Како закључати иконе на радној површини на Виндовс-у

Уморни сте од људи који померају ваше иконе на Виндовс радној површини? Залепите их на место помоћу овог водича.

Ако волите да радну површину одржавате чистом и уредном на Виндовс рачунару, може бити фрустрирајуће када неко уђе и помера иконе. На крају крајева, може бити дуготрајно да вратите све како желите.

Дакле, показаћемо вам како да закључате иконе на радној површини да бисте их задржали на месту.

Најједноставнији начин да спречите људе да померате ставке на радној површини је да их учините тако да их само Виндовс може распоредити. Да бисте то урадили, кликните десним тастером миша на празан део радне површине и изаберите Поглед > Аутоматски распоред икона у оперативном систему Виндовс 11 или Приказ > Аутоматско организовање икона у Виндовс 10.

Ово ће закључати ставке радне површине на месту и нико неће моћи да их помери. Када желите да откључате иконе, само уклоните ознаку са горње опције.

Како закључати иконе на радној површини користећи ДескЛоцк

Други начин да закључате ставке на радној површини је да користите преносиву апликацију направљену за ту специфичну сврху. Добар пример је ДескЛоцк, а ево како га можете користити:

 • Преузимање ДескЛоцк и распакујте ЗИП датотеку на свом Виндовс рачунару у фасциклу по вашем избору.
 • Отворите извучену фасциклу и двапут кликните на датотеку ДескЛоцк.еке.
 • Кликните на Прикажи скривене иконе у системској палети.
 • Кликните десним тастером миша на икону ДескЛоцк и изаберите Омогућено. Мени ће се затворити, али ако га поново отворите, видећете да постоји потврдни знак на десној страни опције Енаблед.
 •   Поправите Оутлоок грешку 0к8004102а у оперативном систему Виндовс 10

  Ако сада покушате да померите иконе на радној површини, видећете да то не функционише. Можете научити како да закључате траку задатака на Виндовс-у ако не желите да људи тамо померају и ставке.

  Да бисте онемогућили ДескЛоцк, само поново кликните десним тастером миша на икону апликације у системској палети и изаберите Омогућено (квачица ће нестати да покаже да сте је онемогућили).

  Нека ваше иконе на радној површини буду непомичне

  Када људи померају иконе на вашој радној површини, то може да поквари ваш савршени аранжман. Срећом, можете их закључати помоћу контекстног менија или апликације као што је ДескЛоцк. Сада не морате да бринете да ће се померити са места на које сте их поставили.