Како додати бројеве линија у Гоогле документе

Ако радите на дугим документима у Гоогле документима, можда ћете морати да додате бројеве редова да бисте олакшали референцирање и сарадњу.

На срећу, Гоогле документи имају уграђену функцију која аутоматски додаје бројеве редова документима. Када је омогућена, функција ће аутоматски израчунати и приказати бројеве поред сваког реда у документу.

Такође можете да прилагодите бројеве линија тако да одговарају вашим потребама. Пратите кораке у наставку да бисте сазнали како да додате бројеве редова у Гоогле документе.

Како додати бројеве линија у Гоогле документе

Додавање бројева редова у Гоогле документе олакшава вам референцирање одређених редова у дугим документима, посебно када сарађујете са другима. И лични Гоогле налози и Воркспаце налози имају приступ алатки за бројеве редова.

Бројеве линија је прилично лако подесити у Гоогле документима. Међутим, бројеви редова неће бити приказани у формату без страница у Гоогле документима. Ваш документ мора бити подешен на подразумевани формат приказа страница да бисте могли да видите бројеве редова у Гоогле документима. Ево како ово можете још једном да проверите:

 • Отворите Гоогле документе и идите на мени Датотека.
 • Изаберите Подешавање странице из падајућег менија.
 • Изаберите картицу Странице у новом искачућем прозору.
 • Кликните на Ок.
 • Можете додати бројеве редова у свој документ када то уклоните. Процес и опције прилагођавања су сличне додавању бројева редова у Мицрософт Ворд-у.

 • Идите на мени Алатке.
 • Изаберите Бројеви линија из падајућег менија.
 • Означите поље за потврду поред Прикажи бројеве редова на бочној траци са бројевима линија.
 •   Како направити и одштампати коверту у Ворд-у

  >Ово ће омогућити бројеве редова за ваш документ. Подразумевано, бројеви редова се приказују у инкременталном редоследу кроз цео документ. Међутим, можете променити ово подешавање ако не одговара вашим потребама.

  Можете поново покренути бројеве редова за сваку страницу или одељак помоћу опција у одељку Режим нумерисања редова.

  Можете одабрати које делове документа желите нумерисати користећи опције у одељку Примени на. Поред тога, бројеви редова ће се појавити када одштампате документ.

  Предности коришћења бројева линија у Гоогле документима

  Можете имати користи од коришћења бројева редова у документу Гоогле докумената у бројним сценаријима. Да поменем неколико:

  • Бројеви редова могу бити изузетно корисна функција ако треба да истакнете или упутите на одређени ред или одељак у академском документу.
  • Када радите на дугим или сложеним професионалним документима, бројеви редова могу повећати читљивост документа и навигацију пружајући јасну референцу на одређене позиције садржаја.
  • Бројеви редова су кључни у побољшању сарадње са удаљеним сарадницима на Гоогле документима, јер нуде доследан метод за упућивање на одређене делове садржаја.
  • Бројеви редова помажу у уређивању и лекторисању докумената тако што вам омогућавају да прецизно одредите области које захтевају пажњу.
  • Правни професионалци често користе бројеве редова да прецизирају одређене делове документа, што га чини вредним алатом у правној области.

  Бројеви редова побољшавају навигацију у Гоогле документима

  Додавање бројева линија у Гоогле документе може бити корисна функција за академике и професионалце. Са овом функцијом, више не морате да инсталирате екстензије независних произвођача само да бисте укључили бројеве редова у своје документе.

  Ова функција је посебно корисна за дуже документе и лако је можете прилагодити својим специфичним потребама како бисте документ учинили приступачнијим и лакшим за употребу.

    Узмите фонтове из ФонтСхоп-а за пробно покретање на било којој веб локацији