

    Топ 8 калкулатора пореза на промет за америчке државе и друге земље

  4. Отпремите датотеке као базу знања

  Поред прављења резервне копије вашег ГПТ-а са правилима, такође можете да отпремите датотеке из којих бисте желели да ГПТ црпи информације. У нашем случају, отпремили смо копије Приручника за играче од Џеремија Крафорда и Водича за мајстора тамнице. Обе су основне књиге Д&Д.

  Ево како да отпремите изворне документе у свој прилагођени ГПТ:

 • Док сте у ГПТ Буилдер-у, кликните на Конфигуриши.
 • Померите се надоле до одељка под називом Знање.
 • Кликните на Отпреми датотеке и додајте датотеке са свог рачунара.
 • Сачекајте да се заврши отпремање и имаћете документе као базу знања за ГПТ.

  Ако, на пример, покушавате да направите ГПТ који је стручњак за пореске законе Флориде, добили бисте све пореске правне документе Флориде које можете да пронађете и отпремили бисте их овде да бисте формирали базу знања са којом ваш ГПТ може да ради.

  5. Додајте или уклоните могућности

  Уз ЦхатГПТ Плус, добијате заиста побољшано искуство вештачке интелигенције. Ове додатне функције укључују прегледање веба, тумач кода и ДАЛЛ-Е 3 интеграцију. Још боље, ваш прилагођени ГПТ такође ужива у свим овим функцијама. Међутим, ГПТ Буилдер вам даје опцију да додате или уклоните функције које вам нису потребне.

  Све ово је подразумевано омогућено; у нашем примеру, потребна су нам сва три. ДАЛЛ-Е 3 може да креира слике ваших ликова и сцена игре, тумач кода му помаже да разуме документе и листове карактера које можете да отпремите, а можда ће вам требати прегледање веба да бисте претражили неке опште актуелне чињенице.

  Међутим, ГПТ-у као што је наш хипотетички порески адвокат на Флориди можда неће требати функционалност креирања слике, и то може бити само још једна бескорисна функција.

  Имајући то на уму, ево како да прилагодите своје ГПТ могућности:

 • Кликните на Конфигуриши и скролујте до Могућности.
 • Укључите или искључите прегледање веба, ДАЛЛ-Е генерисање слика и тумач кодова.
 • 6. Додајте АПИ-је за услуге трећих страна

  За оне који су заинтересовани да користе АПИ-је за приступ другим услугама трећих страна у својим ГПТ-овима, биће вам драго да знате да је то могуће.

    6 најбољих рачуноводствених апликација за управљање вашим пословањем у покрету
 • Идите на Конфигуриши у ГПТ Буилдер-у.
 • Кликните на Додај радње.
 • Копирајте и налепите своју ОпенАПИ шему у поље за унос.
 • Опционо: Померите се надоле и унесите метод аутентификације и политику приватности.
 • Врати се кад завршиш.

  Ако не унесете важећу политику приватности, неће вам бити дозвољено да делите ГПТ са јавношћу.

  Тренутно изгледа да можете да додате само једну радњу у исто време. Ако кликнете на падајући мени Примери, видећете неколико примера шема које је ОпенАИ додао да би помогао у креирању сопствене шеме.

  7. Конфигуришите покретаче разговора

  Сада када сте склонили већину ГПТ зграде са пута, можете да додате или уклоните покретаче разговора. Они помажу вама и другима који користе ваш ГПТ да уђете у ток ствари.

 • Кликните на Конфигуриши и скролујте до Почетници разговора. Приметићете да АИ аутоматски генерише четири од њих.
 • Идите на последње празно поље и откуцајте упит за додавање новог покретача разговора.
 • Кликните на Кс поред почетног блока за разговор да бисте га уклонили.
 • По потреби можете додати још покретача разговора.

  8. Сачувајте и објавите ГПТ

  У будућности очекујемо да ће ОпенАИ створити тржиште заједнице за прилагођене ГПТ. Али док је оквир за то у изради, он још није доступан. Ипак, можете да сачувате ГПТ и погледате свој профил градитеља тако што ћете кликнути на падајући мени Сачувај у горњем десном углу.

  Иако то неће имати никакву разлику, за сада можете изабрати да ли желите да објавите јавно, путем линкова или само за себе. Успут, ниједна од опција дељења не функционише. Морамо да сачекамо ажурирање. Али, ако желите да пријатељи користе вашу вештачку интелигенцију, вратите се кући ЦхатГПТ-а, отворите ГПТ ћаскање и копирајте УРЛ у адресну траку вашег прегледача.

  Ако кликнете на икону оловке у менију за дељење, ући ћете у свој профил креатора, где можете да промените ГПТ и опције профила када ова функција буде у потпуности објављена.

  Ограничења ЦхатГПТ-а и даље важе за ГПТ Буилдер

  Можда ћете бити преварени новим корисничким интерфејсом ОпенАИ-а и прилагођеним АИ, али не заборавите да његова ограничења и даље важе. У основи, то је још увек вештачка интелигенција и пати од фундаменталног недостатка креативности коју само људи могу да покажу.

  Штавише, како се ова технологија појављује, ОпенАИ би могао да се бори да одржи приступ својим серверима са приливом више корисника. Његово ограничење употребе за ГПТ-4 и даље важи, а то би могло да стане на пут тестирању ваше прилагођене вештачке интелигенције.