Како користити Пинтерест за блоговање и повећати проток саобраћаја

Један од мојих блиских пријатеља већ дуго пише о фризурама и козметичким производима. Али као и многи други, она такође није била свесна потенцијала Пинтерест-а🅿 у повећању протока саобраћаја ка својој веб страници, па се тако борила више од својих конкурената.

Постоји око 463 милиона активних корисника на Пинтерест-у, који се узастопно повећава сваког месеца на глобалном нивоу. Дакле, има значајну улогу у утицају на онлајн саобраћај ка линку.

Не можете да престанете након креирања поста у тренду јер би требало да се појави у резултатима претраге. Дигитално промовисање вашег пословног портала на релевантним платформама даје брзе резултате, а Пинтерест је свакако ефикасан начин за стицање популарности.

Ево комплетног водича о томе како да користите Пинтерест за блоговање и повећање протока саобраћаја. Почнимо са учењем више о Пинтересту и његовом значају у дигиталном маркетингу.

Пинтерест: Преглед

Пријављивање у апликацију Пинтерест ће од вас тражити да изаберете неколико тема које вас занимају које се у основи крећу око стила живота, луксуза, моде, лепоте, хране итд. Приказаће уводне слике, познате као Пинс, на вашем фееду на основу ваших преференција.

Можете наставити да померате да бисте погледали ове игле или кликните на њих да бисте сазнали више о њима. Ове игле нису само слике јер имају везу до поста на блогу, веб странице или линије производа где их можете купити.

Пинтерест се често сматра платформом друштвених медија на којој пословне фирме креирају постове како би стекле лајкове👍, дељења и пратиоце и побољшали свој бренд. У ствари, то је више визуелни претраживач него друштвени сајт где корисници могу да траже жељену идеју.

Корисници могу да сачувају пинове који су фотографије и видео записи да би их касније прегледали или поделили са колегама. Они чак могу да креирају засебне плоче за синхронизацију пинова одређених идеја. Можете пратити креаторе да бисте добили више њихових фидова заједно са сличним садржајем.

Неки од пинова су такође креирани са сајтова за е-трговину, што вам омогућава да одете директно на страницу и купите артикл. Чак вам омогућава да кликнете на слику са камере уређаја и преузмете сличне пинове или производе на феед-у.

Како Пинтерест ради на подстицању саобраћаја и ангажовања?

Постоји велика могућност на Пинтересту. Не само да повећава саобраћај на вашој веб локацији, већ вам помаже да пронађете нове идеје. За разлику од других платформи друштвених медија где постови нестају за неколико дана или недеља, овде на Пинтерест-у, пинови се могу претраживати🔍 и појављују се на фидовима према интересовању и жељама.

То је огроман извор генерисања правих посетилаца на блоговима. Ови пинови су у облику занимљивих слика или видео записа који доспевају на екран корисника у складу са њиховом активношћу. Висококвалитетни пинови добијају бољи одговор, а људи имају тенденцију да дођу до веб локације да би приступили комплетном садржају.

Пинтерест-ов алгоритам ради више као претраживач него као портал друштвених медија. Пинови који стижу до активног корисника не зависе у потпуности од датума и времена њиховог објављивања или активности пратиоца. Њихова видљивост такође зависи од СЕО техника као што су кључне речи, тип садржаја итд.

Без обзира на то што пинови постају старији, они остају прикладни и добијају више саобраћаја ако тај специфични претраживач сматра да је то корисним тако што их лајкује, прати, дели или чува. Други фактори као што су популарност веб веза, повратне информације, табле и многи други омогућавају да пинови раде доследно.

  Како прилагодити шему боја у Мицрософт Оффице-у

Пошто се платформи сваке године додаје огроман број активних чланова, Пинтерест је постао вредно место за промоцију садржаја и маркетинг.

Да ли Пинтерест захтева другачију стратегију од платформи друштвених медија?

Изградња стратегије дигиталног маркетинга укључује приказивање промишљених наступа на више платформи друштвених медија. Уз неколико промена у садржају и распореду, они се врте око одржавања пратилаца и ангажовања.

Али Пинтерест је сасвим другачији, и то је један од разлога зашто већина предузетника не постиже жељени резултат. Они више воле да игноришу ову платформу када открију да је труд узалудан. Вероватно је стратегија примењена на Пинтерест-у за повећање веб саобраћаја генерализована на друге платформе.

Чињеница је да метрику на овом порталу треба другачије тумачити. Без обзира на број пратилаца на вашем профилу или пинове креиране са вашег блога, можда неће генерисати конзистентан саобраћај, што ће се вероватно догодити са Фацебоок-ом, Кс-ом, Инстаграм-ом или другим сличним платформама.

Морате пратити јединствени образац на Пинтерест-у да бисте повећали број корака на вашој веб локацији/блогу.

Управљате својим онлајн пословањем на Пинтересту?

Као и свака друга интерактивна платформа за кориснике, можете креирати и налог који је слободан на Пинтересту. Али као власник предузећа који се радује коришћењу својих могућности, морате да креирате пословни налог.

Иначе можете да конвертујете свој лични налог у пословни налог или да повежете оба налога. Пословни налози на Пинтересту су бесплатни за све кориснике и пружају корисну аналитику на Пинс-у за анализу веб саобраћаја.

Док прелазите на пословни налог, такође можете да наведете везу до своје веб локације и затражите свој налог да генеришете аналитику о Пиновима направљеним са ваше веб локације.

На пословном налогу Пинтерест-а постоји одељак Бусинесс Хуб, који садржи сву аналитику и детаље о учинку о Пиновима, активностима корисника и веб саобраћају на веб локацији. Има више од двадесет метрика и филтера доступних за плодну анализу и преглед пословног учинка.

Можете да сазнате о ангажовањима, приказима, кликовима на Пин, времену репродукције видеа, месечним прегледима итд. или да филтрирате извештај на основу више скупова података о узрасту, полу, формату пинова, садржају и другим факторима.

Сада када сте спремни да искористите предности ове платформе, од суштинске је важности да планирате своје кораке како бисте довели више гледалаца на своју веб локацију.

Најбоље стратегије за коришћење Пинтереста за блоговање и повећање саобраћаја

Као корисник Пинтерест-а, можда сте користили апликацију да пронађете уносне и иновативне идеје о свом пословању на блогу или само да научите неколико хакова. Али као блогер који има за циљ да промовише свој садржај, морате проћи кроз доле дату стратегију и осигурати најбоље резултате.

Креирајте блогове

Блог табле се често називају Пинтерест таблама и имају специфичну сврху. Ове табле су група сачуваних пинова где је концепт да споји сличне у организованом формату.

Можете да креирате више плоча на свом профилу и да изаберете посебно да делите његов садржај јавно или да га чувате приватним. Дакле, док листате идеје на Пинтерест Хоме Феед-у, ако пронађете нешто занимљиво, сачувајте то за даљи преглед. У исто време, можете да преместите ове сачуване пинове на једну од плоча на вашем профилу.

Они су изузетно корисни када треба да сачувате више пинова на профилу, а постаје тешко поново проверити са збркане листе.

Пословни налози или блогери који траже проток саобраћаја на своју веб локацију могу много да искористе од ових одбора. Морате да направите засебну таблу за своју веб локацију за блоговање да бисте све своје чланке одвојили на једном месту.

Ово ће омогућити вашим пратиоцима да лако пронађу свој најодабранији садржај на једном месту. Веће су шансе да такви гледаоци дођу до ваше веб странице и плате за ваше услуге или производе.

  Шта значи „ИИРЦ“ и како га користите?

Групни одбори

Можете да делите одборе, било тајне или јавне, са својим пријатељима. Оне су познате као групне табле и овде сваки корисник може да погледа садржај или да му дода још нешто.

Дакле, ако делите табле са својим менаџерима, онда можете да пратите промене док дотично одељење значајно ради на додавању корисних пинова.

Поред тога, можете креирати више секција на свакој табли, као што табла за путовања може имати одељке на различитим местима или теренима. Објекат помаже у секционисању садржаја на одређеним нивоима.

Са већим бројем пинова на табли, подела на категорије или одељке ће задржати профил уредним и претраживим. Пратиоци и насумични саобраћај ће лако пронаћи одговарајући Пин и кликнути даље да би отишли ​​на сајт.

Замислите јединствено и оптимизовано име

Име одбора има кључну улогу у достизању вишег ранга у визуелним претрагама и на тај начин пребацује посетиоце на блог. Иако то није принуда, али прецизан предлог би био да задржите име које на одговарајући начин дефинише природу садржаја пинова.

У потпуности зависи од популарности одбора и ангажовања корисника да се активира Пинтерест алгоритам за гурање пинова на феед. Стога ће јединствено описно име привући више гледалаца да провере пинове.

Цреате Пин

Увек морате имати на уму да игле које креирате говоре уместо вас. Они су први утисак о блогу на вашем профилу. Креирање пинова је примарни циљ рада на Пинтерест-у и можете користити слике или видео записе за отпремање овде.

Неопходно је користити висококвалитетне слике или видео записе који ефикасно указују на детаље теме о којима се говори у чланку. Такође можете користити уређивач да ставите неколико натписа на слику. Ако отпремате видео, нека буде кратак и оријентисан на акцију.

То је први корак који може навести корисника да сачека и кликне на Пин или га сачува за касније. Обавезно користите сва поља правилно док правите Пин.

Наслов

Користите сажет наслов пина. Можда није нужно исто што и блог, али бирање речи подстиче корисника да даље чита.

Занимљив опис

Многи људи су заинтересовани да прочитају и прилагоде се садржају самог пина пре него што оду даље на веб локацију. Често се збуне са великом количином сличних пинова доступних на зиду, и тада вас упечатљив опис чини другачијим и бољим од других.

Пинтерест алгоритам је више заинтересован за постављање висококвалитетних пинова са релевантних одбора на фидове него за само сервирање најновијих на врху. Требало би да се удубите са довољно времена и ресурса да напишете опис речима које се могу применити.

Кључне речи

Кључне речи су увек важан део веб претраге јер је то једини извор да особа пронађе жељени резултат. Можда имате добро направљен садржај, али није од користи ако гледалац не може да га претражи.

Коришћење одговарајућих кључних речи или фраза у наслову и опису пина повећава шансе да буде откривен. Такође можете унети одговарајуће хасхтагове у опис и слику „алт ознаке“.

Чак ће и Пинтерест преузимати пинове у фидове корисника који показују интересовање за активност ангажовања са сличним садржајем.

Не заборавите да додате везу до свог блога док отпремате Пин. Овде ће Пин преусмерити ток саобраћаја корисника. Биће од користи јер већина корисника одлаже претрагу имена вашег бренда, али ако постоји директна веза, обично кликну да би сазнали више о вама.

Закачите у право време

Обично не постоји фиксно правило за објављивање садржаја на друштвеним сајтовима у било ком одређеном тренутку. Али овде морате да схватите да постоје одређени временски интервали када су корисници активнији на друштвеним медијима. Дакле, ако објавите у право време⌚, онда постоје велике шансе за ангажовање корисника, за разлику од насумичних објава.

  Прављење анимација и видео снимака уживо је лако са Анимакер-ом

Обично, ако објављујете свакодневно, јутро је најбоље време за креирање постова, јер се у то време ваши пратиоци могу пријавити да би пронашли ваш Пин на врху. За недељне Пиннере, викенди су најбоље време за креирање постова јер корисници имају довољно времена за преглед постова или њихово чување.

Можете анализирати саобраћај на својим Пиновима када постављате насумичним данима и временима да бисте сазнали када доноси највише реакција. Покушајте да одржите доследност са временом објављивања јер ће пратиоци знати када да очекују нови Пин од вас, а на крају ће их они задовољни поделити.

Пин дугме на свом блогу

Пинтерест пружа дугме „Пин Ит“ које можете додати на веб локацију за блоговање. Омогућава посетиоцима ваше веб странице да сачувају чланак на Пинтерест табли кликом на дугме. Ове сачуване пинове могу да открију други корисници на платформи и на тај начин помажу у генерисању већег саобраћаја на сајту.

Када корисници сачувају и деле пинове преко дугмета „Пин Ит“, Пинтерест алгоритам их сматра аутентичним и релевантним за тему. Стога је додавање овог дугмета на веб локацију једноставан начин промоције пословања.

Можете додати дугме са неколико линија кодирања на веб локацију или користити додатке за ВордПресс сајтове. Пинтерест такође пружа алатку за прављење виџета, која захтева неколико детаља о типу дугмета, слици и линку да бисте директно додали дугме.

Додавање богатих пинова на веб локацију

Рицх Пинс су диван додатак Пинтересту. Они су у стању да извуку корисне детаље са блога да би их синхронизовали са Пин-ом. Веома су успешни за динамички садржај пошто се променљиве информације аутоматски ажурирају на Пиновима.

Три главна доступна богата игле су игле за артикле, игле за производе и игле за рецепте за посебне сврхе. Обогаћени пинови за чланак генеришу наслов, опис и аутора садржаја. Пинови производа добијају најновије цене, доступност и друге детаље. У исто време, Рецепт Пинс преузима наслов, састојке, време кувања, исхрану итд., из садржаја.

Уобичајене грешке које треба избегавати са Пинтерестом

Одређивање стратегије коришћења Пинтерест-а може донети вишеструке предности, од генерисања саобраћаја до брендирања вашег блога. Док креирате свој Пинтерест, као што је горе објашњено, морате бити опрезни да избегнете неке уобичајене грешке да бисте добили ефикасне резултате.

  • Када почнете да користите Пинтерест за промоцију блога, очигледно је да приоритетно попуњавате свој профил јер то ствара позитиван утисак на ваше гледаоце. Детаљан профил потврђује ваше постојање и ствара поверење код пратилаца.
  • Увек користите стандардне слике у својим Пиновима које лако привлаче гледаоце. Лежеран приступ у одабиру слика може покварити целу идеју коришћења Пинтерест-а. Боље је уредити слике да се фокусирају на тему.
  • Немојте понављати слике на својим таблама јер то одвлачи пажњу гледалаца и смањује радозналост проналажења узбудљивог садржаја на сличан начин. Не смете поново да закачите, што се често доживљава као попуњавање простора или недостатак креативности.
  • Недељење табли за групе може негативно утицати на ваш план стицања посетилаца. Дакле, придруживање неким групама са високим учинком може искористити већи број дељених пинова, који на крају стижу до фидова.
  • Немојте занемарити аналитички извештај на Пинтересту. То ће вам помоћи да радите на Пиновима са слабијим перформансама док узимате увиде од оних са најбољим учинком.
  • Немојте игнорисати Пинове са лошим учинком, јер можете сачекати неколико дана или недеља да анализирате статистику и поново оптимизујете садржај да бисте досегли ширу публику.
  • Не избегавајте истраживање кључних фраза које довољно описују садржај вашег блога. Уместо да опис испуњавате гломазним детаљима, покушајте да напишете изјаву која садржи речи које су корисне.

Избегавање грешака на Пинтересту је такође ефикасна стратегија у каналисању резултата за веб саобраћај.

Напомена аутора

Пинтерест је несумњиво изненађујући елемент за дигиталне трговце. Има способност популаризације онлајн пословања уз повећање њихове продаје. Све што вам треба је јединствена и посвећена стратегија која се фокусира на пинове који траже пажњу да бисте привукли кориснике.

Није важно да ли у почетку имате мањи број пратилаца јер ће Пинтерест и даље промовисати ваш Пин на Хоме Феедовима тамо где се подудара са интересима корисника. Дакле, ако правите креативне пинове са иновативним дизајном и свежим садржајем, то ће брзо претворити гледаоце у ваше блогове.

Затим погледајте како зарадити новац на Пинтерест-у и напредовати на платформи.