Како сазнати који модел Киндлеа имате: 4 начина

Током последњих неколико година, Амазон је издао неколико Киндле модела, и иако сваки од њих долази са новим функцијама и напретком, праћење сваког модела може бити прилично збуњујуће.

Идентификовање вашег Киндле модела је важно из много разлога, укључујући решавање проблема и приступ корисничкој подршци, куповину додатака као што су футроле и навлаке и разумевање карактеристика и могућности ваших уређаја. Али са толико доступних Киндлеса, можда се нећете сетити који имате. Не брини; постоји много начина да сазнате.

1. Проверите подешавања Киндлеа

Најлакши и најједноставнији начин да одредите свој Киндле модел је да проверите информације о свом уређају у подешавањима Киндлеа. Ево како да то урадите:

 • На почетном екрану Киндлеа додирните дугме са три тачке у горњем десном углу.
 • Додирните Подешавања у падајућем менију
 • Изаберите Опције уређаја, а затим додирните Информације о уређају.
 • Појавит ће се искачући прозор у којем можете пронаћи свој Киндле модел, генерацију, серијски број и тренутну верзију фирмвера.

  2. Сазнајте свој Киндле модел на Амазоновој веб локацији

  Ако не можете да приступите свом Киндле-у или њиме управљате, други начин да сазнате свој Киндле модел је преко Амазонове веб локације. Ако је ваш Киндле регистрован на вашем Амазон налогу, помоћу њега можете да управљате својим Киндле уређајима и свим садржајима добијеним од Амазона. Само следите ове кораке:

    Како инсталирати ССД на ваш десктоп рачунар
 • Идите на Амазон и пријавите се на налог повезан са вашим Киндле-ом
 • Пређите мишем преко опције Налог и листе и изаберите Садржај и уређаји.
 • Идите на картицу Уређаји.
 • У одељку Амазон уређаји кликните на Киндле да бисте пронашли листу свих регистрованих Киндле уређаја.
 • Можете да кликнете на било који од регистрованих уређаја да видите њихова имена, моделе и датум када је уређај регистрован на вашем налогу.

  Да бисте видели серијски број свог Киндле-а, једноставно кликните на назив уређаја. Ово ће вас одвести до странице са информацијама о уређају да видите свој серијски број и управљате Киндле-ом.

  Поред тога, можете да користите одређене карактеристике да бисте лакше идентификовали свој Киндле помоћу Амазоновог модела Киндле и водича за функције који вам такође могу помоћи да одлучите који Киндле уређај да купите ако вам треба нови.

  3. Користите Амазонову мобилну апликацију да бисте идентификовали свој Киндле

  Иако више не можете да купујете Киндле књиге на Амазоновој мобилној апликацији, и даље можете да идентификујете свој Киндле модел. Ево како:

 • У апликацији Амазон идите на картицу профила на траци са алаткама и додирните Ваш налог.
 • Померите се надоле до Подешавања налога и додирните Садржај и уређаји.
 • Идите на картицу Уређаји. У одељку Амазон уређаји додирните Киндле.
 • Видећете сличну листу Киндле уређаја, а да бисте видели више детаља о свом Киндле-у, као што је серијски број, једноставно додирните Киндле име да бисте отишли ​​на страницу са резимеом уређаја.

  4. Идентификујте свој Киндле помоћу серијског броја

  Такође можете открити свој Киндле модел користећи серијски број вашег Киндлеа. Можете пронаћи свој Киндле серијски број на свом уређају тако што ћете отићи на Подешавања > Опције уређаја > Информације о уређају.

    7 ЦхатГПТ додатака за писце који раде сат времена за неколико минута

  Међутим, ако не можете да приступите свом Киндле-у или ваш уређај не ради, такође можете пронаћи свој серијски број на Амазоновој веб локацији или у мобилној апликацији преко налога регистрованог на вашем Киндле-у пратећи горенаведене кораке.

  Када добијете свој серијски број, можете да идентификујете свој Киндле модел користећи префикс серијског броја, упоређујући га са овим списак свих Киндле модела и серијске бројеве.

  Пратите свој Киндле модел

  Бити у стању да идентификујете свој Киндле модел је важан јер вам помаже да искористите све функције које су вам доступне како бисте могли да прилагодите искуство читања које најбоље одговара вашим потребама.

  Ако сте прошли кроз овај водич и још увек не можете да идентификујете свој Киндле модел, запамтите да увек можете контактирати Амазонову корисничку подршку за даљу помоћ.