Најбољи онлајн курсеви етичког хаковања за почетнике

Учење етичког хаковања је прилично незгодно, али можете олакшати путовање тако што ћете похађати било који од најбољих курсева етичког хаковања. Било да желите да учите бесплатно или похађате плаћене курсеве који долазе са сертификатима, постоји опција за вас.

Ако желите знање о хаковању рачунарских система, овај курс хаковања је за вас. Предаје Заид Сабих, искусни етички хакер и информатичар, овај курс пружа практичан и практичан приступ учењу етичког хаковања.

На курсу ћете научити како да хакујете системе тако што ћете кодирати рањивости у извршавању и искоришћавати преливање бафера. Поврх тога? Такође ћете научити како да направите бацкдоор било које врсте датотеке. Ако нисте упознати са овим областима, нема потребе да бринете, јер овај курс даје приоритет почевши од основа.

Почиње од темеља, покривајући основе етичког хаковања, укључујући терминологију и концепте, без претпоставке икаквог претходног знања. Без основног знања, Заид Сабих обећава да ћете моћи да хакујете системе етички и стручно за кратко време.

Осим ових, курс покрива сложенија поља хаковања и нуди признати сертификат о завршетку на крају курса.

Да ли сте заинтригирани идејом проналажења и решавања безбедносних проблема на веб локацијама? Овај курс етичког хаковања софтвера је идеалан за вас.

Ево мало шта то подразумева:

  • СКЛ ињекција: То је подмукли трик који хакери користе на веб локацијама. Када веб локација не проверава информације које корисници уносе како треба, хакер може да унесе неки код који се петља са базом података веб локације. Ово им може омогућити да виде, промене или избришу ствари које не би требало да раде. Иако је то начин да се хакује веб локација, такође ћете научити како да спречите да се то догоди.
  • Како заштитити рачунарске мреже: Овај курс ће вас научити како да заштитите рачунарске мреже идентификацијом рањивости и слабости у безбедности мреже и њиховим решавањем. Да бисте открили рањивост веб локације, користићете алате као што су Нмап и други.
  Креирајте занимљиве видео записе са Вондерсхаре Филмора [In-depth Review]

Осим тога, научићете о скенирању рањивости веб апликација и скриптовању на више локација.

Етичко хаковање, које се често назива хаковањем белог шешира, свеобухватно је покривено у овом бесплатном Едк курсу. У овом курсу ћете научити корак по корак како етички хакери заустављају хакере. Од учења о основама етичког хаковања до напредног нивоа, научићете како да симулирате кршења безбедности у стварном свету и сајбер нападе да бисте се припремили за контра-хаковање у било ком тренутку.

Да би вас припремио за етичко хаковање, Едк-ов курс хаковања вас учи реномираној методологији сајбер ланца убијања. Успори; није тако сложено као што звучи. То је једноставно процедура у седам корака коју етички хакери и стручњаци за сајбер безбедност користе да идентификују, анализирају, спрече и поправе хакове. Као што можете претпоставити, то такође удвостручује помагање етичким хакерима да нападну системе.

Уз бесплатни уводни курс у етичко хаковање и плаћени курс за напредно етичко хаковање, Мастер оф Пројецт вам доноси прилику да постанете етички хакер. Ако нисте сигурни да ли је етичко хаковање за вас и волели бисте да тестирате воде пре него што уђете у то, требало би да испробате бесплатни уводни курс етичког хаковања.

Уводни курс садржи 30-минутно предавање које можете гледати у било ком темпу и времену како бисте га имали за цео живот. Такође, када завршите курс, добићете сертификат о завршетку.

Пређимо на плаћени курс. Пре свега, плаћени курс се зове Етички хакер од нуле до обуке хероја. Као и бесплатни курс, курсеве можете гледати било када, само што су много дужи.

  Претражујте и пређите на отворену картицу помоћу гласовне команде [Chrome]

Са до 17+ сати времена гледања подељеног на 80 предавања, напредни курс је много погоднији за људе који су одлучили да постану етички хакери. Сада, ево повлачења. Накнада коју плаћате зависи од времена потребног за завршетак курса.

Од новембра 2023. нуде три опције плаћања. Месечна накнада од 67 долара, годишња накнада од 427 долара и доживотни план приступа за 670 долара. Приликом одабира плаћања, треба да имате на уму да вам само доживотни план приступа даје доживотни приступ материјалима.

Плаћени курс доноси много тога, али уводни курс је почетни пакет који вам препоручујемо ако тек почињете.

Овај уводни курс који је развио Универзитет Цовентри на ФутуреЛеарн-у пружа интерактивне сесије учења о етичком хаковању. Учење етичког хаковања може бити много лакше када се повежете са другим ученицима на овој врсти платформе.

Пружа глобалну учионицу за полазнике који желе да постану етички хакери. На сваком кораку курса, можете да ангажујете друге ученике, одбијате идеје од њих и учествујете у активним дискусијама о етичком хаковању.

Овај курс је одличан за вас ако желите здраву конкуренцију и изазове током учења. Сада, хајде да уђемо у неке од садржаја овог уводног курса. Овај уводни курс покреће вас да разумете основе етичког хаковања и методологија тестирања пенетрације.

Што се тиче трајања курса, потребно је две недеље да се заврши, са предавањима од три часа недељно.

Без обзира да ли волите идеју да процените ниво сајбер безбедности организације или да етички тестирате ниво тежине система хаковања, овај курс је за вас. Поред учења о основама и напредним нивоима етичког хаковања, овај курс ће вас научити напредним техникама хаковања, укључујући отмицу сесије, ДДоС и друштвени инжењеринг.

  Како уклонити или инсталирати СИМ картицу на иПхоне

Такође, гледање ИоуТубе канала о сајбер безбедности није увек довољно да постанете професионални етички хакер. Морате да одете корак даље тако што ћете похађати професионални курс као што је Цибрари’с Пенетратион Тестинг и Етхицал Хацкинг курс.

Ево две важне ствари које ћете научити у 10+ модула курса:

  • Фоотпринтинг: Фоотпринтинг је један од почетних корака које етички хакери и професионалци за сајбер безбедност предузимају да прикупе информације о циљном систему, мрежи или организацији. Замислите отисак стопала као први корак детективске истраге. Баш као што детективи прикупљају трагове о случају, хакери и стручњаци за сајбер безбедност прикупљају информације о мети.
  • Извиђање: Након отиска стопала, следећи корак је извиђање. Извиђање укључује активно скенирање система мете како би се откриле рањивости и слабости.

Такође ћете научити о скенирању мрежа, анализи рањивости и претњама од малвера. Поред тога, курс покрива кључне разлике између сајбер безбедности и етичког хаковања.

Започните своје етичко хакерско путовање

Свет етичког хаковања нуди узбудљив пејзаж који се стално развија за оне који желе да заштите дигитално царство од претњи. Да би вас припремили да се суочите са сајбер претњама, ови курсеви за почетнике пружају снажну основу, опремајући појединце знањем и вештинама потребним да крену на ово племенито путовање.