Како променити јачину обавештења на вашим АирПодс слушалицама

Без обзира да ли користите стандардне АирПодс, АирПодс Про или масивне АирПодс Мак преко ушију, Аппле АирПодс су одлични аудио сапутници. Чак и ако не користите модел са поништавањем буке, они вас и даље држе уроњеним у омиљени звучни запис.

Барем раде све док вам у ушима не звони ултрагласно обавештење. С друге стране, можда вам недостају обавештења јер звуче превише тихо. У сваком случају, лако је подесити јачину обавештења на вашим АирПодс слушалицама док их не добијете тачно тамо где желите. Такође можете подесити јачину звука Сири на вашим АирПодс слушалицама.

Да ли су обавештења прегласна на вашим АирПодс слушалицама?

АирПодс подржавају две врсте звучних упозорења. Имате редовна обавештења о СМС-овима, имејловима, позивима итд.—која производи ваш иПхоне и једноставно их усмерава на слушалице. Поред тога, различити звучни ефекти се репродукују ако је батерија АирПодс-а празна, када притиснете и држите дршку, повежете или одспојите слушалице, прелазите кроз режиме транспарентности и још много тога. Оне производе ваши АирПодс да би указали на различита стања уређаја.

Упозорење о ниском нивоу батерије обично долази ниоткуда и може бити посебно гласно и прилично узнемирујуће. Дакле, како да смањите јачину звука АирПодс звучних ефеката без промене глобалне јачине обавештења?

  СЕО за мала предузећа: Кратак водич

Подешавање јачине звука АирПодс-а у Контролном центру утиче само на медије које слушате. Исто тако, промена обичне мелодије звона и јачине упозорења у иПхоне-овом менију Соундс & Хаптицс нема утицаја на јачину ових локалних АирПодс статусних тонова.

Срећом, могуће је променити јачину звучних ефеката које пуштају АирПодс, укључујући упозорење о ниској батерији; само треба тражити на правом месту.

Како да прилагодите јачину обавештења која долазе на ваше АирПодс

Имајте на уму да системска обавештења о позивима, текстуалним порукама и имејловима можете само да учините гласнијим или тишим у вашим АирПодс тако што ћете подесити главну јачину звука вашег иПхоне-а. Да бисте то урадили, превуците клизач у Сеттингс > Соундс & Хаптицс под насловом Мелодија звона и упозорења лево или десно.

Наравно, можете подесити главну јачину звука помоћу дугмади за физичку јачину звука на вашем иПхоне-у, под претпоставком да нисте искључили Промени помоћу дугмади у истом менију.

Како подесити јачину звука АирПодс звучних ефеката

Аппле вам омогућава да прилагодите јачину промена у режиму АирПодс-а (као што је укључивање или искључивање поништавања буке) и друге звукове статуса у поставкама приступачности, што је одвојено од главне јачине звука за системска обавештења.

Са АирПодс слушалицама у ушима, идите на Подешавања > Приступачност > АирПодс. Када сте овде, померите се надоле док не видите клизач за јачину звука испод одељка Јачина тона. Иако је име помало збуњујуће, овај клизач контролише јачину тона звукова статуса АирПодс-а.

Процес се разликује на ватцхОС-у и твОС-у по томе што изгледа другачије, иако ћете пронаћи клизач за јачину звука у истом менију. Када носите АирПодс и повежете их са Аппле Ватцх или Аппле ТВ-ом, идите на Подешавања > Приступачност > АирПодс на уређају и подесите јачину тона.

  3 начина да користите Гоогле Цхроме као музички плејер за локалне датотеке

Уверите се да носите АирПодс док сте повезани са уређајем, иначе можда нећете видети потребну поставку. Ако је потребно, пустите музику да пробудите АирПодс из стања спавања.

Кораци су нешто другачији за Мац рачунаре који користе мацОС Вентура и новије. Када су ваши АирПодс истрошени и повезани са рачунаром, идите на Подешавања система > Приступачност и кликните на Аудио у одељку Слух. Сада можете превући клизач за јачину звука испод одељка АирПодс.

Опет, поставка Тоне Волуме је одвојена од главне јачине звука за обавештења у менију Звуци и додири. Нема потребе да бринете о промени јачине звука статуса АирПодс-а који утиче на јачину обавештења било где другде, и обрнуто.

Како подесити јачину звука Сири на вашим АирПодс слушалицама

Чак и ако обавештења и тонови статуса звуче добро на вашим АирПод-овима, можда ћете сматрати да је Сири прегласан или тих. На срећу, подешавање јачине звука Сири на вашим АирПодс слушалицама је лако. Када су ваши АирПодс повезани на ваш иПхоне, реците „Хеј Сири“ или двапут додирните било који АирПод (1. генерације) да бисте покренули Сири. Затим реците „Говори гласније“ или „Говори ниже“.

Требало би да дође до приметне промене у јачини Сириног гласа, али имајте на уму да постоји један недостатак. Овај метод такође мења јачину звука Сири на било ком другом Блуетоотх уређају. Међутим, то не утиче на јачину звука Сири на вашем иПхоне-у, али можете да притиснете дугмад за јачину звука на иПхоне-у док Сири говори да бисте то подесили.

  Објашњено свих 5 компјутерских генерација (и предвиђање 6. генерације)

АирПодс нису толико прилагодљиви као што изгледа

Аппле-ови АирПодс још увек нису толико прилагодљиви као што би неко желео да буду. У одбрану Аппле-а, додао је софтверске функције и подешавања у слушалице са редовним ажурирањима. Немогућност промене јачине обавештења само за АирПодс је једна од недостајућих функција које би Аппле требало да реши.