Како користити Цхатбот Арену да упоредите најбоље ЛЛМ

Са неколико цхатботова доступних на мрежи, може постати изузетно тешко одабрати онај који одговара вашим потребама. Иако можете ручно да упоредите било која два цхат бота, биће потребно доста времена и труда.

Бољи и једноставнији начин је да користите Цхатбот Арена да бисте упоредили различите ЛЛМ-ове који покрећу популарне цхатботе. Нуди неколико режима за поређење различитих модела, које објашњавамо у наставку.

Шта је Цхатбот Арена?

Креиран од стране ЛМСИС Орг, Цхатбот Арена је платформа за бенцхмаркирање различитих ЛЛМ-ова. Користи Ело Ратинг систем за рангирање различитих модела.

Цхатбот Арена нуди неколико начина на које корисници могу да упореде и оцене ЛЛМ. На основу достављених повратних информација, Цхатбот Арена рангира различите ЛЛМ на јавној табели. Пројекат спонзорише ХуггингФаце, алтернатива ЦхатГПТ-у отвореног кода.

Како упоредити анонимне ЛЛМ са Цхатбот Ареном

Режим борбе Цхатбот Арене вам омогућава да анонимно упоредите ЛЛМ. На пример, можете да упоредите ЦхатГПТ (ГПТ 3.5) и Цлауде. То значи да сама Цхатбот Арена бира било која два језичка модела и, без откривања њихових имена, дозвољава вам да их упоредите.

Када уђете у први упит, Цхатбот Арена преузима одговоре од оба модела, представљајући их један поред другог. Платформа вам омогућава да поново генеришете одговоре (за оба ЛЛМ) и обришете историју да бисте започели другачији разговор. Можете наставити да постављате још питања док не изаберете јасног победника.

  Како тестирати ИоуТубе експерименталне АИ функције управо сада

Затим можете изабрати да ли је модел А бољи или Б. Приликом одабира победника, Цхатбот Арена открива имена оба бота. Овај режим функционише одлично јер на вашу одлуку не утиче ваша претходна перцепција или популарност модела. Цхатбот Арена вам такође омогућава да прилагодите параметре као што су температура, Топ П и максимални излазни токени.

Како упоредити одабране ЛЛМ са Цхатбот Ареном

Ако желите да упоредите било која два специфична ЛЛМ-а, можете да пређете на Цхатбот Арене упоредни режим. Осим чињенице да можете сами да изаберете ЛЛМ, овај режим функционише скоро исто као и борбени режим. Можете подесити параметре, регенерисати одговоре, избрисати историју и на крају изабрати победника.

Међутим, број ЛЛМ-ова доступних у овом режиму је ограничен. Можете одабрати различите верзије Ллама 2, Вицуна и ЦхатГЛМ. Иако популарни ЛЛМ-ови, попут ГПТ-4, ГПТ-3.5, Цлауде 1, Цлауде 2, итд., тренутно нису доступни у овом режиму, Цхатбот Арена планира да их дода.

Упоредите ЛЛМ користећи Цхатбот Арену

Без обзира да ли желите да пронађете одговарајућег цхат бота за своје потребе или само желите да тестирате различите ЛЛМ-ове, Цхатбот Арена је одлична платформа.

Он пружа поједностављен начин поређења различитих језичких модела један поред другог. А пошто одржава ранг листу засновану на повратним информацијама корисника, можете директно да видите рангирање различитих модела без да сами покренете тестове.