Како онемогућити потврде о читању за РЦС поруке на Андроид телефонима

РЦС поруке подразумевано приказују потврде о читању. Ако их не желите, можете да их искључите у Гоогле Мессагес-у и Самсунг Мессагес-у.

РЦС (Рицх Цоммуницатион Сервицес) долази са многим функцијама које побољшавају искуство слања порука на Андроид-у. Омогућава вам да комуницирате преко интернета или делите датотеке без трошкова оператера или употребе апликације за размену порука треће стране.

Једна од РЦС функција које ћете добити су потврде о читању које показују пошиљаоцу да ли сте отворили његову поруку. Можете да онемогућите ову функцију ако је из било ког разлога не желите. Ево како да онемогућите потврде о читању РЦС порука у Гоогле Мессагес-у и Самсунг Мессагес-у.

Како искључити признанице читања у Гоогле порукама

Подешавање потврде о читању је обично укључено подразумевано у Гоогле порукама, што значи да ће људи знати да сте прочитали или отворили њихову поруку са њиховог краја. Да бисте га искључили, следите ове кораке:

 • Покрените Гоогле Мессагес и додирните икону профила.
 • Додирните Подешавања порука и идите на РЦС ћаскање.
 • Искључите дугме Пошаљи потврде о читању.
 • Пошиљалац више неће моћи да види да сте прочитали његову поруку. Међутим, они ће и даље знати да је њихова порука испоручена. Ово се односи на пошиљаоце који користе и Гоогле Мессагес и Самсунг Мессагес.

  Још једна ствар коју треба напоменути је да особа са друге стране и даље може да вас види како куцате ако имате укључене индикаторе куцања. Да бисте искључили ову функцију, отворите Гоогле Мессагес, додирните икону профила идите на Подешавања порука > РЦС ћаскање и искључите дугме Прикажи индикаторе куцања.

    8 најбољих апликација за истицање текста на Андроид-у и иПхоне-у

  Како искључити потврде о читању у Самсунг порукама

  Функција потврде о читању такође је подразумевано укључена у Самсунг Мессагес-у. Искључивање је лако:

 • Отворите Самсунг Мессагес на свом Галаки уређају.
 • Додирните икону са три тачке и идите на Подешавања.
 • Отворите опцију подешавања ћаскања и пронађите Потврде о читању.
 • Искључите дугме Читај признанице.
 • Пошиљалац ће знати само да сте примили његову поруку, али неће моћи да каже да ли сте је отворили. Ово подешавање се примењује без обзира на РЦС платформу за размену порука коју користе.

  Зашто би требало да онемогућите потврде о читању

  Искључивање потврда о читању на било којој платформи за размену порука ублажава притисак да морате да одговорите људима са којима не желите да ћаскате. Такође је згодно ако сте заузети и морате да се фокусирате на нешто друго без бриге да ће се особа са друге стране осећати игнорисано. Онемогућавање потврда о читању ће на крају помоћи у неговању здравих граница између вас и људи са којима комуницирате.