Која футрола за тастатуру за иПад је права за вас?

Брзе везе

Кључне Такеаваис

 • Магиц Кеибоард је најскупља опција, али нуди уграђени трацкпад и УСБ-Ц прикључак за пуњење за пролазно пуњење.
 • Магиц Кеибоард Фолио је компатибилан са иПад-ом 10. генерације. Одликује се дводелним дизајном и има низ функција са 14 тастера.
 • Смарт Кеибоард Фолио је приступачнија опција. Недостају му трацкпад и УСБ-Ц прикључак за пуњење, али има удобне тастере и подесиве углове гледања.

Ако желите футролу за тастатуру за свој иПад, Аппле нуди одличне опције. Међутим, ови додаци могу бити скупи, а ваше опције ће бити ограничене у зависности од иПад-а који поседујете. Дакле, будите сигурни у свој избор када га купујете.

Магична тастатура против паметне тастатуре

Главна разлика између Магиц Кеибоард-а и Смарт Кеибоард-а је у томе што прва има уграђен трацкпад. Такође би требало да узмете у обзир који модел иПад-а имате, јер и Магиц Кеибоард и Смарт Кеибоард имају по две верзије и компатибилни су само са одређеним иПад-овима.

Дакле, погледајмо ове варијанте Магиц Кеибоард-а и Смарт Кеибоард-а детаљно.

Магиц Кеибоард

Тина Бејли/МакеУсеОф

Магиц Кеибоард је Аппле-ов најскупљи додатак за тастатуру за иПад више класе. Компатибилан је са следећим моделима:

 • иПад Про 12,9 инча (3. генерације и новије)
 • иПад Про 11 инча
 • иПад Аир (4. и 5. генерације)

Ова футрола за тастатуру се магнетно причвршћује за ваш иПад и има конзолни дизајн, што олакшава подешавање угла. Такође има тастере са позадинским осветљењем, што вам омогућава да удобно куцате у мраку. Његови тастери такође користе механизам маказа на М1 Мац-у, што омогућава одлично искуство куцања.

  Како користити функцију ГОДИНА у Мицрософт Екцел-у

Као што је раније поменуто, Магиц Кеибоард има УСБ-Ц прикључак за пуњење за пролазно пуњење. Ово ослобађа УСБ-Ц порт вашег иПад-а за повезивање неких од најбољих УСБ-Ц додатака и уређаја на ваш иПад. А захваљујући уграђеном трацкпад-у, можете га користити као далеко преносивији МацБоок Аир.

Међутим, Магиц Кеибоард је најскупље кућиште за тастатуру које Аппле продаје. То ће вас коштати 349 долара за 12,9-инчни иПад Про и 299 долара за 11-инчне иПад Про и иПад Аир моделе. Ипак, премија коју плаћате ће несумњиво повећати вашу продуктивност.

Магиц Кеибоард Фолио

Магиц Кеибоард Фолио је једина Аппле торбица за тастатуру компатибилна са иПад-ом 10. генерације. Има дводелни дизајн који се магнетно причвршћује за ваш иПад. А пошто се ради о Магиц Кеибоард-у, има и трацкпад, што олакшава коришћење вашег иПад-а 10. генерације као псеудо-МацБоок Аир-а.

Предност овог дводелног дизајна је што можете лако уклонити тастатуру ако желите да користите свој иПад без ње. На пример, ако само гледате филм или играте једну од најбољих мобилних игара са подршком за контролер, можете привремено да уклоните тастатуру док задржите постоље на иПад-у.

Поред тога, Магиц Кеибоард Фолио има низ функција са 14 тастера сличан МацБоок-у, што вам омогућава да брзо прилагодите подешавања иПад-а. Међутим, недостаје му пролазно пуњење, што значи да ћете се морати ослонити на УСБ-Ц порт вашег иПад-а.

Упркос свим овим карактеристикама, Магиц Кеибоард Фолио је скуп за 249 долара – само 80 долара мање од Аппле-овог најјефтинијег иПад-а (9. генерације). Међутим, ова футрола за тастатуру ће вам бити од користи ако често користите свој иПад за писање, уређивање и друге послове везане за канцеларију.

Смарт Кеибоард Фолио

Унспласх

Смарт Кеибоард Фолио је одлична торбица за тастатуру ако не желите да потрошите више од 200 долара за додатак за иПад. Као и Магиц Кеибоард, ова футрола се магнетно причвршћује за ваш иПад, што га чини погодним за причвршћивање и уклањање. Међутим, губите трацкпад и пролазни УСБ-Ц порт за пуњење.

  35 најбољих веб апликација и савета у 2016

Али ако свој иПад првенствено користите за куцање—рецимо, одговарање на е-пошту, састављање извештаја или писање романа—вероватно вам неће требати интерфејс миша на трацкпад-у или прикључивати УСБ-Ц додатке док пуните иПад.

Ипак, ово кућиште за тастатуру нуди неколико предности. Има два зареза за избор удобнијег угла гледања за ваш иПад. Јединствена текстура његових тастера чини га угодним за куцање. Осим тога, добијате легендарно искуство куцања које Аппле пружа са својим тастатурама.

Смар Кеибоард Фолио је компатибилан са следећим моделима:

 • иПад Про 12,9 инча (3. генерације и новије)
 • иПад Про 11 инча
 • иПад Аир (4. и 5. генерације)

Паметна тастатура кошта 179 долара за иПад Аир и иПад Про 11-инчне моделе и 199 долара за модел иПад Про од 12,9 инча, што је чини приступачнијом алтернативом Магиц Кеибоард-у.

Смарт Кеибоард

Унспласх

Аппле сваке године издаје нове иПад моделе, али то не значи да треба одмах да надоградите свој савршено функционалан таблет. Размислите о паметној тастатури ако још увек користите старији иПад и желите да га максимално искористите.

Слично као и Смарт Кеибоард Фолио, омогућава вам да куцате на иПад-у тако што ћете га повезати магнетним путем. Нема потребе да се ослањате на Блуетоотх везу – само је укључите и спремни сте. Међутим, не нуди заштиту леђа јер кућиште и тастатура покривају екран само када су затворени.

То је такође једина опција ако имате један од следећих модела иПад-а:

 • иПад Про 10,5 инча
 • иПад Аир (3. генерације)
 • иПад (7. до 9. генерације)

Али чак и ако имате старији иПад, то не значи да добијате краћи крај штапа. И даље добијате врхунско искуство куцања и јединствену површину на својим тастерима. Можете га користити и као постоље за иПад тако што ћете тастатуру ставити иза таблета. На тај начин можете уживати у гледању садржаја, а да тастатура не вири испред вас.

  Како да прилагодите своју Гмаил адресу у ходу

Дакле, за само 159 долара, паметна тастатура ће вашем старом иПад-у дати нови живот. Зато је футрола за тастатуру једна од обавезних додатака за претварање вашег иПад-а у електрану продуктивности.

Коју Аппле торбицу за тастатуру треба да набавите за свој иПад?

Као што видите, Аппле нуди четири различите футроле за тастатуру за своју иПад линију, а право зависи од модела иПад-а који имате. Дакле, погледајте табелу испод да бисте видели своје опције.

Магиц Кеибоард

Магиц Кеибоард Фолио

Смарт Кеибоард Фолио

Смарт Кеибоард

иПад Про 12,9 инча (3. генерације и новије)

иПад Про 11 инча

иПад Про 10,5 инча

иПад Аир (4. и 5. генерације)

иПад Аир (3. генерације)

иПад (10. генерација)

иПад (7. до 9. генерације)

Наравно, морате погледати и свој буџет. Ако не желите да потрошите 200 долара или више на додатак за иПад, држите се Смарт Кеибоард Фолио или Смарт Кеибоард, јер се Магиц Кеибоард креће од 249 до 349 долара.

Али ако сте искусни корисник или желите да ваш таблет замени ваш МацБоок, не можете погрешити са Магиц Кеибоард или Магиц Кеибоард Фолио. Његов уграђени трацкпад ће учинити много лакшим коришћење вашег уређаја, посебно са Аппле-овом интуитивном контролом покрета.

Иако велики екран и огромна библиотека апликација чине иПад савршеним за продуктивност, недостатак физичке тастатуре може бити ограничавајући. Међутим, пошто није свим корисницима иПада потребна тастатура, нема смисла да је Аппле укључи у кутију.

Дакле, ако не желите да вучете засебну тастатуру за свој иПад и желите да буде при руци кад год вас инспирација погоди, једна од Аппле-ових футрола за тастатуру је управо оно што вам треба. Али ако сматрате да су Аппле понуде прескупе и ван вашег буџета, размислите о томе да набавите један од реномираних брендова трећих страна.