Која је боља платформа за плаћање?

Време је новац, и обрнуто. Свет је у тренду ка безготовинским трансакцијама и интеракцијама, а многа решења су олакшала ову промену. ПаиПал је једна од најпопуларнијих платформи за управљање новцем тренутно доступних, али друга решења попут Паионеер-а такође пружају одличне услуге.

Поставља се питање, који је бољи избор између ПаиПал-а и Паионеер-а у областима које су најважније, као што су безбедност и бенефиције? Хајде да сазнамо.

ПаиПал у односу на Паионеер: Шта је сигурније?

За почетак, обе платформе имају наменске безбедносне центре на својим веб страницама. Безбедносни центар ПаиПал-а приказује уобичајена кршења безбедности са којима се корисници могу суочити и описује како их могу избећи. Овај одељак такође нуди савете и уобичајене кораке које корисници треба да предузму да би заштитили своје налоге.

Рудиментарни аспекти ПаиПал-ове безбедне технологије укључују ПаиПал безбедносни кључ (једнократну лозинку), праћење и превенцију преваре, шифровање података, потврду плаћања е-поштом и безбедносну везу транспортног слоја.

Корисници треба да повежу свој број телефона са својим ПаиПал налогом пре него што приступе свом ПаиПал безбедносном кључу, јер ће бити послат путем текстуалне поруке. Ови безбедносни протоколи могу бити проширени за купце и продавце по додатној цени – што их чини одличном функцијом ако намеравате да користите свој ПаиПал налог за посао.

ПаиПал такође нуди листу својих безбедносних сертификата на истој страници као детаље о њиховој безбедносној технологији и пракси. Горе наведене безбедносне функције и сертификати би требало да разјасне све сумње које имате о томе да ли је ПаиПал безбедан за коришћење.

Сигурносна страница Паионеер-а је такође невероватно детаљна. Страница приказује различите листе брендова и услуга које верују у Паионеер као решење за плаћање које показује кредибилитет. Такође приказује Паионеер-ове лиценце и безбедносне сертификате регулаторних тела у популарним земљама широм света.

  Шта су изведене табеле у Гоогле табелама и како да их користим

Али шта је са безбедносном страном корисника? Па, Паионеер описује како можете да заштитите своје налоге од хакера. Они нуде верификацију у два корака, РСА (Ривест-Схамир-Адлеман алгоритам) аутентификацију и спречавање преузимања налога.

Има још много тога да се истражи у безбедносном центру који је у рангу са услугама које ПаиПал нуди. Дакле, са сигурношћу се може рећи да обе платформе своју безбедност схватају веома озбиљно.

ПаиПал против Паионеер-а: употребе и интеграције

Паионеер је добро интегрисан са многим платформама и популарним тржиштима као што су Фиверр, Упворк и иСтоцк. Ово олакшава примање уплата преко Паионеер-а са ових платформи. Платформа вам такође омогућава да наплатите клијентима тако што ћете захтевати плаћања преко платформе у различитим валутама.

Поред тога, подршка за више валута вам омогућава да лако конвертујете из једне валуте у другу. Поврх тога? Паионеер такође подржава куповину на мрежи и добро ради са продавницама као што су Амазон, Валмарт и Алибаба.

Слично томе, ПаиПал је подржан на хиљадама продавница и платформи. Опција плаћања путем ПаиПал-а аутоматски се појављује на Амазон, Висх, Фиверр, Аирбнб и даље.

Као старо име у простору за трансакције на мрежи, услуге које се нуде на ПаиПал-у еволуирале су даље од трансакција у фиат валути и криптовалутама. Можете да плаћате и управљате рачунима, узимате пословни зајам, постављате циљеве уштеде и приступате другим пословним ресурсима.

Из горе наведеног можемо видети да иако обе платформе имају много интеграција, ПаиПал има већу дубину коришћења од Паионеер-а, углавном због година рада. Као такав, ПаиПал је имао више времена да унапреди своје услуге и тренутно је боља опција у погледу понуђене функционалности.

ПаиПал и Паионеер-ови прихваћени начини плаћања

ПаиПал често тражи од нових корисника да повежу своје кредитне или дебитне картице са својим налозима пре него што истраже шта апликација нуди. Платформа такође олакшава награде кредитним картицама као средство плаћања. Међутим, постоје и други начини плаћања доступни у САД. На пример, апликација ПаиПал омогућава корисницима да шаљу, примају и чувају криптовалуте.

  Како омогућити ВЛЦ приказ слике у слици на Андроиду

Паионеер је друга прича. Платформа је од самог почетка јасна у вези са својим политикама плаћања. Корисник не може да додаје новац на свој Паионеер налог из своје банке. Међутим, и даље можете да примате новац са тржишта или клијената са свог Паионеер налога и користите та средства за плаћање.

Паионеер такође подржава друге валуте и омогућава корисницима да лако прелазе са једне валуте на другу. И док су средства која се држе на вашем Паионеер налогу лако доступна путем трансакција дебитном картицом, прво ћете морати да знате како да наручите и користите Паионеер дебитну картицу.

На крају крајева, ПаиПал је много погоднији у погледу решења за плаћање јер можете лако да уплатите свој рачун кредитном или дебитном картицом.

ПаиПал у односу на Паионеер: Накнаде

И Паионеер и ПаиПал нуде одличне услуге за вашу удобност, али шта добијају заузврат? Овде долазе у обзир накнаде за услуге или накнаде. ПаиПал и Паионеер наплаћују различите тарифе. Дакле, упоредимо.

Прво, погледајмо накнаде за услуге ПаиПал-а. Важно је напоменути да се ове бројке могу разликовати у зависности од вашег региона, али су углавном стандардне. Можете бесплатно да обавите куповину или донацију преко ПаиПал-а све док није укључена конверзија валута.

Постоји другачија подела за накнаде за трговце, то јест, оне који користе своје рачуне за обављање комерцијалних трансакција. Накнада се креће од чак 1,9% износа трансакције до чак 3,49%. Неке од ових трговачких продаја могу такође изазвати фиксну накнаду поред процента износа трансакције.

ПаиПал такође има засебну листу накнада које се односе на куповину и продају криптовалута. Почиње само од 0,49 долара за било коју крипто трансакцију мању од 5 долара и достиже чак 1,5% износа трансакције када је износ укључене криптовалуте вреднији од 1000 долара.

Трансакције између Паионеер налога су, с друге стране, потпуно бесплатне, без обзира на валуту. Платформа такође узима чак 3% вредности трансакције када корисници затраже плаћање од својих клијената путем Паионеер-а.

Штавише, цена интеграције са тржиштима као што су Фиверр и Упворк варира у зависности од платформе. Морали бисте да проверите њихове веб-сајтове за накнаде за трансакције. Паионеер такође наплаћује исплате на стандардне банковне рачуне и власништво над њиховом Паионеер дебитном картицом.

  19 Ноде.јс пакета које треба знати као ЈаваСцрипт програмер за продуктиван и лак живот

У поређењу, ПаиПал има дужу и сложенију листу накнада, све зависи од различитих услова. У том погледу, са Паионеер-ом је много лакше радити и пратити трошкове.

Ограничења плаћања на ПаиПал-у и Паионеер-у

ПаиПал је великодушан према почетницима и дозвољава једнократно ограничење трансакције без налога до 4000 долара. Међутим, мораћете да креирате налог за даље трансакције након овога. Не постоји ограничење за износ новца који верификовани власници ПаиПал налога могу послати—укупно. Међутим, платформа може ограничити колико можете послати на 10.000 долара.

Паионеер је мало другачији. Са Паионеер-ом можете слати и примати до 25.000 долара дневно. Међутим, ограничени сте на слање 50.000 долара и примање од 100.000 долара месечно. Дакле, када је реч о масовним трансакцијама, ПаиПал излази на крај са вишим, готово непостојећим ограничењем трансакција.

ПаиПал против Паионеер-а: Времена повлачења

И ПаиПал и Паионеер омогућавају корисницима да безбедно повлаче новац са својих рачуна на стандардни банковни рачун. Важно је знати колико дуго ова трансакција може да потраје. Дакле, погледајмо времена повлачења за обе платформе.

ПаиПал нуди два начина повлачења, који су потпуно бесплатни. Функција тренутног повлачења преноси средства на ваш наменски рачун са било ког места у року од једног до 30 минута. С друге стране, за обраду Стандардног повлачења потребно је око цео радни дан. Оба ова времена такође зависе од тога колико брзо ваша банка може да изврши обрачун трансакција.

Паионеер, међутим, има стандардно време повлачења за све кориснике: један дан. Међутим, ово време би се могло продужити на чак два радна дана.

ПаиПал против Паионеер-а: Наша пресуда

Дакле, с обзиром на све горе наведене факторе, који је бољи избор између ПаиПал-а и Паионеер-а? Могло би се лако тврдити да је ПаиПал боље тестиран и поуздан избор због своје подршке и неограничене трансакционе природе.

Међутим, Паионеер боље олакшава тражење плаћања од клијената и предузећа. Дакле, на крају се све своди на вашу намеравану употребу. Користите ПаиПал за личну и општу пословну употребу, али изаберите Паионеер ако намеравате да често обављате трансакције са клијентима и клијентима.