Како да поправите Роблок упозорење о малој меморији на вашем иПхоне-у

Ништа није фрустрирајуће од наиласка на проблеме док играте своју омиљену Роблок игру. Један такав проблем је застрашујуће упозорење о малој меморији које погађа неке кориснике иПхоне-а. Али шта је тачно ова грешка и како је можете поправити? Ево свега што треба да знате.

Шта је Роблок упозорење о малој меморији?

Роблок шаље упозорење о мало меморије када вашем иПхоне-у понестане меморије. Када се ово упозорење појави, видећете следећу поруку на екрану:

Меморија вашег уређаја је мала. Одлазак сада ће сачувати ваше стање и спречити да се Роблок сруши. (Код грешке: 292)

Роблок програмери препоручују да одмах напустите игру када се појави ова грешка. На тај начин осигуравате да је ваше стање сачувано и да је ваш Роблок аватар на позицији по вашем избору пре него што напустите игру. Такође можете изабрати да наставите да играте игру, али је велика вероватноћа да ће се игра аутоматски срушити након неколико секунди.

Решавање проблема са Роблок упозорењем о малој меморији иПхоне-а

Роблок упозорење о мало меморије обично се појављује као привремена грешка и може се лако поправити поновним покретањем игре. Међутим, ако се често сусрећете са овим проблемом, можете да испробате неке од корака за решавање проблема које смо навели у наставку.

  12 модерних веб оквира за прављење моћних апликација и АПИ-ја

1. Проверите компатибилност уређаја

Редовно ћете се сусрести са упозорењем о мало меморије на Роблок-у ако ваш уређај није у потпуности компатибилан са игром. За играње Роблок-а потребан је иПхоне 5с, иПад Аир, иПад мини 2 или новији.

Поред тога, вреди ажурирати свој иПхоне ако већ нисте да бисте избегли грешке повезане са иОС-ом да изазову упозорење о мало меморије.

2. Затворите непотребне позадинске апликације

Други начин да поправите Роблок упозорење о малој меморији је да затворите све непотребне апликације које раде у позадини. Апликације које раде у позадини могу стално да користе меморију уређаја, остављајући апликације у првом плану као што је Роблок са ограниченом меморијом. Ово је посебно уобичајено на старијим иПхоне уређајима, као што су иПхоне 5с, иПхоне 6 и иПхоне 6 Плус, који имају само 1 ГБ РАМ-а.

Дакле, затворите све непотребне апликације које раде у позадини и погледајте да ли то решава проблем са мало меморије Роблок-а.

3. Смањите графику у игри

Ако затварање непотребних апликација у позадини не помогне, можете смањити квалитет графике игре да бисте решили проблем са мало меморије Роблок-а.

Да бисте то урадили, отворите Роблок игру која узрокује проблем и додирните икону Роблок у горњем левом углу.

Затим, пређите на картицу Подешавања, промените Графички режим у Ручни и додирните икону минус (-) поред опције Квалитет графике да бисте смањили визуелну верност.

Након тога, додирните икону Кс у горњем левом углу и поново покрените игру.

Уживајте у својој омиљеној игри Роблок без прекида

Надајмо се да сте успели да одиграте неколико Роблок игара, а да се на екрану не појави упозорење о малој меморији. Међутим, ако се и даље суочавате са овим проблемом упркос томе што пратите све ове кораке за решавање проблема, можда је време да надоградите свој иПхоне, јер његова РАМ меморија може бити ограничавајући фактор.

  9 најбољих програма за ажурирање управљачких програма који одржавају хардверске управљачке програме вашег уређаја ажурним